Ilk bisikletimi sürdüğüm gün sahilde araçlar yavaş gitsin diye bir karışlık tümsekleri olan bi yol vardı, işte ilk bisiklet heyecanıyla hızla girdim, bir tümsek iki tümsek, gidon zıplıyor yere çarpıyor maşa çalışıyor yaylanıyor herşey yolunda, üçüncü tümsekten daha bi hızlı geçtim bisiklet at gibi şaha kalktı ama inemedi, yere temas eden ön teker bir sağa gitti bir sola gitti haliyle bisiklet bi tarafa ben bir tarafa savruldum, avuçlarım dizim dirseğim iyi bi ders aldı
Başka bir gün de ıslak vakitte gidiyordum, yolun ortasında hemzemin geçit vardı ama raylar yola nerdeyse paralel geçiyordu ve çok ıslaktı, lastiklerim de öyle
Ben biraz ihmalik yapıp rayların üzerinden dik açılı geçmek yerine paralele yakın geçtim, haliyle tekerlek ıslak rayı geçemedi, ama ben geçtim fakat altımda bisiklet olmadan, ıslak asfaltta iyice bi de kaydım, sağ uyluğum günlerce ağrımıştı
Tümseklere hızlı girmeyin, ıslak zeminde giderken tümsek çukur oluk vs'den uzak durun, dönüşlerde keza yavaşlayın, bu anlattıklarım MTB bisikletle oldu varın düz slick lastiği siz düşünün
• /////////////////// •
Salcano NG650 V Fren 27,5"