Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Asgari ücret alan evlenebilir mi?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Çağdaş78 Hocam tembel adamın çocuğu olmazmış. Ben biraz vatansever tayfadanım. Döviz harcayıp oralara gitmem. Maldivli biri gelirse yardımımı esirgemem. Maksat ülke kazansın. Rekabet ortamı oluşsun piyasa şenlensin.

Tie break, teniste eşitlik durumunda oynanan set. Seti alan maçı alır. Ben tenisten anlamam. Ama gavur aleyhisselamlar, bilgisayar ağlarında yol tercihinse iki yol aynı kilometre ise, buna tie break hali dediklerinden, neymiş bu tie break derken öğrendim.
Eğer, evlenmeli mı evlenmemeli mı diye bir soru soruyorsanız eşit kalınan bir durum söz konusu demektir. Tie break burda ne? Ya da Ne olmalı? Ben aşıkken, maşukun verdiği açıkları görmez gözüm. Tay bireyk may bireyk olmaz o durumda. Yekten evlenir geçerim.
Ama tay bireyk varsa, konforlu olanı seçin derim.

Scudo
@MakRo okurken içim parçalandı hocam,ben de gelecek sene inşallah üniversiteden mezun oluyorum ama nasıl geçinirim,ne yaparım bunları sabah akşam düşünür oldum

Seçim gecesi elinde Bim poşetiyle "patates, soğan nasıl koydu ...doğan" diye bağıran sonrasında 1200 tlye çalıştığı ortaya çıkan embesil ve bunun benzeri güruh var oldukça asgari ücret kuş yemine yetecek düzeyin üzerine çıkmaz..

İl değilde bir ilçede karı-koca çalışıp asgari ücret alırsa ancak bu şekilde geçinilebilir sanırım. İl olduğu an kiralar, gezme tozma bütün fiyatlar uçup gidiyor.
Aklımdaki düşünce konu olarak açılmış resmen. İş dünyasına atıldığımda eğer asgari maaş veya bulunduğum şehire göre kıt kanaat geçinirsem asla düşünmüyorum evliliği. Zaten kendime zor yeter durumdayken başkasını da sıkıntıya sokmaya hiç gerek yok. 23 senedir sap takıldık alıştık. Geri kalanı da sap olsun ne diyelim :D

Asgari ücrete Doların yükseldiği an bimde satılan 30 kuruşluk suyun yükseldiği fiyat üzerinden dahi o an zam yapılmış olsa dahi (bu arada su 60 kuruş oldu) yinede evlenilemezdi, kendimizi kandırmayalım ...
Konu ile alakalı olmayabilir Ama birde şöyle birşey var ve bir türlü anlamadığım İstanbul gibi yerdeyim ve d100 gibi 4 şeritli yolda kilometrelerce oluşan araç kuyruğundakiler kimdir kimcidirler acaba...onun dışında Sanki bana metrobüsle vs gidenler, gelir durumu daha yüksek kesim gibi geliyor herkesin elinde teknolojinin son harikaları var,marka tutkunluğu bir yana Avm ler yıkılıyor, (yanlış anlaşılmasın kimi yemez içmez heves eder alır ben onlardan bahsetmiyorum bile)kendime gelince evliyim ev kendimin tek maaşla ve 2 çocuk okutmaya çalışarak ay sonunu zar zor getiriyorum,kira olsa nemi olurdum orayı düşünemiyorum bileee

Hayatta kalınır ama fazlası çok çok zor. Bir de çocuk varsa başarabilen insana saygı duyarım. Öğrenciliğimde harçlığım asgari ücretten fazlaydı, evim arabam olduğu için de barınma ve ulaşım masrafım yoktu. O halde bile fifti fifti geçinirdim.

Tanrı Türk ulusuna bağışlasın üç çocuk sahibiyim ve özel sektörde 15 yıl çalışmama binaen asgari ücretin iki katı ücretle çalışıyorum yani saat ücretliyim. Tanrı yeni çocuk sahibi olanlara azim versin çünkü masraf son zamlarla iyice arttı. Sidik zoruyla aldıkları ve bunun adına "milli irade" diyen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarını peşkeş çeken, memleketi dışa bağımlı taşerona çeviren haramilere karşı ister istemez mücadele etmek zorundayız..

Başlığı şöyle değiştirmek lazım:Asgari ücret alan nefes alıp yaşayabilir mi? diye,evlenmeyi geçtim o para ile yaşamak imkansız

Şu an öğrenci olarak kyk+evdekilerin gönderdiği ile asgari ücretin %97'si kadarını alıyorum. Birkaç ay sonra %99.8'ini alıcam kyk'nin artması ile ve şu an ben bile zorlandığım aylar oluyor. İleride bütün geçimimi her şeyimi benim sağlamam lazım. -Gerçi şu anda da sıkışmadıkça evdekilere bir şey aldırmam.- Nasıl olacak hiçbir fikrim yok gerçekten. Kyk belasını geri ödemesi var birde. Elaleme çuvalla bize faizle a....

evlenir evlenirde eşininde çalışması gerek. kira mı ödeyeceksin fatura mı ödeyeceksin..

