Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Asla bisiklet sürmem dediğiniz zeminler Örn" ıslak mermer"

Yol bisikleti ile engebeli arazide, mtb ile dümdüz kaymak gibi zeminde bisiklet sürmem. Gider mi gider; ama ben boş işlerden hoşlanmam...

Scudo
@halil ibrahim duranSürtüşme katsayısının çok yüksek olduğu yerlerde de bisiklet sürmek tehlikeli olabilir. Mesela kavgalı ayrıldığınız eski kız arkadaşınızın evinin civarı... :)

• Beğen
Tepkiler: sametutuncu
Asiri civik ve yapiskan camur. Tekerler bir noktada dönmeyi kesiyor ve sonrasinda sonuclar pek hos olmuyor.

Şehir içinde yıkanan kasap dükkanı ve yola kadar akan yağlı et suyu, birazda köpüklü. Bu sayede anında kendimi yerde bulmuşluğum var. Çok düşük bir hızla viraja girdiğimde ansızın kendimi yerde buldum, ne olduğunu anlamaya çalışırken kasabı gözüme kestirdim ve olay çözüldü. Bundan sonra suyun içeriğine de çok dikkat ediyorum. Dükkanların yada manav gibi yerlerin, toz olmasın diye dükkan önünü ıslatmaları hem bisikletliler hemde trafik için kaza riski yaratıyor, keşke avrupadaki gibi kafasına göre yolu ıslatamasa herkes.

Ilk bisikletimi sürdüğüm gün sahilde araçlar yavaş gitsin diye bir karışlık tümsekleri olan bi yol vardı, işte ilk bisiklet heyecanıyla hızla girdim, bir tümsek iki tümsek, gidon zıplıyor yere çarpıyor maşa çalışıyor yaylanıyor herşey yolunda, üçüncü tümsekten daha bi hızlı geçtim bisiklet at gibi şaha kalktı ama inemedi, yere temas eden ön teker bir sağa gitti bir sola gitti haliyle bisiklet bi tarafa ben bir tarafa savruldum, avuçlarım dizim dirseğim iyi bi ders aldı

Başka bir gün de ıslak vakitte gidiyordum, yolun ortasında hemzemin geçit vardı ama raylar yola nerdeyse paralel geçiyordu ve çok ıslaktı, lastiklerim de öyle
Ben biraz ihmalik yapıp rayların üzerinden dik açılı geçmek yerine paralele yakın geçtim, haliyle tekerlek ıslak rayı geçemedi, ama ben geçtim fakat altımda bisiklet olmadan, ıslak asfaltta iyice bi de kaydım, sağ uyluğum günlerce ağrımıştı

Tümseklere hızlı girmeyin, ıslak zeminde giderken tümsek çukur oluk vs'den uzak durun, dönüşlerde keza yavaşlayın, bu anlattıklarım MTB bisikletle oldu varın düz slick lastiği siz düşünün :)

• /////////////////// •
Salcano NG650 V Fren 27,5"

@Abdullah.R

Onu da yazmıştım bir sonraki mesajda ama aklıma gelen katsayı bu değildi tabi ki :D

daha önce söylenmiştir büyük ihtimalle ama kesinlikle ""MICIR"" üstünde , hatta bisiklet değil araba ile bile geçmemeye çalışın !!!

çok dik yokuşlu zeminleri çıkarken binmiyorum. ama aynı zemini dönüşte binerek inebiliyorum. demek ki yön de önemli zemin seçiminde... hep mi mantıklı konuşacağız dimi ama :)

@kerem.a.borklu sen hiç arazide dik yokuş çıkmamışsın belli afedersin ama başka bi yerinden soluyor insan :D :D asfaltın gözünü seveyim :)

Yol bisikleti kullandığım için giremiyorum zaten [emoji2] asfaltı kastetmiştim

Yol ile yeni başlayan çisede. Bikaç saat yağsa sorun yok ama yeni başlayan yağmur aşırı kaygan oluyor

Islak granit kaldırım döşemeleri çok iyi oluyor. Ne olduğunu anlamadan 8 dikiş attılar 10 günde sadece sebze meyve suyu içebildim :)

ben ışıklardan karşıya geçmek icin cıkıyorum ıslakken yan cıkayım dedim direk arka teker manevra anında kaydı cok tehlikeli heleki ön freni sıktıysanız vay halinize kaydıgı zaman toparlamak zor oluyor

Yapım aşamasındaki kazınmış asfalt.
Kulaklarımızda satisfaction yankılanmaya başlıyor sonra @Edip Dinçer :)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
benzin istasyonlarının zemini asfalt mı böyle garip birşey azıcık yağmur çileşmişti , benzin istasyonunun içinden geçmem gerekliydi o zemine girer girmez hafif bir manevrayla ön teker kaydı bisiklet yere düştü bende üstüne düştüm kadronun ortasına oturdum kaydık böyle 1 metre :D rezil olmuştum

@Berke K. genelde trafik ışıklarına yaklaşırken kepçe tarafından kazınmış asfalt horon teptiriyor yol bisikleti ile :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: Berke
yağışsız geçen yaz mevsiminden sonraki ilk yağmur zemindeki tozları, egzoz-yağ kalıntılarını kabartıyor. hele bir de eğim varsa bu kalkan maddeler yokuşun alt kısımlarında yoğunlaşmaya başlıyor. buyrun ön tekerlek kayması. amortisör söz konusu olduğunda ön tekerlek tutuşu yitirince baskıdan kurtulan amortisör düşüşü şiddetlendirerek sürücüyü yere çalıyor.

ıslak zeminde ve bozuk yolda. şuan ki lastiğim ıslak zemine pek gelemiyor kızak gibi kayıyor :(

Buzlu yolda sürmem.

Geri