Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ağızlıksız gezen laboratuvar köpeklerin artması

@Candan Biberci ya bide bizim insanımızda (erkeklerde) hiç gibip şivava gezdiren gördünmü ben buralarda görmedim, şivava yaşam formu değilmi, herkesin elinde saldırgan türler o sevgiden değil ya toto korkusundan ya hava basma yoksa kimsenin hayvanı sevdiğinden değil ha bir müddet sonra bir bağ oluyor seviyorsun ama hiç bir kapı komuşumun çocuğundan benim çocuğumdan kıymetli değil.

sen önlemini alacaksın kardeşim 1 1 daha 2.

fikirlerinize aynen katılıyorum.

Scudo
Bir de bu her hayvan sorununu insanla kıyaslama hastalığından vazgeçmek lazım. İnsanlar doğanın en vahşi, en çok zarar veren yaratıklarıdır katılıyorum. Ama insanlar bir suç işledikleri zaman kanunlarla ya da toplumsal kurallarla yargılanırlar. Hatta sahip oldukları hayvan da birine zarar verse yine yargılanırlar. İnsanları düzeltmeye çalışmalıyız evet. Ama bizim ülkemizde hayvan sahiplenilmesiyle ilgili problemler var. Bunları eleştirmeyecek miyiz? Sürekli insan da adam öldürüyor, insan da şunu yapıyor vs. mi diyeceğiz? Hiçbir sorun bu şekilde çözülmez.

@murat serbet Usta, çok yorucusunuz ya. Korkularınızın esiri olmuş bir şekilde, hiçbir deneyim ve bilgi sahibi olmadan dışarıdan gördüğünüzle konuşmanız gerçekten çok yoruyor insanı. Boş konuşuyorsunuz diyorum, sonra söylediğime sinirlenip konudan sapıyor ve söylediğimi de hiç önemsememeye başlıyorsunuz. Ama gerçekten boş konuşuyorsunuz.

4 yıldır Golden Retriever sahibiyim, 4 tane farklı köpeğe geçici yuvalık yaptım. Çeşit çeşit deneyimim var, gene de hala bilmediğim onlarca konu var. İnternette İngilizce, Türkçe baya bir kaynak okudum. Merak ettim, acaba eve hırsız girse bizim ufaklık ne yapar diye. Neyi öğretiyorsam onu yapar sonucuna vardırıyordu her yer. Ben kendi köpeğimi çok eğitmedim, insanlarla ve diğer köpeklerle çok sosyalleştirdim. Şimdi Moda sahile gittiğimde tasmasını açıyorum, çimlerde koşuyor özgürce. Yaptığı en ekstrem hareket gidip birinin açmasını yemek oldu. Açmasını vermeyen olursa da oturur kıçının üstünde bekler, yalvaran gözlerle bakar. Kimseye saldırmaz, çünkü ben eğitimini ona göre verdim, o açmanın bir lüks olduğunu doyması için en temel şey olmadığını anlamasını sağladım.

Hep anlatmaya çalıştığım şey, bir yerde insan yoğunluğu çok diye bu eşit değildir orası sadece insanlara ait alan. Demokrasilerde de böyle, bir ideolojiyi milyarlarca insanın takip ediyor olması onun doğru olduğu anlamına gelmez. Yani, ucu size batacak şekilde düşünebilirsiniz bu olayı. Doğada gidip kamp yapıyorsanız eğer sizin mantığınızda orası hayvanların yaşam alanı ve sizin o alana girerken kendinizi kısıtlamanız ve onlara rahatsızlık vermemeyi düşünmeniz lazım. Ancak insanoğlu olarak sadece almaya yönelik düşünme eğilimimiz var, vermeyi ancak kendimize öğretirsek düşünebiliyoruz.

Hayvanları da eve kapatma konusunda ben de bazen vicdan yapsam da eldeki en iyi seçeneği bu olduğu sonucuna ulaşıyorum. Evde onunla her zaman ilgilenebilecek birisi olduğu ve günlük olarak 1-2 saat dışarı çıktığı sürece düşünüyorum da dışarıda soğukta kalmasından, güneş altında yanmasından, susuz ve aç kalmasındansa evde olması daha iyidir. Zaten sanmayın ki evde bomboş bırakıyoruz köpeklerimizi. Evde de durmadan seviyoruz, beraber uzanıyoruz, oyun oynuyoruz.

