Scudo Sports

Araçlara karşı zıpır fikirleri olan var mı?

Arkadaşlar hedef kitleniz maalesef medeni insanlar değil. Eşimle çıktığım olağan bir turu daha hayatımızı kaybetmeden tamamladık. Bugün ki hadise bilançosu; emniyet şeridinde araç sağlayan bir aracın altında kalma tehlikesi atlatıp üstüne orada ne işiniz var diye fırça yemek (işin finalinde hatırı sayılır küfürü yiyip, gazlayıp kaçması daha bi enteresandı), yaklaşık 120km hızla kırmızı ışık ihlali yapan araçtan 4sn farkla kurtulmak. Yepyeni lastiklerimizde üçer beşer cam yarıkları (mangalcı, biracıların yola fırlattığı şişeler) kapı açmalar, biz yokmuşuz gibi sağa yanaşıp yolu kapatmalar, yola çıkmalar, 5-6 kişi yolu perdeleyerek gezenlerden yol isteyince çıkan hadiseler vs.vs.

Toplum bilimciler şehirde yaşama bilincine ancak üç kuşak sonra ulaşıldığını söylüyor. Maalesef biz ve sonraki kuşak bu davarlarla yaşamak zorunda. Bu dediklerinizi yaparken yakalanıp, canınızdan olmanız gayet mümkün. Bence tedbirinizi alıp yaşamaya bakın. Bunlar eğitilmez.

Scudo
@rahmi kocaman

BENCE TEDBİRİNİZİ ALIP YAŞAMAYA BAKIN. BUNLAR EĞİTİLMEZ...

ne acıdır ki, doğru :(

yine de zıpır etiketlerin güzel bir başlangıç olacağını düşünüyorum... :)

ben çanakkalenin lapseki ilçesinde yaşıyorum burada çardak diye bir kasaba var 5km uzaklıkta oraya hergün gidip geliyorum duble yol olduğu halde var trafik olmadığı halde adamlar dibimize giriyorlar ve korna çalıyorlar ama temmuzda eceabata tur düzenledik dayımla birlikte toplam 85 km lik bir tur oldu yol boyunca korna çalan olmadı sıkıştıran olmadı geçenlerin çoğu turistlerdi zaten istanbul vb yerlerden gelenler bize ne mutlu ki selam veriyorlardı ve motive oluyorduk ama buradakiler aksine sıkıştırıyorlar geçen gece hava basmaya bp ye gidiyordum 20-30 metre kala ters yönde gelen bir araç beni sıkıştırdı ve su yoluna girdi arka tekerim son anda kurtuldum düşsem yaralanabilirdim en az 15-20 km hızım vardı çünkü ve o gece hiç yapmadığım birşey oldu adama durup arkasından bağıra çağıra küfür ettim inşallah duymuştur da bir daha yapmaz

Yorumların bir kısmından anlaşılacağı üzere inadına yapılacak herhangi bir şey olayı büyütebiliyor. Bence ne yapılacaksa ortama ve karşı tarafın tepkisine göre yapmalı. Sonuçta adam veya her kimse cahil, siz bu yaştan sonra ona ne öğretebilirsiniz ki. Ancak başına gelecek ki (süt içtim dilim yandı hesabı...) o zaman bilinçlensin.

Ayrıca bizim gibi bisiklete binenler en az yayalar kadar korunmasız ve pasif durumdalar. Ne kaçan aracı yakalarsın, ne de seni yakalamakta olan araçtan kaçarsın. Hatta yayaların kaldırımı, geçiti ve de ışıkları olduğuna göre nispeten onlar daha korunaklı. Eee n'apacağız evde mi oturacağız! Tabi ki değil, başımıza bir şey geleceği varsa evde de gelir başka yerde de. Keza durakta otobüs bekleyen nice vatandaş ezilmiş veya büyük tehlike atlatmıştır şunca zaman.

Her zaman beterin beteri var ki halimize şükretmek gerekir...

salih abi güzel demişsin süt içtim dilim yandı hesabı diye otomobil ile bisikleti sıkıştırıyorlar tırlarında otomobilleri sıkıştırması gerekir bence :D

Sürücü, bisikletliye kızınca aracını silah olarak kullanabilir. bu sebeple araçla inatlaşmamak lazım. Ha yok ben sürücüyü gözüme kestirdim döveceğim falan diyorsanız araçtan indirmeye çalışın:)))Başta da dediğim gibi aracı varken sizden kat ve kat üstün oluyor.

olay şu şekilde gelişir; yaklaşık 40-45 yaşlarında yol bisikleti olan bi abimizi trafikte bir araç sıkıştırır ve sözlü tacizde bulunur. Abimiz alttan alır ve karşılık vermez.
Yalnız ayrıntı şudur ki bu abimiz TIRCIDIR :) Yaklaşık bir hafta sonra tırla eve dönerken mahallede o arkadaş denk gelir. İtinayla sağa sıkıştırılır korna kıyamet.. en son önüne kırıp durulur. Allahtan çocuk tanıdıktır bir iki nasihatten sonra abimizden özür diler, olay kapanır ve umuyoruz ki artık daha dikkatlidir.

Tabi burdan hadi bizde kendimize birer tır alalım sonucu çıkarmamak gerek :)

bu konu gerçekten güzel yeni zıpırlıkları sabırsızlıkla bekliyorum... :))
Bir arkadaşım,bisiklet yolunu park ederek kapatan araçların kaputuna vururdu.Grup halinde yapınca,son derece etkili bir uyarı oluyor tavsiye ederim..

Geri