Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aksiyon Kamera

Ben de iki kez çekim yapmaya çalışmıştım. Hiç paylaşmadım çünkü kötüydüler. Yaparken kendi sürüşümü ve gezi eğlencemi kaçırdığımı fark ettim. Kameraya odaklanmaktan, acaba şarjı, acaba açısı, yedek bataryası, ayarları, şu manzara, bu nokta... vs. derken aslında istediğim gibi gezemediğimi, sürüşten fazla zevk alamadığımı fark ettim. Her ikisini birden yürütmeyi ben beceremedim. Kendi kendime dedim kasma, bu işi yapabilenlere bırak :).
Bu yüzden bisiklet gezilerini çekip paylaşan sizleri taktir ediyorum. Artı bir de bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Gezilerinizden keyif almaya odaklanın, tekerleriniz patlak görmesin.

Scudo
Ben de iki kez çekim yapmaya çalışmıştım. Hiç paylaşmadım çünkü kötüydüler. Yaparken kendi sürüşümü ve gezi eğlencemi kaçırdığımı fark ettim. Kameraya odaklanmaktan, acaba şarjı, acaba açısı, yedek bataryası, ayarları, şu manzara, bu nokta... vs. derken aslında istediğim gibi gezemediğimi, sürüşten fazla zevk alamadığımı fark ettim. Her ikisini birden yürütmeyi ben beceremedim. Kendi kendime dedim kasma, bu işi yapabilenlere bırak :).
Bu yüzden bisiklet gezilerini çekip paylaşan sizleri taktir ediyorum. Artı bir de bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Gezilerinizden keyif almaya odaklanın, tekerleriniz patlak görmesin.

Aslında doğru abi . İlk noktan çekim yapayım , şurayıda çekeyim derken yol akıyor. Dağları sıra sıra geçiyorsun evet görüyorsun ama kameranın küçük ekranından . Ama sonra oturup kesip birleştirmek, izlemek keyifli geliyor. ND filtre ile çekeceğim artık . Manuel bir kamera gibi olmuyor ama artık yeni aksyion kameraların ıso - enst. müdahele edebilme olayıyla beraber nd ile kontrol altına birazda olsa alınabiliyor sert ışıklar vs. Hafif motion blur alabilsek yeterli aslında.

Ben tam anlayamadım. Bu çamurlanma tam olarak nedir? Kamera odak dışındaki fluluk mu? Hareket esnasındaki fluluk mu?

Bunu anlamak için herhangi bir görüntüyü tam ölçekte, uygun çözünürlük destekleyen ekranda bakmanız yeterli. Görüntüler, yeni nesil cihazlarda, neredeyse AI üretmiş gibi üzerinde çekimin kaydı sırasında işleniyor. Sebebi, resim kalitesi kötü olduğu için hem geçişleri yumuşatmak hem de renklerin sürekli değişkenlik gösteren ışık şartlarında daha doygun ve dengeli olmasını istiyorlar. Video dediğimiz şey, peş peşe çekilen fotoğraflar aslında. Sony başka bir şey daha geliştirdi ama çok kafa bulandırmayalım. Sensör görüntüyü üretirken, max kaliteyi stabil tutması çok zor. Birbirine yakın pikseller, hem noise (gürültü) hem keskinlik için benzeşiyor. İşte bu sırada özellikle bina veya ağaç gibi nesneleri incelerseniz, rezalet bir sulu boyama efekti görürsünüz. Görüntü resmen yoktan var edilmişcesine oluşturuluyor. Bunu Samsung telefonlar da çok denk geldim. Gopro'da zaten bu çok abes halde gözüküyor.

Fluluk, kısmına girmedim, zaten iki türlü olduğunu bildiğinizi görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: UnchosenOne
Bunu anlamak için herhangi bir görüntüyü tam ölçekte, uygun çözünürlük destekleyen ekranda bakmanız yeterli. Görüntüler, yeni nesil cihazlarda, neredeyse AI üretmiş gibi üzerinde çekimin kaydı sırasında işleniyor. Sebebi, resim kalitesi kötü olduğu için hem geçişleri yumuşatmak hem de renklerin sürekli değişkenlik gösteren ışık şartlarında daha doygun ve dengeli olmasını istiyorlar. Video dediğimiz şey, peş peşe çekilen fotoğraflar aslında. Sony başka bir şey daha geliştirdi ama çok kafa bulandırmayalım. Sensör görüntüyü üretirken, max kaliteyi stabil tutması çok zor. Birbirine yakın pikseller, hem noise (gürültü) hem keskinlik için benzeşiyor. İşte bu sırada özellikle bina veya ağaç gibi nesneleri incelerseniz, rezalet bir sulu boyama efekti görürsünüz. Görüntü resmen yoktan var edilmişcesine oluşturuluyor. Bunu Samsung telefonlar da çok denk geldim. Gopro'da zaten bu çok abes halde gözüküyor.

Fluluk, kısmına girmedim, zaten iki türlü olduğunu bildiğinizi görüyorum.
proses raw vs gibi ham görüntü formatları çekilirse editte daha gerçeğe yakın görüntüler çıkabilir

@samet akkaya Aksiyon kamerasında ND filtre kullanmanızı tavsiye etmem. Pocket 2 ve ND filtre kombinasyonundan çok mutlu iken action 3 ve ND ikilisinden asla aynı performansı alamadım. Aksiyon kameralarının stabilizasyon sistemleri yüksek enstantane hızları üzerine kurulu. 1/200'den aşağısında sarsıntılarla birlikte görüntüde istenmeyen bozulmalar başlıyor. Hareketteki akışkanlık hissini vermek için 1/50'lere düşmek gerekiyor ki bu durumda neredeyse imkansız oluyor aksiyon kamerası ile.

@samet akkaya Aksiyon kamerasında ND filtre kullanmanızı tavsiye etmem. Pocket 2 ve ND filtre kombinasyonundan çok mutlu iken action 3 ve ND ikilisinden asla aynı performansı alamadım. Aksiyon kameralarının stabilizasyon sistemleri yüksek enstantane hızları üzerine kurulu. 1/200'den aşağısında sarsıntılarla birlikte görüntüde istenmeyen bozulmalar başlıyor. Hareketteki akışkanlık hissini vermek için 1/50'lere düşmek gerekiyor ki bu durumda neredeyse imkansız oluyor aksiyon kamerası ile.

Selamlar ,

Hohem isteady pro ile RS kapatıp deneyeceğim. Denemek için aldım telesin set ama henüz gelmedi. Gimbal ile kullanıldığında sonuç yüz güldürür gibi ama pocket 2 kullanmıştım daha iyiydi kesinlikle. Bisiklet için elverişli değildi sadece.

Youtube abone sayısına göre muamele ediyor az önce bunu daha iyi anladım edit de bile video kalitesi iyiydi kanala attık dan sonra 1 2 tık düşmüş yine garibanın yüzü mü gülür :(

Youtube abone sayısına göre muamele ediyor az önce bunu daha iyi anladım edit de bile video kalitesi iyiydi kanala attık dan sonra 1 2 tık düşmüş yine garibanın yüzü mü gülür :(

Kayıtlarınıza baktım gayet iyi bence. Hangi ayarları kullanıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Kayıtlarınıza baktım gayet iyi bence. Hangi ayarları kullanıyorsunuz?
kamera da 2K 60 fps çekim yapıyorum render alırken de 2K 60 fps kbps değerini de 32000 yapıyorum

Bugun insta 360 x3 aldım gercekten merak edıyorum.Bisiklet sporu için çekim olanakları cok iyi

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
kamera ile çekim yaparken 4k 60 fps de yapıyorum render alırken kbps değeri var bit in bir alt birimi galiba onu da 9000 olarak ayarlıyorum ham görüntü çok iyi bence ama edit den çıktık dan sonra kalite bir tık düşüyor edit olayın da pek iyi olmadığım için capcut u kullanıyorum premıum hesabım var
Her encode islemi videoyu bozar. Youtube'a yuklemeden once siz encode ediyorsunuz, sonra bir de Youtube encode ediyor. Pixellesmelerin olmasi normal. Unlu youtuberlar genelde simetrik gigabit kullandiklari icin videolari encode etmeden yukluyor olabilirler.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Eski bir Sjcam sj6 legend air kameram var. Bu kameranın bir sualtı koruması, bir de etrafını çevreleyen plastik bir tutucusu var.
Bu kamerayı bisiklet sürerken kullanmak istiyorum ama hangi tutucuyu kullanmam gerektiğine karar veremedim.
Sualtı koruması konuşma vs sesleri çok düşük alıyor. Çerçeve tutucu ise düşme anında, taş gelmesi durumunda kamerayı korumayacak bir şey.
Bisiklet sürerken kamerayı hem koruyan hem de dışarıdan ses alan bir tutucu var mı? Aklıma plastik koruyucuyu kameranın mikrofon kısmından delmek geliyor ama o da ne kadar mantıklı bilemedim.
Bu konuda önerileriniz olabilir mi? Teşekkürler

1723179045083.png

1723178958101.png

Son düzenleme:
Eski bir Sjcam sj6 legend air kameram var. Bu kameranın bir sualtı koruması, bir de etrafını çevreleyen plastik bir tutucusu var. Sualtı koruması konuşma vs sesleri çok düşük alıyor. Çerçeve tutucu ise düşme anında, taş gelmesi durumunda kamerayı korumayacak bir şey.
Kamerayı hem koruyan hem de dışarıdan ses alan bir tutucu var mı? Aklıma plastik koruyucuyu kameranın mikrofon kısmından delmek geliyor ama o da ne kadar mantıklı bilemedim.

320242 dosyayı görüntüle

320241 dosyayı görüntüle
Anlamadım sualtında konuşuyor musunuz?

Eski bir Sjcam sj6 legend air kameram var. Bu kameranın bir sualtı koruması, bir de etrafını çevreleyen plastik bir tutucusu var.
Bu kamerayı bisiklet sürerken kullanmak istiyorum ama hangi tutucuyu kullanmam gerektiğine karar veremedim.
Sualtı koruması konuşma vs sesleri çok düşük alıyor. Çerçeve tutucu ise düşme anında, taş gelmesi durumunda kamerayı korumayacak bir şey.
Bisiklet sürerken kamerayı hem koruyan hem de dışarıdan ses alan bir tutucu var mı? Aklıma plastik koruyucuyu kameranın mikrofon kısmından delmek geliyor ama o da ne kadar mantıklı bilemedim.
Değişik tarzda korumalar için Aliexpress'te arayın orada çıkabilir.

Su altında kullanmayacaksanız, en ince uçlu matkapla mikrofona denk gelen yeri delin. Yeterli olur. Yalnız bu tip su geçirmez kaplar, lensin önünde plastik ve görüntüyü bozan parça barındırdığı için orayı da ya kesin ya da sökün. Yoksa çıplak haldeki lens ile önüne dandik plastik koyulmuş lens aynı görüntüyü üretmez. Parıltı, fluluk, renk bozulması vs olur. Lens zarar görecekse kap içinde bile zarar görür, çok pimpiriklenmeyin derim.

Geri