Uzun yazıyorum, okumayı istemeyebileceğinizin farkındayım. Ancak "1 1 daha 2" gibi basmakalıp düşüncelerin biraz dışında kalmaya çalışarak, kendi düşündüğünüzden farklı şeyleri biraz daha kabullenmeye açık olarak okursanız bir yerlere varabileceğimize inanıyorum. Aksi takdirde bu kutuplaşma ve zıtlaşmanın sonu yok ve gerçekten objektif olarak baktığımda çıkan sonucu size rahatlıkla söyleyebilirim; bu kutuplaşmada siz tamamıyla haksız olduğunuz bir kutupta kalıyorsunuz.

@drumbanger
Neden Golden ?
Sanırım daha hoş duruyor değilmi ?
Barınaktaki kimsesizlerin suyumu çıktı peki ?
Barınaktaki hayvanları hakedecek kişiler sahiplense petshoplar kepenk indirirdi ama cins ve alımlı olacakya..
Bırakın bu sözde hayvan sahipleniciliklerini..

@Candan Biberci Arkadaş, ben sana önyargıyla yaklaşıyor muyum? Çok rahat yaklaşırım, yapıyor muyum öyle bir şey? Olayın hikayesini biliyor musun da konuşuyorsun? Ben almasam sokakta kalacak bir golden retriever'ı aldım ben.

Senin karın sence güzel mi Candan? Niye güzel? Niye fiziksel olarak zorluklarla karşılaşan birini seçmedin? Niye kör, sağır, kötürum değil?
Sen yorulma, ben sana niyesini söyleyeyim; gördüğünde bir şeyler hissettiğin, sevdiğin, bir şekilde bağlandığın için. Seni yargılamak nasıl bana düşmezse, beni de yargılamak sana düşmez.

@drumbanger Üslubunuz çok yanlış. Boş konuşuyorsunuz ne demek? Siz boş konuşuyorsunuz asıl. Burada konu golden cinsi köpeklerin moda sahilinde tasmasız dolaşması mı? Konuyu anlamadan İngilizce makale okudum benim de köpeğim var şeklinde saygısızca konuşarak ve eleştirerek artistlik yapıyorsunuz. Korkularımın esiri olduğumu da nereden uydurdunuz. Kaynak olarak sanırım benim söylemeye terbiyemin el vermeyeceği bazı uzuvlar kullanılmış. Burada bahsedilen saldırganlık gösteren ve güç olarak insan ya da diğer hayvanlara zarar verebilecek kapasitedeki köpeklerin tasmasız dolaştırılması. Bunların hepsini sizin gibi insanlar sevgi dolu yetiştirmediğine göre bu hayvanların tehlike yaratmasıyla ilgili açılan konuya neden böyle boş cevaplar yazıyorsunuz. Şimdi hayvanları en çok seven siz mi oldunuz. Benim gözümün önünde sokak köpeğini öldürdü bull teriyer cinsi bir hayvan. Şimdi bu bir sorun değil mi?

Keşke herkes biraz yazmasına dikkat etse.
Nasıl bir konudan nerelere geldik. Dilimizin kemiği yok.

Neyse.
Öncelikle hayvansever biri olduğumu söyleyeyim. Sivrisineklerin dahi yaşama hakkına saygı duyarım.
Ama Türkiye gibi piskopat insanların yaptıkları sonucu ceza almadığı ülkelerde belli başlı köpekler için ağızlık takılmasından yanayım.
Şöyle ki bir köpek sahibi düşman olduğu bir başkasını köpeklerine parçalatabilir. Ve bundan dolayı hiç ceza almaz. Köpek yapmıştır.
Sokakta yürürken silahla hırsızlık yapacak biri bunun yerine önümü köpeğiyle kesip cüzdanımı isteyebilir.
Ya da dövüş amacıyla vahşileştirilmiş bir köpek sokakta çocuğa saldırabilir.
Ben sokakta yürürken tasmasız dev gibi bir Alman kurdu görünce yerimden zıplamak zorunda mıyım?
Sokaktan köpekler toplatılsın demiyorum. Golden köpeğe ağızlık takılsın da demiyorum. Ama sahibi kendisini güçlü hissedecek diye de yanımda son hızla gezen pitbull görmek hoşuma gitmiyor.
Bunun hayvan severlerlikle alakası olduğunu da düşünmüyorum.
Hoş köpek besleyen çoğu insanın hayvansever olduğunu da düşünmüyorum. Sen belki köpeğe emirler yağdırdığın onu köle ettiğin için köpek besliyorsun. Belki kendi egon ve ezikliğini sokakta tatmin etmek için sokakta köpek gezdiriyorsun.
Karasal iklimde Husky besleyen mi hayvansever oluyor?
Sahip olduğu sekiz mastif köpeğe günde 15 tavuk yediren insan mı hayvansever.

