Scudo Sports

Apartman yöneticisi ve bisiklet sorunsalı

Scudo
@mariokaldato

Bildiğiniz üzere forumumuzun üye engelleme özelliği gayet etkili çalışmaktadır. Gerektiği yerlerde kullanınız.

Bahsi geçen üye için ise gereken uyarı yapılmıştır.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Sadettin Z.
Merhaba sadettin baskanim. Konuda bana karsi yapilan haksiz suclamalari kabul etmiyorum. Eger sende okursan konuyu acan arkadasa asla bi ima yada negatif bi yorumum yok. Ama nedense insanlar bazi kelimeleri israrla baska bi mecraya cekmeye calisiyorlar anlayamiyorum. Kufur yok hakaret yok . bende mecburen kendimi savundum. Eger insanlar beni tanimadan yada haksiz yere onyargiyla beni farkli gostermeye calisirsa ben kendimi savunurum kmse kusura bakmasin. Daha evelde sahte bayan hesaplari uzerinden bana saldirilar ve hakaretler yapildi. Tarzimi begenmeyen buyursun yatagini ayri sersin ( anadoluda kullanilan bi tabrdir hemen mevzuyu baska mecraya cekmesin arkadaslar lutfen )

@Mehmet Altuğ

@ozgur908

Screenshot_2016-10-07-19-56-16.png Screenshot_2016-10-07-19-56-20.png

Arkadaslar 3 adet erkek cinsiyetinden olma arkadaslarin forumda efsane olmus bi konuyla alakali mizahi yazismalarindan cinsiyetci ve belden asagi bi ima olduguna nasil karar verdiniz cok merak ediyorum.
Neredeyse idamima karar aldiracaksiniz yani :D

@cahitakin felsefk yaklasiminizda hakli tespitler gorsemde cidden bu tur bi niyetim yoktu cahit abicim. Sevgi saygi benden

• Beğen
Tepkiler: kadirboz
@mariokaldato Şaşkınlikla okuyorum. Kimsenin kimseye hakaret ettigi yok. Yollu kelimesini gorur gormez akliniza neler geliyor bilinmez ama ben ilk gordugumde guldum cunku burasi bisiklet forumu ve aklima ilk yol bisikleti geldi. mariokaldatoyu az biraz taniyan herkes istisnasiz kadin erkek kim olursa olsun bu tip kelimeler kullanmayacagini bilir. Herkes tanimaya da bilir dostumu ama acikca yazmis hakaret etmedigini. Ozelden dostuma hakaret eden kisi icin yorum yapmiyorum bile. Bundan sonra da dostumla aramizda yollu kelimesini kullanip birbirimize takilmaya devam edecez. İş biraz da fikir zikir meselesi gibi geliyor bana da neyse.

Konu Brezilya dizisi kıvamına geldi

@mariokaldato Konuyu açan kişi sizi tanımıyor olabilir, buluttan nem kapan bir mizacı olabilir, "yollu" imasıyla düpedüz kendine hakaret edildiğini düşünebilir (ki bu şekilde algıladığını belirtmiş), siz de erdem gösterip yanlış anlaşıldığınızı yazmış ve özür dilemişsiniz o noktada herhangi bir eleştirim yok. Lakin kişinin rahatsızlığını belirttiği kelime halen orada duruyor, ben de diyorum ki keşke o mesajınızı da yeniden düzenleseydiniz.

