Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Asgari ücret 380.46 YTL

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Asgari ücret söz konusu olunca insanlar doğrudan kamuyu sorumlu tutuyor ama atladığımız birşey var.

Devletin belirlediği miktar asgari, yani en az olması gereken miktar. İnsanlar bu ücretin azlığından yakınıyor, evet haklılar ama burada baskıyı devlete değil işverene yapmalılar. Bütün asgari ücretliler ortak bir dille işverenine emeğinin gerçek karşılığını vermesi konusunda baskılamalı.

Bir asgari ücretli olarak söylemeliyim ki, bu miktar çok çok az ama bunun suçu devlette değil, kârından az da olsa feragat etmekten kaçan aç gözlü işverenlerdedir...

%21 hayırlı olsun..

Scudo
Devlet değil. Hükümet! Devlet yapıdır, hükümet yapıyı yönetendir. O yüzden Devleti canlı bir varlık olarak gösteremeyiz. Yapıyı yöneten hükümettir sorumlular. Bu fakirleşmenin sorumluları.

O yüzden Devleti yönetecek hükümetleri seçerken, amanin bu başımızdaki giderse ne olacak denmemesi gerekir. Yani devlet kalıcıdır. Hükümet gidici. 300 euro yu bozdurup bozdurup harcarız artık.

masamdaki silgiden cok dilek diledim asgari ucret azalsin diye, bu para bu millete cok bile diye ama olmadi

• Muhteşem
Tepkiler: Eshquia™
enflasyon 12%
asgari ücret artışı 21%
dolar artışı 27%
market fiyatları artışı en az 40%
gerçek diye birşey yok. tamamen göreceli işte. kime göre neye göre?
Allah yardımcısı olsun bu insanların.

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa
Bir asgari ücretli olarak söylemeliyim ki, bu miktar çok çok az ama bunun suçu devlette değil, kârından az da olsa feragat etmekten kaçan aç gözlü işverenlerdedir...

%21 hayırlı olsun..

Bence %21 pek hayırlı olmayacak çünkü geçen sene Şubat ayında 392 dolar alırken bu senenin Şubat ayında 377 dolar alacaksınız.

Açlık sınırının 2517tl yoksulluk sınırının 8198tl olduğu bir ekonomide,bir pahalılıkta,insanlara 2825tl ile geçinin diyen bir yönetim,bir kafa ve anlayış mevcut ise,ben böyle düzenin içine tüküreyim!

Açlık sınırının 2517tl yoksulluk sınırının 8198tl olduğu bir ekonomide,bir pahalılıkta,insanlara 2825tl ile geçinin diyen bir yönetim,bir kafa ve anlayış mevcut ise,ben böyle düzenin içine tüküreyim!
Bu rakamlar neye göre hesaplanıyor bilmiyorum ama çok rahat yaşayamasamda açlıktan ölmedim.
Fransa'ya geldikten sonra burada yaşayanların niye dönmediğini anladım.
Şu yurtdışı oy kullanımı açıldıktan sonra ülkem daha kötü oldu bana kalırsa.

Bu rakamlar neye göre hesaplanıyor bilmiyorum ama çok rahat yaşayamasamda açlıktan ölmedim.
Fransa'ya geldikten sonra burada yaşayanların niye dönmediğini anladım.
Şu yurtdışı oy kullanımı açıldıktan sonra ülkem daha kötü oldu bana kalırsa.
Rakamlar kişibaşı gelir,gayrisafi milli hasıladan tutunda,enflasyon oranlarına ve tüketim mallarındaki pahalılığa kadar birçok etken göz önünde bulundurularak hesaplanıyor,ve bu veriler temmuz ayına ait,muhtemelen şuan dahada yüksektir,ben en basitinden şuradan bakmalarına razıyım,mutfak masrafına baksınlar geçtim elektrik doğalgazı,geçen yıla göre yüzde kaç artmış ona göre ücret arttırımını yapın bari be adamlar!

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.

Duzenin icine tukurmekte sonuna kadar haklisiniz da burada bence onemli bir mesele var sizin yazdiginizi gorunce aklima geldi.
Aclik yoklsulluk siniri ve asgari ucret orani cok iyi bir gosterge ( ozellikle gelir dagilimi icin ) pek cok ulkede. Turkiye'de bu oranin yuksek olmasi cok eskiden beri var olan bir durum. Hatta mevcut iktidar oncesi bu daha da kotu durumdaydi, 2007'ye kadar bunu dusurduler eskiye gore iyilestirdiler. Esas mesele calisan kesimin ne kadarinin bu maas aldigi. 2003 yilinda calisanlarin %9'u asgari ucretliyken su an bu oranin %40'un uzerinde oldugu tahmin ediliyor. Tahmin edilmesinin sebebi ise SGK'nin asgari ucretle calisan isci sayisini aciklamamasi. En son 2014'te MHP'nin verdigi soru onergesini cevaplamislar o zaman %40.45 mis.
Tabi bu oranlarin icine kayitdisi asgari ucretin altinda calisanlar, kacak calisan multeciler, asgari ucrete anlasip eline daha azi gecen calisanlar vs. dahil degil.

Memurların gözü yaşlı. 2021 için ilk 6 ay % 3, diğer 6 ay için % 3 zam oranımız var :) Hayırlısı olsun bakalım. Elinizdeki malzemenin kıymetini bilin. Her turdan sonra bisikletinize ufak da olsa bakım yapın. Çok şükür kötü günler geride kaldı :)
Sarı sendikanın yönetim kadrosu ve ölü numarası yapan tabanı bir keyif çayı içer artık.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Duzenin icine tukurmekte sonuna kadar haklisiniz da burada bence onemli bir mesele var sizin yazdiginizi gorunce aklima geldi.
Aclik yoklsulluk siniri ve asgari ucret orani cok iyi bir gosterge ( ozellikle gelir dagilimi icin ) pek cok ulkede. Turkiye'de bu oranin yuksek olmasi cok eskiden beri var olan bir durum. Hatta mevcut iktidar oncesi bu daha da kotu durumdaydi, 2007'ye kadar bunu dusurduler eskiye gore iyilestirdiler.
Burada hatalısınız. 40 yaşıma 3 ay kaldı 80 leri 90 ları bir memur çocuğu olarak geçirdim. Annem ve babamın standart memur maaşı ile(kaldı ki işçiler o zamanlar daha iyi maaş alırlardı) ev yaptılar. Hiç bir zaman borç batağına girmedik. Ayrıca en net hatırladığım şey 2 haftada bir o zamanlar adı tanzim satış olan tansaştan 3-4 araba alış veriş yapabilirdi ki hiç bir zorluk çektiklerini hatırlamıyorum. Şu anda standarda göre iyi maaş alan biriyim ama annem ve babamın yaptığı o alışverişleri yapamıyorum. O yüzden yanlışınız var. Yanlış şu evet eski enflasyon oranları yüksekti fakat ona göre artan maaşlar vardı gıda harcamalarını kesmek durumdan kimse kalmazdı.

Burada hatalısınız. 40 yaşıma 3 ay kaldı 80 leri 90 ları bir memur çocuğu olarak geçirdim. Annem ve babamın standart memur maaşı ile(kaldı ki işçiler o zamanlar daha iyi maaş alırlardı) ev yaptılar. Hiç bir zaman borç batağına girmedik. Ayrıca en net hatırladığım şey 2 haftada bir o zamanlar adı tanzim satış olan tansaştan 3-4 araba alış veriş yapabilirdi ki hiç bir zorluk çektiklerini hatırlamıyorum. Şu anda standarda göre iyi maaş alan biriyim ama annem ve babamın yaptığı o alışverişleri yapamıyorum. O yüzden yanlışınız var. Yanlış şu evet eski enflasyon oranları yüksekti fakat ona göre artan maaşlar vardı gıda harcamalarını kesmek durumdan kimse kalmazdı.

Ayni nesildeniz, 1 yil yasliyim sizden cocuklugum da benzer kosullarda gecti. Dediklerinizde haklisiniz ama ben asgari ucretin aclik/yoksulluk sinirina oranindan bahsediyorum. Simdiki memurlar da sizin dediginiz gibi daha kotu durumda ama dedigim gibi benim yazdigim memur maasi ile ilgili degil. Cevabinizi gordukten sonra da usenmedim sayilari buldum tablo yaptim hatta.

Screenshot 2020-12-28 at 15.35.32.png

Eger sayilari yanlis. bulmadiysam degisim yukarida goruldugu gibi. Bu tabloya calisanlarin yuzde kaci asgari ucretli onu da yine bir onceki mesajimda yazdigim sebepten ekleyemedim.

Reis çık artık balkonada 3 de 😂😂 Ağlanacak halimize gülüyoruz. O degilde keske şu dechatlon dan alacaklarımi alsaydım.. 😭😭

• Hahaha
Tepkiler: a.valverde
Ayni nesildeniz, 1 yil yasliyim sizden cocuklugum da benzer kosullarda gecti. Dediklerinizde haklisiniz ama ben asgari ucretin aclik/yoksulluk sinirina oranindan bahsediyorum. Simdiki memurlar da sizin dediginiz gibi daha kotu durumda ama dedigim gibi benim yazdigim memur maasi ile ilgili degil. Cevabinizi gordukten sonra da usenmedim sayilari buldum tablo yaptim hatta.

252216 dosyayı görüntüle

Eger sayilari yanlis. bulmadiysam degisim yukarida goruldugu gibi. Bu tabloya calisanlarin yuzde kaci asgari ucretli onu da yine bir onceki mesajimda yazdigim sebepten ekleyemedim.
Bende siz üşenmediğiniz için tabloyu inceledim. Bir de ne göreyim başkanlık sistemi bizi uçuşa geçirmiş asgari ücret açlık sınırını 2017 yılında aşmış. Teşekkürler Türkiye. :) Neyse dediğimi anladınız siz büyük sorunlar şu anda ülkede. Aç kalacak herkes kimse farkında değil. :)

Edit : İşin şakası düzelen bişi yok. Rakamlar değil alım gücü önemli. Gerisi enflasyon sepetinin tüik teki amcaların canları ne istiyorsa genelde o.

Edit 2 :
Selçuk Geçer abimiz bugünkü videosunda 9:18 dk dan sonra benim demek istediğim şeyi çok basit 2 cümle ile açıklıyor. Dileyen izleyebilir.

Son düzenleme:
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri