Scudo Sports

Artık Otobüslerde Bisiklet Taşıyabileceğiz

güzergahlar tam saçmalık,
sahil boyu güzergah zaten bisikletli o güzergahta bisikletli bisiklete biniyor,
önemli olan bisiklete binebilebilecği yere gtürebilmek, örnek kayabaşında oturan adam kabataş a sahilde sürmeye gidebilmeli, yada kabataşdaki vatandaş mtb sini arnavutköy ormana götürebilmeli güzergahlar bu tarz mantıkla düşünülüp koyulmalı bence

Scudo
@Ahmet F.ELBİRŞu anki güzergahların yanlışlığına katılıyorum, ancak nasıl olması gerektiği hakkındaki düşüncenize katılmıyorum.

Otobüsler toplu taşıma amaçlıdır. Toplu taşıma aracında bisiklet taşımanın esas gayesi, bisikletin vasıta olarak kullanılmasına yönelik olmalıdır. Gezme ve eğlenme belki ikinci gaye olabilir.

Bisikletin vasıta olarak kullanılması için; tehlikeli, yokuşlu, uzun menzilli, veya başka bir şekilde bisiklete zorluk çıkaran güzergahlarda bisiklet taşıma aparatı istisnasız her otobüste olmalı(*), ve aparatların ileride talebe göre 2'den fazla bisiklet alabilmeleri lazım (veya arkaya da taşıyıcı koyabilirler). Ayrıca yerleşim ve iş merkezleri arasına öncelik vermeleri lazım, çünkü bisiklet en çok işe/okula giderken vasıta olarak kullanılıyor. Bir de alışverişe giderken.

Günün saatine ve yoğunluğa göre güzergahlar arasında otobüs kaydırması veya takası yapıyorlar. Bir güzergahın her otobüsü taşıyıcılı olunca (diğer güzergahlarınki taşıyıcısız ise) bu kaydırma/takası nasıl yaparlar bilemiyorum. Ama teknik bir sorundur, bir şekilde çözülür sanırım. Belki zamanla tüm güzergahların tüm otobüsleri taşıyıcılı olur mesela.

• Beğen
Tepkiler: Max Torque ve Sefa
Sahil güzergahları belki saçma veya gereksiz olabilir ancak Barbaros Bulvarına çıkan hatların çok gerekli ve yerinde olduğunu düşünüyorum.

Barbaros bulvarını hangi hatlar çıkıyor?Ytü durağının önünde görmüştüm geçen haftalarda ama daha devamı gelmedi.Galiba az sayıda araç var.
Ayrıca Barbaros bulvarını çıkmak zor mu sayılır?Benim çıkabilmem kapasitem şuan hiç yok(kilomdan dolayı) ama ilerde olur mu bilmiyorum.

Edit; önceki sayfada verilmiş benim gördüğüm araç 40B galiba.

@M. Mert Babayiğit

Evet 40B hattında var.
Barbaros bulvarı trafik saatinde kolay gözüküyor olabilir ama boşken bir görün o yolu çok dik ve uzun bir rampa. Ayrıca iş sadece size bağlı değil mesela o rampa mtb ile çıkılırsa bisikletten nefret edebilirsiniz. :)

Zaten mtb kullanıyorum lastik de 29'' 2.2 raceking:)..Mecidiyeköyden okula gidip gelmeye başladım(ytü),
yine Barbaros bulvarının yarısında kalıyorum hatta dikleşen yere pek inmiyorum ama yine de zorluyor şimdilik.
Aşağıya inersem artık buradaki araçları beklerim yoksa yukarı çıkmak zor, elimle yürüyerek götürsem millet tip tip bakar herhalde:)

Bir şey olmaz çıkın, zorlanırsanız yürüyün :) 3-5 seferden sonra inmeden çıkarsınız. Elalem ne der diye fazla kafaya takmayın ;)

LT28h cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Uçmakdereli
Biraz sabır ve çaba. Isyerim Barbaros caddesinde elinde çıkaran da gördüm, kamyonete asılan da, kendi çıkan da. Evim Libadiye caddesinde, ilk başlarda mola ile çıkıyordum ancak şimdi teklemeden çıkıyorum.

• Beğen
Elle çıkmanıza kimse bir şey demez belki bisikletin zinciri attı bir şey oldu bozuldu... :)

• Beğen
Bisikleti ister elime alirim,ister omzuma, ister tek teker havada kullanirim. Mal benim malim hayat benim hayatim kime ne? :)

takilmayin boyle seylere. Oyle diyecek olan insanlar bisikletin b sini bilmeyen insanlar

İşte budur, o ne diyecek bu ne diyecek diye bakarsak, kendi fikirlerimizi unutmaya başlarız.
kimseden onay almaya gerek yok Berksan'ın dediği gibi :)

@Berksan

• Beğen
Tepkiler: Berke
darısı kocaeliye biraz zor demeyeceğim çünkü kocaeli büyükşehir bu tür atraksiyonlara meraklıdır her zaman.inşallah olur ama.

Geri