Scudo Sports

Askerlik hakkında düşünceleriniz

Askerlik kolay mı ?

• Kolay

• Zor Berbat

• Toplam katılım
    25

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Abilerim öncelikle...
Askere yakın zamanda gideceğim 3 ayım falan kaldı. Bazı sorularım var yardım ederseniz çok mutlu olurum. Askerlik nasıl bir şey? Ne götürmem lazım. Neler askerlikte yapılmaz? Ne gibi işler yaparım dersen rahat edebilirisin askerde ? Askerlik kolaymı zormu geçiyor? Kaç şınav kaç mekik kaç barfiks çekmem lazım ? Gerçi bu konuda zorlanmam sporcuydum çünkü ama bilmek çok iyi olacaktır. Gidecek diğer arkadaşlarımız içinde açıklayıcı olur giderken.

Bunları cevap bulursam benim için gayet iyi olur. Herkesin kafasndan bir ses çıkıyor sürekli ben çok rahattım diyor. Bazısı çok kotu diyor kendi abimden yola çıkarak kısa donem gitti. Hakkariye düştü çok kotu bir yer olduğunu söyledi. Askerliğin hep zorlıgundan bahsediyor orda hiç bir kolay iş yokmuş öyle diyor... Bu kadar zormu bu iş daha abim kısa donem gitti ben 12 ay gideceğim eğer böyleyse ben çıldırım.

Scudo
88 doğumlu olduğumdan bedelliden yararlanamamanın dayanılmaz acısı var. Bence gidilecek/deneyim edilecek bir yer değil. "Kesin gidin harika bir yer, herkes yapmalı" diyecek adam çıkmaz sanırım. Eğer yapılabiliyorsa kısa dönem yapılması yalnız senin değil her insan evladı için daha sağlıklı olur.

Ankete katılmadım, çünkü kolaylığı veya zorluğu kişiden kişiye değişir.
Sana ne kadar anlatsam veya anlatsalar boş boş boş...
Gidip, görüp, yaşaman lâzım. Sende fazla sorgulama gittiğin yere bağlı olarak değişir.

Bu sorunun tam bir cevabı yok.

uzun dönem mi gideceksin?
birliğin muharip birlik mi destek birliği mi olacak?
acemi birliğinden sonra nereye atayacaklar?
gittiğin yerde komutanların anlayışlı mı?

en basitinden bu dört şey askerliğinin rahat veya zor olmasını ilk etapta etkileyecek şeyler.

benim askerlikte gördüğüm muharip birliklerde ve aktif çatışma ortamında değilsen çok da fazla askerlikle alakalı bir şey yapmıyorsun. örneğin ben iskenderundaydım. 10 bin civarında askerin olduğu bir yer ama askerlik namına yapılan şeyleri sorarsan eğitim hariç sıfır derim.

kardeşim öncelikle acemi birliğine giderken en pahalısından traş makinası dışında hiçbirşey götürme derim çünkü iç çamaşırından havluna şampuan herşey veriyor yok ben beyaz atlet giyerim dersin kesinlikle izin vermezler hatta tıraş makinası da alabilirsin ucuz yollu ama o kadar kalabalık oluyor verdikleri izin çok kısa olduğu için yetişemiyorsun. Kişisel eşyalarını usta birliğinde götürebilirsin. Ayrıca acemi birliğinin tek zorlu yanı piskolojik baskı onada hak vermelisin 6 bin kişiydi askere katılan binbir çeşit insan var baskı olmazsa kimseyi zabdetrmez usta birliğinde daha rahat edersin tabi düştüğün yere göre değişiyor komutana göre değişir devrecilik varmı havacımısın karacımı çok faktör var en kötü yere düşsen bile altına yeni asker geldikce rahatlarsın bence korkma ben iyikide yapmışım karekterin bile olumlu şekilde değişiyor tabi bu kendi fikrim

Birde diyorlar ki askerde eşyalar sürekli çalınırmıs birsey alma yanına diyolar ne kadar dogru

Askerlikte olacak şeyler tamamen gidilen yere, orada alınacak göreve, süreç içindeki tesadüflere ve komutanlara yakınlık derecesine göre değişir, o yüzden fazla kafayı takmayın. Düşünmeyin. Kendinizi robot yerine koyun zaten sizin düşünmemeniz için askerlik diye bir şey var :).
Sadece gidin, orada oluşacak durumlara göre pozisyon alın. Genel bir kural yoktur, bazı yerlerde hırsızlık vardır, bazı yerlerde yoktur. Aynı ranzada yatan 2 kişi bile çok farklı 2 askerlik yapabilir. Mesela ben askerde günde 12 saat paspas süpürge yaparken başçavuşun oğluna özel ders veren başka biri sürekli "görevli" olarak çarşıya çıkıyordu :)
Rahatınız için acemilikte tek götürmeniz gereken iç çamaşırı ve çorap. Eğer yıkamakla uğraşmak istemiyorsanız ucuzlarından 10-15 tane ve traş bıçağı alın gidin.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Kagit uzerinde cok nizami ve adil, gittigin yerde ihtiyaca ve birligindeki komutandan askerin kisiligine kadar tamamen suistimal edilebilecek bir seydir askerlik. Tam tersine mukemmel komutanlarla saygi duydugun, egitici ogreticide olabilir askerlik donemin.

Hizmet ettigin yer, aldigin gorev dogrultusunda her turlu yoklugu silah arkadaslarinla birlikte sineye cekebilecegin ve canla basla hizmet edebilecegin bir askerlik yasayabilirsin.
Tamamen askerlikle ilgisiz gorevlerde, adam kayirma olaylariyla veya "uyanik" oldugunu zannederek baskalarinin hakkini gaspederek gorevini onlara yikan silah arkadaslarin yuzunden nefret edilesi yerde olabilir...

Her turlu adam vardir; egitimli, egitimsiz, kaypak, iyi niyetli, hirsiz, icten pazarlikli ve cikarci, paylasimci ve comert ekmegini bile bolusmezse bogazindan gecmeyen... Ordu malina kasitli zarar olmadigi surece kucuk hirsizliklara yer degistirme denir ve kovusturulmaz. Basinin caresine bakman beklenir. Sahsi esyalar ve para calinmasi goz yumulamaz derecede ise sorumlusu kodese (disko) girer cikar birkac gun ama huylu huyundan vazgecmez.

Oyle bir yer iste askerlik :)
Fiziksel olarak kondisyonluysan ve yazili kurallara bagli adil ve duzenli bir birlikteysen, silah arkadaslarin senin gibiyse gecer gider, hatta seversin.
Aksi takdirde yemek payin eksik gelebilir, uykun 3 saati gecmeyebilir, angarya hamalliklar, adam kayirilanlarin nobetlerine mecbur birakilmalar, lagim temizligi, komur deposu, boya badana, esya tasima, sabaha kadar komutanin cocugunun son gune biraktigi odevi tamamlamaya kadar akla gelen gelmeyen her sacmalikla bitmez tukenmez bir halde alabilir...

Git gor yasa! Dustugun yere, alacagin goreve gore ya muharip sinif onurlu ve tehlikeli bir askerlik yaparsin, yada hizmet eri olarak onune ne konursa pasa pasa yaparsin :)

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
Kimse yazmamış ben yazayım, senin askerlik bitmez.

Şaka bir yana kafaya bu kadar takma, askerliğin nasıl geçeceği tamamen şans işi, şimdiden dert ederek boşa canını sıkma.

Askerlik öncesi günlerini güzelce geçir, ailenle ve dostlarınla vakit geçir, bol bol bisiklete bin.

Gittiğin yerde zaten askerliğin ne olup, ne olmadığını kendi gözlerinle göreceksin.

Hayırlı teskereler...

Benim için 5868 gün önce kafamdan sildiğim bir şey. :suspus: Vay be bitmez denilen 550'nin üstüne kaç 550 geçmiş.

@Gün A.

Her gün öleceğine, bir gün öl diyorsunuz ha. Güzel motivasyon. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
Babam kurmay albay emeklisi dedelerim subay emeklisi olarak PARASINI verdim yaptım. Zaten yurtdışında yaşamamın en büyük sebebi askerlikti. Hiç pişman değilim ohh ne rahat. Yapacak olanlara iyi bir komutan denk gelmesi ve / veya rahat yere gelmesine göre değişik tavsiyelerde bulunabilir. Ama genel manada çocukluğumdan beri askerinin içersinde bulundum. Ne tatilim ne başka bir şeyim vardı kuleli terk biri olarak aynı anda askerlik adına hiç güzel şeyler söyleyemem.

