Scudo Sports

Apartman yöneticisi ve bisiklet sorunsalı

Apartman yöneticiliği konusunda deneyimli arkadaşlar var sanırım bir soru sormak isterim...

Üst katımızda 2 çocuklu aile var. Çocuklar hiperaktif. 2 kere üste çıkıp şikayet ettim. Salon oyun alanı gibiydi. Anne olan kişi sanane çocuk bunlar, yapacak gürültü dedi. Ben şok oldum. Biz küçükken ailemiz bizi uyarırdı aman aşağıyı rahatsız etmeyelim diye. İnanılmaz bir cevap aldım atıştık haliyle. Ben bunu nasıl çözerim? Taşınmak son çare. Kapıcıyla konuştum polise şikayet etsen ilgilenmezler dedi, gece 11 den sonra ses olursa dikkate alırlar dedi. Napacağımı bilemiyorum.

Napsam ki?

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@D.Cengiz (link)

Kişisel kanaatim, çocuk gürültüsüne belli ölçülerde tahammül etmek gerektiği yönünde. Çocukların koşup atlamaya bağırıp çağırmaya ihtiyacı var, bahçesiz apartmanlarda kutu gibi evlere tıkarak çocuk büyütmek büyük mesele hakikaten. Ancak, anne veya babaların da bu gürültüyü denetlemek, sınırlandırmak gibi yükümlülükleri var. Bu yaklaşımla iletişim kurulursa hem çocuklar, hem anne-babalar hem de komşular bir orta yolu hoşgörüyle bulabilirler. Şikâyet etmek de bir seçenek ve elbette caydırıcı etkisi de olacaktır ama kalıcı bir sonuç elde edilemeyeceğini hepimiz tahmin edebiliriz. Bence yeniden iletişime geçip meseleyi hoşgörüyle hâlletmeye çalışın.

Başlık konusu hakkında da bir iki cümle ekleyeyim: Şehirden uzakta, kışın nüfusun hayli azaldığı bir sahil sitesinde oturuyorum. Market bisikletimi senelerce blok girişinde merdiven altında kilitli tuttum ama şimdiki bisikletimi aynı şekilde korumaya aklım gönlüm razı gelmedi, sitenin teknik malzemelerinin de saklı olduğu bir atölye-depo alanı var, burada muhafaza ediyorum, anahtarı sadece yöneticide, görevlide ve bende var. Bu çözüm de ancak karşılıklı anlayış ve sağduyu ile sağlandı, aksi takdirde her gün dört kat yukarı taşırdım. Yöneticilerin asıl görevi yasaklamak değil, çözüm üretmek, sakinlerin huzurunu ve güvenliğini sağlamak, hayatlarını kolaylaştırmak olmalı. Sorunları yeniden yeniden konuşup ilgilileri ikna etmek, orta yol bulmak için çabalamak lazım, maalesef.

@D.Cengiz düğün kolon sistemi kurup masal dinletin :) çaresi malesef yok..

@aludra07

Apartman sakinlerine iki şey çok batar; bisikletler ve evcil hayvanlar. Evcil hayvan konusuna zaten hiç girmeyelim.

Sonuçta size fitness salonu diye bir yer göstermişler. Bu fitness salonu denilen yerin anahtarı varsa -ki genelde kapıcıda durur ve genelde de kimse kullanmaz- bir anahtar da kendinize yaptırın ve orayı kullanın. Her ihtimale karşı orada da bisiklet kilidi kullanın. Ortak alanlardaki bisikletler, çalınmasa bile çoluk çocuk kurcalıyor, zarar veriyor, üzerindeki ufak tefek donanımları alıyorlar. Her geçen bir kez frenini sıkıyor, kaldırıp bir ağırlığına falan bakıyorlar. Çok da anlıyormuş gibi yaptıkları bu hareketler durduğu yerde bisiklete zarar veriyor. Kaç liralık olursa olsun, herkesin malı kıymetli arkadaşlar. Ben öyle orta yere bırakılmasına itiraz ediyorum doğrusu. Toplum olarak kalitemiz belli. O yüzden olabildiğince insanlardan uzak tutmak zaten en mantıklısı.

