Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aktif Pedal'da Specialized fiyat farkı neden yüksek?

@mehmetalkan

Şimdi 2013 model rastgele bazı ürünlerden bir karşılaştırma yapalım. Kıyaslama yaparken Almanya yı, Almanya nın en ünlü ve güvenilir satıcılarından biri Specialized yetkili satış noktası Bike24 ü örnek alalım. Unutmadan not olarak da ekleyelim, Almanya da veya Avrupa nın diğer ülkelerinde ister nakit ister kredi kartı ödeyin, ne olursa olsun hiçbir ürüne kasada tek kuruş pazarlık uygulanmaz, etiket fiyatı ne ise odur. Taksit olaylarınında olmadığını hatırlatmakta fayda var.

ROMIN EVO Pro Team sele
Almanya Bike24 fiyatı: 149.90€
Türkiye Aktif Pedal fiyatı: 149 € !

ROMIN EVO Expert sele
Almanya Bike24 fiyatı: 119.90€
Türkiye Aktif Pedal fiyatı: 115 € !

Specialized S-Works Prevail Team Kask - World Champ
Almanya Bike24 fiyatı: 229.90€
Türkiye Aktif Pedal fiyatı: 239 €

Specialized Propero II
Almanya Bike24 fiyatı: 99.90€
Türkiye Aktif Pedal fiyatı: 89 € !

Specialized Expert Yol Bisikleti Ayakkabısı
Almanya Bike24 fiyatı: 209.90€
Türkiye Aktif Pedal fiyatı: 199 € !

Specialized S-Works MTB Ayakkabı
Almanya Bike24 fiyatı: 289.90€
Türkiye Aktif Pedal fiyatı: 265 € !

Ürünlerin hepsi 2013 model ve yüzlerce ürün benzer şekilde fiyatlandırılmış durumda. Bisikletlerde nakit alımlar ile Avrupa fiyatlarının altına dahi alabiliyorsunuz. Eğer kıyaslamayı Amerika pazarı üzerinden yapıyorsanız ona da bir açıklık getirmekte fayda var. Amerika da internet satışlarında verilen fiyatlarda vergi yoktur. Yani sitelerde vergisiz fiyatları görürsünüz.

Kssadan hisse, rastgele konuşmayalım.

Scudo
@Aytaç Biber

Edit: Üstte yazarken aktif pedalın benim almak istediğim bisiklet modeli kastedilmiştir.
Siz ise bana sadece bisiklet ekipmanlarından örnekler vermişsiniz. Ben ise bisiklet modelinden söz etmekteyim.Lütfen savunma yapmadan önce yazdıklarımı dikkatlice okuyunuz. Benim almayı düşündüğüm bisiklet modelide crossover modellerinde biri ve Avrupa prekande fiyatlarından size örnekler vereyim.
CROSSOVER
CO PRO DISC
1,999.00 €
CO EXPERT DISC
1,599.00 €
CO EXPERT DISC STEP THROUGH
1,599.00 €
CO COMP DISC
1,199.00 € / 1,490.00 €
CO COMP STEP THROUGH
1,199.00 € / 1,490.00 €
CO ELITE DISC
899.00 € / 1,099.00 €
CO ELITE DISC STEP THROUGH
899.00 €
CO SPORT
699.00 € / 879.00 €
CO SPORT STEP THROUGH
699.00 €
Aşağıdaki linkten Avrupa'daki Specialized marka bisikletlerinin prekande satış fiyatlarını pdf olarak indirebilirsiniz.
(link)
Soldakiler is Avrupa prekande satış fiyatıdır. Sağdakiler aktif pedal satış fiyatıdır.
Benim almak istediğim crossover Com Disc fiyatına % kaç fark var. Basit bir matematik yapalım. ((1490-1199)/1199)x100= %24.27 bir fark ortaya çıkar.
Bu arada eğer tüketici haklarımızı bilirsek Avrupa'dan aldığımız bir ürünü yanımızda beraber Türkiye'ye getirirken vergi iadesi alabiliriz. Bir de bunu ilave edersek fiyat farkını siz düşünün. Bu konuda hurriyette çıkan bir makale var. Nasıl vergi iadesi alabileceğimiz gibi özellikle Avrupa ülkelerinden zaten sizin dediğiniz gibi ABD'de KDV olmadığı için vergi iadesi alınamıyor.
(link)
Bir de fiyat konusunda aktif pedal daha şeffaf olsa olmaz mı? Peşin ödemelerde % indirim yapılacağı veya kaç taksit yapılabileceği çünkü sadece Istanbul ve Bursa'da mağazaları var diğer şehirlerde ikametgah edenlerin mağazaları ziyaret etmesi zor olmaz mı? Ayrıca ben fiyatı peşin versem bile indirim konusunu açmazsam indirim yapacağını sanmıyorum. şayet istesem bile indirim yapacağı şüpheli hem yapsa bile % kaç yapabilir ki?.
Bu da Yunanistandaki prekande satış fiyatı bir internet sitesinden sadece 1,234.00 €
(link)
NOT: Bazı modellerde çok az bir fiyat varkı var bunu da söylemem lazım. Ben benim almayı düşündüğüm bisikletteki bu fiyat farkını merak ediyorum..

