Scudo Sports

Antrenman ve tur sonrası halsizlik, yorgunluk ve isteksizlik...

@Emrah Özşahin geçmiş olsun. uyku düzenini ayarlamanız gerekiyor gibi görünüyor. Ben yorulmadan uyuyamıyorum kolay kolay mesela. 3 ay kadar önce sakatlandığımdan beri sabah ezanından önce çok çok nadir uyuyabiliyorum. İşten çıkınca iyice yorulana kadar sürüp uyuyun ve bunu bir süre tekrarlayın. Sorun vücutta değilse iyi gelecektir kanaatindeyim.

Scudo
@Emrah Özşahin, Yorgunluk hissi insanın motivasyonunu gerçekten çok etkiliyor. Ben bu durumlarda vitamin ve mineral takviyesi kullanıyorum. Çok fakediyor. Ama süreklilik de oluşmamasına dikkat ediyorum.
Ayrıca sizi evden çıkmaya zorlayacak pedaldaşlar edinmek de yararlı olacaktır.
Geçmemesi halinde doktora danışıp bir takım hormonal testlerden geçmek de sorununuza çözüm getirebilir.
Yakında pedallarınızla barışmanız dileğimle...

@Emrah Özşahin son yıllarda Türkiye'de çok fazla Gran Fondo yarışı düzenlenmeye başladı. Birtanesini (size yakın olan) gözünüze kestirip, her ne pahasına olursa olsun ("üşenirim, ay ne masraf yapacam, nasıl olsa bir iddiam yok" demeden) katılın. O havayı soluyun. Tek hedefiniz parkuru tamamlamak olsun.

Gençleri görün, yaşlıları görün, sizin yaşınızdaki çok fit adamları görün, sizden daha yaşlı ama sizden çok iyi durumda adamları görün, sizden kötülerini de görün :)

İddia ediyorum, bir sonraki yıl o yarışa tekrar katılmak ve daha iyi bir derece yapmak için sabırsızlanacaksınız :harika:

Bazen ben bisiklet videolarına çok kaptırıyorum kendimi sonra tura çıkıyorum 2 dk sonra yorulup tıkanıyorum eve dönesim geliyor kötü bir his açıkçası

Yaklaşık 15 gün önce işyerimden lavgalı olarak ayrıldım. Genelde işe bisikletle gidip geliyordum 3.5-4 seneye yakındır çalışıyordum. Eczanede çalıştığım için birsürü sgk evrakları yeşil kırmızı reçeteler aylık 4-5 bine yakın reçetenin kontrolü sıralanması derken akşam 8 de çıktığımda kendimden geçmiş bir biçimde eve geliyordum. Her gün kendime söz veriyordum eve gidip yatıcam sabah kalkıcam ya da akşam gider gitmez çıkıcam diye. Sonraları bi kaç sefer yapabildim ama sürekli olmadı tabi işe başlamadan 68 kiloydum 15 gün önce ayrıldım ve 96 kiloydum. Fotoğraf işlerine gidiyordum geceleri sonra bi arkadaşımla ortak stüdyo açtık fotoğraf işlerine de devam ediyorum geceleri. Rahat çalışıyorum artık evrak dosya falan yok. 15 günde 90 kiloya inmişim ve gece gündüz bisiklete çıkabiliyorum her işimi bisikletle yapıyorum. Artık yürümek bile zor geliyor öyle diyim :) Açıkçası bu kadar yoğun ve beyin yoran bir iş varken biraz zor gözüküyor. Çok ama çok iradeli olman lazım kısacası. Umarım en kısa zamanda yoluna girer. Tüm tavsiyelere uydum motivasyon videoları vesaire ama olmadı. Ne zaman beynim boşaldı kafam rahatladı o zaman herşey yoluna girdi. Herşeyden önemlisi , UYKU !

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Emrah Özşahin

Anahtar cumleler ele alindiginda eve gelip yemek yedikten sonra 2-3 e kadar oyun oynadiginiz anlasiliyor. :) yaklasik 30-35 yildir oyun oynayan biri olarak bagimliligini biliyorum. Kendimi aylardir en gec 11 de yatacak ve 5-5.30 da kalkacak sekilde alistirdim, 1-2 aydir oyun oynamiyorum. Siz de deneyebilirsiniz belki.

