Scudo Sports

Asgari ücret alan evlenebilir mi?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Raşit haber türk 'ü izliyorum şu an
2500 lira isteniyor,
Belli olacak durum ,,,
Kredi kart borcunu borç alarak ödeyenler var raşit ne olacak bu ülkenin hali ????????
Soğan dört lira ,,acı biber 7 lira ne oluyoruz !!!!!!!!!
Geçen yıl 1 milyar doları aşan ete para gitti raşit bizim hayvancılığa ne oldu ,nedir bu ithalat çılgınlığı ne oluyor ,
Yerli hayvancılık yerli ureticiyi guclendirin diyoruz ,
Üretim diyoruz ,makineden ete kadar,üretim üretim üretim ,
Ihracat yapacak isek a dan z ye her şeyi üretecek politikalar diyoruz ,
Zenginleşen türkiyenin asgari ücreti yüksek olur ,,,

Scudo
@Kudret Kurtcebe ağabey bu soruları Raşit cevaplayamaz bizi yönetenlere bu soruları hep birlikte sormalıyız. Bir patron işçisi randıman vermiyor diye işten çıkartabiliyor. Biz, bizi yönetsin diye iş verdiklerimizi bırak işten çıkarmayı hesap bile soramıyoruz kim haklı, kim haksız, politika politika...

@sadi imren

Raşit bir öykü patlatsın hayat pahalılığı üzerine ve hatta kitap olarak yayınlasin almayan nametttir ,raşiti severim çünki öykünün babası

@sadi imren

Güçlü bir sendika yok memurun işcinin köylü çiftçinin hakkını savunacak velhasıl tüm çalışanların

@soner canlı

Anadan babadan kalanı savurup yiyenler var ,akıllı olan yatırım yaparda bu ülkede ticaret yapmak demek ip üstünde yürümek demektir,ne diyor ekonomi profu bir ülkenin parasının değerini o ülkenin üretim gücü belirler,,

@Kudret Kurtcebe abi, ülkede maalesef bir "ölüm sessizliği" almış başını gidiyor. Eğitimden ekonomiye kadar, sosyal politikalardan sanata kadar her şey iflas etmiş durumda. Bir gün bir yiğit çıkıp var gücüyle, "kral çıplak" diyecek. İşte o gün yeniden dirilişin başlangıcı olacak. Umarım o gün çok yakındır.

Önemli bir tesbit

@Bahri Kaplan

Çoktandır söylüyorum kral çıplak halk sahipsizdir,sorun 1938 'den bu yana üretim politikalarından vazgeçilmiş montaj sanayi ile ülke kalkınir zannedilmistir,bizi üretim politikalarından mahrum eden ve dışa bağımlı hale getirenler bu ağır sorumsuzlugun altında kalacaklardır

Ne yazıkki mevcut partilerin hiç biri bu sorunu asla çözemez türkiyenin meseleleri ideolojik değildir ekonomiktir,

Yukardaki videoda şak diye koyarız diyor osman hoca yiğit bulutta tık yok ,konuşan bilim adamı,namert vergisini halk veriyor gariban veriyor su faturasına baktım o ne kardeşim bakım bedeli yok kdv yetti garı!!!!!:snzdglsn::snzdglsn:

@Kudret Kurtcebe abi sorun halkın bir sahibinin olması gerektiği. Bu vatan için canını veren parasını veren kimse bu vatana , bu devlete o sahip çıkacak. Vergiden kaçan askerden kaçan devleti yönetmeyecek. Buna benzer durumlarda tüm liderler aşağı yukarı aynı şeyi söylüyor. ________in durumu ortadadır. Ve _______ i bu durumdan kurtaracak olan yine _______ in azim ve kararliligidir. Boşluğa istediğinizi yazabilirsiniz. Hz Muhammed Gandi Atatürk...... hepsi de ben yaparım değil beraber yapariz diyor.

Mal sahibi hacı bu ay elektrik ve su parasını veremedi ben verdim ve kiradan düştüm millet fındıklıda geçim sıkıntısı çekiyor apartmanda herkes asgari ücretli ver yansın ediyorlar,3 çocuklu olan var aidat 30 lira onu vermekte zorluk çekiyorlar her akşam gürültü patırtı geliyor millet birbirini yiyor evlerinde,,,

@Çağdaş78

En büyük suç dışardan kredi alınması ,en büyük suçtur gelecek nesiller ödesin mantığı ,
paramizin yüzde 45 'i kimin kontrolünde,çok acı gerçekler var çok ,,

Türkiye cumhuriyet merkez bankası yazıyor kağıt paralar üstünde ,
neden i yok,,,,

Konkordato nedir ????

@Çağdaş78

Burada iki ailenin türkiyeyi nasıl kontrol ettiklerini yazmayacağım,ama araştıran bulur ,Facebook 'un sahibinin kim olduğunuda biliyorum ne yazıkki bankaları ve fedleri ile doları ile borsası ile medyası ile gelecekler kaleyi iyi savunamaz iseniz yıkilirsiniz ne yazıkki dolar karşısında çok ınsan ruhunu satmaya hazırdır malesef

@Kudret Kurtcebe abi silah doğrultan düşman, bireyi ve milleti uyanık tutar, bir araya getirir, mukavemetini arttırır.. Yalancı bahar ile gelen kapitalizm ve globalizm ise insanları bireyselliğe ve konformizm iter. Hele hele milletin altından ekonomik dayanakları çekip alınırsa sonuçlar ortada.

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
Mevcut durumda asgari ücretlinin tek başına ailesinin desteği olmadan evlenmesi imkansızdır. Ha bir yorgan bir bir döşeğe razı olunur, evlenilir, tek göz odada kalınır eyvallah. Onda da yaşamı idame ettirme şartları çok ağır olacaktır. Popüler evlenme kültürünün talep ve ritüellerini yerine getirmek o paraya imkansız.

(link)…
BEKAR BİR ÇALIŞANIN YAPMASI GEREKEN ASGARİ NET AYLIK HARCAMA 2.385 TL
DÖRT KİŞİLİK AİLENİN AÇLIK SINIRI 1.943 TL, YOKSULLUK SINIRI 6.328 TL
MUTFAK ENFLASYONU ARTIŞI AYLIK YÜZDE 1,22 ve SON ON İKİ AYLIK YÜZDE 23,94

Hepimiz enflasyonu bu açıklanan rakamların çok ötesinde hissediyoruz. Ayda 90 küsur gelen elektrik faturam kullanıma azami dikkat etmeye çalıştığı halde son 3-4 aydır 110 - 120 küsur geldi. En son ay gelen fatura ise 168₺ :(

2 gönül bir olunca samanlık seyran olur. Asgari ücretli de evlenir Kudret abi. Konu başlığına cevaben yazdım.

@ippon hocam problemin parçası olmaktan vazgeçin artık. yaşanır bal gibi yaşanır. dura ace setli bistele değil 105 li sete binersin. herkes dura ace li ürüne binmek isterse nasıl çözülecek sorunlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri