Scudo Sports

Aliexpress replika kask testi

tamam çakma kaskın üzerinde zıplamış püre etmiş kaskı ama biride dememiş ki al kardeş bu orijinal bunun üzerinde zıplayabilirsin çok sağlam bu hiçbir şey olmaz ;) hiç konuşulmadı o.

Scudo
@aeneskral
Benim yazdığım mesajlara bak istersen

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
Ben anlayamadım, testin nesi saçma. İçinin boş olması olayını anladım da içinde kafanız olduğunda aradaki sahte, replika, fake vs kask katmanı sizi darbenin geleceği yer ile bir an önce muhatap etmek için aradan çekilecek ve darbenin büyük kısmını kafanız alacak. Orijinal kaskın içi boşken üzerine zıplandığında bununki gibi parçalanacağını düşünmüyorum. Belki her iki kaskın da üzerine 200kg bırakırsanız parçalanır ama basit veya biraz üstü darbeli kazalarda orijinal ve iyi olan kafanızı daha fazla koruyor işte. Ayrıca kask demek ölümsüzlük demek değil ki. Kask bir önlemdir. Kaskın olmadığı durumlarda yok yere kafatasınız çatlamasın, kırılmasın ve belki de ölmeyin diye takın denilen bir koruma aparatıdır. Hiç bir koruma aparatının takın ve ÖLMEYİN tarzı bir iddiası yoktur. Video kısaca üzerinde speşılayzd yazıyo ve ucuz diye gidip bunu almayın kafanıza sağlam bişi takın önleminizi alın diyor.

• Beğen
Tepkiler: alper 76
Tabi ki test videoları izlemek güzel ancak bu testlerinde bildiğiniz gibi 89/686/EEC direktifine ve ilgili EN 1078'e göre minumum gereklilikleri geçmesi gerekir ki akabinde CE Belgesi düzenlenebilsin.

No name, markasız hiçbir güvenlik ekipmanın alınmaması gerekir.

Ayrıca alttaki gibi palalı dayıların çektiği videolara da :naslyany: pek itibar etmiyorum açıkçası.

ben bir kere sağlam kaza yaptım hatta burada da paylaşmıştım. başıma ciddi darbe almıştım, kaburgam çatlamış baldırım ezilmişti. onda da kaskım işini yaptı ve çöpe gitti çok şükür. kask önemli. inşallah kimse yaşamasın böyle bir kaza.

Merhaba;
Gecenlerde dinlenmek için durdum. Yol kenarına park ettim ve kaskımı alışkanlıkdan gidona astım ve arkamı dondugumde bisiklet ve kask yerde idi.
Gidon bantının kenarı çizilmiş ama kask 2 büklüm olmuştu. 1 metreden 9 kg lık bir bisiklet üstüne düştüğünde çatlayan şekil değiştirien replika kask ben düştüğümde kafamda ortadan 2 ye ayrılır..
O yuzden replika almayın.

Bu testler absürt ve anlamsız gelsede maalesef kafamızda denemekden daha iyi bir yöntem..

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
kaskı yere düşürdüğümüzde dışardan birşeyi yok gözüksede çöp oluyor,takmayın yenisini alın

• Beğen
Tepkiler: suat akman
(link)
Arkadaşlar hazır konu açılmışken sorayım bisikletle beraber bu kaskı verdi bisikletçi bedavaya ama çok güvenemiyorum bi fikri olan var mı

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
he vallaaa....Gerçek kaskın üstüne hoplayıp denemediler üstteki video da...!!!:kötü::):hihi:

Mantık diyorki bu video da bir hata var, böyle test olmaz.
Bisiklet kasklarında strafor ve türevleri kullanılır, üstleri ise fiber kaplama kabuk kullanılır.
O kask zaten kırılmazsa kazanın etkisi ile kafa yaraladır, darbeden daha çok etkilenir.
Bu video nun karşılığı markalı bir kaç ürünün aynı teste tabi olmasıdır.
Nasılki yıllarca bizlere gorilla glass 1-2-3-4 diye kakaladıkları kırılmaz camların kırıldığı gibi.

Nasıl ki airbag milisaniye içinde şişip,söndüğü gibi çalışmazsa o balon yüzümüzde çelik balyoz gibi patlardı, strafor da kırılmazsa kafamız kırılırdı.

Replika veya ucuz kask olmasi hic olmamasindan iyidir. Ayrica ucuz olmasi korumayacagi anlamina gelmez. Standart belgesi tasimayan youtube testleri her sekilde tarafli hazirlanabilir. Sonucta kirildiginda kafaniza, gozunuze, vucudunuza saplanacak parcalar icermiyorsa belli bir miktarda koruma saglayacak darbeyi hafifletecektir. Ayrica kask arabalardaki airbag gibi bir kere kazaya karisip islevini gordumu tekrar kullanilmamalidir. Bu durumda catlamasi kirilmasi veya ezilmesi o kasktan alacaginizi alip kenara kaldirmaniz icin yeterlidir.
Yeterli guvenlik sertifikasina sahip kasklarda fiyatini gercekten arttiran etkenler ise marka degeri, aerodinamik yapisi, hafifligi, havalandirma kalitesi, kisacasi tasarim ve ar-gesidir. Kırılmazlik baz alinacaksa, gidin kaykay kaski veya ceneli mtb kaskı alin. Sonucta risk ne kadar artiyorsa kask malzemesi tasarimi ve agirligi o kadar degisiyor.
Ben test videosu cekmiyor veya paylasmiyorum ama 2015 te ucuz kask ile yaptigim kazaya dair bir paylasimimi aktarayim. Sonucta su anda 30 TL civari halen satilmakta olan bu kask isini fazlasiyla yapti. Haaa simdi 150 TL lik bir Limar kullaniyorum ve kendimi daha iyi hissettiriyor ayri :)

Kaskım yok

Cocuklara carfurdan kask almistim bu basligi gorunce gideyim bi bakiim ccklarin kaski saglammi acaba dedim..elime aldim iki kol gucumle bastirdim ettim tuttum kask esnemedi bile..birde uzerine cikip ziplayim bakalim ne olacak.

