Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

Herkese tekrardan iyi geceler. An itibariyle igsport bcs100s almış bulunmaktayım. Çevremdeki ikinci el yol bilgisayarı satan bisikletçilere sorduğumda birisi 1k fiyat söyleyince bunun baya iyi fiyata olduğunu anladım.(1k eden de igsport ama igs50 mi öyle biseydi model adı) En az 1 ay içinde geleceğini düşünürsek şuan bekleme modundayız artık 👍 Ürün elime geçince inceleme yazısı yazayım.
- AliExpresste para birimini TL yerine usd yapınca yaklaşık 50 TL daha ucuza almış bulundum. ( TL bazında alsaydım 650 küsur ödeyecektim. Ben 32.05 usd ödedim. Aslında 31.45 usd de ödeyebilirmişim onu sonradan farkettim. Siparişi de iptal etmek istemiyorum artık)
- 9 dolara yakın vergi parası kesti AliExpress. Daha fazla vergi ödemeyeceğim artık değil mi?
Çok büyük bir aptallık yapıp yanlışlıkla siparişi tamamlaya tıkladım. Şu an shipped kısmında sipariş gözükmüyor. Sorun olmaz değil mi

Scudo
Çok büyük bir aptallık yapıp yanlışlıkla siparişi tamamlaya tıkladım. Şu an shipped kısmında sipariş gözükmüyor. Sorun olmaz değil mi
Sıkıntı olmaz satıcıya mesaj olarak bildirin konuya hakimler.

"Tamamlandı" kısmında görünür.
1680602180595.png
Bence AliExpress'e de bildirmek lazım. Bu haliyle satış tamamlanıp ücret satıcıya aktarılmış oluyor.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Hocam o nasıl olacak? Bide siparişin kargo takibini nasıl yapabilirim
Uzun zamandır alışveriş yapmadım AliExpress den ama sadece paranın satıcıya aktarılması hızlanmış oldu, kargonuz yine size gelir onda problem olmaz diye düşünüyorum, satıcıya mesaj atın belki durumu düzeltirler. Ben zamanında sizin gibi yanlışlıkla onayladığımda satıcıya yazmıştım sıkıntı olmaz kargonuz gelir demişti ve gelmişti ama o zamanlar yine takip ediliyordu yanlış hatırlamıyorsam 🤷

10 günde Türkiyeye gelir, geldikten sonra PTT'den takip mesajı gelir. Siz asıl işin Türkiye ayağını düşünün, AE üzerinden adamlar tüm dünyaya mal gönderiyor.

Web sitesi için:
Siparişler sayfasında her siparişin yanında "Siparişi takip et" butonu var.
1680605869727.png
Hedef sayfada seçilen dile göre Çingilizce ya da Çintürkçe olarak (mesela daha yola çıkmadan önce bile "Siparişiniz dağıtıma çıkarıldı" yazar, diğer detaylara bakarak gerçek durumu anlamak lazım) detayların dışında sağ kısımda "Küresel hızlı takip" linki var, global.cainia.com üzerinde biraz daha detaylı bir sayfaya ulaştırıyor. Paket Türkiye'ye geldikten sonra bu takip ekranlarına PTT için geçerli yeni bir numara daha ekleniyor, onunla (link) üzerinden tüm aşamaları ve belli olduğundan itibaren ücretlerle ilgili bilgileri de içeren detayların olduğu takip yapılabiliyor. Bu kısım bazen güzel çalışıyor ama bazen ürün gümrükte işlemde bekliyor gibi göründüğü halde postacı kapıya geliveriyor.
Aras Kargo ile geliyorsa da benzer şekilde işliyor.

302366 dosyayı görüntüle

Şimdi bu ürün gümrükte takılır mı? Uzmanlık sorusu sorayım. :)
Aynı ürünü almıştım sanırım tradeinn' den alıyorsunuz, sepetinizi onayladıktan sonra ürünün asıl bedeli görünüyor ben aldığımda 145 $ gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. o dönemde de euro/dolar paritesi 1' in altına düştüğü için endişelenmiştim ama sorun çıkmadı. Tradeiin' in kargo ücreti 9 $ civarında şu anda da dolar/euro paritesi 1.08 civarında geziyor bu pariteden aldığınızda 162 $ kadar sipariş verebiliyorsunuz.

Aynı ürünü almıştım sanırım tradeinn' den alıyorsunuz, sepetinizi onayladıktan sonra ürünün asıl bedeli görünüyor ben aldığımda 145 $ gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. o dönemde de euro/dolar paritesi 1' in altına düştüğü için endişelenmiştim ama sorun çıkmadı. Tradeiin' in kargo ücreti 9 $ civarında şu anda da dolar/euro paritesi 1.08 civarında geziyor bu pariteden aldığınızda 162 $ kadar sipariş verebiliyorsunuz.