@Emrah Özşahin hocam anlattıklarınıza bakarak size küçük bir şehire tanışının diyecektim ki, zaten küçük bir şehir olan İzmitte ikamet ediyormuşsunuz. Benim gibi.

İkamet hangi muhit. Bekar yaşıyorsanız. Bisiklet yoluna Sekaparka yakın bir yerlere evi taşıma imkanınız varsa bence taşıyın. Ama evli yada aile ile ise zor elbette.

Dediğiniz yorgunluk hissi düzensiz uykusuzluktan ve yazın havaların vermiş olduğu sıcaktan.

İlk önce uykunuzu düzene sokmalısınız. Gece max 23 gibi yatmanız gerek. Farkı göreceksiniz.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Sandvic atistirip spor yapip yemegi sonrasina birakayim demissiniz. Saat olarak muhtemelen yine 21 i bulur en az. Siz aksam yemegi niyetine hafif birseyler yiyip 19.00 dan sonra hicbirsey yemeyin. Zor olsa da birkac gun israrla aksam turlari da yapin. Cok rahatlayacaksiniz emin olun. Hafifleyip spor yapmaya da daha istekli olacaksiniz.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@TaxoneraKörfez Tutunciftlik'te oturuyorum. Düzgün bir parkur yok. D100 kenarından gidip gelmek özellikle Derince tarafında cok tehlikeli. Ancak sahile iniyorum. Bisiklet yolu var ama sahil küçük insanlarla kafa kafaya geliyorsun onun icin evde trainer kullanıyorum. Gecen senelerde facebook gruplariyla sapancaya falan gidip geldigim oluyordu. Ailemle oturduğum için şuan taşınma şansım yok. İsyerinde duş imkani olsa hergun bisikletle gidip gelicem ama sirtimda çanta ile hergun 2 takim esya is elbiseleri falan çok sorun oluyor. Birde sabah gec kalkinca yetisemem diyerek erteliyorum.

Bu arada az önce yaptigim testlerde safra kesemde taş ve karaciğerde yağlanma çıktı. Muhtemelen ameliyat olacağım. Belki bunlarda etkiliyordu bilemiyorum.

Uyku konusunda 2 den önce uykum gelmiyor bir türlü uyuyamıyorum ama 3 olan uyku saatimi birkac gundur saat 01:30 a falan çektim biraz daha iyi geldi. 12 de falan yatmaya alisirsam sabah 7 de kalkip spor yapıp işe daha dinç sekilde giderim.

• Beğen
@Emrah Özşahin Bende SİZ GİBİ İDİM.

arkadaşlar haklı önce bisiklet değilde yürüyüş ile nefes açın bence. Eve geliyorum yorgun argın, sonra çıkıp bi 3-5 km yürüyorum eve geri dönüyorum ki dinlenmişim uykum açılmış kendime gelmişim.
Nacizane tavsiyem yorgunluğu atmak için kısa yürüyüşler ile başlayın sonrasında vücut alışıyor.

Az once doktor safra kesemde 3cm tas ve sayılamayacak kadar küçük taşlar oldugunu ve en kisa sürede ameliyat olmam gerektigini söyledi. Ameliyati olucam ondan sonra da haliyle beslenmeme dikkat etmem gerekiyor. Bununla birlikte diyete baslayip spor olayini da düzene koyarim inşallah.

Geçmiş olsun. Allah şifalar versin

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Emrah Özşahin geçmiş olsun . Doktorlar in tavsiyesine uyun . Hedefiniz uzun vadeli ,değişimleriniz yavaş olsun. Kararlı olun yeter . Sağlıklı uzun ömür dilerim.

İş dönüşü değilde. Eğer spor yapacaksanız yürüyüş bisiklet koşu gibi zaten birşey yememeniz gerekiyor yediğiniz an kusma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz vücuttaki bulunan hücreler yemekten sonra yüklenmek yanlıştır örneğin halı saha maçı maça en az 1 saat kala yemek yeniliyor yoksa koşarken maç esnasında sorunlar çıkabiliyor tıkanıklık kusma gibi

@Emrah Özşahin Öncelikle geçmiş olsun... ameliyattan sonra sıgara içiyorsanız bırakın, en geç 23:00 de mümkünse daha önce yatın, müthiş bir fark göreceksiniz emin olun.

