Scudo Sports

Araçlara karşı zıpır fikirleri olan var mı?

Benim aklımda biraz acımasız da olsa bir zıpılık var.Önceden plastik şırıngaya çekilmiş fren hidroliğini (arabalarda kullanılan) çaktırmadan arabaya boca etmek.Garibim bir kaç saat sonra ayıkır ama iş işten geçer...Adı zıpırlık ama bazılarının hak ettiklerini düşünüyorum...:)

Scudo
@Ali Aktürk

doğru söylemiş, kuş pisliği 1, fren hidroliği 2 =)

üstüne döküldükten sonra, araç sahibinin tek yapması gereken boyanın kabaran parçalarını sökmek :)

Fren Hidroliği ve Bilye :)

Evet ikiside aklıma yattı. fakat bilyeyi bisiklete uyarlamak nasıl olacak merak ediyorum. bir bel çantası yada gidon çantası gibi kolay ulaşılabilecek bir yerden alıp araba uzaklaşırken arkasından yetiştirebildiğimiz kadar fırlatmak :D

Aslında ben bu güne kadar pek bir sorunla karşılaşmadım. 1 kere yanımdan daaaaaat diye geçen bi araba olmuştu. birde klasik dolmuşçular ve otobüsler. ha birde kamyonlar..

@Eren ERDEM

kabarmıyormuş bile.Boyayı kavlatmak için üfürmesi yada tozu siler gibi dokunması bile yetiyormuş...

Sakin olun arkadaşlar , bu tür davranışlar bisikletliden hoşlanmayan sürücüleri dahada agresif hale getirir ve dahada tehlikeli hale sokar. Benim size nacizane tavsiyem bir sürücü canınızı tehlikeye atacak bir davranışta bulunmadığı sürece onunla diyaloğa girmeyin.

• Beğen
Tepkiler: Alper Yıldırım
Ya arkadaş bisikletliyken yapıyorlar tamamda ben yaya gidiyorum geçenlerde kaldırıma çıktım kaldırım biraz alçak adam üstümüze sürdü gülerek devam etti. Gerçekten bakkal şu aralar fazla ehliyet dağıtıyor. Bisikletlerle ilgili katı kurallar gelse ne kadar rahatlayacağız. Bi fikrim yok fakat istediğim şey keşke o yapanlar inse arabadan bir kere uyarsam anlamasa bir güzel girişsem buna of of.. :) Kavgayı sevmemde ne demişler tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Bu arada aklıma çok orijinal bir şey geldi, bisiklette levye bulundurmaya karar verdim :D :D

ben bu arabalara çarpacakmış gibi yapıyorum. bazen gerçekten çarpıyorum da.

mesela taksici gelip önümü mü kesti; taksinin yanında kalan boşluğa dalıp; sanki düşecekmişim de bisikleti sallayarak(?) dengemi sağlamaya(!) çalışıyormuşum gibi hareketler yapıyorum ve bu esnada gidonu taksinin yan camlarına tık tık vuruyorum. cam kırılsa da umurumda olmaz, adam benim canıma kastediyor.

yanına geçmeye fırsat yoksa da kilitliyorum arka tekerleği, o kayma sesiyle beraber arabanın arka tamponuna tık!

adam yan yoldan burnunu çıkarıp önümü kesiyor, yine arka tekerleği kaydırıp adamın tam kapısının önünde yan dönerek duruyorum. camı da açıksa, kayarak gelip de tam o durma anında dengemi kaybetmişim gibi arabaya doğru yatıp, kaportanın üzerine yığılıyorum. adama çok sinirlendiysem bu sırada elim kolum da camdan içeri dalıp tutunacak yer ararken adamın boynuna yapışıyor.

arkama yanaşıp da korna çalınınca; ayaklarımı havaya kaldırıp paniklemişim gibi sallıyorum ve gidon hakimiyetini kaybedip zigzaglar çizerek saçma sapan yerlere giriyorum. araba yavaşlarsa en sonunda bir şekilde arabaya çarpıyor ve suratıma acıklı bir korku ifadesi vererek şovumu tamamlıyorum.

şimdilik aklıma bunlar geldi; bütün gün trafikte arabalarla uğraştığım için hangi birini anlatacağımı ben de bilemedim şimdi. ama agresifleşip tartışma çıkarmaya, ya da kavga etmeye göre çok daha eğlenceli yöntemler orası ayrı tabi.

yalnız aynayı kapatma hareketi iyiymiş. özellikle de trafik sıkıştığı anda yapılıp kaçılırsa acayip eğlenceli olur. bunun gibi başka yaratıcı fikirleri olan varsa ben de beklerim.