Evine kapat köpeği bir saat dışarıda da ağızlık tasma olmadan dolaştır sonra ben hayvan düşmanı olacağım sen hayvansever.

Anlamayacak, dilinin ayarı olmayacak arkadaşlar için yeniden belirteyim, Golden kastetmiyorum. Yetiştirilip vahşi yaratığa dönüştürmeye meyilli olunan köpeklerden bahsediyorum.

Köpek dışkısının kaldırımda kalan bulaşığına kireç dökenler vakfı kurmamız gerek bir de, sağlık için önemli (gerçi bir de dışkıyı toplamak gerek, malum söylemde o dışkı alınır poşete konur, ama uygulamada yatar bu iş). Malum ordan yükselen havayı harıl harıl ciğerimize soluyacağız, bir de ona konan sinek sonra yemeğimize ortak çıkacak.
Köpek denen hayvan bir lokma ekmek için bütün benliğini satar. İşi gücü ekmek verenin ne istediğini sezinleyip onu yapmak olur. Bir lokma için benlğini satan hayvan da benim can dostum, yoldaşım filan olamaz. Bunlar şehir yerinde köpek besleme özentisini dayatmaya çalışanların abartılarıdır.
İşte çalışmış yorulmuşum, koltuk altım basmış stersi, veya sokakta koşmuşum vücudum ter basmış, kanım coşmuş. Bu durumda tasmalı tasmasız, birinin köpeğinden en ufak hareket, tehdit sezersem bu kişiye sempati veya dostluk duymam, ölçüsünce karşı dururum.

• Beğen
Tepkiler: alidinc28
Öyle bir dünya ki bu dünyada çöpten yemek toplayan insanlar var. Yine bu dünyada nezaket gereği köpek dışkısını alıp çöpe atan insan var.

Modern dünyada sevgi denilen şey bile (çoğunlukla) sahte bir iki yüzlülüktür.

Hiçbirimiz masum değiliz.

@Anonim

bu pitbul ,ve dobermanlar rodfaydır ,genetik ile oynandığı için bu hayvanlar bizim yarattığımız canavarlar,insanoğlu genetikte ilerledikçe daha neler göreceğiz bakalım ,kontrolsüz bilim sorunlar yaratabilir.

@Kudret Kurtcebe

İlk sayfaya yazdığım mesajdan sonra merak edip aradım ama bulamadım. Bana bu köpeklerin çaprazlama ile üretme dışında genetiği ile oynanmasına dair bir kaynak gösterebilir misiniz?

Eğer durum sadece farklı türlerin çaprazlanması ile üretme ise bu genetiğin ilermesi ile alakalı değildir. Bunu yüzyıllardır yapıyoruz. Bu doğal olmayan seçilim sayesinde şu an "doğal", "organik", "aman da GDOsuz" dediğiniz sebze ve meyveler var. Genetik ilerleyince bunu çaprazlama yerine, istenilen özellikleri lab.ta ekleyerek yapmaya başladık sadece. Bu köpeklerde bildiğim kadarı ile böyle bir durum yok.

http://www.mailce.com/wp-content/uploads/2013/07/wolfdog-620x370.jpg

Wolfdog ; Genetiği kurt ile oynanmış bir hayvandır. bazen kurt kadar saldırgan bazende sakindir. Dengesiz bir ırk olduğundan yasaklıdır. Çünkü nerede ne tepki vereceği anlaşılamayan bir köpek ırkıdır. Doğası gereği vahşidir.

(link)

(link)

@Ahmetgitar

Aslında genel itibariyle haklısınız fakat sanıyorum bir bilgi yanlışlığı mevcut. Yasal olarak köpeğin yaptığı şeylerden sahibi sorumludur. Yani bir suç işlemişse, ayni suçu sahibi işlemiş olarak yargılanır.

