Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aramızda geleneksel tıraş meraklısı var mı?

@can_celik siz yanında elmas parlatma tozu ve deri kayış da alıyorsunuz. O kadar çabuk bileylemek gerekmez, onu ustası hallediyor. Bileyleme dikey çatlakları gidermek için, ucunu keskinleştirmek için değil.

Scudo
Bir yoklama çekeyim. Evet, aramızda gerçek usturayla, veya kullan-at jilet takılan usturayla veya dede tipi tam jilet takılan saplı makineyle tıraş olanlar var mıdır? Ben yıllardır kafamı ve sakalımı ara ara yalancı usturayla sıfıra vuruyorum. Artık gerçek bir usturaya geçmek istiyorum. Benim gibi tıraşı bir arınma ritüeli olarak gören var mı acaba?
2 haftada bir kafamı "dede tipi tam jilet takılan saplı makineyle" deyiminizle traş oluyorum. Benim için kesinlikle arınma :) Saçlar uzayınca kızım "3 yaşında" baba artık zamanı geldi der gibi saçımı tutup kırt kırt diyor :)

@RmzBurak Kafamı keserken daha kontrollü olmak için dün çift taraflı sap aldım 1 milyoncudan. Kılları atmayı zorlaştırdığı için bir taraftaki koruyucu tamponu kestim ve tam istediğim sapa kavuştum :huhuu:

20220817_123720.jpg

@RmzBurak Kafamı keserken daha kontrollü olmak için dün çift taraflı sap aldım 1 milyoncudan. Kılları atmayı zorlaştırdığı için bir taraftaki koruyucu tamponu kestim ve tam istediğim sapa kavuştum :huhuu:

293097 dosyayı görüntüle

Bende ki de buna benzer bir şey, traştan sonra hayat buluyor enerjim artıyor :) Hanım ile aram açılıyor kızım ile daha da yakınlaşıyoruz 😂

İşim gereği haftasonları ve tatiller hariç her gün sakal traşı olurum. Hep usturayla traş olmaya özenmişimdir ama vakitsizlikten traş makinesi kullanırım her zaman. Tatillerde sakallar biraz uzadığında ilk traşı kullan at jiletle olurum yalnızca.

@kyucel Her allahın haftası 5 gün üstüste jiletle tıraş olan insan var mıdır acaba... Ben de katlanamazdım, tıraş keyiften çok eziyete dönüşürdü.

Fazla tıraş cildi bozar. Ancak hiç tıraş olamayan "köselerin" ciltleri de kırışır.
Çünkü düzenli sakal tıraşı cildi tazeler...
Tamam tamam tıraşı kestim..:koptum:

Mağazacı olduğum ilk yıllarda ben de hergün jilet ile traş oluyordum. Çok kalın ve gür bir sakalım, çok hassas da bir cilde sahibim. Traş olmak işkenceydi. Ne yaparsam yapayım asla sinek kaydı kıvamında da almıyordu sakalımı. Cilt-sakal ters orantısından olsa gerek. Sonra makinelere geçtim gayet güzel oldu. Hem sinek kaydı alıyor, hem de tahriş etmiyordu. 6 sene önce mağazayı bırakıp serbest takıldığım genel müdürlüğe geçtikten sonra düğünüm dahil hiç sinek kaydı traş olmadım, jilet de kullanmadım. Haftada ya da 10 günde bir makine ile kirli sakal kalacak şekilde traş oluyorum. Ritüel falan hikaye. Mümkün olsa hiç traş olmam.

Sinek kaydı yapan makina mı varmış? Hangi marka model makina sinek kaydı kesiyor? Bilgi verebilir misiniz?

Mümkün olsa hiç traş olmam.
Sıcakta uzun sakal çok bunaltıyor beni.

@The Working Dead En yakın kesen makine tipi bu. Her gün tıraş olanlar için. 2. güne kalındığı zaman kestiği kıl miktarı ciddi oranda düşüyor. Kılların o deliklerden girebilmesi için kısa olmaları gerekiyor. Eksi tarafı, bıçakları körlendiğinde bileylenemiyor, yeni bıçak almak zorundasın.

