Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aramızda geleneksel tıraş meraklısı var mı?

Gillette Fusion 5 kullanıyordum ta ki elimindeki bıçakların bittiğini görünce. Bıçak alayım dedim bir tanesi 60-100 arasında oynayınca ne varsa eskilerde var diyerekten çocukluğumda dedemden görüp imrendiğim eski tip jiletli bıçaktan aldım. Fusion 5 dediler 5 bıçaklı teknoloji dediler bu eski tip ondan kat be kat daha iyi kesti. Ben bu kadar iyi beklemiyordum. 10 liraya 10 tane jilet alıyorsun kafana göre değiştirip inceden kesiyorsun. Sanırım 3 aydır bunu kullanıyorum bütün marka bıçaklara yüz basar.
1662631150368.png

Scudo
Gillette Fusion 5 kullanıyordum ta ki elimindeki bıçakların bittiğini görünce. Bıçak alayım dedim bir tanesi 60-100 arasında oynayınca ne varsa eskilerde var diyerekten çocukluğumda dedemden görüp imrendiğim eski tip jiletli bıçaktan aldım. Fusion 5 dediler 5 bıçaklı teknoloji dediler bu eski tip ondan kat be kat daha iyi kesti. Ben bu kadar iyi beklemiyordum. 10 liraya 10 tane jilet alıyorsun kafana göre değiştirip inceden kesiyorsun. Sanırım 3 aydır bunu kullanıyorum bütün marka bıçaklara yüz basar.
294106 dosyayı görüntüle
Keskin jilet seçimine dikkat ettikten sonra benim de tüm sorunlarım çözüldü. Gillette Platinum, Gillette Silver Blue, Gillette Nacet, Permasharp, BIC Chrome Platinum - bunlar en keskin ekonomik jiletler. Çok açık makine kullanmadığımız sürece iyi kesiyorlar. Sorunu agresif makinede arıyormuşum, agresif bıçakla sakin makine seçince olayı çözdüm.

Bugün kendime bir hediye almak istedim. ( Bazen yaparım böyle şöyler) Süpriz olmasını da istedim. Görünce şasırtan cinsten. Gerçi kendi kendine bir şey hediye edince çokta süpriz olmuyor ama yinede hoş. Şaşırmış gibi yapıp fazlada abartmıyorum. :)

Ne zamandan beri , jileti değiştirilebilen oynar başlıklı bir ustura istiyordum ( Neeeee ???!! ). Oynar başlıklı usturada neyin nesidir derseniz, Aşağıda resmi olan şeydir.

Kendime hediye ettiğim şeyin marka modeli Focus R48 Dynamic İtalyan malı. Aslında ustura değil elbette. Başlıı gövdeye 25 derece açı ile sabitlenmiş ayrıca bıçağı 25 derece açı ile sabitleyen ve aşırı oynak bir kafa yapısınıa sahip bir traş bıçağı.

(link)

(link)

(link)

Kafa oynak olduğu için traş kullan at makineler gibi değil. Oynar kafanın hareketleri o kadar ilginç ki , şimdiye kadar traş olduğum hiç bir oynak kafalı , çok jiletli kullan at bıçağa da benzemiyor. Kafamıda traş ettiğimden , ustura kullanırken yaşanan en ufak bir dikkat dağınıklığında sonuç kanlı biterken , bugün alır almaz yaşadıpım traş deneminide her ne yaptıysam kafamı kesemedim. ( evet ciddi ciddi kendimi kesmeye kalkıştım.) Ama her ne şekil tuttuysam bıçak anında tepki verdi. Kullanırken yüzünüzde ki en ufak kıvrımı hissedebiliyorsunuz. Bu 25 derece olayını kullanınca daha iyi anladım.

(link)

(link)

Standı ayrı satılıyor. Ülkemiz ekonomisi yüzünden , döviz kuru karşılığı TL cinsi fyatı başta fazla gelince , ilk başta almayacaktım. Ancak ürün hem standt hemde Jileti sökmeye ve sabitleme yarayan oldukça kullanışlı bir aparat . Ama halen bana göre saçma bir şekilde pahalı.

(link)

Hem makine hemde stand Alüminyum olduğu için , Hafif ve paslanmıyor. Başlığın kendisi 25 derece eğimli. Bıçağıda 25 derece eğimle kavrıyor. Ayrıca başlı aşırı oynak olunca şu an alışamadığım bir şekilde ( İlginç bir şekilde keyifli aslında ) değişik bir traş deneyimi sunuyor. Yüzünüzde sivilce vs vs yoksa mümkün değil kazayla da olsa kendinizi kesemiyorsunuz. Ustura veya jilet takılabilir geleneksel makineler ile kendini kesmekten korkanlar için alternatif olabilir.