Cam elyafı bulmak kolay. Aslında strafor üzerine cam elyafı kaplayıp sağlam ve hafif bir kabuk elde edilebilir. Biraz zımpara ve boya işçiliği ile ucuz bir kask kaliteli kask seviyelerine rahatlıkla çıkarılabilir

@Serkan Mıstınoğlu Bu esneme meselesi markalar karbona girdikçe daha da patlayacak. Henüz elimizde veri olmadığı için hangi markanın karbonunda ne kadar Watt enerji uygulanıyor bir bilgimiz yok. Ancak şunu merak ediyorum, karbonda ağırlığı bir kenara koyarsak (Yani kaliteli veya kalitesiz varsayımından yola çıkarak) Karbon gerçekten esnemiyormu? Mesela sen çok üst seviye bir yol bisikleti kullanıyorsun, başka bir marka karbon kadroda bir deneyimin varmı? gerçi kadro geometrisi farketsede ! Replika karbon mesela esnemezmi?

@Boran06 orjinal kadro ureticileri kadronun farkli bolgelerindeki farkli borularda farkli kalinlikta karbon katmani kullaniyor. Bunu da daha onceden yapmis oldugu testler sonucuna gore belirliyor. Daha hassas, veya daha fazla basinca maruz kalacak bolgelere daha kalin katman uygulaniyor. Bu hem esnemezligi, hem hem saglamligi etkiliyor. Şu konuda bahsedilmisti:
Test: Replika yol kadrosu vs. Orijinal yol kadrosu

Ayrica replika kadro ureticileri, dusuk kalite karbon kullaniyor. Yani birebir replikasini urettikleri bir kadro, orjinalinden 100 gram daha agir olabiliyor, bunu cozmek icin de yine ayni taktigi uygulayip daha ince karbon kullanmaya gidiyorlar. Bunun en belirgin ornekleri replika gidonlarda goruluyor. Cok rahat esniyor ve kiriliyorlar. Orjinaliyle ayni gramaji tutturabilmek icin mecburen daha ince katman yapiyorlar.
Zaten pek cok firma farkli kalitede karbondan bisiklet uretiyor. Mesela specializedin, fact carbon 10r, 11r gibi ayrimlari var. Yani her karbon da ayni degil.
Kullanilan karbonun kalitesini gecelim, orumleri de farklilik gosterebiliyor, 3k,9k,12k gibi orum farkliliklari var.
En uç ornegi de vereyim, replika bir urunin kirilmis fotografini gormustum ve adamlar karbonun arasina gazete koymuslar :) gazeteler gorunuyordu karbonun arasinda...
Yani her seyi deniyorlar, nasil yedirebilirlerse

Aradığımız kelime elbette ki replika değil ÇAKMA elbette.Bu konu'da geçen kasklar, kadrolar hepsi ÇAKMA, replika değil.Yanlış anlamasın kimse, sadece dostça bir düzeltme bu. :srnsml: Ayrıca kask testini çürütmeye çalışır gibi konuşanlar var.Ciddi ciddi ÇAKMA kask mı savunacaksınız burada?

Öncelikle merhaba; Moon kask hakkında bu konuda moon kasklar çoğu kişi tarafından sevilmiş ve 140₺ ye alan arkadaşın aldığı kask aliexpressten 80 - 90₺ gibi fiyatlara getirilebiliyor. Allta linki de bırakıcam ve sizden bu marka hakkında ki görüşlerinizi ve bulabildiğiniz videoları atmanızı rica edicem.

moon kask: (link)

Videoyu iş yerinde olduğum için izleyemedim. Güvenli bir kaskın nihai amacı kırılmamak olamaz. (Allah korusun) Aldığınız darbenin enerjisini nereye nasıl aktardığı önemli, gerekirse bu enerjiyi kırılarak yada çatlayarak atacak. Yani ürünün kırılması güvenilirliği hakkında bilgi vermez.

Ama sattığı ürünlerin ana amacı "güvenlik" olan bir firmanın maliyetler nedeniyle standart testlere girip rapor almaktan kaçması da hoş karşılanacak bir durum değil.

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
Güvenilirliğin marka ile bağdaşımı sanırım çok doğru değil. Kaldı ki bu testin 100% taraflı bir yanı var. Anladık, çakma, replika vs her ne derseniz deyin, bu testden başarısız çıktı, iyide markalı bir kask'ın da replica'nın bu test den başarısız çıktığını kanıtlamak için aynı koşullarda test edilmesi gerekmezmiydi. Bu arada bugünlerde Porsche ve Audi de de VW de yaşanan emisyon skandalının BİREBİR aynısına rastlandı. ;) Replika'yı savunduğum filan yok, kaldı ki insan hayatı söz konusu ancak bu test ucuz pazarlanmış bir marka kask alın testi ! Şahsen yemiyorum !

Geri