@-alpemir- sağolasın hiç sigara kullanmadım. 23:00 çok erken, ortaokulda bile 12 den aşağı uyumazdım :) 01:00 de yatmak bile benim hayatımı düzene sokar. 6 saat uyku yeter sanırım

@Emrah Özşahin Arkadaşım geçmiş olsun olmasa idi ama yazgı. Benden 3,5 cm liğini çıkardı dr lar. Ama keşke ameliyat olmasa idim, eğer ağrı yok ise uzun vadede taşı eriten ilaçlar var safra kesenizi bir taşa vermeyiniz. O yorgunluk yapmaz.

Ağrı olursa da 1 bardak taze sıkılmış elma suyuna 1 çorba kaşığı elma sirkesi koyup karıştırın ağrınız 2-3 saatliğine 10 dk içinde geçecektir.

Teşekkürler gixxer tam da öğrenmek istediğim konuydu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Guzel yorumlar gelmis.

Fakat tek sebep beslenme mi acaba gercekten de? :naslyany:

@Number Pİ

Özetle; Uykusuzsunuz :)

Daha önce kısaca konuşmuştuk, bizler iki hayati birden yasamaya calisan amatorleriz.
Gerçekten de bir profesyonel gibi antrenman yapmalı mıyız?
:) İcimizde firtinalar kopuyor, daha hizli gitmek, bir profesyonel gibi hissedebilmek icin. Ama mevcut şartlarda bu imkansiz... Onlarin tek bir hayati varken (profesyonel bisikletciler ve bu isten para kazaniyorlar, yapmak zorunda olduklari baska hicbir sey yok) bizim aslinda bir gercek, bir de hayalini kurdugumuz hayat var :D Aci gercek işimiz, sorumluluklarimiz ve sosyal gorevlerimiz. Elbette cok sevdigimiz bisiklete bunlardan zaman arttirip biniyoruz. Ama vucudumuzu cok zorluyoruz ve iddia ediyorum %90'imiz yorgun dusuyor bu kosusturmacadan.
Gun boyu isimizle ugrasip yorgun dusunuyoruz, aksam gec saatlerde ancak yatabiliyoruz ve sabah erkenden, yollar bosken antrenmana cikabilmek icin sadece 5-6 saat uyuyabiliyoruz. Arkadaslar vucut gelistirme sporuyla ciddi ilgilenenler daha iyi bilir, 3 altin kural var; hareketleri duzgun yap, iyi ye, iyi uyu. Ancak bu ucu bir araya gelirse iyi bir vucudunuz olur. Aksi halde mutlaka sorun yasarsiniz.
Bisiklette de durum benzer. Uyku cok onemli ama bunu hep atliyoruz. Cunku iki hayati yasamaya calisiyoruz. İhtiyacimiz olan uyku suresi 9-10 saat arkadaslar. Kacimiz uyuyabiliyor bu kadar?

Profesyonel bisikletcilerin saat 9'da yataga girdikleri ayrintisini da ilistireyim bu arada o_O

İkinci bir ilistirme, cogumuz sezon icinde kendimizi fazla yoruyor, dinlenmiyoruz arkadaslar. Unutmayin ki 3 hafta antrenman sonunda 1 hafta dinlenme haftaniz olmali. Bunu ayda bir hafta olarak da dusunebilirsiniz.

Ve baska bir oneri; biz caylaklar (iki hayati birden yasayan amatorler :) ) haftanin en fazla 3 gunu antrenman kaldirabiliyoruz. Verimli bir hafta gecirmekten bahsediyorum arkadaslar. Vucudun, bir antrenmandan digerine kadar olan surede ihtiyaci olan gucu toparlamasindan bahsediyorum. Yoksa yapariz, yapiyoruz da, cogumuz haftada 5-6 gun biniyor, buna ben de dahilim. Ama olmasi gereken 1 gun surus 1 gun dinlenme seklinde.
Kaldi ki bu konuda cok ama cok tecrubeli bir abim de haftada 2 gun antrenmana cikar cogu zaman. Gectigimiz yillarda edirne yarisini da kazanmisti acaba kim :D:eek:

Dinlenin arkadaslar! Kazasiz pedallar!

@Serkan Mıstınoğlu
Çoğumuz günde 9-10 saat çalışıyoruz hocam, trafiği falanda derken günlük çok uzun saatler ayaktayız. Tabi o yorgunlukla antrenman mı yapılır? :D

Geri