Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ağızlıksız gezen laboratuvar köpeklerin artması

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
2
Merhaba arkadaslar,

Sadece benimmi dikkatimi çekti bilmiyorum ama son dönemde agizliksiz gezen laboratuar köpeklerinde ciddi derecede artis oldu.

pittbull, doberman vb laboratuar ortaminda genetigiyle oynanmis köpekleri sahipleri agizlari açik bir sekilde caddelerde gezdiriyorlar.

Hatta bazilari ileri gidip köpegini tasmasi açili bir sekilde dolastiriyor.

doberman, pitbull vb köpeklerin kontrol edilemez sekilde saldirgan oldugunu birçogumuz biliyoruz ve birçogunun bilim adamlari tarafindan genetiginin degistirildiginide biliyoruz.

Bu tarz köpekleri egitmek gerçektende zor ve bir yere kadar egitebilirsin.

LÜTFEN BU TARZ SALDIRGAN KÖPEKLERIMIZI AGIZLIKSIZ VE TASMASI AÇIK BIR SEKILDE GEZDIRMEYELIM ARKADASLAR.

Scudo
Belliki karşınıza böyle köpekler çıktı fakat yazınızda bir yere katılmıyorum çünkü siz sahibi bir apaçi yüzünden köpeği suçluyorsunuz fakat okadar güzel eğitilmiş ve gereksiz saldırısı körelmiş pitbullar var ki. Aynı şekilde dobermanda tam bir av - koruma köpeği neyse sizin söylediklerinize harfiyen katılmasam da sonuçta apaçilerin bu köpekleri ağızlıkla gezdirmesi lazım hayvan saldırgan..

Ben de ağızlıksız gezen laboratuvar köpekleri derken insanları kast ediyorsunuz sandım haklısınız diyecektim. Gerçek hayvanlardan bahsedecek olursak onlarında ağızlıksız dolaşma, özgürce tasmasız koşturma hakları var. Ne yazık ki geri kalmışlık burada da baş gösteriyor. Normalde köpek parkları olmalı ve köpekler burada sosyalleşmeli. Sosyalleşmemiş bir köpek ne zaman nasıl hareket edeceğini bilemez çoğunlukla endişe duygusuyla saldırıya geçer. Bu köpeklerin üretilmesi ve satışı yasaklanmalı. Kısırlaştırma zorunlu hale getirilmeli. Köpeklere araç değil can yoldaşı muamelesi gösterilecek günler görmek dileğiyle. IMG_9660.JPG

@Godzilla Türkiye'de daha insana saygı yokken, hayvanlara cinsel istismar uygulanırken, sahibi istediği kadar eğitimli olsun, köpek beslemenin bu ülkede, müstakil bahçeli bir eviniz yok ise lüks olduğunu düşünüyorum.
(Apartman daireleri, 8 - 17 Çalışan bireylerin olduğu bir yuva, köpekleri psikolojik olarak yıpratmaktadır.)

Düzeltme: Çok gaza geldim bu konu hakkında, sorumsuz köpek sahipleri yüzünden.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Kerem Groims Yazmıyım diyorum ama dayanamıyorum bu çine satalımcıları görünce. Mesele sende beni huzursuz ediyorsun. Benimde seni çine gönderme hakkım varmı. Böyle mi çözücez sıkıntıları. Sevmedim çine satalım.

• Beğen
Tepkiler: Chant
@Heraklia Bey, dikkat ederseniz, son çözüm yoluydu. Biz asıl köpek alıp sokağa bırakan sorumsuzlara yaptırımlar bulalım ve köpek nüfusunu kayıt altına alalım. Bugün özel cins köpekleri çifleştirip, yavru köpek ticaretinden para kazanan, tüccar mantıklı insanlar var.

Kaldı ki, bulunduğumuz coğrafyada, psikolojik sorunları olan insanlar, güç elde edebilmek için bazı güçlü ırk köpekleri almaktadır. Bu köpekler güç duygusunu tatmin edecek başka metalarla değiştirildiğinde bunlar sokağa bırakılmaktadır. İşte bu durumda, Binlerce yıldır, İnsan gibi kırılgan bir varlığın kendini korumak için geliştirmiş olduğu bilinç altı ve bilinç üstü mekanizmalar, bende Çin'e satılıp, bu canlıları diğer tükettiğimiz canlılar gibi tüketme yoluna sokuyor. Buna ek olarak, bu hayvanların etini lezzetli bulan insanlar var ise kurbağa bacağını yiyenlere nasıl kurbağa satıyorsak, bu canlılarda satılabilir.

Pitbulların bakımı ile ilgili zaten bir yasal düzenleme yok mu? Yanlış biliyorsam uyarın. Eğer varsa burada sorun denetim sorunu. Doberman'a gelince, teyzemininkine bikini giydirip üstünde küçük çocukları gezdiriyorduk. Doberman doğası gereği kıran parçalayan bir köpek değil, yetiştirilme ile o hale gelebiliyordur anca. Hele profesyonel eğitim almış dobermanın tadından yenmez (çindeki gibi değil, aman :) )

Ayrıca laboratuvarda genetiği değiştirilmiş konusuna gelirsek, bildiğim kadarıyla bu köpekler farklı türlerin çaprazlanması ile meydana geliyor. Labtan çok yetiştirme çiftlikleri diyebiliriz. Atıyorum bi terrier ile bir golden (attım valla) çiftleşerek "hodor" diye bir tür oluşuyor. Öyle genetiği değiştireyim rekombinant DNA sokayım, bunları yaparken çılgın bilimadamı gibi "nıhahahahaha" kahkahası atayım diye bir olay yok.

Sokak köpeklerinin geneli saldırgan tavır içerisinde değildir sevgiye ve yardıma muhtaçtırlar..

Dediğiniz genetiğiyle oynanmış türler gerçektende tehlikeli ve gördüklerimin çoğusunun sahiplenicileri asosyal ve agresif tipler.Arada istisnalar vardır muhakkak ama Pittbul gibi doğasında daha saldırganlık içeren köpekleri genelde 2-3 kişilik gruplar halinde "varmı bize yan bakan" tarzı bir tavırla dolaştırıyoyorlar..

Köpekte sahip diye bir durum yok çünkü doğası gereği özgürlük yanlısıdırlar ve sizi bazen takmayabilirler ve bazı durumlar, gördükleri nesneler onları kızdırabilir.Pitbull buna bir örnektir ne kadar benim kontrolümde desenizde kendinizi kandırmış olursunuz.
Parkta ve sokakta oynayan bu masum çocuk örneklerinde olduğu gibi..
Birgün siz yada sizin çocuğunuzda bu duruma düşebilir.
image.jpg image.jpg image.jpg

bazı hayvanlar çok çok saldırgan yapıya sahip olabiliyor Pitpull gibi bunların çocuklara saldırmayacağı nerden bilinebilir ve saldırdıklarında ellerinden almak sahibi tarafından bile çok zor oluyor sizin kendi köpeğinize bakış açınız ve hayvanın size bakışı anlattığınız gibi olabilir ama bir yapancıyı tehdit olarak algılaması an meselesi olabilir bana tasmalı köpekler sokak köpeklerinden daha tehlikeli geliyor meydanlarda bir sürü hayvan var ama hiç birinin saldırdığına denk gelmedim ama sahibi olanlar hep bir saldırı eğiliminde olabiliyor koruma iç güdüsüyle bu yüzden ne olursa olsun ben önlem alınmadan gezdirilmesi taraftarı değilim.