Vergisiz fiyat almaktan söz ediyorsunuz. Yazarken az mantık çerçevesinde yazalım, Yunanistan fiyatı vermişsin, bir yunan vatandaşı o bisikleti vergisiz alabilir mi? Fiyat ne ise odur. Senin mantığınla bir yunanlı da avrupa dışı bir ülkeden bisikletini vergisiz alabilir. O zaman dünyada ne kadar insan varsa alacağı herşeyi kendi sınırları dışından vergisiz alsın. İngiliz gitsin Amerika dan alsın, Fransız gitsin Rusya dan alsın, öteki başka bi yeren alsın. Yurt içi ticari bir faaliyet için sen tutup istisnai bir durumdan, tatile gitmiş bir yolcunun yanında eşya getirmesinden bahsediyorsun. Bu istisnai bir durum ki sadece bir bisiklet almak için yurt dışına şahsen gitmek ne kadar mantıklıdır tartışılır. Malum uçak bileti git geli, vize masrafları, konaklama ücretleri vs. vs. :) Çok merak ediyorum, sen bu bisikletleri veya başka herhangi bir ticari ürünü satsaydın devlete vergi vermeden satabilecekmiydin? Bu bir bisiklet olduğu gibi zamazingo marka ithal bir don da olabilir. Aç bir mağaza vergisiz sat da görelim hadi bakalım nasıl yapacaksın.

Ayrıca Amerika da vergi yok diye bir husus yok, Amerika da ürünü satın alınca vergi farkını kasada ödüyorsunuz. Sadece uluslararası satışa açık internet sitelerinde ürünler vergisiz görünüyor.

Diğer husus üst mesajımda ekledim, Avrupa da taksitli satış gibi birşey yoktur, ayrıca bizdeki gümrük vergisinin yanında diğer ticari işlem bedelleri çok yüksek. Bunlar hep fiyatı arttıran hususlar. Tüm bunlara rağmen aktif fiyatları yurt dışı ile rekabet edebilir seviyededir. Yunanistan dan alacağın şekilde ürünü Türkiye den de tıpkı ordan almaktan bahsettiğin gibi NAKİT keş para ile alırsan bisiklet büyük ihtimalle sana çok yakın bir fiyata malolacaktır, hatta çoğu bisiklette daha bile ucuz olacaktır.

@Aytaç Biber

Yaşadığın ülke Türkiye. Allah aşkına kaç tane küçük esnaf sen istemeden fiş kesiyor bu ülkede? Bir düşün. Hem herkes vergisini verse maliye bakanı sayın Mehmet ŞİMŞEK aşağıdaki açıklamayı yaparmıydı?
(link)
Bir kere ben ABD'de KDV yok dedim vergi yok demedim. KDV yerine satış vergisi uygulanıyor. Bu da 5% ve 10% arasında değişiyor. Ayrıca ABD' de eyaletler arası da vergi alınmıyor. Sadece uluslararası demeyelim. Örneğin: New-York’dan Orlando’ya gidecekseniz, bu durumu belirtmeniz halinde; aldığınız mal, kargo ile gideceğiniz eyaletteki adresinize (örneğin kalacağınız otele) gönderiliyor ve satış sırasında vergi alınmıyor. Lütfen cevap yazmadan dikkatli okuyun.
Vergi olayı sadece bir örnekti. Hem ben size alışveriş için Avrupaya veya ABD'ye gidin demedim. Ben vergi iadesi ile birlikte aradaki fiyat farkına dikkat çekmek istedim. Eğer Avrupa'ya işiniz düşerse mesala Avrupa turu olur ya da exchange, erasmus veya work and travelle giden birçok öğrenci var yurtdışına. Ülkemizde yaşayan göçmenleri de unutmayalım. Bir de tanıdık ve akraba aracılığıyla getirtmeye çalışırsak gayette yurtdışından çok daha ucuza bisiklet alabiliriz. Bu arada vizeyi sadece 60 € çıkartabiliyorsunuz. Avrupa da yaklaşık olarak 20% KDV var. Benim almak istediğim bisikletteki fiyat farkı 24% + 20% = 44% bir fiyat farkı eder dile kolay. Hem aktif pedal indirim yapsa bile peşin ödemelerde tahminen 5% 'den fazla bir indirim yapacağını sanmıyorum. Hem birçok kişi ABD'den sipariş vermiyor mu bisiklet aksesuarlarını (kask eldiven gözlük gibi). Yurtdışından 150€ kadar vergi vermeden kargolarınız sorunsuzca elinize ulaşabiliyor. Çok daha uygun fiyatlara gelebiliyor.

@Aybars Öge Sürücü

Sen de tax-free sistemine dahil olan mağazalardan alışveriş yaparsın olur biter.

Neden bu kadar zıplayıp duruyorsunuz ki? Madem bu kadar kolay, foruma bu kadar yazıp vakit öldüreceğinize atlayın bir uçağa bir bisiklet alıp gelip. Malum bir Speciaized i internet satışı ve kargo ile alamayacağınıza göre , (çünki tüm dünyada internetten satılması yasak) mutlaka kendiniz gidip almalısınız. Burda boşa kürek çekiyorsunuz, vergisiz fiyatı şu kadar deyip laf cambazlığı yapmanın anlamı yok, bunu okuyunca Mehmet bey hazretleri vergisiz fiyattan bisiklet almak istiyormuş deyip Türkiye deki firmalar bisikletlerini size vergisiz satmayacaklar, emin olabilirsiniz. :)

Merhabalar, konuyu tekrardan hortlatmış gibi oluyorum. Ama okuyan arkadaşlar varsa bilgi sahibi olabilirler diye yazayım istedim. Tabi ki de fiyatlarda uçurum gibi bir fark olmasa da, bisikletlerin fiyatlarında bariz farklar var. Tabi gidip Amerika fiyatlarıyla Türkiye fiyatlarını karşılaştırmak abesle iştigal. Zira kökü Amerika'da olan bir çok ürünün Türkiye fiyatını geçtim diğer ülkelerdeki fiyatları da üstüne bir miktar koyularak satılıyor. Ama Amerika üzerinden örnek vermek yanlış. Yani tamamen alım gücüyle alakalı zaten bu durum. Orada örneğin, 300 dolara Sirrus alabiliyorsanız siz, 2000-5000 dolara da araba alabiliyorsunuz 2. el. Ya da benzinin fiyatı çok ucuz çeşitli eyaletlerde. Üstelik galonla. O yüzden Amerika'yı ayrı tutuyorum. İmkanınız el veriyorsa, gidip alabilirsiniz dilediğiniz şehirden/eyaletten. Tabi uçak, vize, konaklama, yeme-içme gibi giderleri de eklemeniz gerekir. Zaten bu nedenden dolayı oralara birincil olarak gezme amaçlı gidersiniz. Ayrıca bir konuya değineceğim ama onu sonra belirtmek istiyorum.

Avrupa'da da bazı ülkelerde Türkiye'ye yakın fiyatlara satılıyor. Ben kendimden bildiğimi aktarayım. İngiltere'de master öğrenimi almaya gittiydim. Ocak ayında yaşadığım kasabanın bisikletçilerinden birini gezerken, 2 senedir hayalim olan Allez modelinin 2013 serisini görüp çok beğendim. Biraz fiyat karşılaştırması yapınca oradan almanın daha makul olduğunu düşündüm. Bilirsiniz, dünyada taksit imkanı olan ender ülkelerdeniz. Oralarda maalesef böyle bir imkan yok. Fakat dükkanın kendi taksitlendirme seçeneği vardı. O da maalesef benim için uygun değildi. Çünkü 3 yıl oturma şartı aranıyordu. Ben gideli 3 ay olmuştu. Neyse, peşinen 550 pound gibi bir fiyatı vardı. Fiyatı yine de çok iyiydi fakat o kadar vermek istemiyordum. Dükkanda benimle ilgilenen satış sorumlusu arkadaş bana özel %10 indirim yaptı. Ben de dayanamayıp aldım. Ha bu indirimi her dükkan yapar mı vs bilemem. Ama size şöyle diyeyim. Orada ben kendi ülkemin kuruna göre makul olan Allez modelinin en düşük versiyonunu alabilirken. Karı-koca gelip 2000-3000 poundluk bisikletlerden birlikte alıp çıkanları da gördüm. Yani sorun Aktifpedal'ın, ya da X bisikletin fiyat politikası değil. Bu adamlar da hem iyi kalite bisikletleri getirmeye çalışıyor, hem de bu işi yaparken makul fiyata kar amacı da gütmeye çalışıyor. Sorun bu ülkede haksız gelir dağılımı.

Benim oradayken bisiklet almamın bir sebebi de oradaki güzel yollarda gezebilmekti. Yaz sonu gibi dönerken de yanımda getirdim bisikleti. Pek bilinen havayollarının makul ücretlere bisikletleri taşıdıkları biliniyor. Lakin havaalanlarında bu özel kargolara yastık-yorgan muamelesi çekilip, üst üste pat küt atarak konuluyor uçağa. Zannedersem forumda Atatürk havalimanı görevlilerinin bisiklet kutularını nasıl attıkları ile ilgili bir video vardı. Sonuçta gidip oradan alabilirsiniz. Ben öğrenci vizesiyle vergi iadesi alamazdım. Turist vizesiyle Tax-free logolu dükkanlardan istek ve form doldurmak suretiyle almak mümkün iadeyi. Risk de sizin. Bisiklet çantalarının en ucuzu 200-250 lira civarıydı. Bunlar da sert çantalar değil. İçinden yumuşak destekli çantalar. Hard case çanta alırsanız daha güvenli olur ama onlar da neredeyse bir bisiklet ücreti kadar tutar. Uçağa vereceğiniz para hepsinin yanında ceviz kabuğu kadar ufak kalsa da, "Acaba çantayı fırlatarak mı koyuyorlar?" endişesini siz yaşarsınız. Bunu yaşadım ve iyi biliyorum. Sırf demonte ettikten sonra kat kat bu patlayan bubble wraplerden sardıydım kadronun açıkta kalabilecek her yerine. Biraz daha paranoya yapıp fazladan ince bir battaniye ile de çantanın içinden destek yaptıydım. Bir de işin garanti süreci var. Specialized kadroların ömür boyu garantisi var diye biliyorum. Aktifpedal mağazalarındaki insanlar da bence çok yardımcı ve güleryüzlü insanlar. Ama yurtdışından gelen bir bisikletin, ücretsiz bakımını falan unutun diye düşünüyorum. Ha bence en iyi çözüm de bakımı kendiniz öğrenmeniz. Burada mağazadaki 50 liralık bakıma kızan insanlar var ama ben orada mağaza içinde patlayan bir arka iç lastik değişimi için 20 pound (o zamanın kuruyla yaklaşık 60 lira) vermek zorunda kaldığımı biliyorum ki evlat acısı gibi koymuştu.

Gözünüzle görüp karar verip acele etmeden alabileceğiniz tek yer kendi ülkenizdir bence. Peşin fiyata indirimi beklemeden de para vermeyiniz zaten. Pazarlık yapmadan alışveriş neden yapılır ki?

İyi günler

Hocam k.bakma ama SPECIALIZED ürünleri şuan bildiğim kadarıyla Türkiye'de sadece aktif pedal'da satılıyor.Malzeme ve bisiklet fiyatlarına baktım çok az fark var.Bu adamlar bisiklet tutkunu olabilir , bu sektöre girmiş olabilir fakat kimse bu işleri hayrına yapmıyor.O ürünleri toptan alırken bile ne vergi ne masraf biniyor.Elektriğe , zam , doğal gaza zam , benzine zam , cezalar artıyor , ekmeğe ve simite zam , Alkol ve tütün ürünlerine zam geliyor yılbaşından sonra.Bunlara sesi çıkmayan adamlar 20-30 lira fazladan verince bebek gibi ağlıyor.Anlamak mümkün değil gerçekten bu halkı.....

Bir ay önce adı geçen firmadan sirrus elite aldım. 2013 modeldi ve %20 indirim oranı hala geçerli.664 euro idi (1800 tl) ancak şu an için kur değişikliğinin yüksek olmasından mıdır bilmiyorum artık firma satış rakamlarını dolara endekslemiş durumda. Aynı bisiklet şu an 2140 tl. Bravo

merhaba dün aktif pedala attığım maile bugün cevap geldi. aşağıya ekliyorum belki yardımcı olur.

gönderilen:
İyi günler. İstanbuldaki mağazalarınıza Specialized Allez Comp 2015 modeli nezaman gelecek bilgi vermeniz mümkünmü? Specialized modellerinin satış fiyatı amerikadaki sitesinde bulunan satış fiyatlarıyla aynımı oluyor ?
(link)
Burdaki linkte Amerika sitesinde satış fiyatını 1600 dolar olarak gösteriyor. Sizdede aynımı oluyor fiyatları? İyi çalışmalar.

gelen:
Sayın Berkay Uğur,
Allez Comp 2015 model bisiklet şuan için stoklarımıza girmiş ya da yakın zamanda girmesi planlanan bir model değildir. Bölgesel değişiklikler sebebi ile bu bisikletin Türkiye'deki perakende fiyatı bakmış olduğunuz US sitesinde ki 1.600$+VAT'den farklı olmaktadır. Bisikletin Türkiye perakende satış fiyatı 2.250$ olup %30 ön ödeme ile 1,5 ay gibi bir süre içerisinde teslimat yapmamız mümkündür. Bisikletin 61cm dışındaki modelleri ön siparişe uygun durumdadır.
Bu bisikletin haricinde hali hazırda stoklarımızda yer alan ve aynı kadroya sahip 2014 Allez Comp Smartweld C2 modelini de incelemenizi tavsiye ederim. Bu bisiklet için şuan nakit ödeme için %10, kredi kartı tek çekim için %8 indirim uygulama imkanımız mevcut. Ayrıca mağazalarımız da çeşitli taksit imkanları sunabiliriz.

Neyse artık bisikletimi mecburen oradan aldım başka da birşey almayı düşünmüyorum. Bisiklet için ödeme yapacağım gün kuruşu kuruşuna 1804 lira 70 kuruştu ve yetkili arkadaş benden 1810 lira eft yapmamı istedi. Şok oldum. Neden 1805 lira değil de 5 lira fazla istedi. Şaka zannettim. Aklımdan düz hesap 1800 geçiyordu ki bana 1810 lirayı söylediğinde almaktan bir an vazgeçecektim, yapamadım. Şimdi de sitedeki fiyatları görünce iyice soğudum bu arkadaşlardan

Direk ensesi kalınlara hitap ediyor

@fatihbugra

Benim gördüğüm çoğu ürün yüksek değil, genelde liste fiyatları. Belki mağazaya gidilse daha da düşük olabilir. Ancak sizden neden 10TL'lik kahve ücreti istemişler anlamadım :)
Onun dışında tax-free ve genel vergi konusuna girmezsek, Avrupa'da genel olarak çeşit fazlalığı, stok eritme için yapılan indirimler nedeniyle fiyatlar ucuz olabiliyor.
Ha bana kalsa, Ne zaman ki; Özel sağlık sigortasına ihtiyaç duymadan, çocuğumu koleje göndermeden düzgün bir eğitim alacağından emin olacağım o zaman vergi verirken gözüm kapalı, içim rahat olacak.

özetle sorgulanması gereken devlet, aktif pedal değil.
ve dahası "elin gavuru neler yapıyor" diyebiliriz.

acaba bizim yerli firmalar neden hepimizin hayalini süsleyen bisikletler yapamıyor bu da ayrı sorgulanması gereken konu.

aktifpedalın websitesinde hala 2015 bisikletler yok. Gelmeyecek mi bunlar ? Site mi güncel değil..

Marka işi hikaye, git Salcano al, hem daha ucuz hem kaliteli, 2 hafta önce Tomasz Marczynski(torku şeker spor) Salcano kullanarak Michal Kwiatkowski, Przemyslaw Niemiec, Michal Golas ve Rafal Majka gibi isimleri yenerek Polonya şampiyonu oldu.
Önemli olan bacak! onu da satın alamıyorsun, antreman yap...

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Okan Serinder

Arkadaş kur nerelerdeymiş zamanında. Vay be :(

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Berkayugur

2014 model
4500e alü. Tiagra bisiklet sadece aktif pedaldan alınır.
Ve 3 ay sonra 2016 lar çıkar..

Geri