Scudo Sports

Avcılık Yasaklansın

@BerkEvren Domuz türü "bile" diyerek bahsetmenizi sağlayacak ne yaptı acaba?.

"BİLE" sözcüğü domuz avında herhangi bir sezon , izin ve kota olmadığı için yazılmıştır. Yerel yöneticlerin ( köylerde muhtarların ) izni ile bile , sezon beklenilmeden , gerek görüldüğü durumlarda , sürek avı düzenlenebilir.Buradaki kota avcının aldığı kültür ve kendi vicdanıdır. Avcı ekipklerinde bile, yazılı olmayan çok büyük bir hiyararşi ve kurallar silsilesi vardır.Bu kurallara uymayan gruptan atılır.

Yani tüfek alıp gözünüzün gördüğü herşeye atış yapmanız yasaktır.Avda arkadaşını ayı , domuz zannedip vuran tiplerde bu gruplardan kurallara uymadıkları için genelde atılanlardır.

Şimdi görebildiğim kadarıyla domuzu aslında masum ve hatta sevimli bir hayvan zanneden, vurulmasına üzülen üyelerimizde var.

domuz nedir önce onu bir anlatalım. domuz köpek boyutunda 120 kilo civarında sırf kastan oluşmuş , domuz mermisiyle 4-5 kez vurulduğu halde 100- 150 metre daha koşup saldırabilen , saldırdığında öldürmeyi amaçlayan , ve buna yönelik hamleler yapan , bıçak keskinliğinde iki dişi olan ve bunu daimi olarak diğer iki dişiyle bileyen ( diş bilemek sözü buradan gelir ) , kendisine tehdit gördüğü herşeye saldıran , korkusuz bir hayvandır.

(link)

Süpermenin dünyada yüz bulmuş halidir. Herhalde yaban domuzunu, çiftlik domuzlarıyla karıştırıyorsunuz arkadaşlar.Yaban domuzu eşi benzeri olmayan bir hayvandır. Sürü lideri erkek domuz ( Karabıçak diye tabir edilir ) kendisinin 2 katı domuzlara hatta ayılara bile saldırır.

Şehirlerde bizlerin işi kolay . Alış verişimizi marketlerden bakkalardan yapıyoruz. Bir ürünü bulamazsak başka markete gidiyoruz.kırsaldaki böyle değil. Rıskını domuz çiğnerse , koyununu kurt kaparsa , yaşayabilmek için mecbur önce rıskını koruma derdine düşecektir.Ya elinde çifte tarlasında nöbet tutacaktır ya da sürek avı yapıp bölgedeki fazla domuz nufusunu azaltması gerekir. Yoksa ilaç , gübre , emek harcadığınız ve zaten para etmeyen mahsulu bir saatte , bakın 1 gecede bile değil , 1 saatte yok olur.

klavye başından ay yazık , ne anlıyorlar avdan yazmak kolay. 6 aylık tek bir domuzun bile bir tarlaya veya bir insana neler yapabileceğini bizzat görseniz , tüm fikirleriniz sayiyeler içinde değişecektir.

Scudo
@Cömert Size katılmakla birlikte (Domuz'un vahşiliği konusunda) kurallar ile ilgili katılamıyorum.Siz kuralların varlığına inanmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla.Benden daha iyi bilirsiniz, yaş olarak büyüksünüz, daha çok görmüşsünüzdür ancak burası Türkiye ve sanırım gözden kaçırdınız bunu.Ya da ülke'ye bağlamayayım hadi, nerede hangi kural tam olarak işliyor? Kağıt üstünde milyonlarca kural var ancak kim hangisine uyuyor? Tüfeği alan çıkıyor orman'a, dağ'a.Vur Allah vur.Bir de hayvanın üstünde fotoğraf falan çekiyorlar, adeta rezillik. Keyfi hayvan öldürmek, 'KEYFİ' bana göre kabul edilemez bir şey.Normal çoğu insan kabul de etmemeli bunu zaten.Daha da kötüsü, bir de bunu yapmazsak, yoksa bize saldıracak diye savunuyoruz ki bu ironik çünkü aslında yer biz daraltıyoruz.Kısacası av bana göre de yasaklanmalı buna ek olarak hayvanat bahçeleri de kapatılmalı.Çaresiz, vahşi doğa'da yaşayamayan hayvanlar getirilir hayvanat bahçelerine, yani oralar iyi yerler demek ise sadece avuntu.Doğa kendi icabına bakar diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: dgncsk
@Cömert
İnsan nedir önce onu anlatayım.
Doğadaki denklerinden daha az kas kütlesi olan, elde ettiği enerjinin büyük kısmını harcayan bir beyne sahip, bu sayede soyutlama yetisi olan, gelişmiş dil özellikleri gösteren, memelilerin primat grubuna dahil bir hayvandır. Bu soyutlama yetisi ile zamanla kendisini hayvan olmayan daha üstün bir şey olarak görmeye başlamış, üreterek değil tüketerek çoğalan bir türe dönüşmüştür. Kendi türünün tarlasını, ülkesini, canını gözünü kırpmadan alabilir. Öyle korkusuzdur ki kendi suyunu kirletmeyi, nefes aldığı havayı zehirlemeyi umursamaz bile. Bu nedenle gerekli ruhsatlar ve bilir kişi muhtarların desteği ile istediğiniz sayıda insanı öldürmeniz, av sezonu içindeyse bırakın kötü olmayı, faydalı bir harekettir. Bana karşı çıkabilirsiniz. Ama insanlığın dünyaya yaptıklarını bir görebilseniz tüm fikirleriniz saniyeler içinde değişecektir.

@I am the Uptown R. Tamamen varsayımsal yazıyorsunuz.Tüfeği alan ormana çıkmıyor. Çıkamıyor. Ohal dönemindeyiz. Nereye çıkıyorsunuz ormana. Zaten sert olan yaptırımlar ohal döneminde dahada sertleşti.

Vur Allah vur da değil. Bunu anlatmaya çalışıyoruz zaten. Yani alalım tüfek , çıkalım ormana önümüze gelene ateş edielim şeklindemi oluyor zannediyorsunuz tüm olayı ? omuz gececi hayvan , gündüz ortalıkta gözükmez. Mahsüle her ne yapacaksa gece yapar.Ülkemizdeki kurallara göre hava karardıktan 1 saat sonra av kapanıyor. Mesgul mahallerde en yakın eve 500 metre mesafeden daha yakında atış yapmak yasak.Bahçenizi talan eden bir domuzu bahçenizde vuramıyorsunuz. Burada silahı tutanın vicdanıdır asıl yaptırım. Yoksa kimse domuzun yatağını basiıp , dişi yavru demeden mermi sıkmıyor.

Şehir yaşantısı bizi aşırı medenileştirdi. Bir gün yolunuz kırsala düşerse , bir köy kahvesine uğrayın , köylünün domuzdan, kurttan ne çektiğini , bizzat kendilerinden dinleyin.Yoksa buraya ne yazarsak yazalım , hikaye gibi gelecektir.

Bu arada önemli bir uyarıda bulunayım. Olurdaa dağda bayırda bisikletle dolaşırken bir kurda denk gelirseniz.sakın ama sakın durmayın. Kurt tek başına tavşandan büyük hayvanı avlayamaz.Ama sürü toplanırsa sizi oracıkta indirir.Medenileştik , kırsaldan uzakta yaşadıkça kurdun ne menem bir tehlike olduğunu unuttuk.

Bir kurt size bakıyorsa , 2 olasılık olabilir. Ya sizi tek başına indirmenin hesabını yapıyordur.Ya da sürüsünün toplanmasını bekliyordur.Bu durumda size saldıracak olan görebildiğiniz kurt değil , etrafınızı saran göremediğiniz kurttur.

kurt saldırısı köpek saldırsınadabenzemez. Kaçamamanız için önce ayaklarına saldırır sonrada boğazınıza , kanamaya başlarsanız , dişinde kanın tadını aldığı an ölmenizide beklemezler canlı canlı yenmeye başlarsınız.

Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın ama kurtların böyle bir hayvan avına denke gelseniz, gördüklerinizden sonra bırakın av tüfeğini bazukayla dolaşmaya başlarsınız.

Bu konuya başkada bir şey yazmak istemiyorum. Yaban hayatı belgesellerde görebildikleriniz gibi değil. Asla şakaya gelmez.

Güçlünün her zaman güçsüzü ezdiği bir orman kanunu işte. şimdilik biz güçlüyüz, yivli, dürbünlü tüfeğimizle, her türlü teknolojik imkanımızla çıkıyor doğaya ve envayi çeşit hile ile hayvanları öldürebiliyoruz.
İnsan ırkı, sadece kendinden daha güçsüz olan hayvanlara değil, kendi ırkındaki güçsüzlere de aynı şeyi yapıyor. Acayip lanet bi ırkız aslında. Genlerimizde tahrip etmek var.
Avcılık, daha doğrusu atıcılık öğrenilmelidir. Neden derseniz, yarın öbür gün bir savaş olduğunda veya doğal bir afet durumunda doğada hayatta kalabilmek için. Ama bunun spor ve hobi adı altında yapılması hakka tecavüzdür.
Ayrıca yarın öbür gün hızlıca evrimleşerek insan ırkının anasını ağlatacak bir canlı türü (ufo, uzaylı, virüs, bakteri, fare, hamamböceği vs) falan gelip de insanları takır takır avlayacak olursa darılmak yok gençler.

@Cömert Abi bana açıklayabilirmisin bir avcı yumruk kadar kuşu yani bıldırcını, tavşanı, kekliği neden vurur?

Onlarınki can değilmi?

Gercekten akademik oldu bu bakış bravo.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayvana sikan, insallah kendisini vurur.

@Serkan Mıstınoğlu
Çoğunluğun Müslüman olduğu, İslam dini üzere olduğu bir ülkede, belki bilmeyenler vardır diye bir konunun İslami hükmünün paylaşılması gayet normaldir diye düşünüyorum.
Birileri çıkıpta kışkırtıcı bir şekilde saldırıya geçmedikçe konu normal sürecinde devam edecektir.

Siyasi ve dini paylaşımlara girmek serbest mi forumda? Telefondan girdiğim için bulamadım sayfayı kusura bakmayın.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Cömert size sonuna kadar katılıyorum. Avcılık spor değil, gereksinimdir bence. Tabi bu kurallar dahilinde yapılıyorsa [emoji6]

Cemal Ç.

@JealioN
Sn. Jealion sizin bu ithamınız karşısında resmen dumur oldum o_O

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
@JealioN
Sn. Jealion, üzülerek söylüyorum ki ben de hayvan öldürdüm. Hem de çok defa.

Cemal Ç.

Geri