Scudo Sports

Aliexpress

@Melogram PC den bakabilirsen şöyle; siparişlerim (order) kısmına gir ürün resminin üstünde "order ID" yazan yerin yanında "View Detail"" var oraya tıkla açılan ekranda sağ tarafta "view delivary detail" yazan yer

@Melogram ems/epacket ile almışsınız mutlaka ulaşır. Yalnız ürününüz yasaklı değil ise; yasaklı ürün farkedilirse geri yollanır. Bir de şayet ürün gelmez ise "open dispute" da başka kargo ile yolladıkları için daha kolay gei ödeme alırsınız. Yukarıda yazdıklarımı da dikkate alın; bir dahaki alışverişlerinizde işiniz kolaylaşır

@Mustafa Zeybek Diğer arkadaşın kargosu ile ilgili yazıyordum dönemedim. Singapure bildiğim kadarı ile takipli yolluyor. Bazı kargolarda örneğin aliexpress standart shipping te y.dışı kargo takip edilebiliyor ama farklı bir siteden. PostNL de böyle yanlış hatırlamıyorsam. Örneğin aliexpress kargoyu y.içi takip edebilmek için UR ile başlayan kodu girip Yanwen sitesinden PTT kargo takip nosu almanız gerekiyor RG ile başlayan. Başka türlü y.içi takibi yapılamıyor

@Melogram bahsettiğim yer ilk sayfada varmış

Scudo
Şimdide böyle gösteriyor.

Dosyalar

• 3A93D826-E79E-416D-B52F-1458E114DB29.png
    3A93D826-E79E-416D-B52F-1458E114DB29.png
    11,8 KB · Okunma: 16
@Ferhat Karaca hocam yurtdışından ilk alışverişim bu pek bilgili değilim yani. Ayın 7’sinde verdiğim sişariş hala yolda görünüyor ama hiç bir hareket yok. Endişhelenmedim değil doğrusu.

Turkey Post ile yurt dışında da takip edilebiliyor, + Çoğu takipli kargo daha çinde ya da taiwan'dayken de takip edilebiliyor. Sipariş numarasını ptt'ye yazmanız yeterli. Sadece Turkey Post değil, Kayıtlı olan hepsinde bu geçerlidir. Attığım fotoğraflar aynı ürün için geçerlidir. Aliexpress'de bir haraket yokken PTT'nin sitesinde an be an takip etmekteyim. @ErHan72 @Mustafa Zeybek

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

@Osman Tuğrul TurkeyPost ile ilk alışverişim oldu. Sadece yorumları aktardım. Takipli kargolar evet takip edilebiliyor.Yukarıdaki yazılarıma bakarsınanız farklı bir şey yazmamışım zaten. Hatta Aliexpress Standart Shipping y.içi takibi bile yapılabilyor. Yalnız Yanwen sitesinden UR ile başlayan kodunuzu girerek RG ile başlayan kodunuzu almak kaydıyla.

Eklenti yapayım bilgi olsun; Aliexpress kargo detayları her zaman geç güncelleniyor. Bu yüzden ağırlıklı olarak 17track sitesi önerilmektedir. Ben de her zaman bu bilgiyi yeni alışveriş yapan arkadaşlara gerek bu forumda gerekse DH deki forumda veririm

@Melogram Y.dışı alışverişleri Y.içi gibi değil. Benim de endişelendiğim zamanlar oldu. Y.dışı alışverişi sabır işi; 20 gün bir kargonun gelmesini beklemek. Ha geldi, ha gelecek...PİM'e girdi ne zaman çıkacak? PİM den UKİM'e gitti eyvah geri mi gönderilecek? vs.vs.vs.

@Ferhat Karaca eyvallah hocam. Bende artık satıcının dediği gibi sabırla bekleyecem :)

7B52D905-24A5-45BF-8A03-23F3EB560E2C.png Herkese merhaba. Siparişimi ptt kargo takip sayfasından kontrol ettim az önce ve biraz kafam karıştı. İlk alışverişim olduğundanmıdır bilemedim. Bilgili olan abilerim kardeşlerim bir bakabilirmi ?

@Ferhat Karaca Bir sıkıntı görünmüyor. Y.dışına sevk edilmiş. Her şey normal görünüyor. Y.dışı sevk (otb), ardından y.dışı sevk (EDI) yazması gerekir zaten. Şu an Türkiye'ye doğru yolda. Daha önce yazdığım gibi "sabır"

@ErHan72 abi teşekkür ederim yardımların için tekrardan. Dediğim gibi ilk yurt dışı alışverişim olduğu için olsa gerek biraz sabırsız davranıyor olabilirim.

@Melogram O kadar olacak. Kargoyu beklerken ki heyecan da güzel bir duygu. Hâlen daha kargolarımı takip ederim ne oldu diye; ki sizin ki ilk alışveriş bi de. Benim neredeyse 15 oldu ama; ben ihtiyaç dahilinde almaya çalışıyorum. Zira; kısıtlı bir bütçem var.Harcayınca yerine para koyamıyorum malasef.

Kargo y.dışı (EDI) görüdükten bir müddet sonra İstanbul Başakşehir PİM'e ulaşır.Oradan da şayet gümrük vergisi falan yoksa "Posta Dağıtım Merkezleri"ne yollanır. Oradan da bir aksilik olmazsa elinize ulaşır. PİM'den çıkışı, elinize ulaşması da değişken bir süre. 3-5 gün bazen daha fazla süre geçebilir. Şayet vergi falan varsa PİM'den UKİM'e gönderilir; ürünün vergisi olmasa da bazen UKİM'e yollanabiliyor yine de.

@ErHan72 abi bütçe konusunda aynı sıkıntıları yaşıyoruz hemen hemen. Evlilik arefesinde birisi olarak inanın harcadığım 10 lira gözüme batıyor. İlk alışveriş heyecanı ve benim sabırsızlığım bir araya gelince durum ortada. Tekrar tekrar teşekkür ederim ilgin için abi.

@Melogram Ne demek yardımcı olabiliyorsak ne mutlu. Bildiğimiz, öğrendiğimiz kadarıyla işte. Sizler içinde hayırlısı olur inşallah. Allah yardımcınız olsun; tamamına erdirsin

Aliexpress "11.11 shopping festival" kapsamında 11 Kasım'a özel yalnızca 1 günlük fırsat kampanyası başladı. Birçok mağazanın ürünlerinde indirimler var. Duyurulur..

Arkadaşlar, hazır bu aralar indirim varken, banada 100tl civarı sonbahar ve kış aylarında kullanabileceğim,forma üzerine giyiceğim sıcak tutan,rüzgar geçirmeyen,yağmur geçirmeyen bir bisiklet ceketi önerebilir misiniz? banggood,alieksprees vs üzerinde olabilir.

Aliexpressten bu kameayi aldimda sjcam official store yaziyor garantilik bir durum oldugunda sorun cikarirmi

Dosyalar

• IMG_0668.PNG
    IMG_0668.PNG
    48,8 KB · Okunma: 67
Aliexpressten hesaplı bir karbon tabanlı ayakkabı almak istiyorum yardımcı olurmusunuz

Dosyalar

• 20171108_180602.jpg
    20171108_180602.jpg
    123,9 KB · Okunma: 82
Geri