Bunu yüzü kıldönmesi olanlara da öneriyorlardı sanırım.
Ben hareketli aksamı olan traş makineleri kireçli sudan etkilenmesin diye sirke katılmış köpük kullanılmasını önereceğim. Hiç sabun artığı kalmıyor benim makinelerde son zamanlarda, eskiden çok oluyordu Merkur 37C'deki taraklarda. Şimdi kromu cam gibi. 1 tas köpüğe 2 kapak atıyorum(10ml). Şampuanlı su da kireci zararsızca çözüyor ama böyle gerek kalmıyor.

Bugün kendime bir hediye almak istedim. ( Bazen yaparım böyle şöyler) Süpriz olmasını da istedim. Görünce şasırtan cinsten. Gerçi kendi kendine bir şey hediye edince çokta süpriz olmuyor ama yinede hoş. Şaşırmış gibi yapıp fazlada abartmıyorum. :)

Ne zamandan beri , jileti değiştirilebilen oynar başlıklı bir ustura istiyordum ( Neeeee ???!! ). Oynar başlıklı usturada neyin nesidir derseniz, Aşağıda resmi olan şeydir.

Kendime hediye ettiğim şeyin marka modeli Focus R48 Dynamic İtalyan malı. Aslında ustura değil elbette. Başlıı gövdeye 25 derece açı ile sabitlenmiş ayrıca bıçağı 25 derece açı ile sabitleyen ve aşırı oynak bir kafa yapısınıa sahip bir traş bıçağı.

(link)

(link)

(link)

Kafa oynak olduğu için traş kullan at makineler gibi değil. Oynar kafanın hareketleri o kadar ilginç ki , şimdiye kadar traş olduğum hiç bir oynak kafalı , çok jiletli kullan at bıçağa da benzemiyor. Kafamıda traş ettiğimden , ustura kullanırken yaşanan en ufak bir dikkat dağınıklığında sonuç kanlı biterken , bugün alır almaz yaşadıpım traş deneminide her ne yaptıysam kafamı kesemedim. ( evet ciddi ciddi kendimi kesmeye kalkıştım.) Ama her ne şekil tuttuysam bıçak anında tepki verdi. Kullanırken yüzünüzde ki en ufak kıvrımı hissedebiliyorsunuz. Bu 25 derece olayını kullanınca daha iyi anladım.

(link)

(link)

Standı ayrı satılıyor. Ülkemiz ekonomisi yüzünden , döviz kuru karşılığı TL cinsi fyatı başta fazla gelince , ilk başta almayacaktım. Ancak ürün hem standt hemde Jileti sökmeye ve sabitleme yarayan oldukça kullanışlı bir aparat . Ama halen bana göre saçma bir şekilde pahalı.

(link)

Hem makine hemde stand Alüminyum olduğu için , Hafif ve paslanmıyor. Başlığın kendisi 25 derece eğimli. Bıçağıda 25 derece eğimle kavrıyor. Ayrıca başlı aşırı oynak olunca şu an alışamadığım bir şekilde ( İlginç bir şekilde keyifli aslında ) değişik bir traş deneyimi sunuyor. Yüzünüzde sivilce vs vs yoksa mümkün değil kazayla da olsa kendinizi kesemiyorsunuz. Ustura veya jilet takılabilir geleneksel makineler ile kendini kesmekten korkanlar için alternatif olabilir.

Hayırlı olsun Cömert
Makine 595 TL
Stant 450 TL ye bulabildim

Toplam bin küsür TL verdin mi buna? :eek::krktm:

Ben 17 yaşındayım sakallarım da az değil. Normalde Şu son 1 aydır rahat hissettigim icin devamlı tıraş olmaya, karar vermiştim. Gün aşırı, 3 gunde bir tras olmaya basladim. Bu sefer yüzüm çok tahriş olmaya başladı, zaten cildim yağli birde çok sivilce cikmaya basladi. Bende köpüğü birakip jel aldim, aynı sorun devam. Başlıktan heves edip arko köpük, fırça, ve aluminyum tas aldım. Sicak suda fircayi bekletip yumusatip yapıyorum. Şuan memnunum tıraştan sonra kuruluk yok ıslak duruyor. Çok rahat tiras keyfi. Eski tip jilet de alacaktim fakat annem izin vermedi :)

