Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Askerlik hakkında düşünceleriniz

Askerlik kolay mı ?

• Kolay

• Zor Berbat

• Toplam katılım
    25
Yani kamyon falanda veritorlarmış öyle diyorlar tek kucuk araç degil

Scudo
-her türk asker doğmaz. bu akıl dışı bir şizofrenik reaksiyon sayılabilir.
-askerlik gönül işidir bir fıtrat meselesidir sonradan edinilmez ya askersindir yada değilsindir.
-savaş çıksa iphone numu çöpe atar kazma kürekle koşarım diyen 2000 li yılların yarı tükettim makinesi yarı insan...! yurdum insanı iş başa düşünce hiç tereddüt bile etmeden iphone nunu camının kırılmayacağı sağlam bir yerine sokup kaçacaktır.
-bizim ecdadımız kazma kürek ingilizle savaştı sen kim oluyorsun da beni bu şekilde yaftalıyorsun diyen arkadaşlara peşin cevap ecdadındaki görür gibi ahiret imanı sende var mı? bir kendini kontrol et bakalım. Ben kendimde bulamıyorum maalesef
ölüme bilerek göz göre göre gitmek , sırtınız yumuşak bir yastığa dayalı iken konuşulacak en tatlı en gurur verici meseledir. Ancak bunu uygulama sahnesine alıp şehitlik mertebesine kavuşma arzusu ile üstüne üstüne gitmek ise görür gibi sağlam iman ister ve insanın başına gelebilecek en çetin iştir zira ucunda tatlı can vardır.
şahsi görüşüm ülke güvenliğimiz için acil atılması gereken adım askerliğin tamamen profesyonel platforma oturtulmasıdır.
20 yaşında üzerine giydiği kamuflajın kendisine 2 beden büyük geldiği , cebindeki şafak defterini her gün karalayıp askerde bulunduğu her saniye küfreden komik duruma düşürülmüş gençlerden asker masker olmaz.
her zaman savunduğum türkiyenin kocaman bir Açıkhava tımarhanesine dönüştüğü (dönüştürüldüğü) tezimi kanıtlar delillerden biride bu rezilliğe her türk asker doğar kılıfının giydirilmesidir.

Bundan yaklaşık 11 sene önce piyade çavuş olarak vatani görevimi tamamladım. Çok güzel bir deneyim. Zorlukları da var ama zorlukları bile askerlik bittikten sonra tatlı bir anı olarak hafızada yer ediyor. Anlatacak çok macera, hatıra oluyor. En çok sevdiğim ise tüfekli atış talimi, tadına doyum olmaz. G3 ile hedefe atış yapmak, hatta arkadaşlarınla atış öncesi iddiaya girmek; kim 3'te 3 yapacak, kim hedefi tutturacak. Malesef atış taliminde az sayıda kurşun hakkı var. Keşke kabul etselerdi de cepten para verip daha fazla kurşun alıp daha çok atış yapsaydık :)

@Emre Yönlüer
askerde şöförlük nasıl?birde araca birşey olursa cebimizden mi ödüyoruz ?

Askerlik "yan gelip yatma" yeri değildir. Bu yüzden mutlaka yan yatmaya izin vermeyen hamaklardan götürün, mecburi sırt üstü yatarsınız. Bu bir...
İkincisi yanına kendini al yeter, atletine kadar askeriye veriyor, iki havlu veriyorlar, birisi ayak için; aynı renk, karıştırma.

Kantinde tatlı yiyeceklere gömme kendini, hele kavanoz sarelle şokella gibi şeylerden uzak dur.

Başına gelecek her türlü zorluğa katlan, diklenme, oraya katlanmayı öğrenmeye gidiyorsun. Kin tutma, sivilde yakalarsam diye haybeye cümle kurma, unutursun, hatırlayınca gülersin. Yaşayacağın her zorluk, sivil hayatta sana artı tecrübe olarak geri dönecektir.
Usta birliğinde nasip olur da piyade veya cenderme olursan, elinde keleşli terörist gördüğünde vur, komutanı dinleme. Eyvah, gitti kurmaylığım, gitti çözüm mözüm derse, "çok konuşma lan, zaten adrenalinim tavan yapmış, seni de indirmeyeyim" de. Vatanı korumaya gidiyoruz, albayın ayakkabısını boyamaya değil.