@Mehmet Altuğ tamam mehmetcim haklisin.
Hemen deniyorum insallah olur

• Beğen
Tepkiler: kadirboz
@mariokaldato Başlığın kapsamını aşan bu polemiği uzatmayı hiç istemiyorum, doğru da değil, ama buradaki varoluşumuz özü itibarıyla iletişim kurmak olduğuna göre söylemimizdeki zaaflar da kendiliğinden önem kazanıyor. Cinsiyetçilik de bu zaaflardan biri. Bize normal gelen bir espri, bir kelime, bir tepki, bir yorum, biraz yakından bakıldığında son derece cinsiyetçi olabiliyor. Niyetinizin ne olduğu elbette önemli ama söylemsel kusurlar çoğunlukla bize normal gelen sözlerde saklanıyor, kendini o kuytulardan ifşa ediyor. Cinsiyetçi söyleme yönelik eleştirinin niyet okumakla ilgisi yok, söylem analiz edilebilir bir olgudur ve belli bir metodoloji dahilinde söylemdeki cinsiyetçi tezahürler kolayca tespit edilebilir. Birkaç akademik çalışmaya göz atarsanız, bize normal gelen o söylemsel performansın aslında nasıl da cinsiyetçi unsurlar barındırdığının tespitinin nasıl yapıldığını da görebilirsiniz. Örneğin "medyada cinsiyetçi söylem" diye bir arama yapın, karşınıza dizilerde, haberlerde, tartışma programlarında, manşetlerde, köşeyazılarında cinsiyetçiliğin her gün ve her dakika nasıl ve hangi yollardan üretildiğini gösteren yığınla çalışma çıkacaktır. Forumlar da, tıpkı ekşi sözlük gibi, birer iletişim mecrasıdır, bisikletforum da. Forumun eleştirisi başka zamanlara kalsın ama artık görülmesi, kabul edilmesi gereken bir gerçek var ki, bu forumda erkek muhabbeti zaman zaman fazla yoğunlaşıyor ve farkında olarak ya da olmayarak kadınlara yönelik değersizleştirici sözler kullanılıp, yorumlar yapılıyor. Sadece kadınlara mı? Eşcinsellik de çeşitli imalarla ve sözde ironilerle topa tutuluyor, erkeklikten dem vurulup eşcinsellik aşağılanıyor, alay ve geyik konusu oluyor ("poponuz ağrıyor mu" başlığından silinen mesajları hatırlayın). Söyleyecek çok şey var daha ama noktalamadan önce şunu önereyim: Bu tür vakalarda ve polemiklerde hemen savunmaya, yadsımaya geçmeyip, söylemimizi gözden geçirmemiz, bize normal görünen o sözlerimizdeki yıkıcı unsurları tespit için bizim de çabalamamız, ve elbette bir an önce bu kavramlar hakkında birkaç satır da olsa yeni bir şeyler okumamız gerekiyor. Bilgi güzel şeydir, insanın hayatını ve bilincini değiştirir, zekâsını ve tutumunu güzelleştirir, savunma refleksimizin yerine sorgulama refleksini koymak kendimizi geliştirmek için en hayırlı yol olacaktır. Sözlerim kimilerine göre bazen ukalaca gelebilir, üslubum bazen entel görünebilir, olsun, ben bunları aynaya bakarak yazıyorum, kendime de söylüyorum, zira hiçbir erkek bu cinsiyetçilik eleştirisinden muaf değil, olamaz da. Ta ki başka bir dünya mümkün olana dek.

@Mehmet Altuğ its okey :)
aviary-image-1475861857676.jpeg

@cahitakin Cahit abi ( abi diye hitap ettim umarim yanlis anlamazssiniz) Sosyal hayatta ve psikolojide cinsiyetci yaklasim cogu zaman suistimal edilen , ticari amaca kadar giden bir olgu. Ben bundan hosnut degilim elbette. Ve toplumun bireyi olarak bu seviyesiz ticari suistimallerden nefret ediyorum. Medyada gozumuze gozumuze sokulan cinsiyet, luks tuketim hayrani, derinlikten son derece uzak her turlu sunumu red ediyorum. Ve bunun artik bir ticari arac olmasininda toplumda cok yikici sonuclar dogurdugunu goruyorum.
Herkesin hatasi var bu konuda ama insan bi elini yanaklarinin ustune koyup dusunmeli bence. En cok da kadinlar bir cinsel obje olmaktan kurtulmalilar artik .. Ama fikirsel baglamda ama uygulama anlamnda...soylenecek cok sey var ama kelimeler kifayetsiz

Başlık sahibi arkadaşımızın kendisine gelen bunca iyi niyetli cevaptan sonra ekşi'de buranın dandik olduğunu söylemesi, üstelik neyse ki ekşi var diyerek entry bitirmesi hoş olmamış.

Ben çok uzun yıllardır ekşi yazarıydım. Entry sayım da 3000 üzeriydi. Ama iki ay kadar önce hesabımı dondurdum.

Çünkü Survivor ve maç başlıkları ile yazarların inanılmaz seviye düşüklüğü ve korkunç ırkçı yazıları sebebiyle.
Şu an oradan esirgediğim vaktin çok daha fazlasını buraya ayırmaktan keyif alıyorum.

Yollu kelimesinden hoşlanmadım. Bisikletçiler bunu yol bisikleti olarak ya da campagnolo donanımlı karbon Pinarello olarak algılıyor olabilir. Bisiklette yeni bir üye kadın olsun olmasın bundan alınabilir. Hatta toplumumuzda kadınların düşürüldükleri durumlardan dolayı özellikle kadınların olduğu bir ortamda böyle espri(!)lerin özellikle kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Oysa ki kimi üyeler ve Cumhur Bey de benim özel mesaj ve gerçek hayatta nasıl rahat konuştuğumu bilir. Ona rağmen bu tip kelimelerin kullanılmasını doğru bulmuyorum.

Konuyu çok açtım. Kendi fikrim ekşi ile burasının bilgi kıyasını yapmak yanlış olur. Çünkü ekşi bir sözlükken burası bisiklete dair en güvenilir bilgilerin verildiği bir forumdur.
Ancak seviye diyorsak burada insanların daha özenli ve seviyeli yazdığını görebilirsiniz.

Hele ki 70.000 üyeli bir foruma dandik demek, en azından bunu forum içerisinde yapıcı bir ileti olarak değil de başka ortamda şikayet eder gibi sunmak fazlasıyla bir haksızlık olmuş. Zira yine bu şikayet ekşi ortamında açılsa ilk verilen bakınız dert butonu şeklinde olurdu. Hele ki üye recidance ve bayan kelimelerini kullansın olay çok başka yerlere girerdi birkaç gün de sürekli mesaj yeşili yanardı.

tanım: bisiklet sevmeyen anlayışsız bir yönetici ile yaşanmış sorunsaldır :)

ayrıca (bkz: yaran başlıklar)

devamını okuyayım...