• Beğen
Tepkiler: Chant ve C.Biberci
@Kudret Kurtcebe

Burada kafa karışıklığına sebep olan şey şu : "Genetiği değiştirilmiş" ifadesi iki farklı anlamda kullanılıyor. Sonra da bunlar birbirleri ile aynı şeymiş gibi kafalar karışıyor. Kabaca şöyle anlatayım:

1 . Bahçemde sulu bir domates var ama küçük, bir de büyük ama çok tatlı olmayan bir domates var. Bunları çaprazlıyorum (domates böyle mi yetişir bilmiyorum bu arada, tarımdan çiftçilikten anlayanlar linç etmesin :) ). Farklı domates türleri elde ediyorum. Sonra bir bakıyorum ki bi tanesi hem büyük hem de sulu-tatlı. Diğerlerini boşverip artık hep onu ekiyorum bahçeme. -- İnsan yolu ile seçilim yaparak yeni bir tür domates elde ettim

2. Bahçemde sulu bir domates var ama küçük. Ben de onun tohumunu aldım, laboratuvarıma geldim. Daha büyük olmasından sorumlu genleri bu tohuma aktardım. Sonra bu tohumu bahçeme ektim (kısaca GDO diye isyan edilen şey). Sonuçta domatesin genetiğini değiştirdim.

Şimdi her iki durum için de "Genetiği değiştirilmiş" ifadesi kullanılınca bu konunun başlığındaki gibi hatalar oluyor. Bu hayvanlar labta yetiştirilmiş değildir (2. domates gibi değiller). Yukarıda verdiğiniz 2 kaynaktan ilki 1. duruma uyuyor. Öyle labta yapılan birşey değil, ifade hatası. İkinci verdiğiniz örnek ise 2015 yılına ait ve "ilk defa" olduğunu söylemiş adamlar (zaten orada kullanılan teknik de oldukça yeni ve şimdiden Nobele aday gösteriliyor). Yani burada bahsettiğimiz hayvanlarda kullanılmış olması imkansız.

Bu arada ikinci kaynak için ayrıca teşekkürler, CRISPR ile bunu da yapmaya başladıklaını bilmiyordum :)

Bir ekleme de ilk sayfada merak ettiğimi diğer konu ile ilgili

@luneris

Buldum.

HAYVANLARI KORUMA KANUNU Kanun No. 5199
Yasaklar
MADDE 14. - Hayvanlarla ilgili yasaklar şunlardır:
l) Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek.

(link)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
aracaba haksızlık mı ediyorum diye bir çok video izledim hemen hemen hepsinde herhangi bir kışkırtma olmaksızın saldırıyo hep bahsi geçen türler.

birde doğal ortamlarında gidip birbiri ile çifleşmeyen hayvanı sen çifleştiriyorsan bu bir deneydir deneylerde genel manada lab ta yapıldığından ifade doğru gibi.

(link)

bence sahipleride ayrı bir hayvan

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Açıkçası hangi tür köpek olursa olsun tasmasız bir şekilde dolaştırılmasına karşıyım sonuçta köpek tasmasız kalınca başkalarını kokluyor sürtünüyor vs. herkes bunu sevmeyebilir başta ben olmak üzere köpeklerin sürtünmesinden iğreniyorum açıkça. Yanlış anlaşılmasın köpekleri seviyorum fakat UZAKTAN. Her zaman su ve ekmek benzeri köpeklerin kedilerin yiyebileceği şeyleride sitenin önüne koyarım fakat ne kedi ne köpek elimle sevmem ve yahut sevdiysem de ellerimi hemen ardından yıkarım silerim vs. söylemek istediğim şudur ki köpeğin cins ayrımı olmaksızın tasmasız dolaştırılmamalı sonuçta size alışmış bir köpeği salmak ne derece mantıklıdır dost canlısı olması köpeğin , o civardaki insanların seveceği anlamına gelmez. Bunun yerine yeni yeni çoğalmaya başlayan köpek parklarına götürmek mantıklıdır.

Ek: Pitbull wolfdog vs. tehlikeli olan köpeklerin bırakın ağızlık + tasma olayını şehirlerde kısaca toplulukların yaşadığı yerlere girebilmesi bile tamamen yanlış olduğu düşüncesindeyim o köpekleri ağızlık ve zincirden bir tasma ile gezdirmek zaten onlara da işkence oluyor.

Bir ara forumda karbon vs alüminyum konuları popülerdi. Sonra canyon konuları çoğaldı. Şimdi de bol bol sokak köpeği başlıkları görüyoruz.
Ne alaka diyeceksiniz ama yazasım geldi :)

Yineliyorum "petshoplar sadece gıda ve bakım ürünü satsın hayvan değil" bakın o zaman acınacak duruma getirdiğimiz evsiz hayvanları dışarıda görebiliyormuyuz..
Sizler ve bizler oradan hayvan aldıkça dışarıya atılan ve sahiplenilmeyen hayvan sayısı artıyor.

Eğer uygun ve korunaklı bir ortama sahipseniz ( bahçe, izolasyon şart) barınaklardan hayvan temin edebilirsiniz.

Geri