• Beğen
Tepkiler: makaram ve ÆSir
...3 gunde bir tras olmaya basladim. Bu sefer yüzüm çok tahriş olmaya başladı...
Muhtemelen tıraş bıçağını yanlış (fazla) açıyla tutuyorsun. Islak tıraş olanların büyük çoğunluğu, bıçak açısının sadece usturada önemli olduğunu, tamponlu (tampon = bıçağın altında bıçağın cilde dik temas etmesini engelleyen yapı) saplarda ekstradan bir kontrole gerek olmadığını düşünüyor. Bu yanlış. İdeal bıçak açısı, "bıçağın kılları kestiği en küçük açı" oluyor. Bunu şöyle anlatabilirim, ilk başta bıçağı (sapı değil, bıçağı) cilde paralel tutup, bıçağı ciltte ilerletirken bir yandan açıyı arttırın. Bıçağın kılları kesmeye başladığı açı, ideal açı oluyor. Bıçak açısını bu ayarda tuttuğunuzda çok az bir tahriş ile tıraş olabiliyorsunuz.

Ayrıca, sivilce varsa ıslak tıraş önermem. En azından sivilceler gidene kadar. Çünkü sivilceyi jiletle uçurursan sivilce ile beraber üstündeki kıl kökleri de uçar. Sonra sakalındaki parça parça boşlukları ebedi olarak taşırsın. Yıllardır yok edemediğim kafamdaki bir sivilceyi jiletle uçurdum zamanında. Şimdi orada 3 mm çapında kıl çıkmayan bir boşluk kaldı. Kafa dövmesi denen şey ile orayı kapattırmayı düşünüyorum.

Çünkü sivilceyi jiletle uçurursan sivilce ile beraber üstündeki kıl kökleri de uçar.
Böyle değil. Akne tedavisi ilacı da kılların yeniden uzamasını garanti edemez. Kör bıçak kılları yolma etkisiyle incelmelerine yol açar ama bu farklı. Bunda etken keskin bıçak değil, akne. Siz keskin bıçakla sivilce kafası uçurarak bu aknenin yayılmasına neden olabilirsiniz, ama kıl kaybı yaşamazsınız. Kıl kaybı için orta evre akne olması yeterli. Mantarların kıl döktüğünü yaptığını duydum ama kendi tecrübem kıl dönmesini aspirinle tedavi etmeye kalktığınızda - o da bir akne ilacı - bastırdığınız yerdeki deri o kadar yanıyor ki güneş yanığı gibi deri döküldükten sonra bir daha sakal çıkmıyor. Yani, kıl kaybının nedeni herhangi bir nedenle kıl kökü iltihabı oluşması.

@Mete Can Karahasan Sivilceyi usturayla uçurunca oradaki kıl kökleri de gitti, detayını bilmiyorum, sonuç olarak böyle oldu. Bunun dışında, çocukken sağlam çarptığım 2 yerden daha kıl çıkmıyor.

Sivilceyi usturayla uçurunca oradaki kıl kökleri de gitti, detayını bilmiyorum, sonuç olarak böyle oldu.
Keskin bıçak iltihap yapmaz, hatta keskin kesilerde de tetanoz beklenmez. Siz sivilce sıkarak tek kıl iltihabını birden çok hale getirebilirsiniz ama kıl kökleri derinin altında bulunuyor. Sizin geçmiş travmanız gibi ezilme yaralarında tetanoz aşısı yapılır, sadece saç iziyle kurtarmanız şanslı olmuş. Ciltaltı bozulursa mikrop kapabiliyor.

Muhtemelen tıraş bıçağını yanlış (fazla) açıyla tutuyorsun. Islak tıraş olanların büyük çoğunluğu, bıçak açısının sadece usturada önemli olduğunu, tamponlu (tampon = bıçağın altında bıçağın cilde dik temas etmesini engelleyen yapı) saplarda ekstradan bir kontrole gerek olmadığını düşünüyor. Bu yanlış. İdeal bıçak açısı, "bıçağın kılları kestiği en küçük açı" oluyor. Bunu şöyle anlatabilirim, ilk başta bıçağı (sapı değil, bıçağı) cilde paralel tutup, bıçağı ciltte ilerletirken bir yandan açıyı arttırın. Bıçağın kılları kesmeye başladığı açı, ideal açı oluyor. Bıçak açısını bu ayarda tuttuğunuzda çok az bir tahriş ile tıraş olabiliyorsunuz.

Ayrıca, sivilce varsa ıslak tıraş önermem. En azından sivilceler gidene kadar. Çünkü sivilceyi jiletle uçurursan sivilce ile beraber üstündeki kıl kökleri de uçar. Sonra sakalındaki parça parça boşlukları ebedi olarak taşırsın. Yıllardır yok edemediğim kafamdaki bir sivilceyi jiletle uçurdum zamanında. Şimdi orada 3 mm çapında kıl çıkmayan bir boşluk kaldı. Kafa dövmesi denen şey ile orayı kapattırmayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim Hocam sağolun bende yanlış biliyormuşum. Açıya dikkat edeyim.

Tıraş konusunun bisiklet sporu ile alakasını kuramayanlar varmış. Hemen açıklıyorum.
Şöyle sinekkaydı diyebileceğimiz güzel bir tıraş olduğumuzda yüzümüzde havanın pürüzsüze yakın akabileceği yüzey oluşur. Bu da aerodinami biliminde drag etkisi dediğimiz yani hava direncini azaltan bir olgudur. Bunun size faydası ise boşa gitmeyen wattlarınız olacaktır.

Ekstra önemli not:Tıraş bittikten sonra sinekkaydı surata sahip olmak yetmiyor. Tıraş köpüğünün ya da sabun kalıntılarının suratımızda zerre kadar bile kalmaması gerekiyor. :krktm: Mazallah wattlar boşa gider yoksa. Skin friction dediğimiz aero yüzey sürtünmesi önemli konudur. :ssrtcbya:

Editin editi.Örneklendir diyenler oluyormuş. Örnek Bıyıklı Polyona @necmeddin abi.Adamın suratında 2 okka bıyık var. Ortalama hızı şu anda 5 km/sa.O kadar kıl ile aerodinami bilimi nasıl uğraşsın.

Son düzenleme:
Adamın suratında 2 okka bıyık var. Ortalama hızı şu anda 5 km/sa.O kadar kıl ile aerodinami bilimi nasıl uğraşsın.
Hava direncini düşüren sakal şekilleri de olabilir. Nitekim, balıksırtı örümlü formaları yasakladılar. Desenize berberlere yeni iş sahası çıktı.

Sadece saç ve sakal trasi değil kol ve bacaklardaki türlerden de kurtulmak sporda ayrı bir ferahlık veriyor bana. Her ne kadar eşim; eyvah bizim herife bir haller oluyor diye paniklese de. En son gelirken bana da tüy dokucu krem alir mısın demistim kendisine.
Başlık acamadigım için burada sorayım ; tavsiye edebileceğiniz tüy dökücu krem var mı?

@hasanazmi Vur jileti gitsin hocam. Jiletle kesmenin kılları kalınlaştırdığı bir hurafedir, biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.

@hasanazmi Vur jileti gitsin hocam. Jiletle kesmenin kılları kalınlaştırdığı bir hurafedir, biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.
Ekstra gerekli bilgi.Bacak tıraşı olduktan sonra bacaklara yüzey sürtünmesini azaltıp drag etkisini düşürmeye yarayan jellerden alıp sürmek lazım. Ha benim için 0.4 wattın önemi yok derseniz ben bilmem tabii.
Takım zamana karşıda Lotto Soudal takımı bacaklarına bu jellerden sürmüştü. Uci bunun üzerine yasak getirmişti. Bir Victor Campenaerts olmak zor olsa gerek.

• Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
Makine ile saçlar 3 e vurulur
Sakallar da 0 kesilir
Jilet v.s. tahriş eder

Ekstra gerekli bilgi.Bacak tıraşı olduktan sonra bacaklara yüzey sürtünmesini azaltıp drag etkisini düşürmeye yarayan jellerden alıp sürmek lazım. Ha benim için 0.4 wattın önemi yok derseniz ben bilmem tabii.
Takım zamana karşıda Lotto Soudal takımı bacaklarına bu jellerden sürmüştü. Uci bunun üzerine yasak getirmişti. Bir Victor Campenaerts olmak zor olsa gerek.
Daha ferah oluyor bir de daha az terliyorum gibime geliyor!
Jeller meller bizi aşar.;)
Epeydir traş için makine kullansam da geleneksel trasın ferahlığı da bir başka. Yok 2 bıçaklı yok 3 bıçaklı yok bilmem ne bandlı aynısı kesinlikle olmuyor.

@hasanazmi Kaçıncı Rambo da idi unutmuşum, o acaip bıçakla kuru kuru tıraş oluyordu...
Çift bıçaklı bir aletle kuru kuru al, duşunu yap cilt kremi sür, off misss..

Geri