(Son satırlar şakaydı, herkese selamlar)
:)

@mariokaldato yani cumhur kardesimiz bi yollu dedigi icin nerdeyse elinize gecse linc edeceksiniz ama konu yorum sayisi 130 olmus ve türkceyi güzel konusmakmi dersin, dil dökmelermi dersin hepsi burada ama bunu gören yok. Acaba bunlarin hepsi neden, konuyu bir bayan acmis diyemi?;)

Yönetici izin vermezmis, forumla ne alaksi var onu anlamadim, yani bu bayan sizlerden yöneticiyi yola getirmenizimi istiyor. Daha dün üye olmus ama sanki forumdaki kisileri 40 senedeir tanirmis gibi yaziyor. Bu biraz insani düsündürür, acaba bu üye kim diye.:islik:

Forum gercekten rayindan artik cikti, buna dur diyen de yok. Boyuna yorum alamak icin kaza yaptim konulari, türkiye deki insanlari kötüleme konulari falan filan. Bu ne ya, bisikletciyseniz kazalari bayanlari falan birakinda biraz bisiklet üzerine konu acin ve tartisin.

yorumun içine "bizim mizahçı da biraz ehem ehem, yani tam bişey dicem, ama şaka şaka, şey yani eheeheeh özür dilerim!" yazınca sütten çıkma ak kaşık olunmuyor. birine hakaret edip ya sonra çok özür dilerim dediğinde durum tam da böyle oluyor. "o..... yazdım ama onu kastetmedim, hemen başka yere çekiyorsunuz lafımı sizi gidi hınzırlar, ben başka bir şey dedim, ehe ehö, ama gerekirse özür dilerim" dendiğinde gönlünden geçeni biliyoruz. özür dilemenin benim nazarımda hiçbir geçerliliği yok. neyse ülkeyi kötüleyen de yok zaten, inanılmaz bir coğrafya söz konusu, yalnız habitatı çok bozuk.

@ozgur908
:) insan kendi kendini en fazla bu kadar kurar ben daha ne diyim :) vakti gecmis güdümlü füzelerin yaptigi en standart hata nedir biliyor musun ozgur? Sen koordinatlari isaretlersin o gider sehir pazarina dalar. Istedigini düşün serbest . Ben yakin dostuma "yollu " dedim .cunku masallah cok guzel bir yol bisikleti var ve şaka yapmaya musait benim acimdan. Ama senin acindan ben o... Demisim ooooookey dostum no problım seni yargilarinla basbasa birakiyorum

@mariokaldato
yahu birader ben başka birinden bahsediyordum. sen de gelmiş senin mesajlarına laf ettiğimi düşünmüşsün. bu kanıya nereden vardın bilmiyorum ama öğrenmek için bir profesöre soracam "mahalledeki ismet bakkala profesör deriz". yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. iyi forumlar, sıkı formlar.

O zaman isim vererek konusacaksin. Konuyla alakali bi tek benim ustume gelindi. Lutfen selenizden element uydurmayin

@Sadettin Z. Aynı üye 29 Eylül'de bana da özel mesajdan terbiyesizce kelimeler kullandı. Bu üyeyi şikayet de ettim. Sizce tekrarlanan yanlışlar için uyarılmak yeterli bir önlem mi? Ya da ceza mı? Forumun başka hiç bir yaptırımı yok mu?
Ben genç ve heyecanlı bir arkadaş diye düşünmüştüm. Çok üstünde durmamıştım ama şimdi bu arkadaşa da özel mesajdan yazdığını görünce canım sıkıldı. Buradaki insanlara böyle hakaret mi ettireceksiniz?

• Beğen
@murat serbet

Forum kullanım sözleşmesinin hemen altında kuraldışı davranışlarda bulunan üyelere uygulanacak yaptırımlar liste halinde görüntülenmektedir. Bu yaptırımlar uyarı/ceza puanı olarak uygulanır. Belirli bir ceza puanına ulaşan üyeler forumdan uzaklaştırılır.

Bahse konu olan üye sizin şikayetinizde de ceza puanı aldığı için şu an forumdan uzaklaştırılmış durumdadır. Bunu üye adının üzerindeki çizgiden de anlayabilirsiniz.

Bisikletforum olarak ceza puanı uygulamasını son tedbir olarak görüyor, öncesinde sözlü uyarıda bulunmayı tercih ediyoruz. Ceza sisteminin etkin kullanımından çok caydırıcı olmasını bekliyoruz.

@Sadettin Z.
Ben üyeyi engellediğim için mesajlarını görmüyorum. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

• Beğen
Zaten babam yönetici sıkıntı yok hele bi söylesinler[emoji6]

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri