Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aramızda avukat var mı acaba?

Satılabilecek herşeyi alıyorlar malesef. Elektronik cihazlar, beyaz eşyalar, spor aletleri. Bisiklet ve Motorsiklette dahil. Borcun büyüklüğüne bağlı olarak arabanızada haciz gelir. Geçmiş olsun..
sağolasın hocam üzerime hiç bir mal varlığı yok yaşadığım yer aile evi fakat her şeyi götürüyorlar olayı bitti artık yani son çıkan kanunlar öyle diyor 1 adet pc beyaz eşyalar dan 1 er adet var koltuk takımı 1 adet var yataklar 1 er adet tv yok yanı aslın da alabılecekleri bir şey yok ama bisikletim den korktum açıkcası o sebeple arkadaşa bırakıcam yıne

Scudo
Çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı ve TV gibi beyaz eşyalardan evde 1'er tane varsa bunlar haczedilemiyor diye biliyorum. Ancak ikinci bir TV, buzdolabı vb. varsa götürebilirler.

Dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar, bisiklet gibi cihazları ise haczedebilirler. Bunları komşunuza veya bir arkadaşınıza bırakmanızı öneririm.

Çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı ve TV gibi beyaz eşyalardan evde 1'er tane varsa bunlar haczedilemiyor diye biliyorum. Ancak ikinci bir TV, buzdolabı vb. varsa götürebilirler.

Dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar, bisiklet gibi cihazları ise haczedebilirler. Bunları komşunuza veya bir arkadaşınıza bırakmanızı öneririm.
hocam bisikleti bıraktım arkadaşa pc de 1 adet var babam iş yapıyor o pc üzerinden internetten baktığım da onu da alınmıyor yazıyor ama bilemedim

hocam bisikleti bıraktım arkadaşa pc de 1 adet var babam iş yapıyor o pc üzerinden internetten baktığım da onu da alınmıyor yazıyor ama bilemedim
PC'yi almamaları için evde öğrenci bulunması gibi koşullar gerekli olabilir. Bir de "yarın geliyoruz" demeleri biraz saçma geldi. Normalde habersiz gelseler daha çok şey alma şansları var. Belki hiç gelmeyebilirler de... Ciddiye alıp ödeme yapman için de uyarmış olabilirler. Ayıptır sorması çok mu büyük bir rakam? Biri kredi çekse de ödeyip kurtulsan, sonra her ay bankaya ödesen. Allah yardımcın olsun.

Eve haciz olayı biteli çok oldu diye biliyorum. Yıllarca avukat katibi olarak çalışan arkadaşım var. İşlerinin çoğu haciz iken başka şeylere kaydılar. Arkadaşım da emekli oldu. İki yıl kadar önce babamın yıllar önce yediği haltlardan dolayı eve yine bir ihtar geldi. Kime sorsam "korkma bir halt olmaz" dedi. Haftalarca korkudan kafayı yedim. Sahip olduğum her şeyin faturalarını çıkartıp hazırladım. Dosyayı sürekli internetten takip ettim. Harekete geçilmedi.

İcra da baya masraflı bir olay. Kim bilir, belki de icra takibi bile yapılmamış olabilir. O yüzden rakamı sordum.

PC'yi almamaları için evde öğrenci bulunması gibi koşullar gerekli olabilir. Bir de "yarın geliyoruz" demeleri biraz saçma geldi. Normalde habersiz gelseler daha çok şey alma şansları var. Belki hiç gelmeyebilirler de... Ciddiye alıp ödeme yapman için de uyarmış olabilirler. Ayıptır sorması çok mu büyük bir rakam? Biri kredi çekse de ödeyip kurtulsan, sonra her ay bankaya ödesen. Allah yardımcın olsun.
sağolasın abi hafta başı geldiler cuma ya kadar süre verdiler cuma geleceğiz dediler yarın arayıp haftaya salı ya kadar daha musade isteyeceğim kredi çekip hepsini kapatacağım yok gelecez derler se de bisikleti saklayıp gerisine bakacağız
İcra da baya masraflı bir olay. Kim bilir, belki de icra takibi bile yapılmamış olabilir. O yüzden rakamı sordum.
ya ortalama bir borc var takip yapıldı tebliğat falan geldi

Başkasına ait faturası bulunan bir eşyayı sırf o evde ikamet ettiğiniz için haczedemezler! Eğer bu işlemi yaparlarsa hacze itiraz edip işlemi yapanı şikayet ediniz. Evdeki önemli ihtiyaç gereçleri ç makinesi, buzdolabı, tv kanuna göre haczedilemez. Birden fazla olması durumunda fazlası haczedilir. Geçmiş olsun. Bisikleti bir arkadaşınıza yada komşunuza bırakın derim.

Çamaşır makinesi, buzdolabı, bir koltuk takımı, yataklar, kombi, soba, ocak haczedilemez. (Haczedilemez dediğim lüks değilseler, yoksa onlar da haczedilebiliyor. Örneğin çok pahalı bir marka buzdolabınız varsa yerine ucuz bir buzdolabı temin ederek onu da haczedebilirler.) Geriye aklınıza ne geliyorsa her şey haczedilebilir. TV, PC, tablet, telefon, bisiklet...

Ancak nakliye aracıyla ev haczi nadiren yapılır. Genelde malllar haczedilerek yedi emin olarak borçluya bırakılır, mal kaldırma yapılmaz, fakat bunun da bir garantisi yok, bu durum tamamen alacaklı tarafın insiyatifine kalmış.

Lafın kısası siz bisikletinizi evin dışında depoya veya bir arkadaşınıza bırakın.

Fatih kardeşim, çok geçmiş olsun. Umarım hızlıca toparlar kurtulursun. :(

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
sağolasın abi hafta başı geldiler cuma ya kadar süre verdiler cuma geleceğiz dediler yarın arayıp haftaya salı ya kadar daha musade isteyeceğim kredi çekip hepsini kapatacağım yok gelecez derler se de bisikleti saklayıp gerisine bakacağız

ya ortalama bir borc var takip yapıldı tebliğat falan geldi

Borç bir hayli yüksek o zaman, nereden baksan şuan bir eve hacize gitme masrafı 2500 TL den başlıyor. 3 gün ara ile hafta başı gelip cuma tekrar kimse gelmez. İcra müdürlerinin işi gücü mü yok. Alacaklı avukatın yada katibin demesidir. Korkutma yapmışlar. Alacaklıya iyi niyetli olduğunuzu gösterip taksitlendirme yada tamamı kapatma teklifi verebilirsin.Defaten ödeme için de indirim isteyebilirsiniz. Alacaklı banka ise faiz indirimine giderler genelde. Bir avukat katibi olarak iyi niyetli olan borçluya her türlü desteği sağlarım mesela ben:) Sonuçta keyfi olarak bu borcu yapmadığını bana ispat etmiştir.

Devlet borçludan yana artık merak etmeyin.Hacizdir mal kaldırmadır onlar küçük borçlular için geçerli değil artık. Ama siz yine de borcunuzu ödemek için çaba sarfedin. Sağlıklı bir hayat için önemli şeyler.:) Her ne kadar alacaklı birşey yapamasa da hayatınızın her anında karşınıza çıkarak sizi huzursuz eder.

Borç bir hayli yüksek o zaman, nereden baksan şuan bir eve hacize gitme masrafı 2500 TL den başlıyor. 3 gün ara ile hafta başı gelip cuma tekrar kimse gelmez. İcra müdürlerinin işi gücü mü yok. Alacaklı avukatın yada katibin demesidir. Korkutma yapmışlar. Alacaklıya iyi niyetli olduğunuzu gösterip taksitlendirme yada tamamı kapatma teklifi verebilirsin.Defaten ödeme için de indirim isteyebilirsiniz. Alacaklı banka ise faiz indirimine giderler genelde. Bir avukat katibi olarak iyi niyetli olan borçluya her türlü desteği sağlarım mesela ben:) Sonuçta keyfi olarak bu borcu yapmadığını bana ispat etmiştir.

Devlet borçludan yana artık merak etmeyin.Hacizdir mal kaldırmadır onlar küçük borçlular için geçerli değil artık. Ama siz yine de borcunuzu ödemek için çaba sarfedin. Sağlıklı bir hayat için önemli şeyler.:) Her ne kadar alacaklı birşey yapamasa da hayatınızın her anında karşınıza çıkarak sizi huzursuz eder.
hocam 65k borç vardı küsüratları falan var(dı) tabi, peder beye kredi çektirdim sürekli faiz ödemek den se baba ma ödeyeyim dedim direk kapatacam diyince avukat masrafları vs iptal ettiler kapattık çok şükür Allah herkesin yardımcısı olsun 2 aydır stress den kafayı yemek üzereydim.En son çalıştığım yerden maaş dan 3.5 k kesmişler dosyayı kapatırken onu görmüşler iban istediler pazartesi aktaracağız diye o para da şuan ilaç gibi gelecek açıkcası

hocam 65k borç vardı küsüratları falan var(dı) tabi, peder beye kredi çektirdim sürekli faiz ödemek den se baba ma ödeyeyim dedim direk kapatacam diyince avukat masrafları vs iptal ettiler kapattık çok şükür Allah herkesin yardımcısı olsun 2 aydır stress den kafayı yemek üzereydim.En son çalıştığım yerden maaş dan 3.5 k kesmişler dosyayı kapatırken onu görmüşler iban istediler pazartesi aktaracağız diye o para da şuan ilaç gibi gelecek açıkcası
Çok geçmiş olsun, kimse yaşamasın umarım bir daha..

Cok büyük gecmis olsun, birdaha insallah böyle durumlarla karsilasmasiniz.

Yalniz 65bin liranin faizi vardi diyorsunuz ve babama kredi cektirdim faiz vermektense babama öderim demissiniz. Babaniz 65bin lira krediyi faizsizmi cekti? Yani 65k suan faizle beraber daha fazla olmadimi?
Yanlis anlamayin sadece meraktan soruyorum, budurumda krediyi babaniza degil yine bankaya ödemis olmuyormusunuz?

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Cok büyük gecmis olsun, birdaha insallah böyle durumlarla karsilasmasiniz.

Yalniz 65bin liranin faizi vardi diyorsunuz ve babama kredi cektirdim faiz vermektense babama öderim demissiniz. Babaniz 65bin lira krediyi faizsizmi cekti? Yani 65k suan faizle beraber daha fazla olmadimi?
Yanlis anlamayin sadece meraktan soruyorum, budurumda krediyi babaniza degil yine bankaya ödemis olmuyormusunuz?
sağolasın abi yok faiz ödeme derken şimdi maaşımın 4/1 i ne el koyacaklar zaten ki bu kesilen para ancak aylık faizi ödemeye yetecek yani ana para olduğu gibi kalacak yani bitmeyen bir borç tabi babam da faizli çekti ama ödeme yaptıkça düşecek

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Geri