Bugün kendime bir hediye almak istedim. ( Bazen yaparım böyle şöyler) Süpriz olmasını da istedim. Görünce şasırtan cinsten. Gerçi kendi kendine bir şey hediye edince çokta süpriz olmuyor ama yinede hoş. Şaşırmış gibi yapıp fazlada abartmıyorum.
Ne zamandan beri , jileti değiştirilebilen oynar başlıklı bir ustura istiyordum ( Neeeee ???!! ). Oynar başlıklı usturada neyin nesidir derseniz, Aşağıda resmi olan şeydir.
Kendime hediye ettiğim şeyin marka modeli Focus R48 Dynamic İtalyan malı. Aslında ustura değil elbette. Başlıı gövdeye 25 derece açı ile sabitlenmiş ayrıca bıçağı 25 derece açı ile sabitleyen ve aşırı oynak bir kafa yapısınıa sahip bir traş bıçağı.
(link)
(link)
(link)
Kafa oynak olduğu için traş kullan at makineler gibi değil. Oynar kafanın hareketleri o kadar ilginç ki , şimdiye kadar traş olduğum hiç bir oynak kafalı , çok jiletli kullan at bıçağa da benzemiyor. Kafamıda traş ettiğimden , ustura kullanırken yaşanan en ufak bir dikkat dağınıklığında sonuç kanlı biterken , bugün alır almaz yaşadıpım traş deneminide her ne yaptıysam kafamı kesemedim. ( evet ciddi ciddi kendimi kesmeye kalkıştım.) Ama her ne şekil tuttuysam bıçak anında tepki verdi. Kullanırken yüzünüzde ki en ufak kıvrımı hissedebiliyorsunuz. Bu 25 derece olayını kullanınca daha iyi anladım.
(link)
(link)
Standı ayrı satılıyor. Ülkemiz ekonomisi yüzünden , döviz kuru karşılığı TL cinsi fyatı başta fazla gelince , ilk başta almayacaktım. Ancak ürün hem standt hemde Jileti sökmeye ve sabitleme yarayan oldukça kullanışlı bir aparat . Ama halen bana göre saçma bir şekilde pahalı.
(link)
Hem makine hemde stand Alüminyum olduğu için , Hafif ve paslanmıyor. Başlığın kendisi 25 derece eğimli. Bıçağıda 25 derece eğimle kavrıyor. Ayrıca başlı aşırı oynak olunca şu an alışamadığım bir şekilde ( İlginç bir şekilde keyifli aslında ) değişik bir traş deneyimi sunuyor. Yüzünüzde sivilce vs vs yoksa mümkün değil kazayla da olsa kendinizi kesemiyorsunuz. Ustura veya jilet takılabilir geleneksel makineler ile kendini kesmekten korkanlar için alternatif olabilir.