Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aksiyon Kamera

Şu sıralar bakınıyorum . Gopro 8 - DJİ Osmo Action arasında kaldım. Uzun süre Xiaomi Yİ 4k kullandım.Kaç kere lens kırıldı sayamadım bile her seferinde yeni lens taktım uzun süre götürdü beni. Goproda ki hyper smooth güzel fakat allanmış pullanmış bir kamera gibi. Osmo action daha bir iyi geliyor görüntü kalitesi olarak kullanan varsa yazabilirse süper olur

Ben kullanıyorum ve kanalımdaki çekimlerde çoğunlukla göğüs aparatında kullanıyorum. Gopro8 denemedim birşey diyemem ve bence kötü bir kamera değildir , sadece lensinin değiştirilememesi büyük eksi... kırılırsa tamamen body değişiecek gibi duruyor.

DJI dan son derece memnunum , aşırı balık gözü efekti sevmediğimden bu kamera isteğimi karşılıyor. Üzerindeki ekstra bir çok özellik ile farklı modlarda da kullanabilirsiniz.

@TatanQa_tr galiba osmo kullanıyordu. 2 kamera arasında tercih yapacak olsam izlediğim inceleme ve kullanım yorumlarına göre dji osmo action alırdım. 2 modelin de ekstra su altı kabı (housing) ihtiyaç duymaması güzel bir seçenek.

Evet ekstra su kabı istemiyorlar ama yine de her iki cihaz için de bu şans işi biraz da. Yani reklamlarda öyle yazsalar da çok GP7 black bozan biliyorum su altına sokunca. İşyerindeki bir arkadaşımda Osmo action 'ı su altına sokup bozdu ama 1 hafta sonra yeniden çalıştı alet pirinç sayesinde. Ben yine de kap olmadan su altına girilmemesi tarafındayım :)

Şahsen sj8rpo gibi bir cihaza 1200tl civarı verileceğine biraz daha zorlayıp dji almak çok daha iyi sonuç verir ve pişman olmazsınız. Sonuçta arkanızda sağlam bir firma var . Sj bozulursa işiniz zor.

Scudo
Merhaba.
Sony AS-50 için düşünceleriniz nedir? 1900 TL ye satılmakta. Sony aksiyon kameraların farklı modelleri sanırım piyasada yok artık (3500 civarında bir modeli vardı).
Önceki sayfalarda SJCam 8 Pro modeli dikkatimi çekmişti. Ancak inceleme videolarını izlediğimde pek tatmin etmedi.

Piranha 1125 kullanan var mı

Kararsızlıktan nefret ediyorum.1500 tl civarı aksiyon kamerası önerebilir misiniz?

Kararsızlıktan nefret ediyorum.1500 tl civarı aksiyon kamerası önerebilir misiniz?

O fiyat aralığında AKASO V50X stabilizasyonu iyi bir kameradır . TR 'de bulmak şans işi biraz ama sahibinden sitesinde var : (link)

edit. sıfır fiyatı da buldum : (link)

SJ8pro bu seviyede çok mantıklı : (link)

edit büdüt2: FireFly 8se de iyi bir cihazdır : (link)

Mutlaka hepsini youtube 'dan inceleyin derim....

Çok yeni Osmo Action almış biri olarak "osmo action" almalısınız derim. Gopro 9 görüntülerini gördüğümde ve ses kalitesini duyduğumda, gopro 9 almalıyım diyordum, Osmo Actionda eksikler var diye hatırladığımdan hiç bakmıyordum ya da incelemelerde görüntü kalitesi soluk ve keskin değil gibi geliyordu. Bisiklet için istediğimden de, rocksteady modunda açının daralması muhabbetini gördükçe iyice vazgeçmiş oldum.

Kendime doğru soruları sorunca ve Osmo Actionın son güncellemesiyle beraber renk doygunluğunun arttığını, farklı videolarda gayet keskin görüntülerin olduğunu görünce, fiyatıyla beraber çok cazip görmeye başladım. Nasıl bir dar açı diye düşündüm, bana yeter aslında demeye başladım ve letgo'da 2 bin liraya kapalı kutu ilanı gördüm. Klasik olarak, indirim sordum ve 1800'e anlaştık.

