video için teşekkürler, bi belaya karışmadan atlattığınız için de sevindim. çünkü gördüğüm en son minibüs kavgasında adam tornavidayla inmişti minibüsünden..
bana kalırsa uzak durmak en iyisi.
sizinle ilgili de birşeyler yazacak olursam, anladığım kadarıyla her sürüşünüzde özellikle kamerayla çıkıp, bölge halkının size olan tepkisini yada vurdumduymazlığını her fırsatta kayıt edip bunu, youtubede ingilizce yazı ile paylaşıyorsunuz. amacınız tam olarak nedir? neden yabancılara yönelik başlık yazdığınızı anlamıyorum. geçen videonuzu da izlemiştim. onda da aniden geri gelmeye başlayan bir taksici vardı. o videoda siz %100 haklıydınız. ama burada %100 haklı değilsiniz malesef.
1- minibüs kaldırıma çok hafif yanaşmaya başlmaış ve yaklaşık 3 saniyeniz vardı. frene 1 kes dokunmanız yeterli olurdu. fakat siz kameranızın da güveniyle bir tartışmaya girmek istediniz. (ben durumu böyle okudum)
2- "napıyosun arkadaşım" söylemi ne çok kaba ne de olması gereken bir söylem bence. bu da tahrik edici bana göre.. ben genellikle daha samimi, daha iyi niyetli ve yapıcı bir şekilde söylemeye çalışırım bu adamı. ama siz adamı resmen araçtan indirmeye çalışıyorsunuz..
minibüsçünün en büyük hatası, dikiz aynasına bakmamış olması. siz dikiz aynadan görünür durumdaydınız muhtemelen. fakat bakmamış. en sağ şeritte seyrettiği için muhtemelen. arkadaşn gelmekte olan bir bisiklet veya motorsiklet olabileceğine ihtimal vermedi belkide, yada o an aklına gelmedi. ama bi ZART diye yanaşmak var, bi de göstere göstere yanaşmak var. bu adam göstere göstere, hafiften yanaşmış. o yüzden sürücülüğüne hiçbir lafıım yok.
hatırladığım kadarıyla bisiklet için, "yolun sağından, trafiği tehlikeye atmadan gider" yazıyor yasada. sağa yanaşmakta olan bir araca (heleki bir istanbul minibüsçüsüne
) klakson çalmak, hemen ardından da "napıyosun abi" demek, bilirsiniz ki düpedüz tartışma çıkarmaktır.
trafikte bisiklete de yer var tamam,
hatta çok beğendiğim sloganlardan biri "kornaya basma frene bas" tamam,
ama anlayış beklerken, anlayışlı olmak gerekmez mi? bisikletle minibüse korna çalmak nedir? frene hafifçe dokunmak varken? bisikletliye saygı yok, dikkat edilmiyor. bunu zaten biliyoruz. ama insanları tahrik etmek bence yanlış.. adamı da şikayet etmişsiniz sanırım. valla adam sabırlı çıkmış ne diyeyim.. her minibüsçü onun gibi sakin kalmaz..
doğruya doğru yazdım, sizin de minibüsçünün de hatalarını yazdım kendimce. tekrar saolun video için, fakat ben şuna kafa yordum bu yazımda, "ne yapılsaydı bu tartışma çıkmazdı?"
maksat tartışmadan uzak durmak değil mi? ben mi yanlış biliyorum?
maksat, tartışma çıkara çıkara, üzerlerine gide gide hakkımızı aramaksa, evet haklısınız.
ben iyi niyet taraftarıyım. siz bir insana iyi niyet gösterirseniz o size asla bağırmaz, bağıramaz.
niyetinizi birkez daha düşünün, veya açık açık yazın. benim asıl niyetim şu şu deyin. çünkü kafam karışmış durumda gerçekten. yaptıklarınız amacımızla çelişiyor.
eğer yaptıklarınız sonuna kadar doğruysa, ve tüm forum da sizi tamamen onaylıyorsa, bu günden sonra ben de böyle davranıcam ozaman. maksat tek yürek olmak. ben haklıyım demiyorum, orta yolu bulalım diyorum
tartışalım, doğruyu bulalım. amacımız, niyetimiz besbelli olsun. ona göre trafiğe çıkalım
saygılar