hah ben yazarken arkadaş paylaşmış böyle bişi kimsenin başına gelmesin ama açıkça söylüyorum silahım varsa o köpeğide sahibinide oracıkta abartısız vururum böyle bir durumda açıkça söylüyorum.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
her köpeğin ısırma ihtimali vardır. bu ihtimal eşit olsa bile doğurduğu sonuçlar çok başkadır. iddia edildiği gibi diğer köpeklerden daha uysal olmalarını ve daha az saldırmalarını da şununla benzeştiriyorum. gerçek tabanca ile vurulan insan sayısı plastik boncuk tabancasıyla vurulan insan sayısından çok daha az, demek ki gerçek tabanca ötekinden daha tehlikeli değil. bir canlının anatomik yapısı o canlının davranışları hakkında önemli ipuçları taşır. 10 sene boyunca her gördüğüne karnını kaşıtan hayvan gün gelir hart diye ısırır. bunu yapan çenesi güçlü ve tuttuğunu bırakmayan bir türden geliyorsa ısırılan yer bir daha iflah olmaz.

Arkadaşlar, anlayamıyorum sizi ya. Yemin ederim sinirden kendimi bir şey yapıcam artık, gerçekten o derecede anlamak istiyorum ama başaramıyorum bunu. ARKADAŞLAR, HEPİMİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ? Dünya üzerinde yüzlerce savaş başlatıp, milyarlarca insani akla bile asla gelemeyecek şekillerde katleden bir tür değil miyiz biz? Biz insanlar ki YIRTICILIĞIN en tepesinde dururken nasıl oluyor da başka bir yaşam formunu eleştirebiliyoruz?

Yüzlerce makale var bu konuya dair. "Nature or nurture for dogs" olarak aratın, İngilizce'niz varsa okuyun, yoksa öğrenip okuyun, onu da yapamıyorsanız da BİLMEDEN BOŞ BOŞ KONUŞMAYIN. Köpeklerde bu tarz davranışların doğuştan olmadığı, içgüdüsel olarak gelmediği ve tamamıyla yetiştirilme şekliyle alakalı olduğuna dair bilgiler hep bilimsel çalışmalar sonucunda gün ışığına çıktı. Hala burada 3 yaşındaki kızın ısırılma fotoğraflarını paylaşıyorsunuz ve bunun üzerinden duygulara oynayarak "AMAN HAAA BİZ TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM DA." mesajı vermeye çalışıyorsunuz. Dostum, magazin habercisi misin sen? İnsanlara fotoğrafla yanlış yönlendirme yapıp asıl noktadan saptırıyorsun. O kızı o hale getiren köpeği eğiten bir insan. İnsan ya, insan. Suçlusu da insan işte.

Ayrıca, başlığı açan arkadaşa seslenmek istiyorum; Sen kimsin de herhangi bir yaşam formunun özgürlüğünü kısıtlayabileceğine inanıyorsun? Ağızlık takalım, tasma takalım, patilerine patik takalım da ses çıkarmasın falan. Ayıp abi, valla ayıp ya. İnsan bir şeyi söylerken iki kere düşünür de konuşur, ne kadar düşüncesizce, egoist ve narsist bir tavırla söylenmiş bir cümledir bu? Lütfen, hayatını iyileştirmek istiyorsan çevrende gözüne sokula sokula yapılan ve sesini çıkarman gereken onlarca haksızlığa karşı çık.

Bu köpeklerin iki ayaklilarinin toplumdaki sayisi arttikca, buna paralel olarak dört ayaklarinin da sayisi artiyor.
Bu hayvanlari besleyen ruh hastasidir net.

Bu arada sözüm meclisten iceri degil, bildiğin diısari..

• Beğen
Sezgin Kaymaz'ın Lucky adlı bir romanı var, kahramanı bir köpektir, okumanızı ısrarla tavsiye ederim, hem şahane bir kalemle tanışmış olacak, diğer kitaplarını da okumak isteyeceksiniz.

@yaboga

He he vurursun. Boş beleş konuşmak kolay. Ayrıca bu psikolojide biri -yani birini gözünü kırpmadan vurmayı düşünen biri- o köpeklerden onlarca kat tehlikelidir. Keşke sizi de kısırlaştırıp barınaklara bırakabilsek.

