Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Amortisörsüz mü ön amortisörlü mü?

Giriş seviyesi maşa yerine düz maşa tercih etmek gerçekten mantıklı. Amortisör yerine alabildiğince geniş lastik takıp basıncı düşük tutarsanız, süspansiyonun sönümleyemediği ufak darbeleri çok güzel bir şekilde sönümlersiniz. Lastiğin hamuru da çok önemli bir etken.

Kendi çapında dağ bisikleti meraklısı biri olarak sırasıyla xct, xcm, xc30 yaylı ve xc32 havalı maşalar kullanmış biri olarak birkaç şey söyleyebilirim. Xct ve xcm kullanacağınıza(yeni nesil olanlar hariç) düz maşa takıp 2.35 lastik taksanız daha rahat ve hafif olursunuz. Xct-xcm' nin Şehir bisikleti karşılığı suntour nex olsa gerek. Bu tip ancak kaldırımdan inerken ve pedala yüklendiğinizde gücünüzü emmek için çalışacak süspansiyonlar yerine daha geniş lastik tercih etmek daha mantıklı. Zaten bu nex, xct, xcm yoğun kullanıma gelmeyen parçalar. Çabucak bakım istiyorlar ve bakım kitleri süspansiyonun kendi fiyatının yarısı gibi bir şey olduğu için bakım yaptırmaya da değmiyorlar. Xc30-32 de öyle çok hassas çalışan süspansiyonlar değildi ama öne 2.35 hans dampf takıp basıncı düşük tutunca idare ediyorlardı.

İkisinin aynı cümle içinde geçmesi bile abes ama zoom süspansiyonlu bir bisiklete bakıyorsanız hiç bakmayın bile. Şehir bisikleti alacaksanız düz maşalı modele, mtb alacaksanız paranızı tutup eeeen azından xcm süspansiyonlu modele yönelin. Sonra demedi demeyin :)

Bilgiler için teşekkürler. Önerebileceğiniz *ya da önerebilecek olan)bir düz maşa var mı geniş teker için (2.2 inç)?

İnternetteki 26 jant düz maşalarda be marka ne bilgi var. Görünüşleri de hiç güven vermiyor.

Dağ bisikleti olup amortisörlü maşadan düz maşaya geçen forumdaşlar nasıl çözdünüz bu işi?

Scudo
Amortisörsüz.

Merhaba,

Graveller çıktıktan sonra bu konu benim için kapandı :) Çok ciddi dağ inişi yapmıyorsam (Zaten becerim dışında) her türlü bozuk yolda çok iyi yol alan ve düzgün asfaltta yol bisikleti gibi davranan bisikletler benim için efsane. Hem hafif ve hızlı, hem her yola geliyor. Youtube'da Safa Brian'ın çok güzel örnek videoları mevcut, bakabilirsiniz. Carraro Gravel G2 kullanıyorum, çok memnunum. Evladiyelik, her yola gelen bir bisiklet benim için.

Ben İzmir'de oturuyorum ve dediğim gibi ciddi dağ inişi yapmıyorsanız her türlü çakıllı, taşlı, arazi yolu, orman yolunda Graveller mükemmel iş görüyor. Bence şehir ortamında mtb, amortisör gereksiz ve boşa ağırlık.

@Denizo

Dün ödemesi yapılan gravel için ağustos teslimat dediler. Bende pusudayım yeşil urucu rengi için G2 nin :)

• Beğen
Tepkiler: Denizo
Hayırlı olsun @Equilibrium, yanlış bilmiyorsam mavi olan 2019 model ve Tiagra aktarıcılar kullanıyor, 2020 yeşil turuncu olan malum GRX.

Hayırlı olsun @Equilibrium, yanlış bilmiyorsam mavi olan 2019 model ve Tiagra aktarıcılar kullanıyor, 2020 yeşil turuncu olan malum GRX.
İki yıl arasında set, vites oranları ve renk farkı var. Kadro, maşa ve diğer bileşenler aynı. Benim gri/turuncu olan da 2019 model.
Grx tiagraya göre biraz daha torku yüksek bir sistem ama düz yolda da tiagranın hız avantajı var. Tabi hissedilir derecede bir fark mı, tartışılır.

@Denizo

Doğrudur. GRX gravel için daha kulanışlı dyorlar. birçok büyük marka GRX kullanıyor gravellerinde.

• Beğen
Tepkiler: Denizo
Merhabalar.. bisan trx 8600 almayı düşünüyorum. Ama ön amortisör sonradan maşa değişim yapıp takabilirmiyim?

Kullanıyorum memnunum

yaklaşık 1.5 yıl amortisörlü bisiklet kullandıktan sonra amortisörümün sürekli kilitli veya en sert ayarda olduğunu farkedip amortisösuz bisiklet aldım. İyikide almışım. Gerek yok bence

Orman vb bozuk yollara giriyorsanız gerek var bence. Ben ,orjinal Zoom maşa yerine Rockshox aldım. Orjinal amortisörü tak tuk vuruyordu. Rockshox'tan çok memnunum, iyi ki de almışım.

@Burak Altaç +1 amortisör olacaksa iyisi olacak. iyi olmayacaksa olmasın daha iyi 🤣
Bu ara Mtb istiyorum bakalım doların heyheyleri geçer ihracattaki artış devam eder gayri safi milli hafıza 🤓 yükselir. Refah düzeyimiz artarsa petkim de x10 olursa Dogma F12 nin yanına
Screenshot_20201119_202214.jpg
Full süspansiyon yakışır 😬

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Arkadașlar çoğu bisikletin üzerinde gelen yaylı mașa kaliteli bir mașa değil. Bisikletimde yaylı giriș seviyesi bir mașa var ve doğru düzgün darbe sönümlemiyor.

Bence mașa konusunda 'çok gereksiz ya da olmazsa olmaz' gibi çok keskin ifadeler kullanmamak gerekiyor. Bisiklet dediğimiz olgu bir hayli kișisel seçimlere dayanıyor, amortisör de öyle. Kilitsiz mașalı bir dağ bisikletine verdiğiniz pedal gücünü tam olarak alamıyor gibi hissediyorsunuz çoğu zaman ki bu durum özellikle tırmanıșta karșınıza daha fazla çıkıyor.

Amortisör mü?
Sekman pensesiyle başlayan masumane sökme girişimim vahşetle son buldu.😂
Çıkmayan,alyan yamultan vidalara somun kaynatarak söktüm ama üst kapak alüminyum olunca kaynak tutmadı ve eritmek zorunda kaldım.

İşlem aşağı yukarı bir saat sürdü.İçi paslı suyla dolmuş pastan yayların biri çürüyüp kopmuş kilitleme özelliği devre dışı kalmıştı en kısa zamanda uygun bir yayla değiştireceğimve gress yağı ile yağlayacağım.
Mosso wildfire 2017

IMG_20210421_142835.jpg]

Dosyalar

• IMG_20210421_143306.jpg
    IMG_20210421_143306.jpg
    102,7 KB · Okunma: 20
Son düzenleme:
Amortisör mü?
Sekman pensesiyle başlayan masumane sökme girişimim vahşetle son buldu.😂
Çıkmayan,alyan yamultan vidalara somun kaynatarak söktüm ama üst kapak alüminyum olunca kaynak tutmadı ve eritmek zorunda kaldım.

İşlem aşağı yukarı bir saat sürdü.İçi paslı suyla dolmuş pastan yayların biri çürüyüp kopmuş kilitleme özelliği devre dışı kalmıştı en kısa zamanda uygun bir yayla değiştireceğimve gress yağı ile yağlayacağım.
Mosso wildfire 2017

261804 dosyayı görüntüle]
Mustafa, bence bu masayla hic ugrasma, degmez. Ucuz yollu temiz bir masa bul bundan kat ve kat daha iyi olacaktir.

Mustafa, bence bu masayla hic ugrasma, degmez. Ucuz yollu temiz bir masa bul bundan kat ve kat daha iyi olacaktir.
İyi akşamlar cevabınız için teşekkür ederim.Hocam en güzeli o şekilde olurdu ama alüminyum maşalar pahalı.Mevcut alüminyum maşayı değerlendirmek istiyorum.Yayın yenisini alıp takmak daha mantıklı geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Iyi gunler, Carraro Elite 804 bisikletime suntour swing shock masa, ritchey wcs evo curve gidon, ritchey wcs c260 gidon bogazi takmak istiyorum. Bunun icin ne kadar spacer ve nasil bir furc takimina ihtiyacim var? 1x5mm, 1x10mm, 1x15mm spacer ve herhangi bir yari entegre 1.1/8" furc takimi kullanabilir miyim? Montaj icin hangi ekipmanlara ihtiyacim var? Bir de bilyeli ve rulmanli furc takimlari arasindaki farklar nelerdir?
Iyi gunler, Carraro Elite 804 bisikletime suntour swing shock masa, ritchey wcs evo curve gidon, ritchey wcs c260 gidon bogazi takmak istiyorum. Bunun icin ne kadar spacer ve nasil bir furc takimina ihtiyacim var? 1x5mm, 1x10mm, 1x15mm spacer ve herhangi bir yari entegre 1.1/8" furc takimi kullanabilir miyim? Montaj icin hangi ekipmanlara ihtiyacim var? Bir de bilyeli ve rulmanli furc takimlari arasindaki farklar nelerdir?
Furc takimi olarak da ritchey wcs press fit alsam oluyor sanirim dogru mudur? Kadrom yari entegre 1.1/8". Dogrusu furca da 300 lira vermek istemiyorum ama ucuz furc alsam bu sefer de tek secenegim neco. O kadar harcama yapip furc kapagimda neco yazisi gormek istemiyorum dogrusu. Ek furc kapagi alsam ayni paraya gelecek.

Son düzenleme:
Geri