Kontra somunlar fazla sıkılmış olabilir, göbek yağsız kalmış olabilir, göbek içerisindeki bilyalar aşınmış olabilir.(link)
hocalar arka göbekten ses geliyor ve jant kendi kendine duruyor. sorun ne olabilir?
videoda göstermeye çalıştım. ayrıca tamir işlerini öğrenmeye çalışıyorum, bu sorunu kendim tamir etmem için hangi alet edevatlar lazım olur?
Kontra somunlar fazla sıkılmış olabilir, göbek yağsız kalmış olabilir, göbek içerisindeki bilyalar aşınmış olabilir.
(link)
hocam bu kitten sipariş ettim, gres yağı da alıp bilyelerin bakımını yapacağım. yeterli olur umarım.
@Spartiat
hocam ses bu videoda daha net oldu.
(link)
bu linkteki anahtar takımı göbek sökme için iş görür herhalde:
(link)
Göbeğin uzun zamandır bakım görmediği belli oluyor. Gres yağının yanında bilya da alıp değişim yaparsanız yıllık göbek bakımını halletmiş olursunuz.@Spartiat
hocam ses bu videoda daha net oldu.
(link)
bu linkteki anahtar takımı göbek sökme için iş görür herhalde:
(link)
Göbeğin uzun zamandır bakım görmediği belli oluyor. Gres yağının yanında bilya da alıp değişim yaparsanız yıllık göbek bakımını halletmiş olursunuz.
Hayır hepsi farklı oluyor. Ön göbekte 10+10 20 tane olurken arka gobekte biraz daha büyük olan 9+9 18 tane oluyor. Orta göbek icin de farklı ölçüler var. Fakat ben bisikletlerimin tüm gobeklerini rulmanlıya çevirdim rahat ettim tavsiye ederim.hocam bu bilyalar arka jant göbeği, ön jant göbeği ve orta göbek için standart mı oluyor?
yardımlar için çok teşekkür ederim.
Çatlak kırık olmasada genelde yuvarlaklıklarını kaybetmiş oluyorlar dolayısıyla hepsini birden değiştirmek çanağın ve karşılığın ömrünü uzatır. Ama bence kesin çözüm rulmanlı göbek tak unut.@Efe ÇEPEL Göbeği dağıttıktan sonra bilyaların üstündeki gresi kağıt havluyla alıp ışık altında kontrol edin. Çatlak, vuruk, kırık olmayan bilyalarla devam edebilirsiniz bir sorun olmaz.
Çatlak kırık olmasada genelde yuvarlaklıklarını kaybetmiş oluyorlar dolayısıyla hepsini birden değiştirmek çanağın ve karşılığın ömrünü uzatır. Ama bence kesin çözüm rulmanlı göbek tak unut.
Kendim yaptığım problem olmuyor. Bunun yanında ödediğiniz ücrete karşın elde edeceğiniz marjinal faydayı düşünürseniz masraflı olmaz.Göbek + tel + örme/ördürme bir bakım işine kıyasla fazla masraflı/zahmetli olmaz mı?
Kulübe hoş geldiniz. Ben de bisikletçilerin tavırları yüzünden takım toplayıp giriştim bu işlere. Hoş mesleğimiz de elektrik-makina teknikerliği olunca kaçınılmazdı benim için.hocam bu benim eski bisikletim belki 12-13 yıllık bisiklet, bunu söküp takmaktan korkmuyorum. o yüzden rulman yerine bilyalı olsun, uğraştırsın dert değil. benim derdim öğrenmek, çünkü bisikletçilerin gazlamasından cidden sıkıldım.
işini iyi yapan bisikletçileri tenzih ederim.
Bu mesaj gözden kaçmış. Ne yaptınız, çözüldü mü? Çözülmediyse, tüm teker mi oynuyor yoksa yalnızca kaset mi? Tekeri yerinden çıkarıp kaseti de kontrol edebilirsiniz.Merhaba arkadaşlar.Arka tekerim sağa sola oynuyor.Sebebi nedir sizce?QR mandalı olabildiğince sıktım.Göbekte sıkıntı var desem jant setini daha yeni aldım.Acaba QR mandalı taktığımız kadro kısmında mı sıkıntı var?