Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

Merhabalar arkadaşlar Triban 500 yol bisikletim için karbon maşa almayı düşünüyorum zira halihazırda Triban 500 ile gelen maşa çelik ve 1.3 kg tam olarak bayağı ağır lakin Ali Express den yani Çin merkezli bir e-ticaret sitesinden karbon maşa almak ne kadar mantıklıdır kalite ve güvenlik açısından. Önerileriniz nelerdir ?

Ürün bu (link)

Scudo
Görüntüsü güzel ama kullanılan karbonun kalitesi nasıldır bilemem daha bilindik ve güvenilir markalara baksanız ?

@Fırat Ç. İşte benim de merak ettiğim aslında kalitesi ne düzeyde. Kullanıcı yorumları genellikle olumlu fakat uzun vadede bir sorun olur mu olmaz mı o düşündürüyor. Tavsiye ettiğiniz bir maşa var mı acaba 50 dolar civarında.

• Beğen
Tepkiler: Orkun O.
@William Blazco Aliexpress kullanıcı yorumlarının yüzde doksan dokuzu sipariş onaylarken girilir. Olumlu yorum ürünün paketten sağlam çıkması ve çalışıyor olmasını içerir. Bu başlıkta yazılmış tüm mesajları okuyun, sorunuzun cevabı var.

Edit: Link düzeltildi

@Özcan. Peki mantıklı mıdır sizce bu maşayı tercih etmek. Türkiye de de bazı bisiklet mağazalarında kaliteli karbon maşalar satılıyor fakat 1300 liralık giriş seviyesi bir bisiklete de 600-700 liralık maşa satın almak istemem doğrusu.

• Beğen
Tepkiler: Doğanay07
Yine nereden baksanız 900 gr bir hafifleme olacak ama kalite konusunda şüphelerim var aklımı kurcalayan da bu

Decathlon da ki yetkililerle de konuşmayı düşünüyorum mevcut Triban 500 veya diğer modellerde kullanılan karbon maşadan sipariş verme gibi durum söz konusu olabilir mi diye bunu da merak ediyorum açıkcası.

@William Blazco
Kendiniz söylemişsiniz giriş seviyesi bisiklet diye.Bence bir kuruş dahi para kaçırma.Bisikletin canını çıkar,yol bisikleti olayına tamamen alış,keyfini çıkar ve sat.Yerine de gönlüne göre güzel bir bisiklet al.
Hele hele maşa gibi güvenlik ile ilgili bir komponenti asla Çinden alma

@Bisiklet Muptelasi Aslında maşanın karbon ile değiştirilmesi hafifletmeden daha çok darbeleri absorbe etmesi amacıyla olacaktır. Ali karbonu da bu işi layığı ile büyük ihtimalle yapamayacak. Hemen hemen en çok ve ilk darbeye maruz kalan kısım ön maşa olduğundan ben olsam aliexpress karbonunu sadece suluk kafeslerinde kullanırdım.

Bence aliexpressten bisikletin dayanıklılığını tehlikeye atacak şeyler almayın. Bisikletin dayanıklılığı sizin sağlığınız sonuçta

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Ahmet Bilge Kaan AKIN (link)

Bana göre efsane. Sabaha karşı çıktığımız bir sürüşte arkadan bize yetişmeye çalışan arkadaşımız bana uzaktan sadece senin ışığın gözüküyor demişti. Çakarlı modu mükemmel iş görüyor. Polis gibi geziyorsunuz gecelerde.

@trainspotting35

(link) bu linktekini aldım ben de gerçekten gözleri kör edecek kadar etkili ışığı var :D bir tane daha sipariş verdim onu da öne takacağım. Çakarlı modu inanılmaz gerçekten acayip dikkat çekiyor.

@trainspotting35
Aliexpress'ten alınacaklar listesinin birinci sırasına bu ürün yazılmalı.
Issız adaya düşdüğümüzde yanımıza alınacak 3 şeyden birisi yine bu ürün olmalı.Uçaklar gemiler görsün diye.
Gerçektebn bu kadar bereketli,fonksiyonel bir ürün bu fiyata şaka gibi

@trainspotting35
Tam bu üründen aldım hocam, West biking isimli satıcıdan. Tipi birebir aynı. Geçen gün geldi gerçekten harika ışığı da malzeme kalitesi de :D

20180116_120249.jpg
Aliexpress den siparis verdiğim çanta günü dolduğu icin ürün elime ulaşmadı diyerek tek yıldız verdim. 10 dakika sonra ( abartmıyorum) kargo geldi. Ayip oldu adamlara. Nasıl düzeltebilrim acaba? (dispute açmadım.)

• Beğen
Tepkiler: Furkanadk
@trainspotting35

ben bundan 2 tane almıştım.. biri yatay biri dikey olarak yanıyor arkada.. geceleri "seni göremedim" diyen yalan söyler :D

Decathlona e posta atın bisikletimin ön maşasını karbon bir maşa ile değiştirmek istiyorum diye fiyat alın oradan belki piyasadaki maşalardan uyguna gelir

• Beğen
Tepkiler: William Blazco
aliexpressten aldığımız kömür karası maşayı 1yıl kullandım kendi alüminyum maşam yerine taktim baya denedim takmadan önce saglammı dıye adeta yerden yere çarptım benim darbe testlerimden geçti takıp en başlarda çok dikkatlı kullandım sonrasında hayvan gibi kullandım
bisikleti sattım senin bisikletin aynısına geçtim triban500 onun maşası çelikti hele onda hem baya hafifletme oldu hemde titreşim emmeyi hissediyorsun öyle mükemmel farklar olmuyor tabiki süspansiyonu açılmış modda değilsin elbette ama fark yaratıyor @William Blazco

bir arkadaşım da aynı zamanda aldı o hala kullanıyor bisikletinde

şöyle bir not sık sık bisikleti yıkayan bakımlarını yapan birisiyim (yıkama olayı bisiklette çatlak kırık çizik vb durumları farketmenin en iyi yöntemidir)

hafifletmek kısmı darbe emilimi için 40$ idi ben aldıgım zaman alınır efendim şarf borusuna kadar karbon 400gr mıydı neydi
ama şahsen darbe emilimi için güzel bir katlanır 700*25c lastik kullan 23c yerine asıl konfor o zaman oluyor(yarışlarda world tour takımları dahi 25c kullanmaktalar)

Maşa,gidon,gidon boğazı ve sele borusu, bisiklet üzerin de hayati parçalar. Bu grupta riske girmemek gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Geri