Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akra Gran Fondo Antalya - 28 Nisan 2024

Pratikte ayri teoride ayri isliyor sistem o yuzden birileri bir sey anlatiyorsa biraz kulak vermek lazim

Scudo
Burda da yasak dunden beri tartistigimiz mevzu istasyondan gecerken su uzatilmasi ya da uzatilmamasi mesele bu.Simdiye kadar katildigim tum yarislarda bu uygulama yapildi(yemin ederim😅) arkadas inanmasa da yapildi bu yarista ise yapilmadi ilk defa

316746 dosyayı görüntüle316747 dosyayı görüntüle
St.paul ultratrail yarisi bardakla ilgili kurali bulamayan arkadas aramasina gerek yok ben ordaydim vallahi oradaydim 😅 yeminle bu benim
Yazışmalar çok uzun olduğu için hepsini okuyamadım, fakat anladığım kadarı ile konu istasyonlarda yarışçılara su uzatılıp uzatılmaması hakkında.

Uzun parkurda 2 tane istasyon vardı. İlk istasyon tırmanışın başındaydı ve su uzatılmıyordu.
İçimden niye uzatmıyorlar illa durmamız mı gerekiyor dedim.
İkinci istasyon ise 30 km'lik tırmanışın bitimindeydi ve nihayet bardakla su ve kola uzatanlar oldu.
Hatta hiç durmadan enseme su bile döktürebildim.

Suyun uzatılıp uzatılmama kuralı nedir, neye göre belirleniyor bilmiyorum fakat ortada bir yarış var ise süre çok önemli olduğu için sporcunun durdurulmaması gerekiyor.

Çöp olayı için organizatörün çözmesi gereken bir durum. Sporcu çöpünü belirlenen noktada yere atacak ve görevliler de bunu işi gereği pek tabi toplayacak. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. :)

Pratikte ayri teoride ayri isliyor sistem o yuzden birileri bir sey anlatiyorsa biraz kulak vermek lazim

Umut Bey,

İsteğiniz üzerine size cevap yazmıyorum. Ve evet pek çok bisiklet ve koşu yarışında amatör ve profesyonel anlamda yer aldım, yer almaya devam ediyorum. Organizasyonlar sporcunun düşmanıymış gibi bir tavırda olmamanızı dilerim, sonuçta organizasyonlar sporcular için ve memnuniyet amaçlı yapılıyor. Eleştiri her zaman çok önemlidir organizatörler için ama koyduğu kurala uyan organizasyonu eleştirmeniz son derece tutarsız.

Yazışmalar çok uzun olduğu için hepsini okuyamadım, fakat anladığım kadarı ile konu istasyonlarda yarışçılara su uzatılıp uzatılmaması hakkında.

Uzun parkurda 2 tane istasyon vardı. İlk istasyon tırmanışın başındaydı ve su uzatılmıyordu.
İçimden niye uzatmıyorlar illa durmamız mı gerekiyor dedim.
İkinci istasyon ise 30 km'lik tırmanışın bitimindeydi ve nihayet bardakla su ve kola uzatanlar oldu.
Hatta hiç durmadan enseme su bile döktürebildim.

Suyun uzatılıp uzatılmama kuralı nedir, neye göre belirleniyor bilmiyorum fakat ortada bir yarış var ise süre çok önemli olduğu için sporcunun durdurulmaması gerekiyor.

Çöp olayı için organizatörün çözmesi gereken bir durum. Sporcu çöpünü belirlenen noktada yere atacak ve görevliler de bunu işi gereği pek tabi toplayacak. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. :)

Bir önceki yazımda belirttim aslında. İstasyonda çalışan arkadaşların inisiyatifinde olan bir durum. İyi niyetle yapabilecekleri bir şey, fakat bu durum yapılan yardımın kural dışı olduğu gerçeğini değiştirmez. Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir diye bir söz var, o nedenle ben kural varsa riayet edilmesi ve herkese eşit davranılması, kimseye hakkından daha fazlasının verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Herkes farklı düşünebilir, saygı duyarım.

Gran Fondo yarışlarının tamamının kuralları aynıdır. Yarış dediğimiz şey zaten sporcuya belirtilen kurallar içerisinde yaşanan rekabettir, sporcuların taleplerine göre "özel" yarışlar oluşturulacağı gibi, organizasyon kurallarını açıklar ve bu kuralları kabul edenler yarışa kayıt olurlar, Türkiye'deki yarışlar ikinci kategoridedir ve kurallarını kabul etmiş olmadan yarışa zaten katılamazsınız. Organizasyonların oluşturduğu yarışlarda kural, UCI Gran Fondo yarışları da dahil olmak üzere, sporcunun beslenme istasyonunda matarasını kendi doldurması yönündedir. Şansınıza, istasyonda inisiyatif alıp, size yardımcı olmuş olan istasyon görevlileri olabilir, bitkinsinizdir, istasyon sakindir, yardım istersiniz, tabi ki görevliler yardımcı olabilirler.

Herkese geçmiş olsun. Kaza olduğunda arka taraflardaydım, tam düşmemeyi başardığımı zannederken arkamdan gelen darbeyle ben de nasiplenmiş oldum. Kaza anı ve sonrasınındaki vehameti kaydettiğim videodan görebilirsiniz.
Ah 758 ah!

Geri