Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

ben şubat 26 da şişme mat sipariş vermiştim, 2 gün önce geldi. 1 ay önce verdiğim siparişler aktif halde görünüyor..aliexpress ten mersine geldiğini sanmıyorum direk istanbul yazıyor tr deki ilkgirişte herzaman..

Sevindirici bir haber ama şunada dikkat ettiniz mi çıkış yeri Çin mi?

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Scudo
aldığım mat naturehike, fabrikası çinde, ama bakmadım. çin çıkışlı olması %99
3 ayrı malzeme daha var beklediğim kod numarasını ptt den kontrol ettim, çinden çıkmış muhtemelen trde işlem görmeyi bekliyor...gelince buraya yazarım..

Son düzenleme:
Arkadaşlar virüs sebebi ile sipariş göndermelerde aksaklıklar var mıdır? Bilgisi olan var mı?

Vergi muhabbeti çıktığından beri Aliexpress'ten sipariş vermedim. Önceden verdiğim 2 adet kargom o döneme denk gelmişti. 2tl'lik mala 5 tl gümrük vergisi ödedim. Sonra 10tl'lik mal geldi 10tl gümrük vergisi aldılar. Ne yaptıklarını anlamadım. Siparişlere ara verdim. Bugün sipariş verildiğinde neye gore kac tl gümrük vergisi alınıyor? %18 vergi muhabbetinin haricinde bir ücret çıkıyormu?

@serchester ben devam ediyorum almaya, 100 tl altı genelde 15 tl taşıma ve vergi ücreti ödeniyor, 115 e geliyor. 100_150 tl arasında bazrn 15 bazen de 8 Tl taşıma + %20 vergi alıyorlar. 150 tl ye 40 tl ye kadar ödenebiliyor bazen. 150 sonrası %20 den işlem görüyor..ama bazen 500 tl lik bir ürünü -üç kağıt yaparak- satıcıyla anlaşıp mesela 200 tl faturalandırtıyorsunuz, gümrük yerse 50 tl ödeniyor yemezse sizden ödentiye ait dekont istiyor..500 görünce acımıyor haliyle. Son şık hiç başıma gelmedi. 500 ü 20 tl yazdırırsanız kesin takılır...ben memnunum vergisiyle yarı fiyatına denk getirebilirsem alıyorum üstünü tr den alıyorum..

Aslında benimde alacağım bir kaç ürün vardı. Tam Çin'deki tatile denk gelince kargolar çalışmıyordu. Soran bir kaç satıcı corona vakalarından dolayı kargolar çalışmıyor diyince kaldı gitti. Vergi olayı bana ptt kafasına göre alıyor gibi geldi. Örneğin 10 dolarlık ürüne de 15 lira verdim, 17 dolarlık ürüne de 15 lira verdim yani ne alaka anlamadım. En son ekim ayında alışveriş yapmıştım. O da kasım ayında geldi.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Vergilendirme sistemi tamamen kafalarına göre bence. Mesela aliexpress bedavadan ürün çıktı. 0.1 dolar ödemesi oluyor. 32 TL vergi çıktı. Ürünün satış fiyatıda 5 dolarmış. Yani neye göre 32 TL çıktı anlamadım. LED araba farıydı
ürün.

Çini geçtim Avrupa’da virüsten etkilenen İngiltere coronaya değişik bir çözüm uyguluyor. Hiçbir önlem almayarak toplumsal bağışıklık sağlamak istiyorlarmış. Yakın zamanda uzmanlar İngiltere nin virüsün merkezi olacağını söylüyorlar . İngiltere dahil bir müddet yurt dışı alışverişi yapmazsanız iyi olur bence.

Screenshot_20200316-145501.png0

22 şubatta sipariş vermiştim, 16-30 mart tahmini teslim tarihi diyordu, şu ana kadar elde stok olmadan ilana konulan 2 ürünün iptali dışında sorun çıkmadı. Ülkeye ulaşmadık tek sipariş kaldı. Gelenleri paketi açmadan balkona atıp 2 gün bekletiyorum.Pakete tek ben dokunuyor ellerimi yıkıyorum, aynı işlemi paketi açınca tekrarlıyorum. ürünlere dezekfentasyon vs uygulamıyorum, 9 gün ömrü var denildi cansız ortamda yaşayabileceği en uzun süre olarak.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Vergilendirme sistemi ile ilgili resmi bir kaynak açıklama var mı acaba neden kafasına göre para alıyorlar anlamış değilim.

@Erhan1 gümrük memurlarının gerçek fiyatı araştırma yetkileri var. Üzerine yapıştıracağınız fiyat etiketi durumu her zaman kurtarmayabiliyor. Genellikle ek kdv alınmasını gerektiren(1500$ ve üzeri) ürünlerde sizden ürünün değerini gösteren bir fatura veya link istiyorlar. Bahsettiğiniz civar bir meblağda sıkıntı yaşama ihtimaliniz bence düşük. Yorumumum pek aydınlatıcı olmadığının farkındayım ama kimse bunun garantisini veremez zaten. 😄
Vergilendirme sistemi ile ilgili resmi bir kaynak açıklama var mı acaba neden kafasına göre para alıyorlar anlamış değilim.
bu video yardımcı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
@HakanAydn abi koltuk altı çantası güzelmiş, tüm takımını aldın mı , ön gidona bağlantı olanından da aldınmı?