Okadar kaçtık eşim asker bir bayan olarak işinin bu olması ben bu kadar kaçtıktan sonra hayatın bi yerden beni bu şekilde yakalaması da ayrı bir ceza.

• Beğen
Kardesim suan hatayda asayis ten suriyeli kobanili olayarindan yeni geldim jandarma kogusundan sana yaziyorm safak atarsa 55 :) yanina acemiye kisisel bakim harici esya goturme ve yanina 200 kadar nakit para al orada sana ivir zivir aldiracaklar disarida 5 e alacagin ürün kantinde 2-3 lira. Her eksigini oradan al. Yok askilik yok kiyafetlere kilif yok tras kutusu hepsini ordan ucuza al. Askerlikde ne iyi ne kotu bilinmez. Tamamiyle dustugun yer ve komutanlara bagli hersey. Bn kisa donem olarak yapiyorum. Bizim acemi birligimiz kastamonu idi. Uzum donem yoktu icimizde. Bu yuzden acemi birligimiz inanilmaz rahat sorunsuz gecti..genelde usta birligi rahat derler biz acemiyi ozluyruz. Bu sizin gbi uzun donemler cin nerdeyse tam tersi. Acemi birligi gelen uzun donm kardeslrimin anlatimiyla ozellikle manisa tam bi eziyet durumunda. Acemide eziyorlar burasi kesin. 2 ay disini sikacaksn. Acemi bitip dagitim olunca. Asil askerlik orada basliyor. Buradada dedgim gbi komutan ve bulundugun yer faktoru on plana cikiyor. Ne yazicilar var komutandan dolayi kan kusan ne asayisciler var komutanla kanki gbi sagda solda gezip karakola girmeyen. Yani sans meselesi bu. Askerlikde iyi kotu yok sonucta 9-10 ay ayni bolukte olacaksn eziyet cektgnde olacak super gunlerinde. Hic kasma iyi kotu o gunler geciyor. Ani yasayacaksin askerde simdiden dusunme iyimi olur kotumu diye. Genelde dusundugun gbi olmuyor senin elinde olmadan gelisiyor hersey.

• Beğen
benden önce askerlik yapan arkadaşım doğuda yaptı ve tüm zorlukları anlattı. belkide abartarak anlattı bilmiyorum. sigarasını yakmak için çamkağı çaktığında kafasının yanından mermiler bile geçmiş nöbette. dağa çıkarken sis yüzünden 3 metre önündeki arkadaşını bile göremiyormuş. banada aynılarını yaşayacağımı söylerdi hep.
ama ne oldu. ben askere gittim acemiliği doğuya gönderen yerde meslekçi seçilerek ankaraya fotoğrafçı olarak gittim ve 2. gün de tuğ generale haberci seçildim ve tüm askerlik hayatım boyunca tatil gibi günlerim geçti.
sabah sakal traşını bile eğitim binasında sıcak suyla alıyordum.

yani sen en fazla herkesin askerlik anılarını dinlersin..
sen askere gidince ne olcağı belli olmas. şansına bağlı.

Nereye gideceğini bilmiyorum ama Tabur karargah bölüğü süperdir. Yazı yazman güzelse Haber Merkezi'ne (Tabur) gir derim ben.En rahat yerdir,kendine özel ofisin olur,anahtarı sadece sende ve Muhabere takım komutanında olur(Kapı dan önce ayrıca demir koruma vardır ve rahatça içeride telefonunu saklarsın ve şarj edip konuşabilirsin :harika:),Uzman çavuşlar yanına-destur- ile gelir,Direk Tabur komutanına bağlı olursun,Ofisin Tabur komutanı odasına yakın olacağı için kendisine alınan bisküvi,meyve,tatlı gibi yiyeceklerden yiyebilirsin.(Tabi onun için habercileriyle iyi geçinmen lazım:D)-İçtimalara çıkmazsın ve günün nasıl geçtiğini anlamazsın.1 aylık yemek listesi ilk sana geleceği için daha önceden ne yiyeceğini bilirsin hatta listenin fotokopisini çektirip cebine koyabilirsin.....vs. Şimdilik bu kadar daha fazla yazardım ama uzun sürer :cool:

Abilerim kardeşlerim. Aslında meslegim müzikle ugrasıyordum bazı yerlerde de çıkıyordum mslek olarakda iş makinası operatoruyom kule vin. Dozer delici ekskavator forklift g sınıfı ehliyetim var ise yararmı acaba ki

Geri