Scudo Sports

Arabayla yaklaşıp kafama yumruk attılar...

Bisiklete binerken daha önce hiç motorlu taşıt sürücülerinden fiziksel şiddet gördünüz mü?

• Toplam katılım
    394
Bu ülkeden ve çoğunluk maganda insanlarından hiçbir şey olmaz. Ümidim kalmadı artık. Çok geçmiş olsun. Şaşırdım. Kimbilir siz ne hisler içindesiniz? Bir daha tekrarı veya daha beteri olmaz umarım.

Scudo
arkadaşım kesinlikle savcılığa suç duyurusunda bulunmalısın. Lütfen bunu ihmal etme. Sana bunu yapan daha savunmasız birine kim bilir neler yapar. Suç duyurusunda bulunarak belki daha sonra yapacakları bir suçu engelleme şansını elde etmişsin ve lütfen bu görevi yerine getir arkadaşım.

Niye sikayet etmediniz anliyamadim . Kesin ceza alirlardi.

Hemen savcılığa gidip suç duyurusunda bulunun. Yolda aracın sizi ezmek için üstünüze sürdüğünü, sizi tehdit ettiğini ve fiziksel olarak yumruk atma suretiyle size saldırdıklarını bildirin. Bölgedeki mobeselerden araba illaki tespit edilir. Aman bu olayı bu şekilde bırakmayın. Polis de bir şey yapmaz demeyin. Polis kaldırıma park eden araçlara dokunmuyor. Bu bildiğiniz canınıza kastetme. Çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun inşallah bir daha böyle bir şey kimsenin başına gelmez.

İstanbulda bisiklet kullanmanın tek yolu sabahın çok erken saatlerinde trafik yokken yola çıkmak oluyor.
Hal böyle olunca it-kopuk ile başbaşa kalma ihtimali de artıyor.

Acizane tavsiyem eğer bu saatlerde çıkıyorsanız kafanıza, kadansınıza uygun arkadaşlar edinmek olacaktir.
Eğer 2 kişi olsaydınız bu hareketi size yapamazlardı.

Bisiklekçi kültürlü kalbur üstü insandır. i20'deki ezikler bunu kabullenemedikleri (ama bilinç altında aslında kabul ederler)
Altlarındaki motorla tacizde bulunarak kendilerini tatmin etmeye çalışmaktır.

@Ömer Furtun geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın... Böyle durumlarda ben genelde olay yeridnen uzaklaşmayı tercih ediyorum. Neticede yolda korunaksızız.

Savcılığa suç duyurusunda bulunmak sizin için bir seçenek...

Tekrar geçmiş olsun...

Öncelikle arkadaşa çok geçmiş olsun. Yorumlarda dikkatimi çeken en kritik nokta, herkeste bir "uğraşmak istemiyorum tavrı". Ne yazık ki bizler bunu yaptıkça, bu ve bunun gibi tekil hücreliler, daha da azıtarak üzerimize gelecekler. Plakası var, savcılığa verilmeli. Sosyal medyada her yerde yayılmalı. Sosyal medyada sürekli bu ve bunun gibi olaylar deşifre edilmeli. Kamera,foto vs varsa, yayınlanmalı. İfşa üzerine ifşa edilmeli. Kalabalıksanız, net söylüyorum aranıza alıp dövmelisiniz bile. Şiddet ne yazık ki şiddeti doğurur ama canınıza isteyerek kast eden ve bundan zevk alanlardan bahsediyoruz. Bu hissiyat , bu yaratıkların içinde her zaman olacak. Bir noktada karşılaşacaksınız bile.Çok basit bir örnek vereceğim, geçen sene tatil beldesinde koşarken turist zannedildim ve fiziki saldırıya uğradım. Biraz dövüş sanatı bildiğim için kendimi savunabildim ancak olayın etkisinden saatlerce çıkamadım. Aileme dahi anlatamadım, çaresiz hissetmesinler diye. Tesadüfen daha sonra civar yerde bir esnafın çırağı olduklarını görünce de, karakola kadar süren ölümüne bir mücadele verdim. O duyguyu halen unutamam. O nedenle arkadaşı çok iyi anlıyorum. Lütfen, peşini bırakmayın. Ama hukuki adalet ama halk adaleti bir şekilde sağlanmalı.
Ek olarak, biber gazı, ufak şok aletleri de gerekirse taşınmalı diyorum.

Karakol polis işlemez bu it surusune. Orman kanunu uygulamayi teklif ediyorum.
Araci kolllayip bulup tenhada hesaplasma taraftariyim

Geçmiş olsun..
Güzel aktarmışsınız bu arada..

Arkan da boru gibi insanlar olacak, gideceksin, sen misin bana vuran... Burada okurken elim ayağım titredi

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Serkan Mıstınoğlu

Şahanesiniz Serkan, keşke benim yerimde siz olsaydınız. Anlayamadığım, bu suçlayıcı tavrın sebebi. Yarın öbür gün kız kardeşiniz tacize uğrasa ona da "Niye şort giydin? Ne gibi bir iddian vardı? Güzel mi olmak istedin acaba? Ne kadar sapık var onu mu test ediyordun?" diye sorar mısınız? Veya kardeşiniz yolda dayak yese, "Ben olsam eğilirdim" der misiniz?

Ben böyle bir durum hiç yaşamamıştım. Kısa sürede gerekli refleksi de gösteremedim. Bunun için kabahatli miyim? Hayır. Zerre kadar değilim.

