Scudo Sports

Apartman yöneticisi ve bisiklet sorunsalı

her yerde bir adalet, her yerde bir saygı, her yerde bir insanlık aramam benim suçum olsa gerek. kusura bakmayın iyi geceler. konu kapansın artık. bana güzelce cevap veren, üşenmeyip hukuki boyutundan, kendi yaşadıklarından, fikirlerinden ve çözüm önerilerinden bahseden bütün forum üyelerine teşekkür ederim. sevgiler.

Scudo
@aludra07
Ilk defa foruma giren birisi icin bu talepler bence cok bilincli yonlendirmeler ...

forum olmasa da, bir ekşi sözlük yazarıyım. ve okuyucu olarak da bir çok foruma göz gezdiren birisiyim. lakin bütün bunlar olmasaydı bile, ben her konuda az çok bilinçli bir insanım :) eksik olmayın.

Öncelikle abartmışsınız.

I - Vicdan olarak rahatsız olacak birşey yapmadım, diğer konu katlanır bisiklet zenginlerin bindiği birşey değil gayet makul olanlarıda mevcut.Ayrıca bisiklet konusunda birşey bilmediğiniz gayet açık.Yukarıda geçen "yollular" kelimesi sizin zannettiğiniz anlamda "yollu" (!) değil.YOL BİSİKLETİ (Race Bike) anlamındaki diğer tabiriyle yarış bisikleti demek.Kısaca yol bisikleti denir ki arkadaş karbon yollu derken şuna atıfta bulunmuş forumda karbon kadro pahalı yol bisikleti (yollular) 'ın selam diğer bisikletlileri görmezden gelip selam vermediğiyle alakalı bir konu mevcut ve içindede bir çok mizah içerikli yorum var.Size ne anlatmaya çalışıyor acaba diyerek düşünün demem bu yüzdendir.Yol bisikletçi manasında olarak kullanılan yollular kelimesini yanlış anlamışsınız.Bunu bisiklet konusunda ve foruma yabancı oluşunuza bağlıyorum ama o kelimenin başını ve sonunu okuyup biraz düşünseydiniz yada sorsaydınız söylerdik.

II - Yukarıda katlanır bisiklet öneren arkadaşa ukalalık yapacağınıza teşekkür edip şuan için bütçem yok diyebilirdiniz.

III - Yukarıda arkadaşın bahsettiği mini etekli kadın örneği biraz uç bir örnek olmuş fakat sizi buna benzetmemişler siz yine yanlış anlamışsınız.Burada kadınlara daha fazla ilgi gösteriliyor demeye çalışılmış ve bu konuda da gereksiz celallenmişsiniz.

IV - Size sakin olmanızı ve anlamaya çalışmanızı önerdiğim halde vicdanımın rahatlığıyla ilgili araya gereksiz cümleler koymuşsunuz buna anlam veremedim.Ayrıca yukarıda erkek muhabbeti dediğiniz türde bir muhabbet yok yol bisikletçisi anlamındaki kelimeyi yanlış anlamışsınız.Dolayısı ile kadınları aşağılayan yok ayrıca olsaydı onlarada uzun uzun yazardım ama yok.

V - Evet iğrenç insanlar demek gayet çirkin ve yanlış anladığınız konuda hiç hoş olmayan bir kelime.Üslubunuzu düzgün kullandığınızı iddia ediyorsunuz ama yanlış anladığınız konuda insanlara iğrenç diyorsunuz.

VI - Kendi kibirinizden olsa gerek kendinize toz kondurmayıp millete burada ayar vermeye çalışıyorsunuz tekrar söylüyorum kimse sizi mini etekle adam toplayana benzetmedi.Forumda açtığınız konuda arkadaşlar yorum yazarken iyi ama bazı noktaları eleştirenler çıkınca kötü öyle mi ? mesajları yanlış anlayıp "iğrenç insanlar" demekle kesinlikle çok haklısınız (!)

VII - Son olarak size dışarıda nasıl davranılıyor bilmem ama heralde ilgi gösterilmesi hoşunuza gidiyor bunu eleştirince iğrenç insanlar diyorsunuz.

VIII - Daha mesajları anlayamdan millete ceza,uyarı talep etmeyede başlamışsınız, buda çok güzel olmuş.

IX - Bir kadın olarak burada konu açtınız diye sizi eleştirmeyecek değilim böyle madde madde saygı çerçevesinde eleştiririm ama sanırım siz kendinizi haklı görmeye devam edip ahkam keseceksiniz.

X - Kadınsınız diye her yazdığınıza peki,doğrudur,haklısınız diyeceğimizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz.

Ekleme : Madem her konuda bilinçlisiniz o zaman karbon yollular denileni neden hakaret, aşağılama olarak algıladınız ?

Ekşi sözlük yazarı olduğunuzu belirtmeniz çok iyi olmuş gerçekten artık buradan ne anlayacaksak ?!

• Beğen
Tepkiler: sspl ve kadirboz
ben sadece 'uyarı alması gereken üyeler' vs gibi kavramları bilmeme şaşırıp, beni tuhaf gösteren bir insana nereden bildiğimi açıkladım lakin sizin bence, beni anlamak istemeyesiniz var. sağolunn. iyi geceler tekrar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@aludra07 Bence kendinizi çok fazla germişsiniz. Bu kadar gerilmeye gerek yok.Belirli yanlış anlaşılmaları düzeltmeye çalıştım.Eğer halen düzgün anlayamadığımız bir konu varsa yada bozulduğunuz bir mesaj varsa söyleyin ya yanlışı düzeltelim yada özür dileyelim.Sonuç olarak internet yazışmaları yanlış anlaşılmaya müsait.

