Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

Bugün kargom geldi 22 liralık ürüne 11.5 vergi kestiler ................. :mad:

Scudo
@historiyst aldığınız ürün elektronik miydi? Bildiğim kadarıyla 89 lira(değişmiş olabilir) altındaki siperişler gümrükte vergiye tabi değil. Hatta “Satıcınızdan rica edip ürünün fiyatı ne olursa olsun paketin üzerine 89 lirayı geçmeyecek bir fiyat etiketi yapıştırsın.” şeklinde yazılar/yorumlar okumuştum ebay/aliexpress gibi yerlerde.

@historiyst aldığınız ürün elektronik miydi? Bildiğim kadarıyla 89 lira(değişmiş olabilir) altındaki siperişler gümrükte vergiye tabi değil. Hatta “Satıcınızdan rica edip ürünün fiyatı ne olursa olsun paketin üzerine 89 lirayı geçmeyecek bir fiyat etiketi yapıştırsın.” şeklinde yazılar/yorumlar okumuştum ebay/aliexpress gibi yerlerde.
Eski yönetmelik o değişeli epey oldu. Şu anda fiyatı ne kadar olursa olsun minimum 5 dolarmis gibi vergilendirilir. Yani 1 dolar + 4.5 tl gümrüğe sunma ücreti alıyorlar.

@Hidrolik Yağı @Mustaac Aldığım ön ışıktı 20 küsur fiyatı gümrük sunum ücreti 5.20,damga vergisi 0.70,gümrük vergisi 5.66 totalde 11.56 lira vergi köstüler ... :mad:

Bugün sahte POC gözlük aldım ve ürün kaldırıldı. Adam gönderirse iyidir. Bir de 120 TL verdik. :D

konuyla alakası yok ama amazon türkiye lojistik diye bir şirket kurdu bugünde jeff bezos istanbulda istermisiniz amazon flex sistemini başlatsın

Yalniz onu bunu bilmemde bu aliekspress hayatımiza renk ve heyecan katıyor o kesin. Dusunsene gece yatiyorsun kafanda deli sorular . Cikti mi yola , takip noya bakayım, "gumrukte nolcak acaba" telaşlari...??? offf kirk yillik ekstrem bagimlisiyim boyle kafa yaşayamadim @MakRo :D

Yalniz onu bunu bilmemde bu aliekspress hayatımiza renk ve heyecan katıyor o kesin. Dusunsene gece yatiyorsun kafanda deli sorular . Cikti mi yola , takip noya bakayım, "gumrukte nolcak acaba" telaşlari...??? offf kirk yillik ekstrem bagimlisiyim boyle kafa yaşayamadim @MakRo :D
sağ olsun sayelerinde bu kafayı çok yaşadık. Hatta en son para iadesi aldığım forma için geri mesaj attım adamın parasını yatıramadım bir türlü, kart sorunu çıkıp duruyor kafayı yedirecek. Başka birisinin kartı ile yapacağım. Adamda bıktı her halde sorun değil diyor, malum 90 liradan kaçarken bizden 900 olarak çıkar diye korkuyorum.
Bu sefer son siparişim olan 3mx3m ultra hafif hamak veya çadır üzerine gerilen güneşlik / tarp gümrükte onu bekliyorum. Hemde ne bekleme ayın 9'unda girmiş 1 ay olacak 3 defa mail attım. Şimdilik alacağım kalmadı aliexpressten. Sadece forma bakıyorum 2. bir yedek olsa iyi olacak. Birde wiggle'dan aldığım durano plusları bekliyorum onlarda gümrükte.
Ekleme : soldaki forum resmime az bakarsan aliexpress yükleniyor forma+gözlük+kask %50...
Ekleme 2
Aliexpressten aldığım ürün 1 aydır gümrükte bekliyor 15 ₺ gümrük çıkmış. Çok değil aynı ürün ülke içinde 300 ₺'den başlıyor. Aldığım 2 tane durano plus ülke içinde 430 ₺, bana vergi+kargo+ürün fiyatı 390 liraya geldi. Yoğun dedikleri gümrüğe giren ürün 3 gün içinde işleme koyulmuş bile. Neye göre nasıl bir yoğunluk var acaba ?

aliexpress.JPG
wiggle durano plus.JPG

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: mariokaldato
sağ olsun sayelerinde bu kafayı çok yaşadık. Hatta en son para iadesi aldığım forma için geri mesaj attım adamın parasını yatıramadım bir türlü, kart sorunu çıkıp duruyor kafayı yedirecek. Başka birisinin kartı ile yapacağım. Adamda bıktı her halde sorun değil diyor, malum 90 liradan kaçarken bizden 900 olarak çıkar diye korkuyorum.
Bu sefer son siparişim olan 3mx3m ultra hafif hamak veya çadır üzerine gerilen güneşlik / tarp gümrükte onu bekliyorum. Hemde ne bekleme ayın 9'unda girmiş 1 ay olacak 3 defa mail attım. Şimdilik alacağım kalmadı aliexpressten. Sadece forma bakıyorum 2. bir yedek olsa iyi olacak. Birde wiggle'dan aldığım durano plusları bekliyorum onlarda gümrükte.
Ekleme : soldaki forum resmime az bakarsan aliexpress yükleniyor forma+gözlük+kask %50...

:D
Benim anlamadigim 80 ler Turkiyesinde video döneminde gunde 5 tane çin yapimi kungfu filmi izlerdik . O zaman nasil boyle hizli geliyordu filmler çozemedim :D

konuyla alakası yok ama amazon türkiye lojistik diye bir şirket kurdu bugünde jeff bezos istanbulda istermisiniz amazon flex sistemini başlatsın

Güzel olur, tüm şehirlerde belirli hublara toplanacak ufak ponçik paketleri de bisikletlilere dağıttırsalar on numara olur. Uber misali sisteme üye olan bisikletlilere günlük - saatlik görevler düşer, hoop gider teslim eder üç beş cebine indirirsin. Ara birimi de biraz game tarzı dizayn etsen, rank, achievement vb.leri de olsa oyun misali günlük görev kasılır. Hem işler yürür, hem ahali nasiplenir. Diğer kargocular da yapsalar keşke.. Hem yetişemiyorlar herkes şikayetçi, hem de iş modellerinde bir değişiklik yapayım demiyorlar anlamıyorum.

bunun bu kadar çabuk ülkeye giriş yapması endişe veriyor

1570087946990.png

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Simdi ne denek oluyor ki bu..urun yada zarf diyelim gumruk vergisi verilmis ama kayiti kuregi takibi yok..gelirmi bu urun..yaklasik 20 gundur boyle..

Dosyalar

• 2019-10-04-12-29-34.png
    2019-10-04-12-29-34.png
    51 KB · Okunma: 24
Geçen hafta verdiğim ön aktarıcı ve vites kolları bugün geldi, şu an çok şaşkınım.

@BisikletSeverÜye şaşırmıştım benimki nerede diye de ondan sordum. Şimdi baktım benimki de gelmiş :)

Aliexpress'den alacağınız ürünlerin gümrük vergilerini hesaplamak isterseniz : (link) adresine gidebilirsiniz :) Ben bisikletimi almadan önce fiyatını kontrol ettim

Ben rc helikopterim için pervane pallerinden aldım daha gelmedi :kötü: (3 ay olmuştur)

70.gun geldi .Gec olsada geliyor sanki. 80.gun hala gelmeyenlerde var aliexpress i bitirdiler

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri