Guzel yorumlar gelmis.
Fakat tek sebep beslenme mi acaba gercekten de?
@Number Pİ
Özetle; Uykusuzsunuz
Daha önce kısaca konuşmuştuk, bizler iki hayati birden yasamaya calisan amatorleriz.
Gerçekten de bir profesyonel gibi antrenman yapmalı mıyız?
İcimizde firtinalar kopuyor, daha hizli gitmek, bir profesyonel gibi hissedebilmek icin. Ama mevcut şartlarda bu imkansiz... Onlarin tek bir hayati varken (profesyonel bisikletciler ve bu isten para kazaniyorlar, yapmak zorunda olduklari baska hicbir sey yok) bizim aslinda bir gercek, bir de hayalini kurdugumuz hayat var
Aci gercek işimiz, sorumluluklarimiz ve sosyal gorevlerimiz. Elbette cok sevdigimiz bisiklete bunlardan zaman arttirip biniyoruz. Ama vucudumuzu cok zorluyoruz ve iddia ediyorum %90'imiz yorgun dusuyor bu kosusturmacadan.
Gun boyu isimizle ugrasip yorgun dusunuyoruz, aksam gec saatlerde ancak yatabiliyoruz ve sabah erkenden, yollar bosken antrenmana cikabilmek icin sadece 5-6 saat uyuyabiliyoruz. Arkadaslar vucut gelistirme sporuyla ciddi ilgilenenler daha iyi bilir, 3 altin kural var; hareketleri duzgun yap, iyi ye, iyi uyu. Ancak bu ucu bir araya gelirse iyi bir vucudunuz olur. Aksi halde mutlaka sorun yasarsiniz.
Bisiklette de durum benzer. Uyku cok onemli ama bunu hep atliyoruz. Cunku iki hayati yasamaya calisiyoruz. İhtiyacimiz olan uyku suresi 9-10 saat arkadaslar. Kacimiz uyuyabiliyor bu kadar?
Profesyonel bisikletcilerin saat 9'da yataga girdikleri ayrintisini da ilistireyim bu arada
İkinci bir ilistirme, cogumuz sezon icinde kendimizi fazla yoruyor, dinlenmiyoruz arkadaslar. Unutmayin ki 3 hafta antrenman sonunda 1 hafta dinlenme haftaniz olmali. Bunu ayda bir hafta olarak da dusunebilirsiniz.
Ve baska bir oneri; biz caylaklar (iki hayati birden yasayan amatorler
) haftanin en fazla 3 gunu antrenman kaldirabiliyoruz. Verimli bir hafta gecirmekten bahsediyorum arkadaslar. Vucudun, bir antrenmandan digerine kadar olan surede ihtiyaci olan gucu toparlamasindan bahsediyorum. Yoksa yapariz, yapiyoruz da, cogumuz haftada 5-6 gun biniyor, buna ben de dahilim. Ama olmasi gereken 1 gun surus 1 gun dinlenme seklinde.
Kaldi ki bu konuda cok ama cok tecrubeli bir abim de haftada 2 gun antrenmana cikar cogu zaman. Gectigimiz yillarda edirne yarisini da kazanmisti acaba kim
Dinlenin arkadaslar! Kazasiz pedallar!