Şuan çok memnunum. O kadar iyi bir karar vermişim ki anlatamam. 3 katı para vermemem çok iyi olmuş. Sanki ekstra mikrofon kullanıyormuşum gibi ses alıyorum. Rocksteady modundaki açı bana gayet yetiyor ve bence herkese yeter. Hem gidon gözüküyor, hem yeteri kadar etraf. Renk doygunluğunu ayarlamamış olsalardı bile ben zaten ekstra renk ayarı yapıyorum Adobe Premiere Pro ile ama dcinelike denen yani soluk çekim yapan bir modda kayıt alıyorum. Onun üzerine daha iyi renk oynaması yapılıyor.

Sadece bisiklet de değil, elde tutarak vlog çekmeye çok uygun. İlk defa bu kadar vlog meraklısı oldum. 1 hafta olmadan 4-5 tane vlog çektim edit yapacağım. Cebe atıp çıkıyorsunuz ve ses, görüntüden yana korkunuz yok, gayet iyi ses ve görüntü kalitesi alıyorsunuz. Kamera da küçücük olduğu için dışarıda rahatça kendinizi çekiyorsunuz ki ön ekran da burada çok iyi iş yapıyor. Ayrıca en sevdiğim özelliği, sesle komut vermek oluyor. Çok iyi çalışan sesle komut özelliği var. Bisiklette hayat kurtarıyor resmen.

Yakında youtube kanalımı oluşturuyorum ve videoları yükleyeceğim. Bu hafta örnekleri görebileceksiniz, eğer isterseniz.

@TatanQa_tr dostum , senin DJI modeli nedir ? daha once yazdiysan ben kacirmis olabilirim , kusura bakma 🙏

Dji osmo action modeli. Aldığıma en çok memnun olduğum elektronik cihaz son yıllarda bu oldu.
@Tlg7 nin bahsettiği gibi vlog ve bisiklet çekimleri için çok iyi özellikle fiyatını göz önüne alırsak. D-cinelike modu da geceleri normal moddan bir tık daha iyi sonuçlar veriyor ve sonrasında editlemesi ve üzerinde oynanması daha kolay oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim . Gopro aşırı yüksek fiyatlı .

• Beğen
Tepkiler: a.valverde

O fiyat aralığında AKASO V50X stabilizasyonu iyi bir kameradır . TR 'de bulmak şans işi biraz ama sahibinden sitesinde var : (link)

edit. sıfır fiyatı da buldum : (link)

SJ8pro bu seviyede çok mantıklı : (link)

edit büdüt2: FireFly 8se de iyi bir cihazdır : (link)

Mutlaka hepsini youtube 'dan inceleyin derim....

Ben aliexpressten sj8pro aldım, kalite olarak beni gayet memnun etti. Bisikletteyken en güzel yerleşim olarak göğüs veya kask aparatı, doğrudan gidona bağladığım zaman bisiklete bağlı olan tüm parçaların sesini işitiyorum ama görüntü sabitliği de en üst seviye de oluyor.

Dedikleri gibi alabiliyorsanız şuan benim de beğendiğim modellerden birisi kesinlikle dji osmo action. Bilmeyen herkese chopper motorların hepsinin harley olduğu gibi, aksiyon kamerada da herkes gopro diyor. Bu işi o çıkardı ama artık yanında aynı kaliteyi uygun fiyata sunan rakipleri de var. Bir kaç video çektim fakat edit vs uğraşmak istemediğim için öyle duruyor. Bu arada videolarınız youtube gibi bir platforma atarken kullandığınız tercihen ücretsiz video edit programı neler var

Çekim yaparken kayıt moduna da dikkat etmekte fayda var, örneğin Hero 9 bazı modlarda H.264 kaydetmiyor.
Dolayısıyla H.265 / HEVC işleyebilecek güçlü bir bilgisayar / tablet gerekiyor.
4K @ 30 fps, 100 mbit olan bir dosyayı düzenlemek ciddi can sıkıyor çok güncel olmayan bir notebook ile.
Yazılım olarak ben Adobe Rush kullanıyorum aylık 10 USD sınırsız export isteniyorsa.
iPad Pro 11 inch (2018) modeli ile düzenliyorum bazen orda 4K sorun yaratmıyor, rahat çalışılıyor.

