Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arka jant göbeği konusunda yardım

tamam da ben freehubı açıp ona gres sürmedim ki, sadece göbeğe sürdüm. yani nasıl freehub içine girebilir? beni şaşırttı doğrusu...

Scudo
Merhaba arkadaşlar.Arka tekerim sağa sola oynuyor.Sebebi nedir sizce?QR mandalı olabildiğince sıktım.Göbekte sıkıntı var desem jant setini daha yeni aldım.Acaba QR mandalı taktığımız kadro kısmında mı sıkıntı var?

(link)

hocalar arka göbekten ses geliyor ve jant kendi kendine duruyor. sorun ne olabilir?
videoda göstermeye çalıştım. ayrıca tamir işlerini öğrenmeye çalışıyorum, bu sorunu kendim tamir etmem için hangi alet edevatlar lazım olur?

(link)

hocalar arka göbekten ses geliyor ve jant kendi kendine duruyor. sorun ne olabilir?
videoda göstermeye çalıştım. ayrıca tamir işlerini öğrenmeye çalışıyorum, bu sorunu kendim tamir etmem için hangi alet edevatlar lazım olur?
Kontra somunlar fazla sıkılmış olabilir, göbek yağsız kalmış olabilir, göbek içerisindeki bilyalar aşınmış olabilir.

Kontra somunlar fazla sıkılmış olabilir, göbek yağsız kalmış olabilir, göbek içerisindeki bilyalar aşınmış olabilir.

(link)

hocam bu kitten sipariş ettim, gres yağı da alıp bilyelerin bakımını yapacağım. yeterli olur umarım.

(link)

hocam bu kitten sipariş ettim, gres yağı da alıp bilyelerin bakımını yapacağım. yeterli olur umarım.

Her tür aleti el altında bulundurmak iyidir ama bu kitin gerekliliğinden emin olamadım. Kitte kaset ruble için sökme aparatları, zincir sökme anahtarı, orta göbek ve aynakol anahtarları var ama arka göbeklik bir şey yok. Göbek için bir tane şunun gibi ince anahtar, bir tane de kalınlığı önemli olmayan anahtar lazım:
unknown.png

Videoda net göremedim ama ruble kaset değil vidalı gibi görünüyor. Kitte "kaset sökme aleti" diye belirtmiş, yine de belki bendeki gibi her ikisine de uyanıdır. Yine zincirli olan alet vidalı ruble için değil, vidalı ruble için sağlam bir mengene ya da kullanılacak anahtarın sapını uzatıp kaldıraç etkisi yaratacak bir kol/boru lazım (ben geniş tip streç film rulosu kullanıyorum, kurbağcığın sap uzunluğu yaklaşık 3 katına çıkmış oluyor ve bir basışta açılıyor).
Yine videodan anlaşılamayan bir konu, göbeğin bilya/rulman yapısı. Bakımda ona göre farklar olacaktır.

Bir de videoyu çekerken zinciri dişliden çıkarıp filibir sesini ve mümkünse de dış mekan sesini kesmek mümkün olursa sesin nedeni daha net anlaşılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
@Spartiat

hocam ses bu videoda daha net oldu.
(link)

bu linkteki anahtar takımı göbek sökme için iş görür herhalde:
(link)

@Spartiat

(link)

(link)

Evet, bu anahtar seti tam lazım olan.
Sesi gibi görüntüsü de daha net olmuş, göbeğin yaşadığı acı net olarak görünüyor ve duyuluyor.

• Hahaha
Tepkiler: Efe ÇEPEL
@Spartiat

(link)

(link)
Göbeğin uzun zamandır bakım görmediği belli oluyor. Gres yağının yanında bilya da alıp değişim yaparsanız yıllık göbek bakımını halletmiş olursunuz.

Göbeğin uzun zamandır bakım görmediği belli oluyor. Gres yağının yanında bilya da alıp değişim yaparsanız yıllık göbek bakımını halletmiş olursunuz.

hocam bu bilyalar arka jant göbeği, ön jant göbeği ve orta göbek için standart mı oluyor?

yardımlar için çok teşekkür ederim.

hocam bu bilyalar arka jant göbeği, ön jant göbeği ve orta göbek için standart mı oluyor?

yardımlar için çok teşekkür ederim.
Hayır hepsi farklı oluyor. Ön göbekte 10+10 20 tane olurken arka gobekte biraz daha büyük olan 9+9 18 tane oluyor. Orta göbek icin de farklı ölçüler var. Fakat ben bisikletlerimin tüm gobeklerini rulmanlıya çevirdim rahat ettim tavsiye ederim.

@Efe ÇEPEL Göbeği dağıttıktan sonra bilyaların üstündeki gresi kağıt havluyla alıp ışık altında kontrol edin. Çatlak, vuruk, kırık olmayan bilyalarla devam edebilirsiniz bir sorun olmaz.

@Efe ÇEPEL Göbeği dağıttıktan sonra bilyaların üstündeki gresi kağıt havluyla alıp ışık altında kontrol edin. Çatlak, vuruk, kırık olmayan bilyalarla devam edebilirsiniz bir sorun olmaz.
Çatlak kırık olmasada genelde yuvarlaklıklarını kaybetmiş oluyorlar dolayısıyla hepsini birden değiştirmek çanağın ve karşılığın ömrünü uzatır. Ama bence kesin çözüm rulmanlı göbek tak unut.

Çatlak kırık olmasada genelde yuvarlaklıklarını kaybetmiş oluyorlar dolayısıyla hepsini birden değiştirmek çanağın ve karşılığın ömrünü uzatır. Ama bence kesin çözüm rulmanlı göbek tak unut.

Göbek + tel + örme/ördürme bir bakım işine kıyasla fazla masraflı/zahmetli olmaz mı?

hocam bu benim eski bisikletim belki 12-13 yıllık bisiklet, bunu söküp takmaktan korkmuyorum. o yüzden rulman yerine bilyalı olsun, uğraştırsın dert değil. benim derdim öğrenmek, çünkü bisikletçilerin gazlamasından cidden sıkıldım.
işini iyi yapan bisikletçileri tenzih ederim.

Göbek + tel + örme/ördürme bir bakım işine kıyasla fazla masraflı/zahmetli olmaz mı?
Kendim yaptığım problem olmuyor. Bunun yanında ödediğiniz ücrete karşın elde edeceğiniz marjinal faydayı düşünürseniz masraflı olmaz.
hocam bu benim eski bisikletim belki 12-13 yıllık bisiklet, bunu söküp takmaktan korkmuyorum. o yüzden rulman yerine bilyalı olsun, uğraştırsın dert değil. benim derdim öğrenmek, çünkü bisikletçilerin gazlamasından cidden sıkıldım.
işini iyi yapan bisikletçileri tenzih ederim.
Kulübe hoş geldiniz. Ben de bisikletçilerin tavırları yüzünden takım toplayıp giriştim bu işlere. Hoş mesleğimiz de elektrik-makina teknikerliği olunca kaçınılmazdı benim için.

Merhaba arkadaşlar.Arka tekerim sağa sola oynuyor.Sebebi nedir sizce?QR mandalı olabildiğince sıktım.Göbekte sıkıntı var desem jant setini daha yeni aldım.Acaba QR mandalı taktığımız kadro kısmında mı sıkıntı var?
Bu mesaj gözden kaçmış. Ne yaptınız, çözüldü mü? Çözülmediyse, tüm teker mi oynuyor yoksa yalnızca kaset mi? Tekeri yerinden çıkarıp kaseti de kontrol edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri