Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aramızda geleneksel tıraş meraklısı var mı?

Eminönü Zaza handa gördüğüm çelik usturaların kalitesi daha doğrusu kullanılan malzeme pek içime sinmedi.Zaza hana çok yakında olan

(link)

Oldukça kaliteli geleneksel traş ekipmanları satılıyor. Yolunuz eminönüne düşerse bu adrese bir bakın.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Scudo
http://mcdn01.gittigidiyor.net/5511/ANTIKA-ZAZA-KOLLU-TRAS-MAKINESI-SIFIR-KUTUSUNDA__55115470_0.jpg

bu tip 2 adet makina evde var. 1 tanesi zaza öbürünü bilmiyorum...

Her sabah traş oluyorum. o uyku haliyle ustura vs ile heralde kendimi keserim :) köpük sıcak su filan büyük keyif yapmak isterim ama uğraşıcak zamanım yok. şu zamanda herşeyimiz yapay olduğu gibi traş bıçağımız ve sabun köpüğümüzde varsın yapay olsun diyorum;) jel ve titreşimli mak 3'e devam :S

Bir yoklama çekeyim. Evet, aramızda gerçek usturayla, veya kullan-at jilet takılan usturayla veya dede tipi tam jilet takılan saplı makineyle tıraş olanlar var mıdır? Ben yıllardır kafamı ve sakalımı ara ara yalancı usturayla sıfıra vuruyorum. Artık gerçek bir usturaya geçmek istiyorum. Benim gibi tıraşı bir arınma ritüeli olarak gören var mı acaba?

Yaprak jiletli dökme metal traş bıçağımı favori belirlemede veyahut çok uzamış sakal traşında kullanıyorum. Şu sıra traş köpüğüm de bittiğinden traş fırçası ve berber işi traş sabunu kullanıyorum. Usturaya pek cesaret edemedim yıllardır..

Bir yoklama çekeyim. Evet, aramızda gerçek usturayla, veya kullan-at jilet takılan usturayla veya dede tipi tam jilet takılan saplı makineyle tıraş olanlar var mıdır? Ben yıllardır kafamı ve sakalımı ara ara yalancı usturayla sıfıra vuruyorum. Artık gerçek bir usturaya geçmek istiyorum. Benim gibi tıraşı bir arınma ritüeli olarak gören var mı acaba?
Normalde sürekli top sakallıyımdır ve kalan kısımlar da sürekli temiz gezerim. Ama yılda veya bir buçuk yılda 1 gibi periyotlarda bazen gerçekten o sakalı keserken mükemmel bir ruhsal ferahlama hissi geliyor, durduramıyorum kendimi ve komple sıfırlıyorum. Bunu usturayla hiç yapmadım, korkuyorum tadını alırsam olacaklardan. Ama denemek de istiyorum...

@Mete Can Karahasan Ne malzeme kullanıyorsun, paylaşır mısın rica etsem? Kendiminkini söyleyecek olursam, 2 adet yalancı usturam var kızaklı ve kızaksız olmak üzere. Kızaklıda jileti sadece ortadan kırmak yeterli oluyor. Yanlarını kırmayı gerektirmiyor. Tıraş öncesi bişey sürmüyorum. Arko tıraş sabununu ucuz sentetik kıllı fırçayla paslanmaz çelik tasta köpürtüp sürüyorum. Jilet olarak Derby'nin tam bıçağını 100'lü paket olarak aldım 1 sene önce. Gayet keskin. Baktım 60 tl civarı fiyatı var. Yani bir tıraş 60 kuruşa geliyor. Sudan ucuza geldiği için jiletleri 1 kere kullanıp atıyorum :)

@Serrchi Kafayı sıfıra vurduğumda arka tarafı 1-2 kere kestiğim oldu. Ustura kullanırken deri ile olan açıyı her an ayarlamak gerekiyor ve o kontrol kafanın arkasında epey zorlaşıyor. Bundan sonra kafayı çift taraflı makineyle keseceğim sanırım. Ama sakalda usturayı bırakmam. Yakın zamanda gerçek bir ustura alıp onu da deneyimlemek istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Serrchi
@can_celik Merkur 37C ilk aldığım makine, Yaqi Agamemnon, King C Gillette. Permasharp kullanıyorum. Toptantr'den Gillette Silver Blue alırım bitince. Bir dönem Shark kullandım, iyi güzeldi ama top sakal çevresini hassaslaştırdı, yeterince keskin gelmedi.
King C Gillette, Mühle R89 soyundan, aynı kartuşlu tıraş makinesi ayarında. Keskin bıçakla daha iyi kesiyor, ondaki jilet hissi sedef usturaya daha çok benziyor, o kesmedi mi ustura da kesmiyor. Merkur ile Yaqi, kör bıçakla bile kesiyor neredeyse.
Ben Arko'yu çok seviyorum; çakıyla bir milim kes, köpürtme kabına yapıştır. Sonra kaynar suya batırılıp temizlenmiş ahşap saplı sentetik Başak Fırça'yı çevir. Sabunu köpürttükten sonra birkaç damla beyaz sirke damlatıp koyulaştır *bu kısmı forumdakilere çok yenilikçi geldi*. Koyulaşan köpüğü tekrar fırçayla erit. Bir de Arko çok kurutucu derler...

Pandemide berberler randevulu çalışmaya başlayınca bir "Zaza" makine aldım.
O günden bu yana ayda bir sıfıra vuruyorum kalan saçları.
Ki artık " Kel Kadayıf" grubundayım.. :koptum:

@Mete Can Karahasan
- Makinenin kesmeye etkisini pek anlamadım. Kesme efektifliği, bıçakla deri arasındaki açıya ve bıçağın keskinliğine bağlı bence. Aynı açı tutturulduktan sonra aynı bıçakla bütün saplar aynı etkiyi vermez mi?
- Ben sabunu kesmiyorum, berber usulü direkt sabunu tasın dibine basıyorum. Sonra o tasa azıcık sıcak su döküp kullanıyorum.
- Beyaz sirke ile köpüğü koyu kıvamlı hale getirmeyi ben de anlamlandıramadım. Koyu kıvam isteniyorsa zaten az çalkalarsın koyu kıvamlı olur. Olmaz mı?

@cazci
En son 25 yıl önce gördüğüm bu aletin adı Zaza imiş meğer. Vesilenizle öğrenmiş oldum. Benim "Kel kadayıf" olmama daha var ama yine de 2 ayda bir sıfıra vuruyorum, çok iyi geliyor. Yaşasın parlak kafalar 👨‍🦲👨‍🦲👨‍🦲

@can_celik bence dümdüz başlıklar daha tehlikeli, uçları sakala düz bakıyor, az bir yanlış harekette kesik atıyor. Merkur'da böyle birşey yok, ucu yatık. Yüzü daha çok tahriş edebilir ama kesemez. King C Gillette uçurur.
Ben birşey farkettim, iyi tıraş olmanın sırrı sakalları keskin bıçakla kesmekte, yoksa sakal gölgesi belirginleşiyor ve tıraşsız gözüküyorsunuz. Usturanın olayı sanırım bu: ustura, keskin olmayan bıçağı size farkettirir, sizi en iyi ekipmana yönlendirir. Çift taraflı makine ile bunu geç anlıyorsunuz. Ben ilk ustura denememde anladım.
Sakal yönünde iki perde daha önemli, benim sakallarım yanaklara doğru çıkıyor, ben de ortadan iki yana bir ileri bir geri tıraş oluyorum.
Sabuna sirke damlatırsanız köpüğü söndürür, daha fazla serbest yağ meydana getirir. Tıraş sonu hissi kuruluktan yağlılığa çeviriyor.

Pandemide berberler randevulu çalışmaya başlayınca bir "Zaza" makine aldım.
O günden bu yana ayda bir sıfıra vuruyorum kalan saçları.
Ki artık " Kel Kadayıf" grubundayım.. :koptum:
Bende kafayı, sakalı ve bacakları makine ile alıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Adil ÜNALDI Makine ile parlak olmazsın. Parlak kafalar kulübüne girmen için jilet değecek o kafaya jilettt.

• Hahaha
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
2 günde bir yapmadan duramam. Razorus müdavimiyim.

• Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
Ben de bir soru sorayım:
- Sabah mı, yoksa gece mi tıraş olmayı seviyorsunuz?
İşim tıraşlı olmamı gerektirmediği için, sakal tıraşı kafama ne zaman eserse... Kafa tıraşını yıkanacağım zaman yapıyorum banyo öncesi, durularken lavaboda iki büklüm olma zahmetinden kurtarıyor.

Gerçek ustura almaktan vazgeçtim bu arada. 3 adet biley taşının maliyeti ve tuvalet dolabında yer sıkıntım olması, keskinlik konusunda takıntılı olmamdan dolayı her tıraştan önce çok az da olsa biley gerektirmesi gibi faktörlerden vazgeçtim. Derby Usta'nın tam bıçağı 100'lü paket 60 tl. Bıçak maliyeti olarak bir tıraş 30 kuruşa geliyor ve çok keskin bir bıçak. Attan inip eşeğe binmeye gerek yok sanki.

İşim tıraşlı olmamı gerektirmediği için, sakal tıraşı kafama ne zaman eserse... Kafa tıraşını yıkanacağım zaman yapıyorum banyo öncesi, durularken lavaboda iki büklüm olma zahmetinden kurtarıyor.

Gerçek ustura almaktan vazgeçtim bu arada. 3 adet biley taşının maliyeti ve tuvalet dolabında yer sıkıntım olması, keskinlik konusunda takıntılı olmamdan dolayı her tıraştan önce çok az da olsa biley gerektirmesi gibi faktörlerden vazgeçtim. Derby Usta'nın tam bıçağı 100'lü paket 60 tl. Bıçak maliyeti olarak bir tıraş 30 kuruşa geliyor ve çok keskin bir bıçak. Attan inip eşeğe binmeye gerek yok sanki.
@can_celik sizin kendiniz bileylemeniz gerekmiyor, tıraş forumlarında size daha düşük ücret karşılığında bunu yapacak zevk edinmiş tıraşseverler var.

@Mete Can Karahasan O zaman da gitgel azalsın diye 4 tane ustura alıp 4 hafta arayla bileyleyene gitmek gerekir. Boşver, böyle devam... Bu arada, fazladan bir yalancı ustura var bende. İstanbul'dakilere elden ücretsiz verebilirim.

Geri