Eğer video işine çok ağırlık verirsem yeni bir bilgisayar gerekecek gibi duruyor.
Bu arada 4K@30fps - 60 mbit kalite H.264 ile 1 dakikalık görüntü için Hero 9 yaklaşık 440 MB dosya boyutuna ulaşıyor.
H.265 ile 100 mbit kaydederseniz o oranda artar dosya boyutu.

Çekim yaparken bunu da düşünmek lazım, özellikle uzun turlar veya süreler kaydedilecekse.

Çekim yaparken kayıt moduna da dikkat etmekte fayda var, örneğin Hero 9 bazı modlarda H.264 kaydetmiyor.
Dolayısıyla H.265 / HEVC işleyebilecek güçlü bir bilgisayar / tablet gerekiyor.
4K @ 30 fps, 100 mbit olan bir dosyayı düzenlemek ciddi can sıkıyor çok güncel olmayan bir notebook ile.
Yazılım olarak ben Adobe Rush kullanıyorum aylık 10 USD sınırsız export isteniyorsa.
iPad Pro 11 inch (2018) modeli ile düzenliyorum bazen orda 4K sorun yaratmıyor, rahat çalışılıyor.

Eğer video işine çok ağırlık verirsem yeni bir bilgisayar gerekecek gibi duruyor.
Bu arada 4K@30fps - 60 mbit kalite H.264 ile 1 dakikalık görüntü için Hero 9 yaklaşık 440 MB dosya boyutuna ulaşıyor.
H.265 ile 100 mbit kaydederseniz o oranda artar dosya boyutu.

Çekim yaparken bunu da düşünmek lazım, özellikle uzun turlar veya süreler kaydedilecekse.

Video işine ağırlık verseniz dahi elinizdeki tabletle her şeyi halledersiniz. Aylık adobe ödemesi yapmak yerine tek sefer ödeme yaparak, ios için en iyi, hatta premiere pro gibi özellikleri olan Lumafusion programını kullanın. Şuandaki fiyatı emin olmamakla birlikte 200 lira civarı olması lazım ama ömür boyu kullanım sunuyor. Bütün işinizi görecek bir programdır.

@TatanQa_tr
Merhaba. Dün akşam kanalınızdaki son iki sürüş videosunu izledim. Gece çekimi dikkatimi çekti. Görüntüler güzel gözüküyor. Kanala yüklemeden önce videonun renklerinde düzeltme yapıyor musunız? Yoksa Osmo'nun çektiği hali ile mi paylaştınız?

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@TatanQa_tr
Merhaba. Dün akşam kanalınızdaki son iki sürüş videosunu izledim. Gece çekimi dikkatimi çekti. Görüntüler güzel gözüküyor. Kanala yüklemeden önce videonun renklerinde düzeltme yapıyor musunız? Yoksa Osmo'nun çektiği hali ile mi paylaştınız?
Tam noktaya atış olmuş sorunuz. O son 2 çekim kameranın kendi içindeki D-Cinelike renk profili ile çekildi . Bu modda gece daha iyi görüntü elde ettim. Ayrıca youtube videoları sıkıştırdığı için aslında orjinalleri daha ayrıntılı.

• Beğen
Tepkiler: serdarvekedisi
Dün hava güneşliydi, bisikletle sokağa çıkma yasağı nedeniyle Hero 9 çekimi yapamadım ama evin arkasında dağ yollarında gezintiye gittik eşimle.
Güneşe karşı veya güneş açısının çaprazda kaldığı durumda beyaz dengesi ve ışık açısını iyi ayarlamak gerekiyor, tüm kameralar için geçerli ama Hero 9 bu tip durumlar ilk denemelerde kararsızlık yaşıyor gibi.
Gelecek sefere 5500K civarında bir WB ayarı yaparak çekeceğim, saat 13:30 - 16:00 arasındaydı çekimler yaklaşık.

