Scudo Sports

Aliexpress

Scudo
gümrüğe takıldıgı zaman vergi ödeme süreci nasıl geçiyor? bildiğim kadar ile takılan ürünler istanbul ukim e gidiyor,istanbul dışından vergisini ödeyip ürünü alabilir miyiz?

yakın zamanda aliexpress ten km saati sipariş eden oldu mu? ukime takılıyor mu? takılırsa ne kadar vergi çıkar tahmini?

@Desert Fox
Aliexpress siparişleri gümrüğe takılmıyor pek, satıcılar genelde 22 doların altında yazıyorlar fiyatını.

• Beğen
Tepkiler: Machagi
hocam satıcıyı tembihledim 22 dolar altı yazacak lakin gümrükte xray dan felan geçerken aha bu alet pahalı bir şeye benziyor ukime yollayalım diye düşünmezler umarım, şu sıralar gümrükte işler sıkılaşmış hocam takılırsa hiç şaşırmam yani

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
  • Hahaha
Tepkiler: Emre Doğan
zannetmiyorum öğrenemezler gerçek fiyatını, gerçek fiyatiını bulsalar bile bu çakması dersin. ama bilmiyorum yeni düzenleme ile neler olur.

hocam paketi açarlarsa bal gibi öğrenirler üstünde markası modeli her şeyi yazıyor,bir google a yazması yeter takılırsa ayvayı yedim ben :)

binlerce paket var paket paket google taraması yapacaklarını zannetmiyorum, hem diyelim ki takıldınız vergiye %18'i 50 lira falan vergi ödersiniz en fazla yine de diğer sitelerden ucuza gelmiş olur.

Bazı ürünler orijinal ve kutusuz olarak aliexpresste bolca satılıyor. Arkadaşım Türkiyede 1000 küsur olan razer klavyeyi aliexpresten kutusuz olarak 4te 1 fiyatına almıştı. Hatta bir ara mavic jant konusu vardı. Konu: Feyk karbon jant nedir? Yenir mi?

gümrüğe takılmasını filan geçtim, artık aşırı yoğunluktan paketler bir türlü sisteme işlenmiyor..
yani çin'den istanbul'a 1 haftada geliyor ancak istanbul'da sisteme giriş yapmaları da ekstra bir iki hafta sürüyor..
her sipariş için 1 ay bekler oldum.. kesin bunlara kadar inecek vergi muafiyeti.. yani 10euro olabilir her an!!!

@Türka¥
Geç gelmesini yine kabul edebiliyorum da kaybolan ürünlerin sayısı da artmaya başladı. Daha önce hiç bu kadar iade almamıştım. Son verdiğim 20 siparişten 6 tanesi iade olarak geri aldım. Bir tanesi takipli kargo olmasına rağmen eve gelmeden Çin'e geri gitti. 3 gün dağıtıcıda durdu sonra bir baktım Çin'de.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
arkadaslar gumrukte okadar cok urun var ki, adamlar acip da bizim bisiklet parcalarina bakip ugrasmazlar bile fiyat ogrenmek icin. eger bilindik parcalarsa. onlar cok daha farkli şeyleri hususi acip kontrol ediyorlar. mesela ben ufak hap şeklinde 5 tane urun siparis etmistim. tanesi 20 cent. 1 litre suya katiyorsun. antifirizli arac cam suyu oluyo. ilginc gelmisti siparis etmistim. toplami 1 dolar yani. mesela benim bu urunum acilmisti bakilmisti. zarf acik gelmisti. mesela bu bi ornek. bunu acip bakmis adamlar. hap gibi ne bu falan diye. veya yine pahali bisey olur, saat , elekronik parcalar, ekran kartı, vs falan olur bakarlar. ama onun disinda bisiklet parcalarina falan bakacaklarini sanmam

Paket açtı vergisi alıyorlar. En dandik şeyde bile vergilendirmeye başladılar.

@Gökhan Selçuk
ben gps destekli km saati siparis verdigim icin biraz endiseliyim neticede ekrani olan bir elektronik cihaz oldugundan ukime gitme ihtimali var

@Desert Fox

saticiyla konustuysan, 22 euro alti bi fiyat yazdiysa kutuya, sorun olacagini sanmam. 22 euro ustu fiyat yaziyorsa da vergisi neyse oder alirsin yine sıkıntı olmaz.

vergilendirme başlamış arkadaşlar, ekşide buldum bu görseli, anladığım kadarıyla 22 euro üstüne normal her zamanki prosedür uygulanıyor, 22 uero altına ise 5,20 tllik gümrüğe sunma ücreti alıyorlar galiba. 191138

17 ocakta 10 doları aşmayan mini kamera sipariş etmiştim 30 ocaktan beri gönderi yerel gönderim şirketinde olarak gösteriyor. sunyou economic air mail ile geliyor.
hala gelmedi acaba nasıl bilgi alabilirim fikri olan var mı?

Ptt kargoyu arayıp sorabilirsin akıbetini. Bu bekleme pek hayra alamet değil ama iyi düşünelim iyi olsun.
@observer

• Beğen
Tepkiler: observer
Geri