Cömert
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.525
Normalde sürekli top sakallıyımdır ve kalan kısımlar da sürekli temiz gezerim. Ama yılda veya bir buçuk yılda 1 gibi periyotlarda bazen gerçekten o sakalı keserken mükemmel bir ruhsal ferahlama hissi geliyor, durduramıyorum kendimi ve komple sıfırlıyorum. Bunu usturayla hiç yapmadım, korkuyorum tadını alırsam olacaklardan. Ama denemek de istiyorum...Bir yoklama çekeyim. Evet, aramızda gerçek usturayla, veya kullan-at jilet takılan usturayla veya dede tipi tam jilet takılan saplı makineyle tıraş olanlar var mıdır? Ben yıllardır kafamı ve sakalımı ara ara yalancı usturayla sıfıra vuruyorum. Artık gerçek bir usturaya geçmek istiyorum. Benim gibi tıraşı bir arınma ritüeli olarak gören var mı acaba?
Bende kafayı, sakalı ve bacakları makine ile alıyorum.Pandemide berberler randevulu çalışmaya başlayınca bir "Zaza" makine aldım.
O günden bu yana ayda bir sıfıra vuruyorum kalan saçları.
Ki artık " Kel Kadayıf" grubundayım..
İşim tıraşlı olmamı gerektirmediği için, sakal tıraşı kafama ne zaman eserse... Kafa tıraşını yıkanacağım zaman yapıyorum banyo öncesi, durularken lavaboda iki büklüm olma zahmetinden kurtarıyor.Ben de bir soru sorayım:
- Sabah mı, yoksa gece mi tıraş olmayı seviyorsunuz?
@can_celik sizin kendiniz bileylemeniz gerekmiyor, tıraş forumlarında size daha düşük ücret karşılığında bunu yapacak zevk edinmiş tıraşseverler var.İşim tıraşlı olmamı gerektirmediği için, sakal tıraşı kafama ne zaman eserse... Kafa tıraşını yıkanacağım zaman yapıyorum banyo öncesi, durularken lavaboda iki büklüm olma zahmetinden kurtarıyor.
Gerçek ustura almaktan vazgeçtim bu arada. 3 adet biley taşının maliyeti ve tuvalet dolabında yer sıkıntım olması, keskinlik konusunda takıntılı olmamdan dolayı her tıraştan önce çok az da olsa biley gerektirmesi gibi faktörlerden vazgeçtim. Derby Usta'nın tam bıçağı 100'lü paket 60 tl. Bıçak maliyeti olarak bir tıraş 30 kuruşa geliyor ve çok keskin bir bıçak. Attan inip eşeğe binmeye gerek yok sanki.