Genel bir kural olarak asansörlerde yük taşımak yasaktır ama ortalama 15 kg olan bir bisiklete de yük muamelesi yapmak ne derece doğru bilemiyorum. Marketten topluca aldığımız deterjanlar falan da nereden baksanız en az 10 kg çekiyor; o zaman onları da taşımayalım. Böyle bir mantık olur mu?

Ayrıca, asansöre yazdıkları duyurudaki Türkçe kullanımına bakarsanız, yöneticileriniz zaten pek anlaşılabilir tiplere de benzemiyorlar tahminimce...:)

Yönetim Kurumu olmaz Kurulu olur . O arkadaş önce bunu sonra bisiklete olan bakış açısını değiştirsin.

• Beğen
Tepkiler: aludra07
@D.Cengiz Bu tarz durumlarda gürültüye gürültüyle karşılık veriyorum. Mesela kalorifer peteklerine metal cisimle vurup inletiyorum ortalığı :) Öyle cevaba böyle tepki. Genelde durumun farkına varıp susturuyorlar.
Sorunlar medeni insanlarla medeni şekilde halledilir, anlamayana da anladığı dilden cevap verilir. Bir dene derim.

3 sayfa mesaj yazılmış ve konuyu açan bacımız(kardeşimiz)verilen cevaplara bi teşekkur bıle etmemiş konuya bıle bakmamış.....

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@D.Cengiz

Laftan anlamıyorlarsa bir avukata başvurup önce bir takım ihtarnameler göndereceksiniz, hala kendilerine çeki düzen vermiyorlarsa dava açıp sonucunu göreceksiniz. Belki ihtarnamelerden sonra korkup toparlanırlar.

@muhiddin koçaşoğlu

Çoğunlukla böyle oluyo zaten. :)

@aludra07 Eve alabiliyorsanız almanız en öncelikli tercihiniz olmalıdır. Asansör ile taşımaya devam edin ama evin içine alın.

Yönetim Kurulu Başkanı sıfatı taşıyan kişinin olduğu bir yer kurumsal bir organdır. Aidatınızı veriyor iseniz, isterseniz tekerlekli sandalyede bir yaşlıya yardımcı olun isterseniz, ev eşyası taşıyın kimsenin karışma hakkı yoktur.

Sesinizi mutlaka ve mutlaka yönetim kurulu toplantılarında duyurun ve daire sakini olarak katılın. Yönetim kurulu defterleri, İlçe/Yerel otoritelerce onaylanan resmi defterlerdir ve gündem maddeleri ileride delil teşkil edecek şekilde kıymetli evrak olarak değerlendirilmesi uygun olur.

Hakkınızı sonuna kadar arayın.

@muhiddin koçaşoğlu Ben, 4dk içerisinde kat boşluğuna konulmuş bisiklet başlığını görüp geldim. Evin içine almalı herkes diye telkinde bulunmak istedim :)

@murty1985
Denemezmyim, aksine daha da arttırdılar gürültütü. Kadın tam bir çingene ya. Kimse başa çıkamaz. Medeniyetsiz kalmışlar

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3 sayfa mesaj yazilmis,konuyu cok guzel irdeleyenler olmus fakat basligi acan sahis başlığı açıp ilgilenmemiş.dün gördüğümde konuyu bana troll gibi gelmişti.Daha dün kaydolmuş anında bir foto vs.koyulmuş.İlk mesajı bir sorun başlığı açıp ilgilenmemek olmuş.Hayır ben kendimden biliyorum siteyi öğrenip fotoyu koyana kadar birkaç hafta geçmişti.Demek istediğim kızın sorununu ondan çok siz sahiplenmişsiniz gibi geldi bana.
@muhiddin koçaşoğlu saat 1 gibi üstteki yazıyı yazmıştım ama şimdi üzerime hücum olur diye mesajı yollamamıştım.Sizinle beraber cesaretimi topladım.:)

• Beğen
Tepkiler: muhiddin
@kobalamin merhaba, siteyi öğrenip fotoğraf koymanız için birkaç hafta geçti diye herkes siteye üye olduktan birkaç hafta sonra mı fotoğraf koysun?
Ben de siteye üye olduğum saniye fotoğraf koymuştum, neyi gösteriyor bu?