@Rıdvan UĞUR

evet rıdvan doğrudur cahillerin hakkından telsiz gelir özellikle açıkken araya karışan telsiz konuşmaları araçların dikkatini çekmekte ,,,evet sahil şeridinde o mavi otobüslerin trafik anarşiştleri olduğu aşikar ve şimdiye kadar yaptıkları kazalara bakarsan bunlar var hepsinin arkasında ,,,,istanbulun avrupa yakasında çok adama ağır cezalar kesilmesi lazım artı hapis cezaları ,bağdat caddesi genelde bisikletlilere karşı çok dikkatli ben erenköy bağdata inerim 5 dakikada , ara sokaklarda bana yol veren araçlar olur ,,,,şimdi bu iş birazda kültüre bakar direksiyonun başındaki adamın çok dikkat etmesi lazım bisikletlere artı yayalara artı öncelik verecek ,,,bizde olmayan bi kültür ise karşısındakine öncelik vermek ,,,bu bizde yoktur bırak onu biz karşımızdakini daha dinlemesini bilmiyoruz hal böyle olursa körler sağırlar birbirini ağırlar hikayesi ,,,tv de siyaset meydanında görürdüm eskiden asla dinleme yok karşısındaki ama batı toplumları öyle değil ...bir yıl norveçte kaldım insanlar orda bi kere karşısındakini adam yerine koyarak dinlemesini biliyor ben karşımdakini önce adam yerine koyuyorum bakıyorum hiç öyle değil o vakit hiç enerjimi harcamıyorum bu genel bi şekilde malesef topluma yansıdığı için hiç enerjimi harcamam doğruyu söylemek için,,,, toplum özellikle bu toplum aynada kendine bakacak ve kendini düzeltecek bunun için cehit lazım ,dünyada trafik kazalarında birinci olan bi ülkenin kendini sorgulaması ve öz eleştirisini yapması zordur ,,,

dostlar şaka bi yana bu topiğin aslında yeri forum cafe olsa iyi olurdu neyse ,,,
evet hepimiz şikayetciyiz,,,,,ama elden bi şey gelmiyor arkadaşlarımızın bazıları bunlara gerek yok sürücüleri dahada sinirlendiririz diyor diğer arkadaşlar hidrolik yağ artı bilya diyor ben tiger diyorum tabi şaka ...
evet ben çözümü polis kıyafetinde buluyorum tam polis şapka değil kep polis kepine benzeyecek tabi bu durumda sürat yapmayacağız yavaş süreceğiz , team bisiklet pantolon siyah, siyah eldiven, siyah kep,gözlük ve sert ifade şekli,,,,etkili olmakta ......6 senedir bu tavrımı sahada sergiledim kışın sürat yapacağım zaman kar maskesini takarım kask ve gözlüğü çekince tam anarşiste dönerim siyah takımlar insanlara otoriteyi anımsatmakta ,,,,,
kıyafetiniz ile tam bir çevik kuvvete benzediğiniz an size bi başka gözle bakarlar bisiklet üstünde duruşunuz çok önemli ,,psikolojik etki yaratma olayı,,,dışardan size baktıkları an tırsacaklar bu önemli,,,,

arkadaşlar biz bisikleti sevdirmeye çalışıyoruz. insanları uzatlaştırmaya değil.lütfen daha nazik olalım. evet belki onlar olmuyor ama unutmayalım bisiklet bir kültürdür.

sizi tehlikeye atanın plakasını 155 derhal arayıp ihbar edin ben çok denedim ve işe gerçekten yarıyor üstelik santralde çalışanlar bisikletli olduğunuzu duyunca daha da duyarlı oluyor. bakarsınız bu iş ilerler ve bizim sözümüz önem kazanır.

bir diğer öneriyi ise çok beğendim bence bu hayata geçmeli. STİCKER. arabaya yapıştırılıp istendiiğinde zarar vermiycek şekilde bir sticker. üzerinde anlamlı bir söz. trafiği onlarla paylaştığımızı ve bizi tehlikeye atmamaları gerektiğini anlatan veya ulaşım aracı olduğumuzu gibi...

bu iş üstünde ortak bir çalışma yapılabilir. tanıdığı yerler olan arkadaşımızla.

bence çok bilgilendirici ve güzel olur

selamlar, fren hidroliğinden bilyeye kadar karşımızdakine az ya da çok zarar veren işlerden bence uzak duralım. Biz onlarla rekabet etmiyoruz. Rekabet mantığıyla bakılırsa; her türlü araç ve yöntem mubah olur. Oysa biz onlarla aynı yönde ama bisikletle hareket ediyoruz. Bir aradayız. Bizi seyreden trafikte bir araç saysınlar farketsinler istiyoruz. Bizi kaale almayan hatta can güvenliğimizi hiçe sayan bu insanları şaşırtacak, dumura uğratacak ve mümkünse gülümsetecek bir haylazlık bir mizahi zıpırlığa ihtiyaç var. Benden bu kadar. Recep İvedik değil Cem Yılmaz Yılmaz Erdoğan tarzı. Hürmetler.

çok önemli bir noktaya pelin değinmiş.. bence atlanmamalı...

sticker güzel fikir, ancak kaliteli olmalı... iz bırakmadan kolay çıkabilenlerden olmalı.. bence yapıştırırken de arabanın üstüne değil camına yapıştırmalıyız...

• Beğen
Tepkiler: Pelin N.
2 tür sticker olmalı bence. Birisinde duyarlı olunduğu diğerindede duyarlı olunmadığı ile ilgili yazı bulunacak. Odunluk yapanlara negatif olanını, duyarlı olanlarada ışıklarda beklerken pozitif olanları versek hem sempati kazanmış oluruz hemde bazı odunlara okuma alışkanlığı kazandırmış oluruz :)

sticker fikri çok aklıma yattı .. adam geçerken arabasına bir sticker yapıştırmak daha iyi olur .. üstünde bi bisiklet resmi .. altında büyük harflerle "BİSİKLETLİLERİ FARK EDİN" yazsın .. tamamdır adam elbet onu görücek ve belki bir daha serserilik vs yapmayabilir ..

Geri