Scudo Sports

Araç arkası bisiklet taşıyıcısı

Arkadaşlar max 60₺ lik bisiklet taşıyıcı bulabilir miyim,satan varsa değerlendire bilirim.

Scudo
Ben 65 veriyorum

@Capt sadece önde yer kalıyor hocam, hanım ve çocuk beraber sürmeye gidiyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: By_Block
saris bones rs kullanıyorum.tek geçerim.üç bisikleti çok başarılı taşıyor.tavsiye ederim.

Bilgisizliğimi maruz görün. Çeki demirli modellerler için ürün içinde çeki demiri verilmiyor sanırım. Araştırdım ama olduğuna dair birşey görmedim. Daha önce bu şekilde çeki demiri de görmedim. Opel Astra J aracım. Uygun çeki demirini nereden bulabilirim acaba?

@Holiganguc çeki demiri fabrikasyon bir opsiyondur. Aracın baştan öyle üretilmesi yani siparisinin öyle verilmesi lazımdı. Bazıları sonradan şasiye kaynakla yaptırıyor ama ben onu sağlıklı bulmuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Holiganguc
Değerli arkadaşlar, bisikletlerin asıldığı klasik taşıyıcılardan kullanmayı denemiş ve Decathlon'dan Mont Blanc'ın taşıyıcısını almıştım ama bisikletleri sabitlemek epey yoruyordu. Bisikletleri, araç üstü taşıyıcılar gibi kızakların üzerinde taşıyabileceğim bir model arayışına girdim ve Peruzzo'nun Padova isimli ürününü buldum. Mont Blanc'la (150 TL) karşılaştırılınca biraz pahalı gibi (450 TL) ama şunu kesinlikle söyleyebilirim ki 3 bisikleti yükleme-boşaltma süresi, gerektirdiği enerji ve bisikletlerin sabit olarak tutulması konularında son derece başarılı. Hatchback ve sedan araçlara uyumlu. Ben de Renautl Symbol'de kullanıyorum. Plaka veya sinyal lambalarını örtmüyor. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: pilot
@x-rayted
O zaman bu sevdadan vazgeçmek lazım. Bende çeki demiri takılan yere uygun olan bir aparat sanmıştım. Bazı yerlerde de kullanılmayan çeki demirlerinin çıkartılması gibi şeyler okumuştum. O zaman araç arkası ürünlerden aramaya devam edeyim. Teşekkür ederim.

@ferzantes
Mosso'nun 3'lü taşıyıcısını sedan Citroen C-Elysse ile kullanıyorum.Gayet memnunum.Hatırladığım kadarıyla Hatchback araçlara da takılabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: ferzantes
Peruzzo nasıl bir markadır? Kullananlar ne düşünüyorlar? Daha önceki mesajlarda birçok kişi Thule demiş ancak, bulunduğum şehirde olmayan bu marka taşıyıcıların internette en uygun fiyatlısı 500₺ civarında ve taşıyıcı için bence büyük bir miktar. Decathlon'da artık online satmıyor. Peruzzo hakkında görüş ve/veya fotoğraf alabilirsem çok sevineceğim.

@Holiganguc
İdealde Çeki demiri araca servis tarafından takılması gereken bir donanım ( toyata auris için 1000 tl üzeri fiyat çekmişlerdi 2 yıl önce) ve arabaya yapılacak müdehale sadece bisiklet taşımak için fazla gelmişti bana, karavan çekmiycez sonuçta. İyi sayılabilecek bir askı aldım , kaportaya takılan metal kancalarını plastik kapladım (yapmanızı şiddetle öneririm aksi halde çiziyor) ayrıca iki adet kilitli kuşak daha aldım. Bunların birisini tüm arka kapaktan geçirecek şekilde extra güvenlik olarak kullanıyorum diğerini bisikletlerin sarsılmasını minimuma indirmek için kullanıyorum. Bu ruh hastası tavır ile askıyı bağlamak ve bisikletleri sabitlemek 10dk alıyor ama toyotanın tamponundan daha sağlam duruyor yerinde. Arkadaki arabaya kaza yatırmamak bisikletlerin düşmesinden daha önemli.

@aknorl Çok teşekkür ederim bilgiler için. Kullandığınız askı hangi marka acaba? İnternetten alınabilecek birşey mi?

