Benimkisi uzun bir cevap olacağa benziyor, bölümlere ayırıyorum o yüzden
Bölüm 1: Sevgili
@aytacdirek , Bisiklet üstündeyken müzik dinlemenin ilk olarak çok büyük dikkat dağınıklığına sebep olduğuna, ikinci olarak da kulağı tıkadığımızda bizi uyaran araç ve yayaların (ki bunlar trafiğin doğal unsurlarıdır ve biz de bu unsurlardan biriyiz) uyarılarını duyamayız ve bu kazaya sebebiyet verir. Yani tarfikte bisiklet üstünde kulaklık kesinlikle söz konusu olmamalıdır.. Bisiklet yolunda istediğiniz şekilde müzik dinleyebilirsiniz
Yorumunuzu yıllar sonra bile birileri okuyacak, yeni başlayanlar için tehlikeli bir tavsiye. Lütfen yorumunuzu düzenleyiniz
Bölüm 2: Sayın
@halil halil savaşa mı gidiyoruz efendim? Erkeklere yumruk ne demek? Bisikletliye (sebebi her ne olursa olsun) laf atanlara inip yumruk mu atalım? Çözümünüz gerçekten bu mudur? Cevabınızı merakla bekliyorum, saygılar.
Bölüm 3: Sevgili
@ATALAY16 , bahsettiğiniz konu resmen bisikletçilerin kanayan yarasıdır. Bu problemi yaşamamış bisikletçi neredeyse yoktur... Bir numaralı tepkileri kask takan birini görünce uzaylı görmüş gibi bakmalarıysa, iki numaralı tepkileri de "erkek adam tayt mı giyer!?"dir. Gözleri alışık değil, gözlerini de geçtim beyinleri alışık değil. Beyinleri neye alışık? Haftasonu sahilde mangal yapmaya alışık, AVM'ye akın etmeye alışık, ama yolda bisikletli görmeye maalesef alışık değil.
Probleme yönelik, olası çözümlerden de bahsedeyim. Kendimce bulduğum çözümlerdir bunlar;
Çözüm 1- Yol bisikleti mi yoksa dağ bisikleti mi kullandığınızı bilmiyorum, yol olduğunu kabul(temenni
) ediyorum. Performans sürüşü yapmadığınızı belirtmişsiniz, ve temel amacınız yokuş çalışmak. Yani çok yüksek hızlara çıkmıyor, rüzgar direnciyle fazla uğraşmıyorsunuz. Bu durumda size ilk önerim eşofman görünümlü, içinde pedi olan taytlardır. Bu kesin çözümdür. Sizi gören, eşofmanı görecek. Bitti gitti
Çözüm 2- Evet, performans sürüşü yapanlarla birlikte çıkmalısınız. Bu size çok şey katacaktır. Çok şey öğretecektir. Nasıl yavaşlamanız gerektiğinden, nasıl dönmeniz gerektiğine, bisiklet üstünde nasıl görünmeniz gerektiğine kadar, sizden daha tecrübeli sürücülerin davranışlarını gözlemleme ve örnek alma olanağı bulacaksınız, ARTI, hiçkimse size laf atma cüretini gösteremez çünkü siz 5 (mesela yani) kişisiniz
Döveceğinizden değil ama, dayak yiyebileceği ihtimalini anlaması açısından etkili bir sayı
Kalabalık her zaman iyidir. Her açıdan!
Çözüm 3- En hassas çözümü en sona bıraktım, çünkü bu aslında bahsetmek bile istemediğim bir çözüm. Ama yine de yazmak istiyorum. Hemen şimdi internet tarayıcınıza "road cyclist" yazın ve "görsellere" tıklayın. Yani resim araması yapın. Açılan resimlere sıkılana kadar bakın. Bakarken de şunu düşünün, eğer bugün yolda, sizin yerinizde bu resimlerdeki bisikletçilerden biri olsaydı laf atarlarmıydı? Bu sorunun bir cevabı yok. Sonuçta yaşadığımız ülke belli
Ama cevap, "hayır"a biraz yakın, değil mi? Neden peki? Profesyonel görünüyorlar değil mi? Evet.. Çok uzun yıllardan beri bisiklet üzerinde oldukları belli.. Gidonu tutuşlarından, ayaklarını pedala basışlarına, seleye oturuşlarından, başlarını aşağı büküşlerine kadar profesyonel görünüyorlar. Peki bu insanlar ilk bisikletlerine bindiğinde de böyle miydiler? Hayır
Keşke olsa fotoğrafları da, hep beraber farkı görüp ibret alsak...
Arkadaşlar, bisiklet üzerindeki her saniye bizim için bir tecrübe, ve bize mutlaka birşeyler katar.. Birgün aslında sırtınızı çok dik tuttuğunuzu farkedersiniz, (mesela yolda başka bir bisikletçi gördüğünüzde) onu düzeltmeye karar verirsiniz. Ve tam olarak durmanız gerektiği gibi durduğunuzda, bu sefer pedala basışınızın amatör gibi olduğunu farkedersiniz, onu düzeltirsiniz, sonra başınızı (kurbağa gibi
) çok kaldırdığınızı farkedersiniz, vs. vs.. Ve sonunda, bisikletin üzerinde bir profesyonel gibi durursunuz. Bir bütün gibi
Zaten o saatten sonra, şu fotoğraflardakiler gibi olursunuz, sıkıysa laf atsınlar
Yiğidi öldür, hakkını yeme diye laf var. Bu fotoğraflardakiler de tayt giyiyor, ama gözümüze çarpıyor mu? Hayır.. "Adam bisiklete binmek için doğmuş be abi" diyoruz. Öyle bir durmuş ki bisikletin üzerinde
Sanat eseri gibi..
Sözün özü, (öz mü kaldı
neyse,) zaman arkadaşım.. Zaman.. Sen sakinliğini koru, profesyonel gibi düşün, profesyonel gibi ol. İnat et, hırs yap, istersen de gurur yap! Ama kafaya koyduysan bu işi, eninde sonunda halledersin
http://www.nexercise.com/wp-content/uploads/2013/05/11875499_xl2.jpg