üç bisiklet arasında tavsiye istiyorsunuz: Trek FX, Merida Speeder ve Specialized Sirrus
öğrenci olduğunuzu ve 2000 tl bütçeden sonrasını eğitiminize harcamayı planladığınızı söylüyorsunuz. sanırım gözünüz Sirrus diyor. Haklı tabi Sirrus güzel bir bisiklet. öte yandan bisikletle ilgili planlarınız olduğunu hatta şehirlerarası tur yapacağınızı söylüyorsunuz.
öncelikle söylemeliyim ki üç bisiklet de kendini kanıtlamış harika modeller. bunların hepsi de işinizi görür. ben Sirrus'a çeşitli nedenlerden dolayı sıcak bakmayıp Scott SUB alsam da Specialized'de amacınızı karşılar.
Sirrus'a neden sıcak bakmadığımı tekrar etmeyeyim şurada deneyimlerimi detaylıca yazmıştım:
Trek fx 7.3 ile Merida Speeder T2 arasında kaldım
burada deneyimlerimin kişisel olduğunu vurgulamak isterim
Trek FX'i arkadaşım vasıtasıyla kullanmıştım. Bütün milimetrelerine kadar tecrübelerden yoğrulmuş sürüş zevki veriyor. üzerinde uzuunca sürüş yapabileceğiniz bir hissiyatı var. FX alırsanız en az 7.2 tavsiye ederim. çünkü kadrosu ve maşası daha iyi. sonradan masraf yapmazsınız.
Merida Speeder'i kullanmadım. fakat kadro ölçülerine ve arka teker mesafesine bakarsak hıza yönelik, cyclocrossa benzer bisiklet olduğu anlaşılıyor. bu yıl kadrosunu güncellemiş. Speeder serisine düşünürseniz T2 modelini almanızı tavsiye ederim. Fiyat/fayda oranı daha yüksek.
sevgili Ahmet beni dinlerseniz bütçenize göre hareket edin. ben öğrenci değilim ama ben de alırken on kere düşünüyorum şu mu, bu mu diye. ben olsam 1800 TL'ye Merida Speeder T2 derim
Specialized Sirrus aynı yolu Sedona 321'den yüzde %3'ten fazla hızlı gider diyorsunuz, haklılık payınız var ama;
şurada çok güzel bir konu var. 12 bisiklet markasının 24 yol bisikleti hız bakımından test edilmiş
12 Aero kadro ve 12 Aero olmayan kadro. Karşılaştırma
aralarındaki fark % 1 bile değil