Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Asansöre bisiklet sığmıyor?

valla öyle bir asansör yapmışki bizim müteahit çocuk koltuklu sedona 920 + bayan bisikleti +araç taşıma aparatı + ben aynı anda rahat rahat sığıyoruz.ayrıca 2 tane yapmasıda babasına rahmet okumama yetiyor.24 dairelik binada müteahitin asansör fantazisi yapmasına şaştım :)

• Beğen
Tepkiler: Tolstoy ve KRY
Scudo
aynı sorun bende de var 21 kadro 29 jant bısıklet dık zar zor sığıyor. sığdırıdım 3dk benım içeri sığmam 5-6dk asansor emniyet kapısın gidona takılmadan kapanmasını sağlamak ile geçiyor.

Bende de asansör eski tip ve ufak, akordiyon açılan güvenlik kapısı da cabası. Bina altında ufak bir kapalı garajımız var, garajda park yeri yapmışlar ama ortalık hurda bisiklet kaynıyor orada ve yer yok, zaten o tip parklara sağlıklı kitleme yapmak da imkanlı olmuyor(önden teker sokmalı ince demirli birşey) İlk günler 7 katı indir çıkar yaptım ama o da olacak gibi değil. Şimdi garajda bahsettiğim park aparatlarına ön teker sokmadan yandan bağlıyorum bir şekilde, öyle bir yer denk getirebildim sonunda. Orası olmasaydı kolonlardan birine kalınca bir zincir sarıp onu orada sabit bırakıp, kendi kilidimi ona bağlamayı düşünüyordum. Mevcut asansör standartlarında bir asansör olsaydı işimiz ne kolaydı oysa.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Bende asansöre sığmayınca ön tekeri söküp takıyordum ama bu tekeri sökünce diski merkezlemek çok zor. Freni sıkıp pimi sıkıştırıyorum ama kesinlikle merkezlenmiyor. El yordamı ile bakarak ancak düzeltebiliyorum. Ve 7. Katta oturuyorum. Bu lastiği takarken başka nelere dikkat etmek gerekir? Tekeri oturtup frenleri sıkınca söylendiği gibi kendisini ayarlaması lazım.

Birde bu şekilde bisikleti dikleştirince bisikletin frenlerine asla dokunmamak lazım. Birincisi ön teker sökük olduğu için balatalar yapışabilir. İkincisi normalde fren kolunda mevcut olan hava olağan olmayan bir pozisyonda fren yapıldığı için hortumun içine girebilir ve fren performansını etkileyebilir.Yaptığım araştırmalar sonucunda öğrendiğim kadarıyla.

@ekingklp Demek ki göbeğin maşaya göre konumlandırılması hassas yapılmamış. İyi hizalanmış bir göbekte dingil maşa boşluğuna maşayı dışarı kasmadan tam fiti fitine oturur ve oturduğunda disk balataları tam ortalar. Göbeğin yanlarına pul ekleyerek, veya bişeyler çıkararak, hassas hizalamaya zaman verip kendiniz yapmalısınız. Böyle hassas ayarlar için gereken zamanı vermez bisikletçiler. Çünkü detay bir iştir ve çok zaman alır. Kendiniz yapmalısınız bu ayarı.

@ekingklp Demek ki göbeğin maşaya göre konumlandırılması hassas yapılmamış. İyi hizalanmış bir göbekte dingil maşa boşluğuna maşayı dışarı kasmadan tam fiti fitine oturur ve oturduğunda disk balataları tam ortalar. Göbeğin yanlarına pul ekleyerek, veya bişeyler çıkararak, hassas hizalamaya zaman verip kendiniz yapmalısınız. Böyle hassas ayarlar için gereken zamanı vermez bisikletçiler. Çünkü detay bir iştir ve çok zaman alır. Kendiniz yapmalısınız bu ayarı.

Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. İnternette bu ayarın nasıl yapılacağı hususunda videolar varsa oralardan bakıp yapabilirim. İnternetten bakarak akort bile yapmasını öğrenmiştim. Zaten kendim uğraşmayı da çok severim. Sanırım dediğiniz gibi tam yerini bulamadığı için uğraştırıyor.Yoksa bu kadar hassas olmaması gerekir düşüncesindeyim.

Geri