Bu tür köpekleri besleyenlerden gördüklerimin %80 i apaçi veya dövüştürmek için besliyor. Yazık günah ya yavrulara. Düzgün bakılıp normal bi sahipleri olduktan sonra saldırganlıkları yok ancak hayvanların genetiğiyle oynanması karşıtıyım . Her şey olduğu gibi güzel.

@mtbrnhc senin çocuğun var mı (muhtemelen yok o yüzden boş konuşma) o yukarıdaki çocuğun yüzünü gördün mü senin gibi kendini elit sananlar hayvana verdiği değeri insana vermedikleri için bu konuşmaları yapıyor

ayrıca bak sende o köpek kadar saldırgansın barınakta yaşamak istiyorsan çok sevdikerinle olabilirsin, benimde köpeğim var ve kesinlikle insanların arasında gezdirmiyorum. Köyde ormanda dolaştırıyorum mahallede bir sürü çocuk var ve hiç birine bişi yapmıyor en ufak yeltensin ısırsın çakarım kurşunu o yüzden siz çocuk sevgisinden ziyade köpek besleyen türler hayvanların doğasında olmayan kalbalıklarda gezdirmeyi hak sayanlar haksa hakkını ver götür ormanda dolaştır bu benim yapım ve tonla haberi var bu sonradan türetme pitpulların saldırısına uğrayan.

• Beğen
@drumbanger

Magazin habercisi değilim gün olur seninde k.çını bir yerde durduk yere ısırırlarsa o zaman sende magazine konu olursun.O zaman doğası gereği değil onun suçu yok suç biz insanlıkta dersin.
Evet öyle suç biz insanlıkta !Göz yumduğun her dakika benim olduğu kadar sende suçlusun.

Yaşam formu !
Bilimsel namelerle bu işler olmaz madem diğer "yaşam formlarına" bu denli saygılısın oksjen ve suyla hayatını idame ettir..

@drumbanger
Bu yazdıklarınıza katılmıyorum. Bahsedilen köpek cinsleri zaten sahipli köpekler. Şehirde yaşayan sahipli köpekleri de bütün gün eve hapsettikten sonra sabah veya akşam 1 saat tasmasını salmakla özgürlük olmuyor maalesef. Hayvanın özgürlüğünü bu kadar düşünen insan bahçeli bir evi varsa köpek almalı bence. Ya da günün tümünü beraber parklarda bahçelerde gezerek geçirebilecek kadar vakti olmalı. Günde bir saat dışarı çıkartılan bu hayvanlar heyecanlı ruh haline bürünüyor ve eğitimi iyi değilse ilgisini çeken ya da sinirini bozan her şeye atak yapıyor. Tasması olmazsa engelleyemezsiniz. Ayrıca insan yoğunluğunun çok yoğun olduğu yerlerde bence ağızlık da takılmalı. Köpek yaralandığında kendine zarar vermesin diye elizabeth tasmasını boynuna takıyorsak başkalarına zarar verebilecek saldırgan köpeğe de ağızlık takacağız. Çünkü bu hayvanların kontrolü belli bir noktaya kadar.

@murat serbet
Katılıyorum.Barınaktan köpek sahiplenmek yerine petshop gibi yerlerden hayvan satın almak bu sisteme hizmetten başka bir şey değil..

Bahçen yok hayvan savunucususun sonrada bütün gün hayvanı eve kapatıyorsun ?
İhtiyaç molası için dışarı çıkartıp yarım saat gezdirip hayvansever oluyorsun..Hayvan sever değil aslında o hayvanın gardiyanı oluyorsun..
Uludağa tırmanış yaptığımda tatil için giden sonradan görmelerin bıraktığı onlarca köpeğe şahit oluyorum hep..
Petshopta hayvan satışı yasaklansın sadece gıda ve bakım ürünü satılsın.
Bahçesi ve korunaklı alanı olmayanada hayvan verilmesin.

Geri