Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Android bisiklet uygulamaları

Scudo
Komoot'u kullandım. Ev-Bakkal arası hafif ( belki %2 bile değil ) eğimi olan bir yokuşlu bir yol. İnanılmaz yavaş gitmek zorunda kaldım nedenlerini sayıyorum.

1- Arka Attırıcı Allah'a Emanet. 2 Gün önce dağıldı yerden parçalarını toplayıp ( eksik parça var halen. ) geri taktık öyle idare ediyor.
2- Arka Dişli hasarlı. Pedala basınca sanki bisiklet vites mi değiştirsem zincir mi attırsam diye arada kalıp çat diye ses yapıp dengeyide bozup gıcık ediyor. Pedala yüklenemiyorum
3- Önde sepet var ama gidondan bağlı sadece. Hızlanırsam koptuğunda her şey olabilir.
4- Ön lastik inik. Hız yaparsam zaten yamuk olan jantı iyice yamultucam. :D
5- Yavaş çıktığımdan ve yokuş olduğundan iyice hızım düştü. Hızlı yürüyen birisi beni geçebilirdi.

Turum 13 Dakika sürmüş. 1.71KM yol kat etmişim ve 90M boyunca yokuş çıkmışım. 20M boyunca ise yokuş aşşağı inmişim. Ortalama hızım ise 7.7 Km/s çıktı beklediğimden yüksekmiş.

NOT: Güvenlik ekimanlarının ve frenin önemini iyice kavradım. Az kalsın kaza yapıyordum. Neyse ki Ön Fren çalışıyor ( Tamirci gitti Arka Freni berbat etti tutmuyor. )

Uygulamadan memnun kaldım. İnternet olmadan çalışması zaten iyi bir şey. İleri zamanda da kullanacağım gibi. Öneririm.
 
Merhabalar;

Ben xiaomi mi band 3 ve mi fit kullanıyorum. Mi fit te bir çok egzersize göre de kayıt yapabiliniyor(ip atlamadan badmintona, masa tenisinden diş fırçalamaya kadar)

Tabii konu bisiklet. Uygulamayı bileklik ile kullandım hep. Belirli hızın altına düştüğünde count durma, nabız verisine göre uyarı, telefondan sesli, bileklikten titreşimli bildirimler bulunuyor, istenen şekilde ayarlanabilir veya kapatılabilir. Yakılan cal, ortalama hız vs gibi klasik sonuçlar da çıkarıp görselliyor rota sonunda.

Eksikleri elevatoin ölçememesi ve rota çizdirmemesi gözüme ilk çarpanlar.

Tecrübe eksikliğim çok, henüz rookie yim.:)
Görüntülerde çıkmamış ancak toplam km bilgisi de var tabii.

Screenshot_20210112-083201_Mi Fit.jpg

Screenshot_20210112-083211_Mi Fit.jpg
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mehmetyazici
Mi band 4 kullanıyorum. Mi fit uygulamasının sürüş kayıt özellikleri benim gibi bir acemiye yeterli.
Geçen gün kadans konusuna kafayı taktım ve magene S3 sensörlerinden aldım. Mi fit harici sensör desteklemediği için başka bir uygulama baktım ama diğer uygulamalar da mı fit i desteklemiyor.
Biraz araştırınca, güncel versiyonda BLE destekleyen mi band ile nabız verisinin kullanılabileceğini buldum. Mi band 4 ble modu, mi fit içinden ayarlanıyor. Bunu destekleyen bir uygulama da buldum, Urban Biker.
Uygulama içinde kadans, nabız ve GPS verilerini tek bir ortamda kullanabiliyoruz.
Nabız ölçümü konusu var; bileklik BLE üzerinden kullanılıyorken, sağlık takip modunda olduğundan en kısa aralıkta, dakikada bir ölçüm alınıyor. Koşu bandı modunda egzersiz başlatılınca yüksek frekansta nabız verisi de toplanıyor.
Sürüş bittikten sonra strava gönderimi seçeneği de var ama denemedim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kutay P
Selamlar. bunlar da benim kullandığım uygulamalar.
1. sırada OsmAnd+ uygulaması var. çevirim dışı olarak haritaları indirip internetin çekmediği çorak topraklarda gps ile yolunuzu rahatlıkla bulabilirsiniz. rota oluşturduğunuzda yapacağınız yükselmeleri ve alçalmaları görüp harita üzerinde bunun dataylı analizini yapabilirsiniz. keza sürüş sırasında toplam mesafe kalan mesafe, toplam tırmanma, kalan tırmanma gibi bilgileri eş zamanlı görüntüleyebilir isteğe göre özelleştirebilirsiniz. özetle yeni yerler keşfederken kullanmak isteyeceğiniz harika bir navigasyon uygulaması.
2. sırada Bike Computer - Your Personal GPS Cycling Tracker uygulaması var. adından da anlaşılacağı üzere bisiklet bilgisayarı görevini layıkıyla yaptığını düşündüğüm bir uygulamadır kendileri. sürüş esnasında okunaklı yazılarıyla kullanım kolaylığı sağlıyor. ana ekranı özelleştirilebilir ve ihtiyaç duyacağınız özelliklere sahip. bu özelliklerden birkaçı: sıcaklık, mesafe, süreş zamanı, anlık hız, max ve ortalama hız, toplam tırmanma, toplam alçalma, sensörler varsa kadans ve nabız dahi görüntüleyebilirsiniz. kayıtlı verileri export edebilir strava ile eş güdümlü veri aktarımı yapabilirsiniz. özetle binlerce liralık cihazları edinmeden daha iyisini elde edebileceğiniz bisiklet bilgisayar yazılımı. Bike Computer - Your Personal GPS Cycling Tracker

bu iki uygulama benim bisiklet üzerindeyken bütün işlerimi görüyor. ikisinden de çok memnunum. uygulama linklerini paylaşacaktım ancak buna hakkım olmadığını gördüm.
 
Komoot'ta Türkçe sesleri de indirdim ama hala navigasyonda ingilizce konuşuyor. Nasıl ayarlıyoruz?
 
Komoot için güncelleme;
Uzun süredir kullanmadığım kablolu km yol sayacımı tekrardan aktive ettim ve hem onunla hem de telefondan komoot ile sürüşü kaydettim .Sürüş sonunda km sayacının ve komoot un verilerinin son derece uyuştuğunu gördüm.Çok çok az bi fark vardı ,sonuca etki etmeyecek kadar. O yüzden komoot kullananlar güvenle devam edebilir,gerçekten sağlam uygulama.
 
  • Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Strava ve Komoot yeterlidir, bir de kullandığınız yol bilgisayarının vs uygulaması varsa indirip yola devam edersiniz. Diğer uygulamalara bakmaya gerek bile yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Strava ve Komoot yeterlidir, bir de kullandığınız yol bilgisayarının vs uygulaması varsa indirip yola devam edersiniz. Diğer uygulamalara bakmaya gerek bile yok.

Google'dan bölge ve rota araştırırken, wikiloc sitesi de çok çıkıyor. Turcular arasında o da mı yaygın acaba.
 
Benim bulduğum en iyi ücretsiz bisiklet takip programı Play Store'da ki 'Cycling Diary - Bike Tracker' uygulaması. Oldukça memnunum GPS tabanlı çalışıyor.
 
Google'dan bölge ve rota araştırırken, wikiloc sitesi de çok çıkıyor. Turcular arasında o da mı yaygın acaba.
daha çok doğa yürüyüşü yapanlar kullanıyor diye biliyorum. Bisiklette bir kere kullandım fakat çok beğenemedim
 
Geri