Evet, sonrasında olayı kafamda yüzlerce defa tekrar yaşarken aklıma geldi, keşke öyle yapsaydım, dursaydım da geçselerdi dedim. Ama bunun da bir garantisi yok. Ben durmaya çalışırken yumruğu yeseydim kesinlikle çok daha kötü olurdu. Bunu bilemeyiz, bilemezsiniz. Ben o arabayı farketmemiş de olabilirdim. O zaman da farketmedim diye mi üzerime kabahat yüklemeye çalışacaktınız? Ayrıca insanları kafanızdaki dar kalıplara sokup bu şekilde yargılamak oldukça sığ, çiğ ve çirkin bir tavır. Yazdığınız şeyin zerre kadar da yapıcılığı yok. Neden yazılmış belli değil.

Mağduriyet yaşamış birine gelip bu şekilde suçlayıcı konuşulmaz, bu suça ve suçluya dolaylı destek vermektir, arka çıkmaktır, savunmaktır. Hele ki kendiniz de o mağduriyeti yaşamaya açıkssanız...

• • •

Arkadaşlar her birinize teşekkür ederim. Yalnız şunu belirtmek gerekiyor, bu gibi durumlarda olay politize edilmezse, toplumsallaştırılmazsa (sosyal medyada yayılıp tepki toplanmazsa, tekil değil çoğul bir şekilde uğraşılmazsa) bir halt olmuyor. Bunu bu ülkedeki sayısız örnekten çıkarımlamak mümkün.

Tek başınıza uğraştığınız zaman bu şahıslar sizin adresinizi de alır, evinizi de basar, tehdit de eder, dava da düşer, savcı tatile de gider.

Üstelik en büyük korkum bu şahısların bisikletlilere karşı hınçlanmalarına sebep olmak.

Diğer bir husus da benim bu olayı kanıtlamamın mümkün olmaması. Olay yerindeki kameralara ulaşma fikri hiç gerçekçi gelmiyor. Seneler evvel bisikletim çalındığında bile çevre kamera görüntüleri ulaşmak çok zor olmuştu (buna rağmen bir halt da olmadı). Darp raporu da büyük ihtimalle alamazdım çünkü gözle görülür, hissedilir, kanıtlanabilir bir şey yok. Sanırım kamerayla gezeceğiz artık...

"Sessiz kalmayın uğraşın" diyen arkadaşlar da bu olaylarla hepimiz adına uğraşılması gerektiğini hissediyorlar anlıyorum ve bir yere kadar da haklılar; ancak dediğim gibi, tek başıma bu olayın peşinden koşmam mümkün değil.

Aranızda Ekşi Sözlük'te yazar falan varsa mesela konuyu oraya taşıyabilir; ne bileyim, BUP'un farkındalık yaratmak için olayı paylaşması sağlanabilir. Bir şekilde görünürleştirmek, farkındalık yaratmaya çalışmak, tepki oluşturmak lazım diye düşünüyorum. Bu olaylar buralarda kıyıda köşede gizli saklı kalıyor, asıl sorun da bu kanımca. Tacizle tecavüzle vb. de tekil olarak uğraşılmıyor, uğraşmaya çalışınca neler oluyor biliyorsunuz...

Mevzu toplumsallaşmadıkça benim senin dava etmemizle olacak iş değil bu. İleride değişebilecek olmakla birikte en azından şimdilik benim görüşüm bu yönde. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum.

Buna benzer bi olay trafikte basima geldi bi tane lpg li sahin ustume kirdi ben el hareketi cekince camdan bana kufur etti. Isiklarda durduk o en soldaydi bende orta seritin braz saginda . Bende ona kufur ettim aile uyelerini tek tek yad ettim. Adam inerim arabadan senin suleleni . . . dedi. Inmezssen serefsizssin deyince kartal gbi suzuldu peze..nk . Ustume yururken altimdaki kron xc 4000 i adama firlattim iskaladim ama bu sefer millet de arabalarindan inmeye basladi. Adam arabasina geri kacti. Bunlar brazda tatli su kabadayisi tipler . sert cikinca geri vites yapiyolar. Siddeti savunmuyorum ama bu kansizlar bundan anliyor malesef

@Trekkie

Hissettiklerime tercüman oldunuz, teşekkür ediyorum.

Farklı kulüpler arasında çekişme olabilir (olmasa daha iyi) ama en azından herkesi kapsayan bir çatı altında, "bisikletliler" olarak bir bütün halinde örgütlenebilmek gerek.

Böyle durumlarda toplu şekilde tepki koyabilmek eylem yapabilmek gerek. Gerek de değil aslında, şart. Güvenli bir şekilde bisiklete binebilmek istiyorsak bu şart arkadaşlar. Bisiklet cenneti ülkelerin hepsinde bu var, olmuş, oluyor. Hollanda bisikletliler için bir cennet olmadan önce cehennemdi. Her yıl bir sürü bisikletli yaşamını yitiriyordu. Toplandılar, eylem yaptılar, tavırlarını koydular ve hükümet bütün yolları tekrar düzenlemek ve bisikletlilere alan açmak zorunda kaldı. Bugün geldikleri nokta belli.

Hollanda olalım da demiyorum. Beraber tepki koyabilelim. Gerisi ise zamanla olur.

“Bu ülkede hakkını hukukla aramak isteyenler, içlerindeki savaşma istekleri sönüp gidene, uğradıkları haksızlık tatsız bir anı ya da arkadaşlara anlatılan trajikomik bir durum olana kadar bekletilirler, yıldırılırlar ve bıktırılırlardı. Hakkını savunmak akıllarına geldiğinde kendilerini otomatik bir şekilde tembel hisseden bir halk yetiştirilmişti.”

Alıntı Şuradan: Akilah Azra Kohen. “Fi.” Destek Yayınları,

@oflaz buna eğitim deniyor. Davranış değişikliği yani. Yoksa tum bu olanlar kendiliginden gelismiyor. Cizilen rota bu yonde . Bakalim nereye kadar ?

• Beğen
Tepkiler: Raven_35 ve oflaz
Geri