Scudo Sports

Ankara'ya 32 km bisiklet yolu müjdesi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
5
Siyaset başımızdaki en büyük yük, siyasette takım tutmam. Milli takımcıyım ben. Ülkem için güzel olanı kim yaparsa neden takdir etmeyeyim. Bir de bir önceki seçimde, sanırım katakulli olmuş, hakkı yenmişti. 5 sene evvel seçilse, ankara 15 sene ileride olabilirdi belki. Mevcut başkanında hizmetlerini beğeniyorum her ne kadar inşaat işlerini akrabalarının firmalarına aktardığı için aday gösterilmediğini duysamda.

32 km bisiklet yolu. Olur mu dersiniz?

(link)

Scudo
Yine bir mahalli idare adayı yine bisiklet yolu vaadi. Bisikletin toplumumuzda önemi her geçen gün artıyor, daha fazla insan bisikletle ilgili talepte bulunuyor bu güzel bir şey.
Ikinci olarak Ankara, başkent olarak diğer şehirlere örnek olmalı her zaman. Ilkler yeniler Ankara'da olmalı, diğer şehirlerden daha modern ve ilerde olmalı, şu an maalesef çok geride.
Bazı arkadaşlar bisiklet yolu istemiyorlar, bunun yolla ışıkla değil kültürel bir değisim olmasini istiyorlar. Bisikletin de bir araç olduğunu trafikte saygı duyulmasini istiyorlar. Haklilar ama bölye büyük değisimler bir anda ve kendi kendine olmuyor. Sevilla'nın nasıl bisiklet şehri olduğuyla ilgili birkaç yazı okumuştum, oralarda da bu kulturun oturması için bisiklet yolu çok önemli çünkü algıların degismesi için once bisiklete binilmesi lazım, daha güvenli yollar olursa daha fazla insan bisiklete biner, dahav fazla insan binerse bu kültür daha çabuk oluşur. Türkiye için bu kültürün oluşması şu an için romantizmden başka bir sey degil çunku bisiklete binmiyoruz. Bu forumdakilerin çoğu bile bence düzenli olarak bisiklete binmiyor.
Neyse umarım kim seçilirse seçilsin bunları yapsın. Ben mutlu oldum.

@Fethigks
Bisiklete gittikçe daha az biner oldum.25 yıldır ankarada trafikte bisiklet sürüyorum ama asfalt, köprü viyadük canavarı, benim güzergahları bir bir yiyor yok ediyor. 1993-1998 aralığında okul zamanı, kar kış dahil 10bin km sürdüğüm eskişehir yolu, arabalar için bile tehlikeli. Umarım makul yerler olur. Eskişehir temelli arasında bir yol çok bisikletiyi evlerinden çıkarır.

@Mehmet Metin Levent
Ben de Ankara'da yaşıyorum ve Ankara gerçekten kötü bisiklet konusunda. Yaklaşık 6 milyonluk şehirde bisiklet için tek bir çivi cakilmamış neredeyse. Eskişehir yolunda bisiklet sürmek hele yeni haliyle gerçekten zor, nereden ne çıkacaği hic belli değil.

Üstad Eskişehir yolu inan yine çok ama çok iyi Dikmen Caddesi bildiğin Hindistan kavşağı :)

Yalaaaan söylüyorsuuunnn...
Ninanmıyoruuum sanaaaaaaa....

Ne demiş şair;
Karakollar beni alır sorgular gecelerce..
Hiç bekleme belki gelmem, gelemem senelerce..

Hepsi boş laf..

• Beğen
Tepkiler: malidemirhindi
Ne zaman vekiller, bakanlar meclise bisikletle, toplu taşımayla gider ve bu konuda Avrupalı mevkidaşları gibi insanlara örnek olur, işte o zaman bu vaatler, çevreci konuşmalar anlam kazanır, samimi olur.
Çünkü ancak o zaman gerçekçi projeler üretilebilir. Neticede sizin sorunlarınızdan izole yaşayan birinden çözüm beklemek zaten anlamlı olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: bbatu ve Fiz334
daha da olsa sürmem!!! yazın bir kere bisiklet yolunda süreyim dedim araba çarptı . sen yol yapacağına bisiklet kültürünü bir yerlere oturt insanların kafasında. bütün Türkiye'yi baştan aşağıya bisiklet yoluyla çevrelesen n'olur çevrelemesen n'olur? bir danimarka bir hollanda olmamıza ben iyi ihtimalle 200 yıl var diyorum.

@ippon
Hocam öncelikle geçmiş olsun,
bu mantalite ile gidersek Danimarka veya Hollanda olmamız 2000 yıldan uzun zaman alır,
Bana göre bisiklet yolu bir bir adım hemde güzel bir adım İzmir'de yaşadığım dönemde bisiklet yolu yeni yapıldı aynı sıkıntılardan geçtik ne tartışmalar yaptık bilsen memleketi terk edersin :) bisiklet yolları yapılacak bizler o yollarda pedallayacağız ki bu toplum eğitilsin, toplumu eğitmek sadece ders kitaplarıyla kamu spotlarıyla olmuyor maalesef hele ki daha markette kasa sırasında sıraya girmeyi bilmeyen bir toplumdaysak velhasılı kelam seviniyor ve destekliyorum. :-D

İnşallah böyle bir yol yapılır , Ankarada artık kış o kadar sert olmuyor birkaç ay dışında bence aktif kullanılır

(link)
Bisiklet yolları özellikle bisikletle çok haşır neşir olmayan insanların bisiklete binmesi için önemli. Evet sizin kondisyonunuz iyi olabilir, trafikte bisiklete rahat biniyor olabilirsiniz ama şu ben merkezli bakış açısından vazgeçin. 18 yaşından küçuk kardesim de ailesinin aklı kalmadan bu güzergahlardan bisikletiyle geçebilmeli, kondisyonu olmayan bir amcam da tıngır mıngır bir bisikletle o güzergahı kullanabilmeli, Ankara'ya benim bir arkadaşım geldiğinde onun altına da bir bisiklet verip istersem beraber şehirde bisikletle gezebilmeliyiz. Herkes altına yol bisikleti alıp trafikle uyumlu olamaz, olacak diye bir kural da yok.
Neyse bu yazı güzel bir yazı olmuş okuyun.

Bisiklet yolu yapmak değilde, onu temiz tutmak daha büyük sorun. Birçok yer de bisiklet yolu cam kırıkları ve diğer pislikler nedeni ile aktif kullanılmıyor/kullanılamıyor.

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa
Olur belki de yalandan olur. Yarım yamalak olur. Bakımsız ve kullanışsız olur. İçinde genelde bisikletliden farklı şeyler olur. Manisa'da 40 km.diye vaat edilen bisiklet yolundan tecrübelerim. Sahi, ne oldu bizim 41 km'lik bisiklet yolu? Klasik seçim vaadinden öte gitmeyen, samimiyetsiz, laf ola beri gele söylemler bunlar. Atilla Yeşilada'nın hep bahsettiği gibi yapısal reformlar lazım, kuru söylemler, laf güzaf projeler değil..

Mansur Yavaş ın tam konuşmasını dinlemedim. Umarım bunu pilot uygulama olarak söylemiştir. Yok eğer bu hedefse ya da tek projeyse rakam gerçekten gülünç. Zaten Ankara 'da hiç bisiklet yoku olmaması da trajikomik ya neyse.

Söğütözü-koru yani Eskişehir yoluna yapacağı vaadini duydum. Zaten üzerinden metro hattı geçen bir yol, kimse devamı olmayan bir bisiklet yolu üzerinden işine okuluna gitmez, gider kızılaydan aktarmasını yapar yoluna devam eder. Ulaşım için kullanacak adam alır katlanır bisikletini metroya biner, inince zaten yoluna devam eder. Zaten kullananacak olan bu haliyle de kullanır o yolu. Bari söğütözünden etrafa dağılsa da oradakiler faydalansa.
Yapsana bisiklet yolunu kızılaya sıhhiyeye tandoğana kurtuluşa vs.

Eskişehir yolu bisiklet gruplarının toplu sürüşlerde sık kullandığı bir yol, yapılacak kötü, bakımsız bir bisiklet yolu rahatlık sağlamanın aksine bisikletçileri zor duruma sokacaktır.

Hadi bisiklete sadece spor olsun diye güvenli bir şekilde belki gezi amaçlı binecekler de tercih etmez, belki çok yakınında oturuyorsa o ayrı. Atar bisikletini arabasına gider eymire, odtüye vs gibi yeşillik ve temiz doğal alanlara. Tutup otoban gibi vızır vızır işleyen etrafı betonla çevreli, egzos dumanı içinde sürmek için gelmez bu yola.

Bisiklet yolu ile orantılı olarak fosil+elektirikli araç sürücüleride gelişmeli, avrupa örneği verirken oradaki sürücüler ülkemize göre kat kat bilinçli.

@Snr U
Toplum eğitilsin ama bisiklet yokumda yapılsın , aktif kullanınların sahip çıkması ile sorunlarıda çözülür bir şekilde
Yapılması devletten koruması bizden olsun

@okaancetin

Bir yerden başlamak lazım dediğiniz gibi.
Zor da olsa devamı gelir gelmesine de burnumuzdan da gelir.

Nasip...
her yere yarım yamalak mı olucak 32 km nedir abi Ankara’nın her yerine yapılması lazım
24 senedir bisiklet sürüyorum (17 yıl İstanbul )+(7 yıl Ankara ) hiç bisiklet yoluna ihtiyaç duymadım ancak her yere bisiklet yolu yapıp her yere trafik levhası koyup bir çok yere araç trafiğine kapalıdır sadece bisiklet ve yaya girebilir diye kısıtla bakalım önce sonra teşfikler verdir iş yeri sahiplerine de ki bisikletle gelen primi alır de herşey güzellikle olmasa da biraz zorunlu bırak abi insanları bak hemen poşete alıştı millet çantasında poşetle geziyor çoğu kişi katlanır bisikleti ile de gezer merak etmeyin, olur inşaallah hepsi olur... hayırlısı olsun selamlar hürmetler güvenli sürüşler ?k

• Beğen
Tepkiler: bbatu ve Fethigks
istanbulda bisiklet yolu var binen yok ,neden çünki millet istanbul dışından buraya gelmiş,bakıyor komşusunda araba var bende niye yok diyor hanım bastırıyor adam kredi alıyor borçlanıp araba alıyor bakıyorumda gariban fındıklıda maşallah ford arabalar var apartman önünde ,arka pencereye bakıyorum satılık ne oldu yahu ,kredi borcu ,olacağı buydu ,hesapsız kitapsız millet kıçını toplayamaz ,tüketim çılgınlığı avm ler ithal mallar ne oluyoruz
kardeşim ne diyoruz üretmeyenler asla tüketemezler , bisiklet yolundan önce bu halkı eğiteceksiniz hangi konuda bisiklet bi kültürdür işine bisiklet ile gitmek bi kültürdür bisiklet araçtır ,ekonomik açıdan araçlardan on kat daha verimlidir,önce ne yapacak valilikler işine bisiklet ile git kampanyaları başlayacak her yerde ,ankarada istanbulda izmirde ne kadar il varsa ,sonra belediyeler işe el atacak seminerler bol bol bisiklet turları düzenleyecek belediyeler alayı,yuvalarda bisiklet dersleri olacak ,okullarda keza ,ayrıca bütün belediyelerde gençlere yönelik bisiklet spor klüpleri acilen kurulacak,geleceğin yarışçıları buralardan çıkacak ,bisiklet federasyonu ise belediyeler omuz omuza olacaktır ,
istanbulun e5 yoluna acilen bisklet yolları yapılmalıdır e5 yolunu kullanıyorum sıkışık trafikten anında kadıköye varıyorum ,hele pazar günleri 4 tekerler durduğu yerde benzin yakarken aynen soldan emniyet yoldan fırtına gibi geçiyorum tozumu yiyor dört tekerler ve içindekilerde aynen hak ediyorlar ,boşuna millet bağırmıyor burda arabadan in bisklete bin bu savaş devam edecektir bu cahil ve duyarsız halk akıllanana kadar,,,
eski sağlık bakanı bile bu milleti bize şikayet etmişti bu millette cehit yok dedi hareket yok tenbel dedi spor yapmıyor dedi valla doğru dediniz sayın bakanım

Yeni başlık açmadım buradan sorayım dedim.

Ne oldu bu yol başlandı mı ben bir şey göremedim Ankara'da, eylülde bitecek denmişti.

Hatay'da 52 km'lik yolu sessiz sedasız açtılar. Ankara'da şöyle çalıştay yaptık, böyle çalıştay yaptık böldük topladık çarptık diye iyi reklam yaptılar ama Ankaralı bu konuda da avcunu yalayacak sanırım. Takip eden arkadaşlar bilgi verebilirler.

Geri