@Erhan1 gümrük memurlarının gerçek fiyatı araştırma yetkileri var. Üzerine yapıştıracağınız fiyat etiketi durumu her zaman kurtarmayabiliyor. Genellikle ek kdv alınmasını gerektiren(1500$ ve üzeri) ürünlerde sizden ürünün değerini gösteren bir fatura veya link istiyorlar. Bahsettiğiniz civar bir meblağda sıkıntı yaşama ihtimaliniz bence düşük. Yorumumum pek aydınlatıcı olmadığının farkındayım ama kimse bunun garantisini veremez zaten. 😄
Teşekkür ederim,satıcının düşük fiyat yazması eskiden olduğu gibi işe yaramayabilir,özellikle donanım gibi parçalarda büyük olasılıkla paket açılıp gerçek değer tespiti yapılıyordur.Bu yüzden Çinle ilgili güncel çekinceler nedeniyle aynı parçaları %10 kadar fazla verip Wiggle den sipariş ettim,böylece parçaların varış süresi de oldukça kısalmış oldu..

@Erhan1 wiggle konusunda da siz aydınlatsanız keşke, neler alınabilir, araştırabilirim ama kullanan birinden bilgi daha değerli.
konu ile ilgili topic varmış, yeni gördüm, teşekkürler..

• Beğen
Tepkiler: Erhan1
Teşekkür ederim,satıcının düşük fiyat yazması eskiden olduğu gibi işe yaramayabilir,özellikle donanım gibi parçalarda büyük olasılıkla paket açılıp gerçek değer tespiti yapılıyordur.Bu yüzden Çinle ilgili güncel çekinceler nedeniyle aynı parçaları %10 kadar fazla verip Wiggle den sipariş ettim,böylece parçaların varış süresi de oldukça kısalmış oldu..
Rica ederim. Özellikle yüksek meblağlı ürünler için Banggood sitesini tercih edebilirsiniz. Sipariş verirken vergi sigortası gibi bir seçenek var. Cüzi ücretlerle(örneğin 100$ lık ürün için 6$ a) vergi sigortası yaptırıyorsunuz. Daha sonra ptt ye ödediğiniz vergiyi Banggood size iade ediyor. İnternette ayrıntılı videolar var.

Konuyu hortlatayım :kedicik:

Şöyle bir haber gördüm ve geçen senenin haberiymiş:krktm: (1 senedir o haberi nasıl görmemişim anlamadım :kötü:)

Demek istediğim kargoları bu şekilde gönderseler daha iyi olmaz mı??? :harika:

(link)
Biz de avrupa'ya bir şeyler yollayabiliriz:harika:

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
@Emre Yönlüer Dur Hocam Çin de maa, başka birşey de, ne göndereceğiz Avrupaya, bu saatten sonra göndersek göndersek katmerli veba göndeririz.:acpsnr:

• Üzgün
Tepkiler: Emre Yönlüer
Geçenlerde bir arkadaş saolsun getirdi yedik, ismini bilmiyorum ama silindir şeklinde pişmaniye kıvamındaydı. Harika bir lezzeti vardı. :harika:

• Muhteşem
Tepkiler: Emre Yönlüer
@Emre Yönlüer Dur Hocam Çin de maa, başka birşey de, ne göndereceğiz Avrupaya, bu saatten sonra göndersek göndersek katmerli veba göndeririz.:acpsnr:
Suriyelileri kara yolundan değil tren yolundan gönderebiliriz. Tabi ılıman mevsimde gönderelim ki sonra bir de Suriyelilere soy kırım yaptınız demesinler. Bir çok kişi virüs meselesinden Çin'e haykırıp bağırsa da şöyle bir etraflarına baksalar neredeyse her şey plastikten, bence plastik demek Çin demek. Şuanda bulunduğum ofisteki tv, bilgisayar cep telefonu dahil her plastik parçanın üzerinde made in china yazıyor. Yerel olarak çok bir şey gönderemeyiz, sonucunda samanı bile ithal eder olduk.

Aynı oaly şey gibi Amerika'yı prostesto ediyoruz direyerek iphone yada kola almamak gibi. İyi de windows, android, ios gibi yazılımların alayı Amerika hadi kaldırsana ne oluyor bir görelim. Elimiz mahkum Çin'e ve diğerlerine belli bir konuda uzmanlaşmış ve bunu kullanmak zorundayız. Ben virüsün yarasa çorbasından vs olduğuna inanmıyorum. Çinli dediğimiz millet yıllardır her bulduğunu yiyor, yıllarca yarasdan geçmemiş de şimdi mi olmuş yani. Arkadaşım Tayland'da yaşıyor sokakta timsah çevirip satıyorlardı bende merak edip yedim diyor, bu gibi.

Geri