@KronCHE
69TL' ye Koçtaş' dan temin edebilirsiniz. Ben arabamın arka camına çok baskı yaptığı için kullanmaya çekindim. Belki bir de siz deneyip değerlendirebilirsiniz.

Dosyalar

• IMG_20150701_061135.jpg
    IMG_20150701_061135.jpg
    163,5 KB · Okunma: 104
@Holiganguc;
Peruzzo kaliteli bir İtalyan markası. Ben Padova modelini (link)'dan 450 TL'ye almıştım. Şu anda 402 TL'ye satılıyor.
Şu anda aracıma monteli olmadığından fotoğraf paylaşamıyorum ama (link) mevcut. Videoda sedan, hatchback ve suv araçlardaki görünümünü rahatlıkla görebilirsin. Hepsine uyumlu.

@Ashes Hocam sizdeki ürünün montajının doğru olduğuna eminmisiniz? alt ayaklar aracın kapağındaki logonun hizasına gelmeli diye biliyorum. Bir de taşıyıcının açısını doğru ayarkarsanız cama fazla baskı yapmaz ağırlığı doğru dağıtır. Bende buzzrack mozzquito var ve aşağıdaki şekilde montaj yapıyorum.
https://lh3.googleusercontent.com/proxy/4Di_Yo69Or_Ud4bFibR3ooLL3Xh0qon0Bd1wYMvVHTQFaUTuAy4YtzuggBPTgSWQ6QO-irxT1pLU4GO9zQYsa1eSeJMS60eE-xVvj3cR-47oh0QOI0drs0MhbIBrc4V__byTsrtv=w420-h350-nc

@Tilki Hocam teşekkğr ederim bilgi için.

Sanırım ben Thule 9103-04 sevdasından vazgeçtim. İleride hatchback aracımı değiştirdiğimde boşa çıksın ve satmaya uğraşıyım istemiyorum.

Padova biraz pahalı gibi geldi bana. Sanırım aşağıdaki Verona modelini düşünüyorum.

Ancak merak ettiğim konu şu. Padova tarzı teker üstünde taşınanların avantajı acaba nedir?

Arkadaşlar ben 170tl civarına Buzzrack mozzquito almıştım malzeme kalitesi ve kullanım olarak son derece memnunum bazı arkadaşların önerdiği aynı tip ürünlerin fiyatları iki üç kat daha pahalı açıkcası merak ettim nasıl bir farkları var?

@Holiganguc, Padova tarzı taşıyıcılarda bisikletler 3 noktadan sabitleniyor. Birer nokta tekerleklerin taşıyıcı kızaklarına bastığı yerlerde 1 nokta da kadronun çatısı. Böylece oynama, sallanma olmuyor. Taşıyıcı kızakları plaka seviyesinde kaldığından, aracın arka park sensörleri de etkilenmiyor. Geri manevralar da güvenle yapılabiliyor. Bisikletler dikiz aynasından rahatlıkla kontrol edilebiliyor. Zira neredeyse tekerleklerin kızaklara bastığı noktalar görülebiliyor. Ayrıca küçük bir ayrıntı; çatısı olmayan bazı modelleri, askı tarzı taşıyıcılara bağlamak için bir aparat kullanmak gerekiyor. Önceki taşıyıcımda (Mont Blanc) bu aparatlardan kullanmaya çalışmıştım ancak verim alamamıştım. Eşimle kullandığımız bisikletlerin düz çatısı olmadığı için beni hayli yormuştu. Padova'da rahata erdim.

@Holiganguc
20150705_162907.jpg 20150705_162929.jpg
buzztrek kullanıyorum plastik parçaları diğerlerinden daha iyi ve güçlü görünüyor diye tercih etmiştim. Parmak falan sıkıştırmayın fena yapıyor. Kuşakları fazla uzun. Bu fazlalıkları sarıp kablo bağı ile sabitlemek iyi bir çözüm. Sök tak sırasında zaman kazandırıyor. YYoksa kesmek gerek ama araba değiştireceğim zaman problem olur diye kesmedim. Bir de dediğim gibi metal kancalar plastik kaplanmalı. Benim bu iş için kullandığım malzeme elektrikçilerin kullandığı bir isolasyon malzemesi ısı tabancası ya da çakmak alevi ile daralıyor. Adını hatırlamıyorum. Kolay gele

• Beğen
Tepkiler: Holiganguc
Geri