Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Artık dayanamıyorum! İstanbul'u terk edeceğim diyenler!

Scudo
cittaslow bi yer. mesela seferihisar sakiiiin gamsııız bi hayat

izmir - şakran hayalim var sakin sessiz ve çok güzel denizi var.

@Birhan K.
Gelibolu'nun piyasası biraz kısırdır. Onun yerine size Çanakkale'ye yerleşmenizi tavsiye ederim.
Ya da ALIN 15 tane bisiklet, yerleşin Gökçeada'ya, bisiklet kiralayın, dağ Bayır insan gezdirin. Al sana Girişimci iş fikri.

Memleketim Kastamonu Cide'ye yerleşmek istiyorum. Bir yol bir mtb bisikleti, ve düzenli yatan 1.000 maaşla gül gibi geçinip giderdim valla.

Sonuna kadar dayanacağım. İstanbul da yaşlanıp öldükten sonra mezarımın üstüne beton döktürüp İstanbul ile bütünleşeceğim.

@Kuzey Ege
Biz şehirli kafasıyla düşünüyoruz, o yüzden kısır geliyor oralar.. Halbuki kazandığın yeter, geçinir gidersin. Yeter ki işini düzgün yap. Şehir hayatı bizi acımasızlaştırdı. Hep daha fazla kazanmaya niyetleniyoruz. Ben artık bezdim, karnım doysun yeter diye düşünüyorum. Şunun şurasında 30-35 yıl daha ömrüm kalmış. Şehirde heba etmek istemiyorum. Metrobüs, otobüs, Taksim-Bakırköy dolmuşları, hatta bunların kalabalığını bırak, dün Boyner'de ayakkabı almaya çalışırken bile tam 13 dakika kasada kuyrukta bekledim. İnanılmaz ama vardığımız nokta bu. Bu aşağılık hayatı yaşamaktansa gider karın tokluğuna çalışırım, keyfime bakarım. Fazlasında gözüm yok ya. Hayatın bana "emrettiği" şeyleri yaptım işte. Okudum, üniversite bitirdim, kendimi iyi kötü geliştirdim.. Ama gittikçe hayat daha da zor ve anlamsız olmaya başladı.

Bu arada Gelibolu'da o kadar da kısır bir ortam yok bence. Memur ve asker nüfusu çok fazla. Yerliler de az değil.. İyi bir fikirle çarşıya atılırsanız iyi paralar kazanırsınız. Gelişmeye çok açık bir liman kasabası.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@promuro Forumdan hemşehri bulma keyfi. :D

Nereye gitmek isterdim? Şöyle İzmir dahil güneye doğru bir yerler olabilir. Yurtdışı olursa da Polonya olabilirim. İskandinav ülkeleri olur. İstanbul 2 haftadan sonra zarar insana buna karar verdim ben. Dünyanın en mutlu insanını getirin, sinir stres sahibi olur adam...

Bisikletim & Sırt Çantam ile Muğla Fethiye'ye kamp atmak istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
@Birhan K.
yok, ben orada ticaret yaptım, ordan biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@Samet Arslan Neresindensin Cide'nin ? Belki uzaktan tanıdık akraba falanızdır :D

@Birhan K. Olayı özetlemişsin usta. İstanbul'da yaşayan bir adamın ömrünün ortalama 5 yılı trafik, kalabalık derdinden çöp oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
İnatla dayanıyoruz ama napalım...

Kimse yazmamış ben yazayım; ufak tefek bi Yunan adası...
Paros olabilir.

İnşallah öyle bi fırsat olur da, ömrümüzün sonuna gelmeden şu şehirden, şu ülkeden, küfrü basıp herşeyi geride bırakıp gidebilirim. Ciddi sıkıldım. Seçim geyiği de değil bu bahsettiğim ha ona göre. Yani "efendim X partisi iktidar oldu, bu ülkeden artık gitmenin vakti geldi" geyiği değil. İnsanımızın hala "insan" olamadığı, bir sürü hayvanla hergün metroya binip, kaldırımda yürüyüp, trafikte karşılaştığımız, "okumuş" dediğimiz tiplerin bile birçoğunun büyük gerizekalılar olduğunu ve gram gelişme gösteremeyeceklerini gördüğüm için söylüyorum bunu.

Kaldı ki, insanımız hiçbirşey öğrenmeye, daha iyiye götürmeye falan da hevesli değil yani. Gelişmiyoruz. Adam evrimleşmiyor resmen. Bunun için bi çaba da sarf etmiyor. Hala direksiyonda bebek oturtanlar, hala bebek arabasıyla kaldırım yerine yoldan gidenler, hala ilk defa karşı cins görmüş gibi yanınızdaki hatuna bakanlar, hala yere sokağa vs'ye çöp atanlar, hala tükürenler....vs.vs.vs.

Bunlar yetmiyormuş gibi, eskiden özür dilenen şeyler de artık feci bir şekilde yüzsüzlüğe vurulmaya başlandı. Adam ters yönden gelmiş, benim yol vermemi bekliyor. Laf ediyorsun, "kullanılıyor burası zaten, ne var yol versen" diyor. Vermiyorum diyorsun, bu sefer karşındaki ayı kavga çıkarmaya çalışıyor.

Ülkede haklıyken ezik davranmak zorundasın. Ya da belinde silahın olacak. Çekip çekip vuracak, temizleyebildiğin kadarını temizleyeceksin :) Ya da yuta yuta, içine ata ata kanser olacaksın.

Ya da bunların hiçbiriyle uğraşmayıp, bizim az buçuk medeni halimiz olan Yunana gideceksin. Hayatını yaşayacaksın.

İstanbul değil, ben artık insanımıza dayanamaz hale gelmişim baksanıza :)

Fethiye... Eşimle ortak bir karar aldık. En geç 6-7 sene içerisinde oraya yerleşmeyi düşünüyoruz. Peşimizden yakın arkadaşlarımız ve bacanağım da gelecek.. Planlar hemen hemen hazır.. :)
Gitmek istememizin en büyük sebeplerinden bir tanesi oradaki okullarda, oraya yerleşmiş turistlerin çocuklarının olması. Kültür ve yabancı dil gelişiminin hem bizim hem de çocuğumuz bakımından İstanbul kolejlerinden daha iyi olacağına inanıyoruz.
Ayrıca,
Doğası, tarihi, su şehri olması ve Antalya, Göcek gibi yerlere yakınlığı bizi cezbediyor.. Denizin turkuazına zaten diyecek birşey yok..Marinası da diğer Muğla ilçelerindeki marinalara oranla oldukça ucuz. Tekne çekmek için insanlar sazlık alanları bile kullanıyor ki sazlığın bile altı tertemiz.. Çok fazla köy olduğundan pazarı hem uygun hem de herşey organik.. Grafiker olduğum için restaurantlara veya otellere yönelik çalışmalar yapmayı ya da beyin ve göz yorgunluğum çok fazla olursa o dönemde, denizle ilgili bir meslekle uğraşmayı hedefliyorum... :)

Geri