Aliexpress'den vücuda temas eden ürünler almayın sağlığa zararlı diyorlar, bir açıklama yapmak istiyorum.
Ben 20 yaşında biriyim, hayatım boyunca spor yaptım, sigara kullanmadım, sağlıklı beslendim (hatta çevremdekilerin dalga geçeceği kadar), aklınıza gelecek en temiz hayatı yaşamaya çalıştım. Ama bu senenin başında kanser teşhisiyle hastaneye yattım. Sebebi ise çevresel faktörler. Arkadaş kontrollerin yapılmadığını yazmış, benim babam 20 yıllık tekstilci. Birçok büyük mağazaya ürün hazırlayan yerlerde çalıştı. Ne ipliği, ne kumaşı ne de atölye ortamını bir kez bile kontrole gelen olmadı. xx markasının sertifikaları tamam olduğu için kimse gelip ürünü kontrol etmiyor.
Konuya gelecek olursak şuna o kadar canı gönülden inanıyorum ki, bimden alıp yediğimiz 35 kuruşluk gofret alixpressten alıp kullandığımız bir alüminyum ya da plastik mataradan daha sağlıksız ve kanserojen. Ülkemizde 'adı bilinmiş marka' olduğu için güvendiğimiz, fakat bu bilinirlik sayesinde kontrollerden yırtan çok işletme var. Bu nedenle zaten sağlıksızlık hat safhada.
Aliexpress'den bir matara alıp 3 ay kullandıktan sonra kanser teşhisi yerseniz ve sebebi kanserojen plastik madde olarak gösterilirse emin olun ki o mataradan değil, diğer günlük kullanım ögelerinden olma ihtimali daha yüksek.
Son olarak şunu da ekliyim de çok ciddi kaçmasın yazdılarım
Burda 100 yaşına kadar yaşama derdinde değiliz, keyifli vakit geçirelim yeter