historiyst
Pedalşör ;)
- Tepki
- 994
- İsim
- Murat Hoca
- Bisiklet
- Giant
Eski yönetmelik o değişeli epey oldu. Şu anda fiyatı ne kadar olursa olsun minimum 5 dolarmis gibi vergilendirilir. Yani 1 dolar + 4.5 tl gümrüğe sunma ücreti alıyorlar.@historiyst aldığınız ürün elektronik miydi? Bildiğim kadarıyla 89 lira(değişmiş olabilir) altındaki siperişler gümrükte vergiye tabi değil. Hatta “Satıcınızdan rica edip ürünün fiyatı ne olursa olsun paketin üzerine 89 lirayı geçmeyecek bir fiyat etiketi yapıştırsın.” şeklinde yazılar/yorumlar okumuştum ebay/aliexpress gibi yerlerde.
sağ olsun sayelerinde bu kafayı çok yaşadık. Hatta en son para iadesi aldığım forma için geri mesaj attım adamın parasını yatıramadım bir türlü, kart sorunu çıkıp duruyor kafayı yedirecek. Başka birisinin kartı ile yapacağım. Adamda bıktı her halde sorun değil diyor, malum 90 liradan kaçarken bizden 900 olarak çıkar diye korkuyorum.Yalniz onu bunu bilmemde bu aliekspress hayatımiza renk ve heyecan katıyor o kesin. Dusunsene gece yatiyorsun kafanda deli sorular . Cikti mi yola , takip noya bakayım, "gumrukte nolcak acaba" telaşlari...??? offf kirk yillik ekstrem bagimlisiyim boyle kafa yaşayamadim @MakRo
sağ olsun sayelerinde bu kafayı çok yaşadık. Hatta en son para iadesi aldığım forma için geri mesaj attım adamın parasını yatıramadım bir türlü, kart sorunu çıkıp duruyor kafayı yedirecek. Başka birisinin kartı ile yapacağım. Adamda bıktı her halde sorun değil diyor, malum 90 liradan kaçarken bizden 900 olarak çıkar diye korkuyorum.
Bu sefer son siparişim olan 3mx3m ultra hafif hamak veya çadır üzerine gerilen güneşlik / tarp gümrükte onu bekliyorum. Hemde ne bekleme ayın 9'unda girmiş 1 ay olacak 3 defa mail attım. Şimdilik alacağım kalmadı aliexpressten. Sadece forma bakıyorum 2. bir yedek olsa iyi olacak. Birde wiggle'dan aldığım durano plusları bekliyorum onlarda gümrükte.
Ekleme : soldaki forum resmime az bakarsan aliexpress yükleniyor forma+gözlük+kask %50...
konuyla alakası yok ama amazon türkiye lojistik diye bir şirket kurdu bugünde jeff bezos istanbulda istermisiniz amazon flex sistemini başlatsın
konuyla alakası yok ama amazon türkiye lojistik diye bir şirket kurdu bugünde jeff bezos istanbulda istermisiniz amazon flex sistemini başlatsın