Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

Gayet güzel bilgilendirme olmuş. Bahsettiğiniz gibi eskiden "alalım kaç kuruş ki denemiş oluruz" dediğimiz ürünlerdi. Şimdi ise"alsak mı acaba riske girmeye değer mi" dediğimiz ürünler oldu.
Çoğunu ben de denemek için almıştım, o zamanlar oldukça hesaplı ürünlerdi.
AliExpress'ten aldığım bir çok ürün öldü gitti ucuzlarını almıştım çoğunlukla. Ama enkeoo diye bir markanın u kilitini almıştım 4 yıl oldu hâlâ tıkır tıkır çalışıyor ve ürün sağlam 1 kg ağırlığı var. Bu kilitle bisikletimi 52 saat dışarıda bırakmışlığım bile var !
Arada şaşırtıcı ürünler denk gelebiliyor, yukarıdaki bahsettiğim çantadan oldukça memnunum. Büyük markaların ürünleri de rahatlıkla çöp olabiliyor, biraz da şans işi diyebilirim.
Aldığın ürünlerin çoğunun çöp olduğunu ve bu ürünleri uzun bir süreç diliminde edindiğini belirtmişsin bizlerin de tecrübelerinden istifade etmemizi arzu etmişsin ancak ateşe koşan pervaneler gibi aliekspiresten vazgeçememişsin
Üzüldüm senin için.
Ben alırken fiyatlar çok çok çok daha uygundu ve şu anda daha seçici davranıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Yüzde 30 peşin vergi geldikten sonra hangi ürünü beğensem ödeme sayfasından geri dönüyorum. Fiyatlar üst üste biniyor, kuru da hesaplayınca her şey pahalı görünüyor gözüme.
Vallaha hocam bazı ürünlerin fiyatı düşük onları bulmaya çalış. Düşük derken şöyle, adam 500 tl lik ürünün fiyatını 100 yapıyor gönderim ücretini de 400 yapıyor. E sende doğal olarak 100 tl üzerinden vergi ödüyorsun. Diğer satıcılar da fiyatı 400 gönderimi 100 yapıyor,bu seferde vergi 400 üzerinden alınıyor.Burda ki kan emicilere para yedirmektense elin Çinlisine yediririm daha iyi. 2012 den beri yüzlerce ürün aldım. Evet eski ucuzluğu kalmadı ama yinede tr de ki 400 luk urunu aeden 300-350 ye alabiliyorum.

• Beğen
Vallaha hocam bazı ürünlerin fiyatı düşük onları bulmaya çalış. Düşük derken şöyle, adam 500 tl lik ürünün fiyatını 100 yapıyor gönderim ücretini de 400 yapıyor. E sende doğal olarak 100 tl üzerinden vergi ödüyorsun. Diğer satıcılar da fiyatı 400 gönderimi 100 yapıyor,bu seferde vergi 400 üzerinden alınıyor.Burda ki kan emicilere para yedirmektense elin Çinlisine yediririm daha iyi. 2012 den beri yüzlerce ürün aldım. Evet eski ucuzluğu kalmadı ama yinede tr de ki 400 luk urunu aeden 300-350 ye alabiliyorum.
İşin bu tarafını hiç düşünmemiştim. 100 liralık ürün 400 liralık kargo mantığı iyiymiş. Çok nadir de olsa bazı ürünlerin hala gümrükte vergisinin hesaplanıyor olması 3-5 oynamaya imkan veriyor. %30 vergi olayı hoş olmasa da limitin 1500'den 150'ye düşmesi ise hiç hoş olmadı. Bazı ürünler için ülkemize gönderim seçeneği bile çıkmıyor.

Dev Bisiklet Ekipmanı Tecrübesi ( aliexpress ) mesela bu konu da güzel oldu. Hala aliexpressten alıp kullandığım ürünler var o dönem ki kur vs olarak çok daha uyguna gelmişti. Şuan sadece daha seçici oluyoruz.