Nasıl hocam memnun musunuz üründen? Vergi ne kadar ödediniz?

Web sitesi için:
Siparişler sayfasında her siparişin yanında "Siparişi takip et" butonu var.
302384 dosyayı görüntüle
Hedef sayfada seçilen dile göre Çingilizce ya da Çintürkçe olarak (mesela daha yola çıkmadan önce bile "Siparişiniz dağıtıma çıkarıldı" yazar, diğer detaylara bakarak gerçek durumu anlamak lazım) detayların dışında sağ kısımda "Küresel hızlı takip" linki var, global.cainia.com üzerinde biraz daha detaylı bir sayfaya ulaştırıyor. Paket Türkiye'ye geldikten sonra bu takip ekranlarına PTT için geçerli yeni bir numara daha ekleniyor, onunla (link) üzerinden tüm aşamaları ve belli olduğundan itibaren ücretlerle ilgili bilgileri de içeren detayların olduğu takip yapılabiliyor. Bu kısım bazen güzel çalışıyor ama bazen ürün gümrükte işlemde bekliyor gibi göründüğü halde postacı kapıya geliveriyor.
Aras Kargo ile geliyorsa da benzer şekilde işliyor.
Hocam ben işte yanlışlıkla alındığını onaylaya bastım. O yüzden kargolanmış gözükmesi gereken elime ulaştı gözüküyor. Satıcıya yada AliExpresse yazmam lazım ancak nasıl yapacağım bilmiyorum :(
Screenshot_2023-04-04-20-27-02-382_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Ben 24 usdye aldım 26 olmuş. Enflasyon heryerde acıtıyor
10 günde Türkiyeye gelir, geldikten sonra PTT'den takip mesajı gelir. Siz asıl işin Türkiye ayağını düşünün, AE üzerinden adamlar tüm dünyaya mal gönderiyor.
PTT ile takip etmesi daha kolay oluyor bence.

Hocam ben işte yanlışlıkla alındığını onaylaya bastım. O yüzden kargolanmış gözükmesi gereken elime ulaştı gözüküyor. Satıcıya yada AliExpresse yazmam lazım ancak nasıl yapacağım bilmiyorum :(
302434 dosyayı görüntüle
Ben 24 usdye aldım 26 olmuş. Enflasyon heryerde acıtıyor
...

Şu link doğrudan o satıcıya mesaj arabirimine gidiyor olmalı: (link)

Web sitesinde satıcıya mesaj gönderme şurada:
1680630418672.png

AliExpress'e mesaj atmak için de sipariş detayları sayfasında "Anlaşmazlık başlat" vardı eskiden, şimdi "iade/geri ödeme" olmuş sanırım. Kedinin b.kuyla oynadığı gibi oynuyorlar siteyle. İşin kötü yanı anlaşmazlık başlatmak için teslim alma işleminden sonra 15 gün süre var ki bu süre dolduğunda ürün hala gelmemiş olabilir. Bir şey yapılmasa da takipli kargo olduğu için ürün mutlaka gelir ama sorunlu gelirse anlaşmazlık başlatma şansı olmayacak.

Şu link doğrudan o satıcıya mesaj arabirimine gidiyor olmalı: (link)

Web sitesinde satıcıya mesaj gönderme şurada:
302437 dosyayı görüntüle

AliExpress'e mesaj atmak için de sipariş detayları sayfasında "Anlaşmazlık başlat" vardı eskiden, şimdi "iade/geri ödeme" olmuş sanırım. Kedinin b.kuyla oynadığı gibi oynuyorlar siteyle. İşin kötü yanı anlaşmazlık başlatmak için teslim alma işleminden sonra 15 gün süre var ki bu süre dolduğunda ürün hala gelmemiş olabilir. Bir şey yapılmasa da takipli kargo olduğu için ürün mutlaka gelir ama sorunlu gelirse anlaşmazlık başlatma şansı olmayacak.
Hocam canlı desteğe de yazdım sizin gibi anlaşmazlık başlatın dediler. Nasıl başlatacağım dediğimde ise sizin gibi iade geri ödeme kısmından açabilirsiniz dediler. Şimdi yazdım bakalım. Bu arada sipariş kargolandı çinden. Kargoda bir sıkıntı olmaz değil mi? Sipariş idsi paylaşmam doğru mu bilmiyorum o yüzden paylaşmıyacağım. Sorun çıkmayacak gibi görünüyor inşallah