Hayatimda kaybettigim ve bos yere harcadigim en sacma zaman dilimlerini barindirdi. Ha zormu askerlik yaptin dersen hayir kolaydi cok bisey yapmadik. Ama cok gereksiz seyler yaptik. Yaparken guldugum bir suru sey yaptim. Ornegin kar yagiyor binanin arkasinda iki tane kar temizleme makinesi var bu dozerlere benziyen ama onlar dururken 25 30 asker aksama kadar ellerinde demir kureme aletleryle kar kuredik. Biz kuruyoruz temizledigimiz yer 10 dk gecmeden yine doluyor tekrar basa donuyoruz. Sonra 5 ay boyunca depoda olan mazot varillerini istifledik surekli. Bi koseden aldik digerine tasidik. Is bitince tasidigimiz yerden alip baska bi yere. Bu kisir dongu askerlik bitene kadar oldu. Mantigi esprisi varmi dersen bos durmamak icin derler. Spor konusunda eeger sporcu psikopat kendini ispatlama telasinda olan bir subaya dustuysen bayagi zorluyor. Bizim bir tanesi vardi boyle. Komutanin gogsu kazandigi amblemlerle doluydu. O oldumu bizim pertimiz cikardi. Digerleri canindan bezmis gibiydi. O olmadigi zmn iki hareket yapar birakirlardi. Ama o varken 1.30 saat ekşın:)) velhasil gecti bitti gitti. Cok kafaya takmaya gerek yok. Kimler ve ne durumda olanlar yapti askerligini. Sana tavsiyem herkesle arkadaslik yapma ama kimseyede mesafe koyma sefkatli ve sevecen ol. Cunki orda oyle insanlar varki taktimi cok pis takiyor. Ben yasca baya buyuktum gittigimde en piskopati bile abi diyordu ama bende onlara cok iyi davraniyordum. Abilik gorevimi yapiyordum. Sen iyi ol sevecen ol hic sıkıntı yapma gecip gidicek. Hadi bakalim simdiden hayirli teskeler. Yaz arada buraya kalan safagi:)

@alperK
Hayır,Taburun kendi tamirhanesi var.Orada yapılamayacak birşey ise bakım birliği garajında yapılabilir.Parça da var orada.(Zaten 6 aylık bakıma oraya gidiyor araçlar)

@Ebubekir

Askerliğinde, Güneydoğu'da 5 ayrı il görmüş, "her Türk fotoğrafçı doğar" özdeyişini benimsemiş biri olarak elde çok görsel var ama "iç güvenliğe" halel gelmesin diye paylaşamıyorum. :) Sıkıntılı işler bunlar.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@sergenAntep
Kardeş banada dediler ama öyle birşey olmadı

@sergenAntep

Yeni BMC'ler var çok süper.
Otomatik vites var,Webasto diye birşey var araç çalışmadığı halde içersini ve aracın kasasını ısıtıyor(en güzeli de bu :D) aracın tek eksiği var o da amortisör çok sert,sanki yok gibi :hasta:
M.A.N. kamyonlar var,koltukları o kadar rahat ki yaylı ve geniş.Amortisör sert olmasına rağmen koltukların rahatlığı yetiyor :harika:

Bir de Mercedes UNIMOG lar var.Onların da şöför koltuğu güzel sadece. Yolcu koltukları uzun yolda belini ağrıtıyor adamın :agla: Ama o aracın giripte çıkamayacağı yer yok gibi(toz-toprak,çamur,su...vs.)

@sergenAntep
Külliyen yalan, sadece yer değiştirir:) askerde botu çalınmayan ender kişilerden biriydim :) Askerlikten korkulacak bir yan yok, gidip efeler gibi yapıp gelin, çok şey katacak size. Birçok ürünü oradan ya da çarşıdan temin edebilirsiniiz ama özellikle soğuk gece nöbetleri için termal içlik alın derim, askeri malzeme satılan yerlerde 30lira gibi fiyatlara alırsınız. Biraz hijyene dikkat edin derim, terlik gibi kişisel eşyaları ortada bırakmayın, sonrasında mantar gibi hastalıklarla dönmeyin.