Ayrıca insanlar sadece başlık sahibine karşı cevap vermiyor? İleride böyle bir durum söz konusu olursa diye, bilgilerimiz kalıcı olur diye yazıyoruz.
Yani en azından benim ve bildiğim birçok arkadaşımın yazma sebebi fikirlerin genel ve gelecekteki üyeler adına kalıcı olması.

Diğer yandan normalinde hiçbir şeye karşı yorum yapmayan üyeler sırf kadın üye gördü diye yardım etme yoluna giriyorsa bu onların sorunu.
Yani kadın üye diye canhıraş cevap yazılıyorsa, üyeden cevap gelmedi diye de tribe girmek ve bunu dile getirmek komik :)

Belki işi çıkmış, ne yapsın şimdi, arkadaşlar 2 gün yokum merak etmeyin mi desin :D

Selamlar...

Vay be bir apartman ve bir bisiklet. Ne mutalaalar ne yorumlar Yarabbi. Ne güzel analizler müthiş mi müthiş. Hele iş ve asansör çalışma güvenliği çok hoşuma gitti. Yahu insanlar madende ölüyor, inşaatlarda ölüyor, tersanelerde ölüyor, trafik kazaları zaten başlı başına bir bela. Hangi iş güvenliği ona mi kaldık. Asansörde arıza oluyor insanlar ölüyor netice ne oluyor da bisiklet asansör analizi mi yapacaz. Burası Türkiye. Ne yapilacak güzelce konuşulacak asansörle eve bırakılacak. Olmadimi? O zaman araya bir kişi girecek ve anlaşmaya çalışacak. Olmadı? O zaman karar varmı ona bakılacak. Yoksa aynen devam. Karar varsa ara çözüm aranacak iste tek bisiklet asansörde taşınabilir canım ne var bunda yazıktır hem kaç defa taşınacak ki filan. Olmadı? O zaman test aşaması acaba ne kadar ciddiler görelim muhabbeti. Çok mu ciddiler ? Son çare bisiklet parkı veya taşınma.

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@kafcamus

Genel kurulda karar alınmasına gerek yok. Kat mülkiyeti kanununa göre ortak alanlara eşya bırakamazsınız. Ayrıca genel kurulda, kanuna aykırı bir karar alamazsınız. Yönetıcı görevini yapmış. Kibarca uyarmış. Siz bisikleti bırakmaya devam ederseniz muhtemelen başka bir uyarı bile yapmazlar. Kesinlikle şikayet eden olmuştur, yonetici o yüzden uyarmıştır. Asansörü kullanmanıza birşey diyemezler ( zarar vermedikçe)

Ortak alana ve özellikle merdiven boşluklarına eşya bırakmak neden yasak ; yangın ve deprem gibi olaylarda tahliyeye engel olabildiği için.

@D.Cengiz

Çocukların oyun oynarken koşarken çıkardığı gürültüye yapılabilecek bir şey yok. Vakit gece olsa uyarabilirsiniz dikkat etmeleri için. Ancak 23:00 e kadar kimse sikayeti dikkate almaz. İşbiliği ile çözmelisiniz yoksa inada gidebilir mesele ve daha çok mağdur olursunuz. En üst kat en iyisi.

Ay sevgili arkadaşlar ayoll benimde bir sorum olacak. Ciciş arkadaşlarım bir tanelerim bisiklet sürerken uzun boyalı saçlarımda neşenin kepek sorunu oluyor, birde kırmızı rujum akıyor, rimellerim rimeliyor. Sizce ne yapmam gerekir, uzunuzun yazılarınızı bekliyorum.

ya bak bende mtb var bu adamı yolda takip edip arkadan ön tekeri kaldırıp çarpıcaksın. Bunlar bir bitmediler ya... Sanane arkadaş benim bisikletim sana batıyor mu ? Hayır yani bütün paçlarını da kendim biraraya getirdim hangisinin battığını da bulamıyorum... Apartmanda yönetimi toplasınlar o zaman toplantıda karar verilsin. Bu adam yöneticiyse eğer sorunları tespit eder bir şey yapar. Sonrası karara hep beraber varılır.
Ben eve koyuyorum açıkcası evi dar olan arkadaşlarda duvarlarına asıyorlar. Öyle bir şey yapabilirsen arkadaşım öyle yap.

• Beğen
Tepkiler: aludra07
Geri