Best-Price-Electric-Men-Beard-Shaving-Machine.jpg

Sinek kaydı yapan makina mı varmış? Hangi marka model makina sinek kaydı kesiyor? Bilgi verebilir misiniz?
Ben braun ve philips kullandım. 3 tane yuvarlak başlığı olan ve sadece günlük traş için olan makineler yapıyor. @can_celik in de gösterdiği gibi.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Traştan ne büyük keyf alınıyormuş... Kendimi eksik hissettim 😬😅😇

@Mete Can Karahasan Ustura ile tıraşta ne kadar usta olursan ol bir miktar tahriş söz konusu. Tahrişli yanaklar yastığa değince yanma hissi daha da artıyor. Bu sebeple kahvaltıdan sonra olurum genelde. Akşama kadar cildin yangını bitmiş oluyor.

@can_celik normal makineyle dâhi yetersiz yüz hazırlığı sebebiyle permasharpla sakallarımın koptuğunu bilirim.
Bence normal sabunlar çabuk köpürdüğü için yanılgıya vesile oluyor, yüz hazırlığı sadece sabunun yüzeyde köpürmesi demek değil, daha fazlası demek.
Zeytinyağıyla traş olan eskilerden bir anektot duymuştum. Sabun kitabı da okumuştum, sonuçta farklı yağların farklı derine işleme güçleri var. Traş sabunu yapmakta kullandıkları ana sabun maddeleri, sabun halindeyken hem en çözücü sabun oluyorlar, hem de yağ halinde en nemlendirici özellikteki yağ oluyorlar aynı zamanda. Dolayısıyla yüzü en çok kurutan traş sabununun köpüğünü biraz söndürdüğünüzde yüz kremi gibi birşey ortaya çıkıyor. 1 kapak sirke ile bir tas köpüğü söndürme girişimimin açıklaması bu, önerme sebebim de bu. Denemenizi öneririm, çünkü eski traşlarımla arada çok fark var günlük Arko kullandığım halde.

@Mete Can Karahasan Permasharp en keskin jiletlerden. Onunla sakalını kesmeden dibinden nasıl kopardın ilginç. Ben sadece su ile ıslatarak bile tıraş olabiliyorum Derby ile. Sabun sürmek gereklilikten çok, ritüel kısım benim için.

Ben sabunu köpüklenecek kadar karıştırmıyorum kapta. Az miktar su ile koyu krem kıvamında sürüyorum fırça ile.

O kısmına ben de inanamıyorum, yanlış hazırlıktandır diye düşünüyorum. Öyle 5 dakikada traş olayım desem heralde yine olur, çünkü alıştım. Sirke ayrıca yüzü geriyor, sakalları belirginleştiriyor bir boy fazla kesiyorsunuz. Sabun alkali olduğu için nasıl keçeleştiriyorsa sirke de geriyor. Onu da deri kitabında okudum. :D

Hala sakal traşı olan insanların kaldığını görmek umut verici. Zira artık herkes sakallı ve memleket el kaide kampına döndü.
Sakal tıraşı olmak istememeyi anlaşılır buluyorum ama bağışıklığı çok güçlü olmayan insanlar mantar olabiliyor. İnsanlar erişkin olunca ciltleri sebum denen koyu bir salgı üretir. Mantar da bunu sever. İlk anda pişik gibi olur, sonrası belli olmaz, kimisi saçkırıyor.
Buna yakalanıp yakalanmayacağınız, bağışıklığınızın ne derece çalıştığı, atadan gelen bir özellik. Çabuk hastalanan insanların temizlikten fayda göreceği kanaatine sahibim.
Ayrıca traş konusunda toplum olarak yeterince bilgili olmadığımızı düşünüyorum. Bir kartuşlu makine olmuş 240TL... Ben de olsam traş olmamak isterim ama dediğim gerekçeyle temizlik kimisine şart. En ucuz traş yöntemi de çift kenar traş makinesi sahibi olmak. Diğerlerinin sarf maliyeti çok yüksek. Sedef usturayla traş olabilene de saygı duyarım, ucuz ama el aşinalığı çok kolay değil.
PS: bağışıklığa örnek vereyim. Bizim hastane aşı antikor çalışması yaptı. İki doz ile 13000IU olan benim gibiler de var, 40000+IU olanlar da.

Geri