Hocam canlı desteğe de yazdım sizin gibi anlaşmazlık başlatın dediler. Nasıl başlatacağım dediğimde ise sizin gibi iade geri ödeme kısmından açabilirsiniz dediler. Şimdi yazdım bakalım. Bu arada sipariş kargolandı çinden. Kargoda bir sıkıntı olmaz değil mi? Sipariş idsi paylaşmam doğru mu bilmiyorum o yüzden paylaşmıyacağım. Sorun çıkmayacak gibi görünüyor inşallah

Takipli olduğu için sorun olmaz. Yeter ki cihazda sorun olmasın.
Eskiden vergisiz dönemlerde takipsiz kargoyla alıyorduk, Türkiye'de bulmak mümkün olmayan ya da 10-100 katı fiyatla satılan 1 liranın altındaki ürünleri bile Çin'den getirtiyorduk. Tek tük gelmeyenler olurdu. Takipsiz olduğu için imza da istenmezdi, PTT görevlisi paketleri bir araya lastikleyip apartmanın dış kapısına tutturup giderdi. Komşu apartmandan getirdikleri oldu, bizim posta kutumuza atmışlar diyenler oldu. En son 2 ayda 31 paket gelmeyince liste hazırlayıp ilgili her merciye sordum, hepsi birbirine yolladı ama hiçbiri paketler bizde kayboldu demedi. Neyse ki bu son kayıplar ile birlikte 100'den fazla siparişin tamamının ücretini iade etti AliExpress. O açıdan iyi bir platform. Her alışveriş vergilenmeye başlanıp gönderiler mutlaka takipli kargoyla gönderilmeye başlandıktan sonra ise hiç gelmeyen siparişim olmadı.
1680764913143.png

Arkadaşlar merhaba, geçenlerde aliexpresste 36 Gr ağırlığa sahip ride Now iç lastiğe denk geldim. Fiyatı da uygun olunca biraz araştırdım YouTube vs. Genel olarak kullanıcı deneyimleri olumlu. Bizden daha önce tecrübe etmiş olan var mı bu iç lastikleri?

Arkadaşlar merhaba, geçenlerde aliexpresste 36 Gr ağırlığa sahip ride Now iç lastiğe denk geldim. Fiyatı da uygun olunca biraz araştırdım YouTube vs. Genel olarak kullanıcı deneyimleri olumlu. Bizden daha önce tecrübe etmiş olan var mı bu iç lastikleri?
Ürün linki ekleyebilir misiniz.

Ürün linki ekleyebilir misiniz.
İlk çıkanı ekliyorum, illa ki daha ucuzu vardır

TRY 164.50 65%OFF | RideNow Ultralight bisiklet iç tüp 700c yol MTB çakıl bisiklet iç tüp fransız vana için Brompton katlanır bisiklet iç tüp
(link)

İlk çıkanı ekliyorum, illa ki daha ucuzu vardır

TRY 164.50 65%OFF | RideNow Ultralight bisiklet iç tüp 700c yol MTB çakıl bisiklet iç tüp fransız vana için Brompton katlanır bisiklet iç tüp
(link)

MTB'ci Seth ((link), (link)) yedek olarak yanında taşıyor bu lastiklerden. İncelemesini de yapmıştı ama çok videosu var, ilk bakışta bulamadım. Bulursam eklerim.

Edit, buldum:
Tubeless lastik kullandığı halde acil durumlar için yanında kadroya bağlanmış iç lastik taşırmış, boyut ve ağırlık nedeniyle bunu tercih ediyormuş. Video başlangıcına ayarlı:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
yakın zamanda sipariş geçen var mı? yüzde 18 vergi + pul vergisi mi hala sadece? bazı yerlerde buraya da ötv geldiğini duydum ve yüzde 30 vergiden bahsediliyor.
Ötvli ürünler için bir liste var mıdır?

yakın zamanda sipariş geçen var mı? yüzde 18 vergi + pul vergisi mi hala sadece? bazı yerlerde buraya da ötv geldiğini duydum ve yüzde 30 vergiden bahsediliyor.
Ötvli ürünler için bir liste var mıdır?

AliExpress'ten ÖTV olmadan %30. ÖTV'ye giriyorsa o %30'un üstüne eklenecek.
%30 vergi + 22 TL gümrüğe sunma ücreti + damga vergisi [+varsa ÖTV]

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: observer
AliExpress'ten ÖTV olmadan %30. ÖTV'ye giriyorsa o %30'un üstüne eklenecek.
%30 vergi + 22 TL gümrüğe sunma ücreti + damga vergisi [+varsa ÖTV]

(link)
(link)
maşallah sanki ferrari söyledik. lüks tüketime bak :D

Geri