Scudo Sports

Asgari ücret 380.46 YTL

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Asgari ücretle çalışıyorum . Evliyim . Birden fazla hobim var. Bazılarından para kazanıyorum bazıları mutlu olmak için. Asgari ücret ile geçinirken eğer ki bu düzen hep böyle gidecek gibi borçlu bir şekilde ölüp giderim diye düşünüyorum .

Tabi okurken , bir şeyler yaparken bir sürü hedef hayal vardı. Ama yaşadığım ülke bunların hepsini birer birer söndürdü. Temelli bunlara geçim sıkıntısı deniyor aslında.

Asgari ücretin artması azalmasını bile takip etmiyorum artık . Bilimsel değilde manevi olarak yaklaşıyorum her şeye .

Memleket için hayırlısı olsun derdim hep. Sonra memleketten basıp giden arkadaşlarıma baka kaldım. Bir nevi kurtardılar kendilerini .

Scudo
Asgari ücretimizi hamd olsun , günde 14 saat çalıştığım fabrika kuruşu kuruşuna banka hesabımıza yatırıyor .

Gerçi işe alınırken bir kaç kağıda imza attık . Muhasebe her ay 500 tl sini geri alıyor ama bunca işsiz varken buna da şükür etmek lazım. Benim derdim asgari ücret ile değil şükürsüz ev halkı ile.

Neymiş efendim '' Baba her gün ekmek yiyoruz kafamız çalışmıyor'' Baktım vatana millete faydası olmayacak , asi yetişiyor keratalar hemen okuldan aldım.Bak sen hele . Kuru ekmeğe şükür etmiyor , karnının doyduğuna şükür etmiyor kendi tembelliğine bahane buluyor. Kafası çalışmıyormuş. Aynı sınıfı paylaştığın 70 arkadaşının kafası nasıl çalışıyor. Aklı sıra beni kandıracak keratalar. Bundan sonra ışıklarda mendil satıp , ev ekonomisine katkı sağlayacaklar. Yok öyle 2 dönüm bostan yan gel yat Osman.

Hanım desen ayrı bir şükürsüz ayrı bir memnuniyetsiz. Neymiş efendim '' Bey bana kıyafet al , bey ayda 1 de olsa dışarda yemek yiyelim vs '' . Hep bu Ameriga'nın , İsrail'in oyunlarına kanıyor. Kıyafet almasan ölür müsün ? Dışarda yemesen ölür müsün ? Otur evinde ye ekmeğini iç keyif çayını. Bu kadar lüks şeyleri neden benden istiyorsun ki. 2 yama yapsan kıyafetine incilerin mi dökülür ?Bir lokma bir hırka ile yaşamış eskiler. Şükredeceksin ki rızkın bereketli olsun. İsyan isyan nereye kadar.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Başlık çok iyi canlanmış 😂 😂 😂

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
@Kutay P acaba o zamanki askeri ücretle bisiklet alabilen varmıydı? yada malzeme fiyatları nasıldı? Forum ihtiyarları bilir.

O kadar eskiye gidemem ama ben 2012’de asgari ücret net 701 lirayken 1450 liraya Carraro Cr 022 almıştım. Asgari ücretin tam 2 katıymış. Şimdiki durumda asgari ücretin 1.5 katı bu bisiklet. Yerli üretim için durum bu.

Sayı vermeden bahsedeceğim, 2013’te aldığım Cervelo o günkü asgari ücretin kaç katıysa, bugün de aşağı yukarı aynı katı, %10 gibi bir fark eder belki, daha fazla fark yok.

Yani “asgari ücret - bisiklet fiyatları” oranının pek değişmediği sonucuna varıyorum ben

Asgari ücret alıp kirada oturan ve geçinemeyen, mevcut iktidara da laf ettirmeyen bir amcamız, sırf onun hakkını arıyorum diye beni vatan haini ilan etmişti. O günden sonra bu kesim hiç umurumda olmadı.
@Kutay P acaba o zamanki askeri ücretle bisiklet alabilen varmıydı? yada malzeme fiyatları nasıldı? Forum ihtiyarları bilir.

İhtiyar olmaya gerek yok. 2012 senesinde 1,5 aylık KYK kredim ile Bianchi marka bisiklet(sıfır) almıştım.

@Serkan Mıstınoğlu Abi demek ki o zamanda insanlar zor ulaşıyor idi, şimdide durum aynı, buradan şunu anlıyorum insanların alım gücünün önüne bilinçli olarak set koyuluyor. Başka şeylere yönelip gözleri açılmasın, hayatları yaşama gayeleri sadece geçim olsun. Bizde istediğimiz gibi at koşturalım sistem bu

Para kazanılmasa ülke fakir olsa anlarım. Milyarca tl lik vergi borçları silinmese. Mercedesler bmw fahiş fiyatlara olmasına rağmen satılmasa. Mılyon liralara evler alınmasa doğru. Para nerelere gidiyor malum. Tes-iş sendikasının önündeki arabalara bak anlarsın ne dediğimi. Kimi tuttuklarını falan.

İşçinin hakkını savunacak olan sendikacit toplantıya bir trilyonluk Audi ile gidiyorsa ve işçi hâlâ o sendikaya üye olup bu sendika ağalarını zengin etmeye devam ediyorsa söylenecek bir söz kalmamıştır zaten. Alan razı veren razı, ne diyelim?

