Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aletsiz bacak kası geliştirmek

@emircan Başbuğ06

http://i51.tinypic.com/4k6uls.jpg

http://i54.tinypic.com/10wpdzo.jpg

ellerini resimde gördüğün gibi kafanın üzerine koyuyorsun
ayaklarını da zıplayarak değiştiriyorsun.
(2 tane resim yaptım ayakların yer değiştiğini gösterebilmek için)

Scudo
Lısanslı bır vgs sporcusu olarak soyluyorum evde sguat calısması cok rahat yapabılırsın.ılk baslarda agırlıksız yapıp daha. Sonra eve alacagın dambıllarınla bacak basta olmak uzere vucudunun her bolgesını calıstırabılırsın.

@sporcu17
2 kg dambılla bacak kası nasıl gelişir :D

Sabredip her gün düzenli tekrarlamak kaydı ile aşşağıda linkini verdiğim sayfadaki hareketler kasları geliştirme ve şekle sokmada faydalı oluyor. Sırf bacak kaslarına yönelik hareketleride yapabilirsin fakat önerim tamamını uygulaman. Küçük bir uyarı, bel bölgesinde bir problem varsa 6 numaralı hareketi yapmaktan kaçınmak gerekiyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Doğukan KARBAL
@emircan Başbuğ06

Eller ensede birleşik sol bacak önde sağ bacak arkada olmak suretiyle pozisyon alınır. sonra aynı şekilde havaya zıplanarak havada ayakların yeri değiştirilir ve yere bu sefer sol bacak arkada sağ bacak önde olmak üzere düşülür.
Anlıcağın sol ayak taban yerdeyken sağ diz yerde olucak zıplayarak bunların yerlerini değiştireceksin...

@emircan Başbuğ06

ayarlı bir dumbel alırsın plakaları istediğin ağırlığa kadar arttırabilisin 10kg,20 kg sana bağlı

ama setler 100-150 tl :D
hemde demir ellerim acır bide eldiven almak gerekir:D

@MuratHan

Saol Murat abicim. Yapmaya başladım. Bakalım nolacak. :D

@Fırat Dizman

Adını tam bilmiyorum. Dilimde kaldığı kadarıyla " OSKUŞLAKTER " ama açıklaması şöyle ; hızlı kemik gelişimi sonucunda kasların kemıklere yetışememesı ve kasların asırı gergın olması. Bu da felaket bir ağrı yapıyor...

3 temel hareket; barfiks, şınav ve squat...(mark twight ın "the extreme alpinism" adlı kitabından) bu yaşında bu 3 hareketi yaparak geleceğe ciddi yatırım yapmış olacaksın. barfiks sayesinde kanat ve pazuların; şınav sayesinde ön omuz ve tricepslerin (pazularının arkasında kalan kaslar ki toplam kol kasının %60 ını oluştururlar ) squat sayesinde de bacak (quadriceps ağırlıklı) , kalça ve sırt kasların güçlenecektir. hareketin nasıl olduğunu ve çeşitlerini internetten bulabilirsin. bu 3 hareket sayesinde birbirine orantılı büyüyen kasların ve çok düzgün bir vucudun olacaktır. gaza gelip abartma yavaş yavaş başla ve öncesinde eklemlerini mutlaka ısıtmayı da unutma...kolay gelsin arkadaşım.

15 yaşında spor geçmişi olan birinin bu soruyu sorması bana biraz garip geldi.

@omerrrr

güzel ülkemizde 40 yaşında antrenör belgesiyle dolaşıp bu soruların cevabını bilmeyen hatta öğrenmek için bile soramayan üst seviyelerde antrenörlerimiz var:) ayrıca sadece bu soru değil inanılmaz sorular...şu an prof liglerde antrenman yaptırmasını bilmeyen akademi mezunu sürantrenmanı çok antrenman yapma isteği olarak bilen televizyonlarda program yapan ,aktif sporcu arkadaşlarımız var...:)

@Fırat Dizman

Türkiye spor kültürü olan bir ülke mi? Futbol yönünden evet ama diğer branşlar maalesef...Futboldaki başarı da zaten ortada. Pekin olimpiyatlarından sadece bir altın çıkarmamızı neye bağlayalım acaba? Devletin yeşil alanları koruyup spor alanları yapacağına sürekli imar affı verip özel hastahaneler yada alışveriş merkezleri yaptığı başka hangi ülke var? Başarı bedel ile ödenir. Peki bir bedel ödeniyor mu? Kaç tane öğrenci ilköğretim yada ortaöğretimde eline cirit yada gülle aldı? SBS yüzünden dersaneyle ortak olup net performansını geliştiren ama bi yandan da ruhsal ve fiziksel yönden sürekli sınıfta kalınan kaç tane ülke var? Dünya ikincisi olan basketbol takımımıza gayrimenkul ve altın saçılırken kaç tane işadamı spor tesislerine yatırım yaptı?...Bütün bunlar Başbakanın Pekinden dönen kafileye neden az altın getirdiniz sorularını yanıtlamada yardımcı olur umarım.

Merdiven inip çıkmak senin için yeterli olacaktır.Hatta isteğinin fazlasını bile verecektir sana.Bunun dışında verilen tavsiyeleride dikkate almalısın Kolay Gelsin :)

@OKANYILDIRIM

Şınavın omuz ve tricepslere faydası olabilir ama esas etki bölgesi göğüs kaslarıdır. Yanılıyorsam düzeltin lütfen.

Arkadaşlar ben fitness egitmeniyim..Burada şunu görüyorum birileri bir şey soruyor ama bazı arkadaşlar illede sorulan soruya sırf cevap vermek adına yanlış cevaplar veriyorlar:) Kesin bildigimiz konularda yorum yapmak daha saglıklı olucaktır..Öncelikle soruyu soran arkadaş bacak kaslarını nasıl güclendiririm diye sormuş ama soruyu sormadan önce sporcu gecmişini yazmış ve orada aynen şöyle diyor; bir ara ''PROFESYONEL'' olarak spor yaptım diyor:) Bir profesyonel sporcunun bacaklarını nasıl güclendiricegini bisiklet foruma sorması çok ilginç:) Diger bir konu ise Push up ( yani şnav) egzersizinin ön omuz ve tricepsleri çalıstırdıgı yazılmış, evet şnav ön omuz ve tricepslere etki eder lakin bu hareketin asıl çalıstırdıgı geliştirdigi kas grubu pectoralislerdir yani gögüs kaslarıdır, bilginize sunarım...

@Fırat Dizman

Bu yazdıklarında ciddimisin:DD akademi mezunu ve tv de program yapıyor ve sürantrenmana aşırı antrenman yapma istegi diyor:) Sürantrenman yani overtraining;bu antrenman yapamama durumudur,çok fazla antrenman yapmaktan dolayı meydana gelir ve artık antrenman yapamama durumu ortaya cıkar tam tersi yani:) Fırat bunları sana yazmadım yanlış anlama o tv deki arkadaş için yazdım:)

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
Geri