Benim gözlerim şu anda bozuk gözlük takıyorum ama askerliğimi adam akıllı yapmak ve hayatıma daha iyi devam etmek için 18-20-22 yaş aralığında çizdirmeyi planlıyorum sorun çıkarmı?

@emre önen

Selçuk Bey'i ya da Süleyman Şah'ı tanımadan, anlamadan, dönemlerini bilmeden, çektikleri çileleri-zorlukları bilmeden, "her Türk asker doğar" sözünün neden söylendiğini ya da niye söylendiğini anlayamazsınız.

Bu zaten suleyman şahı anlamafım kardeşim bizim turbeyle ne işimiz varki anlamıyorum nasıl bir düşünce nasıl bir zihniyettir ki? Zaten suriyelilerden bıktık artık bezdik ya şu antepte yeter artık iş yok kendileri yüzüne evler ateş pahası 1000 tl altı ev yok begenmedigin şu antepte sanki biz aynı durumda olsak bizi alıcaklarmıydı? Memleketini satan... Herşeyini satar.

@sergenAntep ,

kardeşim mesajların hemen hepsini okudum -ki senden önce askerlik yapmış abilerin sana gerekli cevabı vermiş, askerlik tamamen şans işi mesela ben acemiliği amasyada usta birliğini adana'da yaptım (ilk acemi-usta ayrımı yapılan kısa dönemlerdenim) amasyada bizim bölükte bir komutanın oğlu vardı (komutan derken en en üst rütbedeki 5-10 komutandan biri :) ) doğal olarak onun da desteğiyle çok rahat bir acemilik oldu, usta birliğinde adana'da ise herhangi terör vs. tehlikesi olmasa da günlük görevin+nöbet+değiştiricilik derken uykusuzluktan halüsülasyon(doğru yazdım umarım) falan görmeye başlamıştım sonlara doğru. tabi zorluk kişiden kişiye değişir, benim gibi uyku aşığı adama gelebilecek en büyük zorluk uykusuzluktu o yüzden benim için çok zordu.
Param olsa bedelli yaparım demişsin ama sana şunu söyleyeyim; 100 kg 1.70 boyunda bir adamım, giderkende öyleydim, hatta ölçüm yaparlarken sağolsun hemşire ya boyumu uzattı ya eksik tarttı, dolayısıyla hem kapasitem hem mizacımın miskin olması dolayısıyla zorlandığım oldu ama tüm bunlara bakıp desenki senin zamanında bedelli olsaydı gidermiydin, cevabım çok özel bir durum olmadıkça (örneğin 10.000 tl maaşlı bir işi bırakmak zorunda kalacaksan gibi hayali bir durum) kesinlikle giderim -ki para konusunda karşılayabilecek gücümde var. şu ömrü hayatında sana ellerindekinin kıymetini askerlik kadar güzel anlatabilecek bir yer daha bulamazsın, askerlik sana elindekilerinin kıymetini bildirmeyi sağlar. gidince göreceksin çayı çaydanlıktan kepçe ile çelik bardaklara koyup içeceksin, içerken o ince belli bardakta çay içmeyi özleyeceksin. evde ya genemi şu yemek yada bunun tuzu az biberi falza diyip reddettiğin yemeklerin aslında nasıl lezzetli olduklarını oradaki yemekleri açlıktan hapur küpür götürürken anlayacaksın. eve girdiğinde hiç selam sabah vermeyip direk odana geçerken orada onlarla konuşabilmek için telefon kuyruğunda beklerken anlayacaksın ailenin kıymetini.
Kıssadan hisse kardeş askerlik milyar dolarların olsa dahi gidilip görülecek bir yer. git gör ve illa korkacak bir şey istiyorsan askerden sonraki hayattan kork. Kafanda hiç soru işareti olmasın al traş makineni haki renkli iç çamaşırlarını ve birazda siyah çorap , bas git.

Geri