Değişiyor demek ki. Kiliste bana sürat getiriyor tüm yurtdışı kargolarımı.
Sürat Kargo ile işiniz cidden zor adamların firma adı ile hizmet hızı arasında dağlar kadar fark var.

Ben de 1-2 yıldır Elite Syssa Matara kullanıyorum 5 para etmez, su değil buz koyuyorum içerisine sadece yarım saat içinde sıcacık su veriyor sana :) Yolda sıcak kahve içmek istersen birebir, su içmek istersen ağzın yanabilir.

Şuradaki gibi bir alet setini Çin'den almak mantıklı mı? Alsam elimde mi kalır? Temiz temiz markasını bildiğim bir ürünü bilindik bir bisikletçiden mi almalıyım? Amacım arada sırada kendi bisikletimin bakım işlerinde kullanmak. Arada sırada dediğim de belki yılda 1 falan. İşi ticarete dökmeyeceğim, eş dost akrabada da bisiklet yok zaten.

Aynakol sökme aparatı, kaset sökme aparatı, zincir tutucu vs gibi özel aletlerin içinde bulunduğu bir set decathlon'da 1500 lira. Özel parçaları tek tek alsam yine pahalı oluyor. Ne dersiniz?

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    92,5 KB · Okunma: 32
Şuradaki gibi bir alet setini Çin'den almak mantıklı mı? Alsam elimde mi kalır? Temiz temiz markasını bildiğim bir ürünü bilindik bir bisikletçiden mi almalıyım? Amacım arada sırada bakım işlerinde kullanmak. Arada sırada dediğim de belki yılda 1 falan.

Aynakol sökme aparatı, kaset sökme aparatı, zincir tutucu vs gibi özel aletlerin içinde bulunduğu bir set decathlon'da 1500 lira. Özel parçaları tek tek alsam yine pahalı oluyor. Ne dersiniz?

Bu tür setlerin fiyatları Amazon'da biraz daha makul ve en azından vergisi belli oluyor.
Ürün bazında, büyük fotoğraftaki setteki ruble anahtarı dışındakiler çok kalitesiz, tek kullanımlık ya da işi tamamlayamadan ilk kullanımda işe yaramaz hale gelecek ürünler. Krom kaplı yumuşak malzemeler bu işler için çok yumuşak kalıyor. Hollowtech anahtarının lokma ya da tam daire olanları daha iyi ama zaten setteki kare mil parçalarına bakılırsa bisikletinizdeki göbek kare mil ve o aletin sadece ruble tutma zincirini kullanacaksınız, o zaman yarı açık olmasının önemi yok.

• Beğen
Bu tür setlerin fiyatları Amazon'da biraz daha makul ve en azından vergisi belli oluyor.
Ürün bazında, büyük fotoğraftaki setteki ruble anahtarı dışındakiler çok kalitesiz, tek kullanımlık ya da işi tamamlayamadan ilk kullanımda işe yaramaz hale gelecek ürünler. Krom kaplı yumuşak malzemeler bu işler için çok yumuşak kalıyor. Hollowtech anahtarının lokma ya da tam daire olanları daha iyi ama zaten setteki kare mil parçalarına bakılırsa bisikletinizdeki göbek kare mil ve o aletin sadece ruble tutma zincirini kullanacaksınız, o zaman yarı açık olmasının önemi yok.

Aradığım cevap:) Çok teşekkür ederim, hiç bulaşmayayım o halde.

Şuradaki gibi bir alet setini Çin'den almak mantıklı mı? Alsam elimde mi kalır? Temiz temiz markasını bildiğim bir ürünü bilindik bir bisikletçiden mi almalıyım? Amacım arada sırada kendi bisikletimin bakım işlerinde kullanmak. Arada sırada dediğim de belki yılda 1 falan. İşi ticarete dökmeyeceğim, eş dost akrabada da bisiklet yok zaten.