Ekleme: Ekşisözlük üyesi olduğunuzu neden belirttiğinizi anladım bu konuda kusuruma bakmayın.

Genelde erkekler daha gergindir
Forumun havasi bayanlarida geriyor.
Ben kendi adima sizden ozur dilerim.
Asla sizi asagilamak yada size cirkin imalarda bulunmak istemedim. Eksi sozluk yazari olan birinin ( ki orada herkes yazardir, okuyucu nadir bulunur ) boylesine ekstrem insanlarin olmasi muhtemel bi foruma daha hizli adapte olmasi gerekirdi bence .
Eglenmenize bakin derim ve apartmaninizdaki yoneticinize herkesin birgun ölecegini hatirlatin belki yumusar. Cunku kibir insani kadin erkek ayirmadan yok eder

önemli değil, ortam çok gergin şuan burada. benim de kusuruma bakmayın biraz fazla abartmış olabilirim. sinirlerim çok bozuk, son bir kaç gündür. mesajlaşma dahi olsa, ben biraz duygusal açıdan kırılmaya alınmaya müsait gibiyim bu nedenle. tekrar kusura bakmayın..

her şey çok nahoş oldu gerçekten. bu arada ekşide görücüye çıkmıyoruz umarım. bu arada herhangi bir kadın istediği taşıttan mini etekle de inebilir. kimsenin cıkcık yapmaya hakkı yoktur (hemcinsleri dahil).

@hlksnrr
Ah abi ahhh zeki muren dedin gonlumun bahcelerine guller ektin cok sagolasin.
Buda benden sana gelsin

• Beğen
Tepkiler: dgncsk ve hlksnrr
Gerilimin sebebini bilmiyorum, sadece ilk sayfayi ve bu sayfayi okudum. Olay cozuldu mu onu da bilmiyorum. Cok fazla yazmissiniz hepsini okuyamadim :D

Neyse sonuc olarak, ben olsam apartman yoneticisini asansor konusunda kaale almam. Fakat apartmana bisiklet birakilip birakilmamasi konusu biraz karisik. Bu karari tek basina mi vermis yoksa yonetim kurulu karari mi? Gerekirse apartman toplantisinda bu konu tartisilir ona gore karar verilir. Bazen yoneticiler hadlerini asarak abuk subuk yasaklar koyuyorlar kafalarina gore.

• Beğen
@aludra07 Selamlar. Herkesin de ortak fikri olduğu gibi merdiven boşlukları ortak alandır ve bina sakinleri buna karşı çıkar ise haklıdırlar, bunda yapacak hiç bir şey yok. Herkes binada oturuyor hemen hemen. Ama sizin bu resıdance dediğiniz yer fotoğraflardan anladığım kadarıyla tırt bir yer :D adam fitness salonu diye size depoyu gösteriyorsa bu komik. Ama ben orada ince bir çizgi yakaladım, görevli ile konuşarak diyor yönetici yani sorumluluk alıyor, bir şey olursa bisikletime parasını alırım deyip evrak imzalatın. Çünkü size yeri o gösteriyor. Asansöre gelince, o binaya gelirim, o asansörde fil taşırım kimse bir şey diyemez. Buzdolabı taşımaya oluyorda bisiklete mi olmuyor.:mad:

@D.Cengiz
Direk 105tl cezası var bunun, arayın polisi söyleyin, kimse kimsenin eniğine katlanak zorunda değil, bizdede çocuk var, çocuk zapt edemeyen adam ödesin dursun cezaları.

@aludra07

güzel yorumlarınız ıcın mınnettarım:)teşekkurler

• Beğen
yollu kelimesinin "yol bisikleti kullanan kişi" anlamına geldiğini, cinsiyetçi bir ima taşımadığını öğrenmiş olduk. dağ bisikleti kullananlara dağlı, şehir bisikleti kullananlara ise şehirli deriz bundan sonra.

ironi sanarak kullanılan söylemin cinsiyetçi tonunu inkâr etmek bir yana, bir de bu cinsiyetçiliğe gösterilen tepkide komplo aramak, ilgi düşkünlüğü tespit etmek, üslup sorgulamasına girişip had bildirmek de baskının dozunu ve kapsamını artıran davranışlar. forumdaki eril hegemonyanın şiddetinden bihaber yeni bir üyenin, bisikletiyle ilgili bir sorunu herkes gibi paylaştığı bir başlığın birden kadınlık bağlamına yerleştirilmiş olması, inkâr edenler için tekrar tekrar söyleyeyim, bariz cinsiyetçilik ve tacizdir, kim ne derse desin. bu kavramların bilinmiyor olması ve gerektirdiği hassasiyetten mahrumiyet maalesef bu cinsiyetçiliği mazur göstermez.

forumdaki bu eril söylemin kadın üyeler arttıkça ve iletişime katıldıkça daha da ifşa olacağını ve tepkiyle karşılaşacağını düşünüyorum. temennimdir.

Konu sahibi ekşi yazarıymış millet. Şikayetini hemmen girmiş :)

(link)

Düzenleme: ek$i yazarı olduğunu kendisi de yazmış. Orayı atlamışım. Beni dikkate almayın siz.

Herkeşe iyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Geri