goktugX
Aktif Üye
- Tepki
- 34
Merhaba arkadaşlar, dün akşam geçirdiğim kaza sonrasında bu konuyu iyice araştırmak ve püf noktası varsa öğrenmeye karar verdim. Akşam yoldan giderken, bazı kafelerin müşterilerinin arabalarını yolun ortasına kadar park etmiş olduğu bir yoldan geçiyordum. Böyle olunca yolun sağından gitmek imkansız oluyor mecbur yolun içine kadar girmek gerekiyor, bende arkamda trafikteki başka arabalar var diye biraz hızlıydım. Park eden arabalardan bir tane Range Rover şöför kapısını aniden açtı benimde aramda 5, 6 metrelik mesafe vardı. ben kapıyı görür görmez ön ve arka frenlere asıldım. Ama bisikletin önü anında durdu ve arka taraf havalandı. Ben bisikletin üzerinden uçtum, arabanın da boyunu geçtim ve o kadar yüksekten sert bir şekilde yere düştüm. Kask ve eldivenim olduğu için ellerime ve kafama bir şey olmadı ama belim ve bacaklarım sıyrıldı. Pek bir şeyim yoktu tabi bu olaydan sonra şöför hemen yanıma geldi, ben şöföre aynaya bakmasını söyledim oda bir şeyin var mı dedi. Yok ben iyiyim teşekkür ederim dedi ve telefon numarası ile ismini verdi, bisikletinde herhangi bir sorun varsa pazartesi beni ara yenisini alırım dedi.. Ama aramayacağım tabi.. Bisiklette bir şey var mı diye baktım sadece zincir çıkmış onuda taktım zaten. Bu ani frenleme yüzünden birkaç kere daha düştüm / uçtum. Özellikle downhill sürüşlerinde vücudu arkaya atmak öneriliyor fakat böyle beklenmedik olaylarda refleks olarak yapılan ani frenlerde vücudu arkaya atmaya fırsat kalmıyor. Nasıl bir frenleme önerebilirsiniz ? Ben iki frenide sert bir şekilde sıktığım halde sadece önü sıkmışım gibi arka havalandı, takla attım.