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
@Mehmet Metin Levent evlenemez aile isterki bir düğün bir kına lazım olan sana para olmadan da maalesef iki gönül bir seyran olmaz alev olur can yakar

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
@Berat01 köy düğünü belgeseli çeken japon ekip, şaşırmış. Nasıl yani, ev eşyasını aileler alıyor, bu şamatayı da aileler ödüyor, eee gelinle damat ne yapıyor? Çocuk demiş köylülerimiz. Japonlar yıkılmış. Bizde demişler gençler, her detayı kendi öder o nedenle çok geç evlenen hatta evlenemeyen var.
İşte asgari ücretin sebebi japon düğün lobisi. Asgari ücret düşük olsun ki, kimse evlenemesin diye hayın emelleri meyvesini verdi demek.

Maalesef o düğün tatavasını annem ve babam finanse etti, boşandık, kanıtları da yok ettik. Caaanım vcd ler zobada yakıldı. O günü hatırlatan hiç bir iz yok artık.
Geçim insanı, geçineceği insanı üzmez. Ama evliliğin oluşa gelen ayinleri ve bunun olmaz ise olmaz bedelleri ile daha baştan sık boğaz ediliyoruz. Millet ne der polisinden herkes korkuyor.

Bana karı boşamak kolay, yaş 44 e günler kadar yaklaştı. Ama, şimdi, evleneceğim kişi olsa, yekten nikah o da altta kot pantul, üstte boydan fermuarlı shimano forma. Kabul ederse zaten mutlu oluruz, kabul etmezse güle güle.

@Mehmet Metin Levent

Bisiklet üzerinden bağlantı da enfes olmuş.Shimano forma :cool::D:cool: Hemi de boydan fermuarlı :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ippon harun yahya, nam-i diğer adnan hoca. O kitaplar bedava dağıtılırdı kitap fuarlarında, büyük boy kuşe kağıt, bol resimli. Ve tabii 10 tanesini bir halterci zor kaldırır, o kadar da ağır. Sonra bu efendi kedi beslemeye başladı. Okuduk ederlerini, elbette kapı gibi deli raporu olan adamın bu eserleri de bizzatihi deli saçması ve kopyala yapıştır bir dizimde.
İnsanların sonsuz aptallığına bakınca evet evrim var diyorum, bir yaradan varsa bu kadar aptallığı yaratmaz diyorum. Sonra en basitinden, insan elini inceliyor gözlerim, muazzam bir makine, bunu da evrim beceremez bir daha yaratmış diyorum.
Küçücük çocuğa tecavüz eden insanı, yavrusuna cinsel olarak yaklaşmayan maymunla kıyaslıyorum, insan maymundan geldiyse, bazı maymun cinsleri edilecekleri şeyi farkedip durun la durun ilerisi karanlık bir yere çıkıyor kalalım böyle güzeliz diyip akıllılık etmişler diyorum. Ha bir de bizim eski servis şoförünü inceleyip, sürüngen beyinle araç kullanabilen insansı şeyler de var diyorum. Akinsoft üretti testini ankara servislerinde yapıyor mu acaba diyorum. Yaradanın olduğuna ve yaratılanın ise zamanla evrimleştiğine inanıyorum. Kafam karışık değil üzülmeyin ama ifade edememiş olabilirim. Mesela insanda ön 4 altta 4 üstte 8 kesici diş var. Üstteki dişlerden dışarda kalan ikisi son 300 yılda değişen diyete uyum sağlayıp küçülmeye bile başlamış.
Gen ise bencildir. Burası net.

@Mehmet Metin Levent Enteresan bi yazı olmuş. Adnan evrim yok dedi diye evrim yok olmaz. Evrim var diye de yaratılmışlık yok olmaz, Çünkü onu da yaratan Allah'tır. Konu karışık biliyorum ama Allah her şeyi yaratan ve rızkını verendir.

Asagari ücretli de evlenmelidir. Hayata neden hep mağlup olunacakmış gibi bakıyorsunuz. Umudunuzu kaybettiğiniz anda yenilirsiniz ki yenilmek için mi yaşıyoruz. Çaba sarfetmeye ne oldu.

Arkadaşın biri dolar cinsinden aldığı ücretin 18 yılda azaldığını yazmış. Allah Allah benim ki neden 3 kat arttı? Doların absürt yükselişine karşın.

Herşeye o kadar karamsar bakıyorsunuz ki. Yaşamayalım isterseniz. Ölelim daha iyi öyle mi.

Herkesin bi fikri var. Saygı duyuyorum benim fikrim de bu lütfen siz de saygı duyun.

@Mhmm@ muhamm@ bey, karamsar olduğumu belirtmişsiniz. evet herşeyin rızkını verendir Allah. hali hazırda 13 milyar insanı doyuracak gıda üretmi varken yaklaşık 800 milyon açlık sınırının altında yaşıyor, pekii bu rizk neden bu 800 milyon insana ulaşamıyor? rızkı veren Yaradan, en ucuz kargo şirketini mi kullanıyor ki, ulaşım maliyetinden tasarruf etsin. Allah rızkı veriyor vermesine, hem de gani gani fazlasıyla ama ne hikmetse dünya nüfusunun şimdilik yüzde onu aç, bu sayı ise azalmıyor giderek artıyor. bu gerçeği dillendirmek mi karamsarlık?
asgari ücretli evlenmesin demiyoruz dikkat ederseniz ama gelenek adı altındaki komediyi eleştiriyoruz. herkesin evinde en az bir cep telefonu varken, gelenektir diye hala ramazan davulcusuna sarılmak gibi bir sebat işi evlilik. çiçekçiler son model kayan LED tabelarında görene kadar böyle bir komediyi söyleseler inanmazdım. kız isteme çiçeği? efendim? kız isteme çiçeği. bizim geleneklere ne zaman mandallandı bu? basitleşeceğine iyice sarpa sarmıyor mu işler. bir de bu çiçeği mandallayan, al kardeşim hediyem olsun git iste kızı diye bedava satmıyor. aynı traşı, damat traşı diye 10 katına yapan berber misali, bildiğin çiçeğin fiyatı kız isteme çiçeği oldu mu fiyatını katlıyor, zaten adam megavatlarca elektrik yakmasa da, kız istemem çiçeği için pano satın alıyorsa, o yanıp sönen tabelanın maliyeti de alınan çiçeğin içinde. urla'da, ekseriyesi ordulu tanıdıklarımız var çiçekçilikle uğraşan, her ziyeret ettiğimizde, bir stadyum dolusu kız isteyecek kadar çiçek kesip hediye ediyorlar bize. bilin istedim.
dolar cinsinden maaşı azalan benim. sizin ne güzel artmış. Allah bereket versin. maaşımın azalmasının sebebi ise, patronların artan maliyetleri. her sene, mercedes apgereyti yapmak istiyorlar, çok iş almak, porşeye geçmek istiyorlar. bunun için iş almaları gerekiyor, rüşvet vermeleri gerekiyor, rüşvet bedelleri de, rüşveti alan adamın önünen tercih sunuldukça sürekli artıyor. eskiden bir honda crv almak isteyen yetkili imza sahibi, şimdi land rover almak istiyor. iş büyüdükçe rüşvet artıyor. e bu partonun evli ise karısı ve çocukları var. onların masrafı, rakiplerinin villaları var, patron da istiyor. bir yazlık, yurtdışı geziler, varsa metresi veya metreslerin masrafları; bir de paraya sıkışan rakiplerin fiyat kırması ile bizim maaşlar düştü. ha bir de fetö kapsamında yenen hakkım hukukumu çözecek mahkeme henüz bu dünyada kurulmadığından ben buna ses etmiyorum.
karamsarlık değil, trajikomik gerçekler bunlar.
arkadaşımı ziyarete gittim moskovaya. adam rus ile evli, 1 oğlu vardı o zaman. 380 bin dolara ev almışlar. 42metrekare. karısı 12bin, kendisi 3bin dolar kazanıyor. şimdi size sorayım; sizden 4 kat fazla kazanan bir made in Anadolu kadınına 42metrekare bir ev alabilir misiniz? o ağzını burnunu kıvırmadan sevinçle boynunuza atılıp teşekkür eder mi? o kadar para verdik, ala ala bunu mu aldık demez mi?
sizinle geçinmek isteyen, siz de geçinmek istediğiniz kadınla, en az para ile bile mutlu olabilirsiniz. Annemin bir tespiti var, "para mutluluk getirmez, ama parasızlık mutsuzluk getirebilir." der. karşımıza bu kadar seçenek sunulmuş bu dünyada, parasız mutlu olmak isteyen birine can verilir. burası net. ben keşke karamsar olsam; gerçekleri ifade etmek sizi karamsarlığa sürüklemesin.

ölmek için acele de etmeyin, takdir-i ilahidir. merasim sokakta bomba patlayan yere 250 metre mesafedeyim şu an. o akşam, şu an çalıştığım yerde olsaydım, evime gitmek için tam da o saatlerde oradan geçiyor olacaktım. bu satırları okuyamayacaktınız, kuvvetle muhtemel yazacak halde olmayacaktım. bu akşam da eve gideceğimin garantisi yok. karamsarlık ile gerçekleri dillendirmek arasına ince çizgi çizmeyin.

saygı duyuyorum yaşayan herşeye. siz müstesna değilsiniz.

Dolar karşısında herkesin maaşı maalesef azaldı. Aksini iddia eden, hesaplamada hatalı bir işlem yapıyordur. Maaşı artsa bile, bu Türkiye gerçeklerini ortadan kaldırmaz.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri