Scudo Sports

Avrupa bizi kıskanıyor Vol.2

@Tasogare başlığı değiştirmenizi tavsiye ederim. Zaten insanlar böyle gündemlerden uzaklaşmak için foruma giriyo, bisiklet sürüyo. Bisiklet yollarımızın fotoğrafları vs. olabilir. Daha verimli olur. Güzel şeyler de paylaşılır böylece.

Scudo
siyasi ötekileştirme/alay/kara mizah/hiciv var bu yüzden rahatsız edici olduğuna katılıyorum.

burası siyasi.politik/kimlik tartışmalarının değil ortak yönlerimizin öne çıkartıldığı birbirimizle alay etmeden hor görmeden bisikletlerimiz üzerinden ortak yönlerimiz üzerinden dostluklarımızın pekiştiği bir ortam olarak kalsın bence de.

@Battutaettanci
tam olarak alıntılayarak söyleseniz, nerede siyasi, politik bi tavır takınmışım, litvanya belediye başkanın bana aero gidon hediye ettiği doğrudur ama kendisinin bu sebeple propagandasını yapmıyorum, siz hangi kısmından rahatsız oldunuz mesela ? somut ve adım adım gidersek sorunu bulabiliriz.

Sanırım en rahatsız edici olan şey "avrupa bizi kıskanıyor" lafına inanıp gerçekte kıskanmadığının farkına varmak. Bunun da bütün sorumluluğunu bana yüklemeyin :)

@Tasogare

lafın özü üstad; böyle şeylere cidden gerek yok. bırak bisikletlerimizle muhabbetin dibine vuralım. zaten dünya sıkıcı gergin.

@Tasogare

çok iyiydi ya :) burası hangi ülke? oralarda da olabiliyor anlaşılan bisiklet yolu tacizleri. geçen ingiltere sokaklarını çeken bi vlog izliyorum orda da bisikletliler hadlerini bildiriyorlardı bisiklet yoluna park edenlere.

Peki ayni sekilde hatalı bisikletçiye de muamelede bulunan olursa ? Mesela bisikletinin aynasini hatta daha kotusu arka aktaricisini kıran olursa ?

İstanbul gibi büyük metropollerde bunun olduğuna inanamıyorum. Malatya'da bisiklet yolu var ama insanlar üstünden gidiyor herhalde mavi renk hoşlarına gidiyor. Biz de bu sebepten dolayı yollardan gitmek zorunda kalıyoruz. En iyi bisiklet binilecek yer Konya çünkü bisiklet yolları oldukça fazla ve şehir düz olduğundan kolayca bisiklete binilebiliyor.

Ankara dedik, başkenttir dedik, medeniyet vardır dedik, ama bir kilometre olsun bisiklet yolu göremedik.....

Sonra da gittik kavşakta taksiciyle çarpıştık... Neyse taksici medeni çıktı en azından...

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Hangi volümü takip edeceğimi şaşırdım:koptum:

Ben hayatımda hiç bisiklet yolu ihlâli yapıldığını görmedim.

(Dediğim anda "yav bu arkadaş nasıl güzel medeni bir milletin içinde yaşıyormuş" diyerek kıskanabilirsiniz. Çünkü Ankara'da yaşıyorum ve burada bisiklet yolu ihlâli görme imkanınız yok. İyi mi kötü mü anlamadım gitti. Hepsi bizim felsefi düşüncemizi geliştirmesi için. İşte o zaman Avrupa bizi tam anlamıyla kıskanacak.)

Amerikadaki bir bisikletçi kardeşimiz bisiklet yoluna çift sıra parkeden araçlar yüzünden bisiklet yolunu terk ettiği anda polis tarafından ceza yazılıyor, nedenini anlatıp çift sıra park eden araçların neden ceza almadığını sorsa da yanıt tatmin edici olmuyor, yılıyor mu ? Hayır 50 papelini geri almak için mücadelesine başlıyor.

@Murat Cömez
Almanya'nın durumuda hakikaten içler acısıymış, o kadar bisiklet otobanı yapıyoruz şöyleyiz böyleyiz diyen almanyanın gerçekleri. Ben olsam dakka durmam Türkiye'ye kesin dönüş yapardım, mangal ve çay keyfide bedavaya...
bisiklet-yolunda-piknik-yapmak.jpg

Havaların sınmasıyla beraber mangal severler sezonu açtı, dört çocuk babası, aynı zamanda profesyonel mangalcı olan Ş.K. "evde bütün kış trainer önünde mangal yapmaktan sıkılmıştık, bisiklet yolları sayesinde bu yaz kebaba gark olucaz, bu arada bisikletçi arkadaşlarımız içinde semaverde her zaman bir bardak fazladan çay bulundururuz, heh heh..." sözleriyle sevincini dile getirdi.

@Tasogare
abi komik olan sey de cimenligin bombos olmasi ve anlamiyorum asfalta oturarak go*unuz acimiyor mu arkadasim otur iste duzgunce cimenlige ama yok,neden cunku insanlari boyle daha fazla rahatsiz edebilirler cunku comarlik bunu gerektirir...

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Londra, elephant and castle

Dosyalar

• IMG_3346.JPG
    IMG_3346.JPG
    161,3 KB · Okunma: 46
Geri