Tüm çekim gögüs bandı takılıydı, Hypersmooth özelliği açıktı ancak Boost modunda değildi bazı videolar.
Drone çekimleri Mavic Mini ile, hafta içi bisiklet testlerine başlarım, bakalım görüntü nasıl çıkacak.
Lumafusion ilgimi çekti, kuruyorum bugün, teşekkürler @Tlg7

Keyifli seyirler!

Son düzenleme:
Geçen gün neredeyse sıfır ışıkta teste çıktım bisikletle.
Video için nerde hata yaptık onu anlatayım, görüntü Hero 9 kalitesinde değil çünkü, aslında baya kötü bana kalırsa, 720p çözünülürkte daha iyisi olmalı.
ISO Max 800 değerinde kaldığı için pozlama değeri sanırım fazla düştü, EV -0.5 olarak kalmıştı gündüz çekimlerinde aşırı pozlama olmaması için, haliyle ortaya çıkan sonuç bu.
Kayıt 1080p/60, videoyu 720p/30 olarak export ettim.

Hafta içi tekrar bu sefer farklı ayarlarla test edip farka bakacağım.
Powermetre ve Garmin cihazlardan gelen verileri Garmin Virb Edit ile videoya ekledim.
Power değeri 30 saniyelik ortalama, 3s veya 5s olarak ayarlayınca rakamlar çok oynuyor.

Bu videodan kendimize çıkaracağımız ders 9:55'te bir çukura giriyorum, sonrasında güç değeri kendi kendine artmaya başlıyor.
Ancak hız yine 28 - 30 seviyesinde, Kaynarca'ya geldiğimde arka frene baktım aşırı darbenin etkisiyle sol pabuç janta hafif temas ediyordu.
Dönüşte düzelttim ve yine 150 - 160W güç ile 30 km saat hızla geldik.
O yüzden önünüzdeki dataya ara ara bakın.
220W'ın benim kilomda rüzgarsız havada yaklaşık hız değeri 35 - 36 km/s. :)

Hero 9'un olayını anladık sonunda, kamera bozuk değilmiş. :)
Düşük ışıkta Hypersmooth Boost bana kalırsa hem görüntüye fazla zoom yaptığı ve görüntüyü sabitlemek için dijital yollar kullandığı için biraz videoya zarar veriyor.
Gece kayıt yapılacaksa iyi aydınlatma şart, hem sürülen alan hem ön aydınlatma anlamında.
Ön far hiç kullanmadan sadece ara sokak aydınlatması ile aşağıdaki görüntü elde ediliyor, yüksek lümen ön aydınlatma ve geniş görüş açısına sahip bir ön ışık fazlasıyla görüntüyü istenilen noktaya getirir.
Hypersmooth ON ve 4K/30fps testlerini de denersek gelecekte almak isteyenlere iyi bir kaynak olur.

1700 tl ye go pro 7 silver alınır mı ?

@TatanQa_tr tavsiyesini de dikkate alarak DJI Osmo aldım. Dün ilk defa test amaçlı kullandım. Gerçekten güzel ürün. Sesli komutları iyi algılıyor. Aynı zamanda DJI Mimo isimli uygulamasıyla eşleştikten sonra, telefondan canlı görüntüleri olarak izlemeye, kaydedilen videoları cep telefonuna indirmeye olanak sağlıyor. Ayrıca kullanırken Steady Shot (görüntü sabitleme) özelliği kapalı olmasına rağmen sonuçtan memnun kaldım. Kamerayı 2375 TL'ye satın aldım.

Fiyat performans olup, ois destekli olan (optik titreşim engelleme) aksiyon kameralarının ücretleri almış başını yürümüş. 😕

Geri