Merhabalar,

Aynı seti bisiklete ilk başladığımda aldım ve çoğunu kullandım.
Öncelikte tavsiye etmiyorum.
Aynakol sökme aparatı tam oturmadığı için söküp takarken çok uğraştırıyor ve tam sıktığımdan emin olamıyorum çoğu sefer.
Sökmeden yada sıkarken güzel otursun diye birkaç yöntem var. Orta göbeğe ayna kolun vidaları ile aynı yivlerine sahip uzun bir civada, pul ve vida ile aparatı sabitleyip sökme yada sıkma işlemini yapabilirsin ama değmez.
Kaset sökme aparatı ve zincir tutucu işini yerine getiriyor.
Zincir tutucunun yuvarlak tarafı ile sm-rt10 centerlock rotorumu sökmek istediğimde dişler tam sıkı oturmadığı ve açık ağız olduğundan esneme yaptığı için sıyırma yaptı. Bakımları rotorları çıkarmadan yapmak zorunda kaldım.
Ayna kol çektirmesi de işini doğru bir şekilde yaptı.
Zincir sökme takma aparatını kullanmadım ama sıkıntı çıkarmayacak gibi.
Bu tecrübelerine dayanarak yarısı işini yapsa da tavsiye etmiyorum.
İmkanınız varsa ihtiyacınız olan bakım aletlerini Türkiye'den azda olsa adı duyulmuş ve iyi yorumu olan ürünleri tercih etmeniz.
Bisiklet parçalarına zarar verince sonra masraf daha da büyüyor.

• Beğen
Tepkiler: iknowfunkhu
Evet peşin ödemeli. Aynı tarihte gümrüğe gelen ürünlerimi 2-3 gün sonra teslim aldım.
Yukarıda ki mesajım da verdiğim kod harici bir koda ulaşamıyorum. Ekran görselleri aşağıdaki gibidir.
Aliexpress'te ödeme kısmında çıkan vergi haricinde gelince de vergi ödüyor muyuz? Ben en son 2 3 yıl önce alışveriş yaptım kargo gelince vergi veriyordum

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Aliexpress'te ödeme kısmında çıkan vergi haricinde gelince de vergi ödüyor muyuz? Ben en son 2 3 yıl önce alışveriş yaptım kargo gelince vergi veriyordum

Aliexpress üzerinde alacağınız ürünün vergisi görünüyorsa onu ödedikten sonra tekrar vergi ödemiyorsunuz.
Eğer herhangi bir vergi ibaresi yoksa %30 üzerinden tr de ödeyeceksiniz diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Aliexpress üzerinde alacağınız ürünün vergisi görünüyorsa onu ödedikten sonra tekrar vergi ödemiyorsunuz.
Eğer herhangi bir vergi ibaresi yoksa %30 üzerinden tr de ödeyeceksiniz diye biliyorum.

Evet bu doğru, @Gokhaniss

Bilgilendirme

Kargom TR ye hareket halinde gözüküyor ve aliexpress uygulaması üzerinden baktığımda 10 gündür herhangi bir hareket görmüyorum.
Ptt kargo ile gelecek olan üründe bir kargo numarası belirleniyor.(LV ile başlayan)
Okargo numarası ile ptt kargo üzerinden sorgulama yapılabiliyor ama aliexpress uygulaması ile aynı hareketleri gösteriyor hemen hemen.
Dün kargo numarasını yanlışlıkla browserı yapıştırdım ve china-post diye bir siteye yönlendirdi.
Tam olarak site adresi :
(link)
Buradan kontrol ettiğimde ise tüm kargo hareketlerini tek tek detaylı görebiliyorum.

İşin bu tarafını hiç düşünmemiştim. 100 liralık ürün 400 liralık kargo mantığı iyiymiş. Çok nadir de olsa bazı ürünlerin hala gümrükte vergisinin hesaplanıyor olması 3-5 oynamaya imkan veriyor. %30 vergi olayı hoş olmasa da limitin 1500'den 150'ye düşmesi ise hiç hoş olmadı. Bazı ürünler için ülkemize gönderim seçeneği bile çıkmıyor.

Dev Bisiklet Ekipmanı Tecrübesi ( aliexpress ) mesela bu konu da güzel oldu. Hala aliexpressten alıp kullandığım ürünler var o dönem ki kur vs olarak çok daha uyguna gelmişti. Şuan sadece daha seçici oluyoruz.

Sürat Kargo ile işiniz cidden zor adamların firma adı ile hizmet hızı arasında dağlar kadar fark var.
Bunun dezavantajı da var. Ürün kargoda kayboldu diyelim. İadeyi 100 lira alırısınız.

Merhaba ; ilk defa Aliexpressden sipariş vereceğim daha önce wish ile bir deneyim yaşamıştım. Ücretsiz bisiklet çorabı aldım deneme amaçlı sadece kargo ücreti ve gelince de vergi ödedim. Şimdi , sipariş kısmında vergi ücreti çıkıyor daha önce yazılanlarda gördüğüm gelince herhangi bir vergi ödemeyeceğim. Peki bu vergi ücretini düşürmenin bir yolu var mı? veya yapacağım alışveriş için indirim kupon vesaire..
Alacağım ürün cycplus M1 ve çok fazla değişik satıcılar var. bunları seçerken dikkat etmem gereken bişey var mı? Olumlu geri bildirimi yüksek olanı mı seçmeliyim? mesela bazılarında fiyat daha düşük ancak güvenilir olup olmadığını nasıl anlarız?

Merhaba ; ilk defa Aliexpressden sipariş vereceğim daha önce wish ile bir deneyim yaşamıştım. Ücretsiz bisiklet çorabı aldım deneme amaçlı sadece kargo ücreti ve gelince de vergi ödedim. Şimdi , sipariş kısmında vergi ücreti çıkıyor daha önce yazılanlarda gördüğüm gelince herhangi bir vergi ödemeyeceğim. Peki bu vergi ücretini düşürmenin bir yolu var mı? veya yapacağım alışveriş için indirim kupon vesaire..
Alacağım ürün cycplus M1 ve çok fazla değişik satıcılar var. bunları seçerken dikkat etmem gereken bişey var mı? Olumlu geri bildirimi yüksek olanı mı seçmeliyim? mesela bazılarında fiyat daha düşük ancak güvenilir olup olmadığını nasıl anlarız?

Verginin ödeme esnasında çıkması burada hiçbir şey ödemeyeceğiniz anlamına gelir.
Düşük vergi ödemek için. Satıcılara mesaj atın. Ürün fiyatı 1500 tl ve gönderim ücretsiz ise. Örnek veriyorum.
300-500 ürün fiyatını geri kalanını gönderim ücreti olarak sipariş girsinler.
Veya gümrük ücretini peşin ödememek için yine iletişime geçin. Sadece ürünü satın alın. Yine yapabiliyorsa ufak bir miktar satış geri kalan kısmı gönderim ücreti yapsın. Buraya faturalandırma yaptığında daha düşük fiyattan faturalandırsın. Burada ptt ye daha az vergi ödersiniz.

Tabi bu durumların hepsi vergi kaçırmaya giriyor ve kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Verginin ödeme esnasında çıkması burada hiçbir şey ödemeyeceğiniz anlamına gelir.
Düşük vergi ödemek için. Satıcılara mesaj atın. Ürün fiyatı 1500 tl ve gönderim ücretsiz ise. Örnek veriyorum.
300-500 ürün fiyatını geri kalanını gönderim ücreti olarak sipariş girsinler.
Veya gümrük ücretini peşin ödememek için yine iletişime geçin. Sadece ürünü satın alın. Yine yapabiliyorsa ufak bir miktar satış geri kalan kısmı gönderim ücreti yapsın. Buraya faturalandırma yaptığında daha düşük fiyattan faturalandırsın. Burada ptt ye daha az vergi ödersiniz.

Tabi bu durumların hepsi vergi kaçırmaya giriyor ve kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Sonu güzel bitmiş.

Geri