Scudo Sports

Aliexpress

Çin'deki bi arkadaşın normal mektup gönderse de gümrük alır mı bunlar.... merak ettim...

Scudo
PTT nin mor bandı var senin pakette yani senin paket gümrükte açılmış o yüzden o tutar çıkıyor.

Gümrük sunum ücretini, en son düzenlemeden sonra: yurtdışından vermiş olduğunuz bütün ürünler geldiğinde alıyorlar. Üstüne gümrükte etiket vuruluyor ve bunu ödemek zorundayız.
Yakında diyecekler ki; hop vatandaşım. Dur orada ! Oksijen soluyorsun ülke sınırlarımızda ver bakalım bunun vergisini :) acınacak halimize gülüyoruz işte :(
Saygılarımla.

O farklı formatta geliyor. Ona gümrük almazlar. Ancak yukarıda da yazdığım gibi eğer mektubun içinde şüpheli bir cisim varsa yine gümrüğe sunma bedeli ödersiniz. 5,2 TL vergi değil gümrükte paketinizin kontrolünün yapılması için ödenen ücrettir. Daha önceden de aslında alınması gereken ücret yoğunluktan dolayı gönder gitsin şeklinde yapıldığından alınmıyordu. Şimdi ne paket gelirse gelsin gümrüğe sunma ücreti alınacaktır.

Bugun AliExpress ten ilk defa bisiklet parcasi aldim. 12$a bisiklet icin arka bagaj aldim. Vergi limiti 25Euro idi sanirim. Neyse vergi bile uygulasalar, Turkiye fiyatlarindan kat kat ucuza geliyor. Bu tip urunler Turkiye de 200TL den basliyor.

(link)

22 Euro diye biliyorum. En fazla 5.2 tl gümrüğe sunma parası verirsiniz.

Arkadaşlar maliye bakanı bu konuyla ilgili bir ferman yayınladı (konuşma yaptı). Bakmış kendisi, Çin'den bir yılda 22 milyon adet 200 gramın altında (bu durumda mektup sınıfına giriyor) gönderi gelmiş. Ülkemizde bu kadar Çince bilen olamazmış. Dolayısıyla mektup falan değil basbayağı ürünmüş bunlar. Eyvahmış. Esnafımız sanayicimiz kazanamıyormuş. Yerli ve milli değilmiş, düzenleme yapacakmış.......
Sonuç: Devletin hazinesinde metelik kalmadığından sebep üçe beşe bakmaksızın para gelebilecek her noktaya saldırıyorlar. Kanaatimce bu daha başlangıç. Çin yada uzakdoğudan e ticareti külliyen yasaklayan ya da yüksek oranda vergilendiren yeni fermanlar yoldadır kanımca.

Galiba artık birçok ıvır zıvır şey alınacaksa hepsinş aynı firmadan alıp aynı kolide gelmesinş sağlamak lazım.
Gerçi üzerine 5 lira değil 10 lira bile versen birçok ürün çinden daha ucuza gelir ya neyse.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@everhard
vah vah napsak, sanayiciyi esnafı nasıl kalkındırsak

nedenleriyle ilgilenmeden herhangi bir sorunun çözülebileceğini düşünmüyorum. esnafımız ve politika yapıcılarımız caydırıcı düzenlemeler yapmak yerine "aynısı burada da satıldığı halde bu 22 milyon alışveriş neden Çin'den yapılıyor" diye sorgulasalar daha kalıcı çözümlere ulaşabilirler.

Aliexpresste " Yıl Dönümü İndirimleri" yazıyor bu tam olarak ne oluyor acaba? Daha önceden bir jeton toplama olayı vardı ondaki gibi jeton toplayıp belli mağazalardan indirim mi alıyoruz ?
Misal alttaki üründe indirim haftasında 28.80$ olarak yazıyor. Birde bazı ürünlerde normal fiyatın üzerini çizip 11.50 gibi fiyat yazıyor neredeyse yarı fiyatına. Yine bu 11.11 etkinliğindeki gibi olacak ?

Dosyalar

• 1553181796780.png
    1553181796780.png
    85,1 KB · Okunma: 57
@MakRo ali' nin kuruluş yıldönümü indirimleri. Indirim 1 hafta sonra başlayacak. Sarı olarak görünen yerdeki fiyatlar o zaman aktif olacak.

Ayrıca 10 defaya kadar sepete atılan her ürün için 5 adet olmak üzere toplamda 50 adet jeton toplama şansımız da var. Önce bindirip sonra indirenlere karşı dikkatli olun.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim ve MakRo
2 ay kadar önce yol bisikletim için aliexpres den mtb rublesi aldım rampalarla aram pek iyi değil 11,40 70 tl ye geldi burda 300, 400 tl cıvarı fiyatları var zincir için slink aldım adedi 2 tl falan burda 20 tl arka aktarıcı için uzatma parçası aldım 12 tl burda 40 dolar mış galiba.

@Yalnız Pedal
Merhaba varsa aldıklarınızın linkinide paylaşırsanız fikir olur bizler içinde.saygılar

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Aliexpresten geçen ay aldığım ve elime geçen ürünleri listeledim. Hepsi de şu an için sorunsuz. Son iki tanesi bisiklet ile ilgili değil ama belki birilerinin de işine yarayacak ürünlerdir.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Bu ürün de yeni tr ye giriş yaptı, bir iki güne adresime İzmir e gelir : (link)

@horatio
3. linkteki mini pompadan memnun musunuz?

@karton_piyer
Küçük ve kullanışlı bir pompa, kızımın bisikletinin lastiklerini şişirmek için kullandım çok zorlamadı beni. Yüksek basınçlı lastik şişirmek nasıl olur bilmiyorum ama. Görüntüsü ve materyali kaliteli hissiyatı veriyor.

• Beğen
Tepkiler: ikemath
Arkadaşlar Aliexpresten
(link)
Bu arka ışığı alıp kullanan oldu mu acaba ?

@Mustafa Zeybek
Aynen baktığım bir ürün vardı 11,58 dolara önce zam yapıp 22 dolar yapmışlar sonra da %50 indirim var diyorlar.

Geri