2012 yili asgari ucret net 701,24 TL ve 03/01/2012 gram altin fiyati da 96,94 olarak gorebiliyoruz. kisaca ; net ucret ile 7,23 gram altin alabiliyormusuz.
Bu gun gram altin fiyati 460.-TL , dolayisyla , sadece ayni sartlarin saglanabilemesi dahilinde bile ; asgari ucretin net olarak 3327.-TL olmasi gerkiyor.
Ama sadece gerekiyor diyebiliyoruz.

2012 yili asgari ucret net 701,24 TL ve 03/01/2012 gram altin fiyati da 96,94 olarak gorebiliyoruz. kisaca ; net ucret ile 7,23 gram altin alabiliyormusuz.
Bu gun gram altin fiyati 460.-TL , dolayisyla , sadece ayni sartlarin saglanabilemesi dahilinde bile ; asgari ucretin net olarak 3327.-TL olmasi gerkiyor.
Ama sadece gerekiyor diyebiliyoruz.
Paraya inanmam. Altın her zaman değerlidir. O da bizde yok. :)

Bu nasıl iş anlamıyorum ben bekar halimle yetmiyor diyorum. Adam kirada ve çocuklu bir aile Allaha çok şükür diyor. Eyvallah bizde Müslüman bir ailenin ferdiyiz. Şükretmek başka birşey hakkının gasp edilip seni bu düzende yaşamaya mahkum etmek başka birşey ve bu olanlara susarak bu günümüzede şükür olsun demekte artık bambaşka birşey. Adını varın siz koyun. =))
İş yerinde neler görüyorum insan hayret ediyor gerçekten. Evlenmek sadece evlenmek için tam anlamıyla. Gelenek gibi birşey olmuş. Yanımda çalışan abi hergün dert yanıyor hanım çalışmıyor 2 çoçuk var diyor ev kira borç harç.. Adam sayesinde yağ, şeker, yumurta fiyatlarını öğrendim. Hergün zamlı fiyatları söylüyor. Kuruşu kuruşuna kadar biliyor bim, a101 türevi marketlerdeki fiyatları. Kimseyi küçük görmüyorum yanlış anlaşılmasında. Genel maaşım 5k mesailerle 6-7k falan oluyor. Bekarım ev, araba var anne baba emekli bu adamlardaki deli cesareti yok. Evde ne yiyip içiyorlar merak ediyorum. Dediğim gibi sırf evlenmek için evleniliyor. Çevremde gördüğüm kadarıyla durum bu. Para yoksa mutlulukta yok eskidendi o kuru ekmek, soğan muhabbetleri. Çoçuğuna iyi bir gelecek sunamıyorsan birşeyi alırken 50 defa düşünüyorsan bitti.

Paraya inanmam. Altın her zaman değerlidir. O da bizde yok. :)

Dolar ve Euro dahil bütün paralar kâğıt parçasıdır. Hatta dolar dünyanın en pahalı kâğıdıdır. Altın, gümüş gerisi traş.

Dolar ve Euro dahil bütün paralar kâğıt parçasıdır. Hatta dolar dünyanın en pahalı kâğıdıdır. Altın, gümüş gerisi traş.
Para bir ülkenin itibarı , güveni, gelişmişliğini gösterir. 20. Yüzyılda altın ile ticaret yapamayacağımıza göre para herşeydir. Euron varsa korkmazsın. Doların varsa da ama tl varsa yusuf yusuf

@Serkan Mıstınoğlu Abi demek ki o zamanda insanlar zor ulaşıyor idi, şimdide durum aynı, buradan şunu anlıyorum insanların alım gücünün önüne bilinçli olarak set koyuluyor. Başka şeylere yönelip gözleri açılmasın, hayatları yaşama gayeleri sadece geçim olsun. Bizde istediğimiz gibi at koşturalım sistem bu
Teknoloji gelişiyor ama Türkiye bu hızla gelişemediği için durum bu. İnsanların o zaman zor ulaşmasının sebebi teknolojinin yeni yeni ucuzlaması şimdi ise kur/alım gücüdür. Set koyulması konusuna da çok katılmıyorum ama sistemin 2. dünya ülkeleri için böyle işlediği kesin.

Enflasyonun özellikle düşük gösterildiği, asgari geçim endeksinin "kıtlık yıllarına göre" belirlenip karbonhidrat ile karın doyurmaya mecbur bırakılan toplumun zam beklentisi ne olabilir?...
Şükür toplumu, zamanla şükrettiğini de bulamaz...
Biat edenler için homurtulardan öte ne tepki bekliyoruz?..
PTT formatında bir yılbaşı ve 4 gün halvet....
Padişahım çok yaşa, petrolden sonra altını da bulduk, züğürtüm ama tesellim beni avutur...

Her şeyin kötü gittiği bu 2020 yılında , kalplere su serpecek şu iyi haberi alır almaz evin içinde sevinçten , Serengeti'de bataklıkta yuvarlanan yaban öküzleri gibi yuvarlanmaya başladım .

Asgari ücret artıyor , poşet fiyatlarına en ufak zam yapılmıyor. Bundan iyisi Şam'da kayısı.

Hadi Yine Reyiz Müjdeyi Verdi İyisiniz.jpg

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri