Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Avrupa bizi kıskanıyor Vol.2

Scudo
@Fake Guru hocam süpersiniz. Pardon, yani doblolu necip milletim süper. Ben de yaya kaldırımları hakkında NECİP milletimin yüksek duyarlılığını paylaşayım.123941 dosyayı görüntüle 123942 dosyayı görüntüle Çok hassas, çok düşüncelidir benim milletim. Çocuklar okula falan giderken araçların altında kalmasın diye kaldırımları boş bırakırlar. Çocuklar onlar için arabalarından daha değerlidir.

@Murat Semiz iyi diyorsunuz ama devlette doğru düzgün plan yapmaya yanaşmıyor ki.Çok yanlış bir şehircilik anlayışı var.Bu konuda gelişmiş çoğu ülke en kötü ihtimalle 20-30 en iyi ihtimalle 50-100 sene sonra olabilecekleri göz önüne alıyor...Eh,nereye park edecek bu insanlar?O ilk resimdekiler olağanüstü duyarlı ve bilinçli davranıp kaldırıma çıkmasalar yol yeterli değil,park edecek arabalar vs hesaplanmamış.Tıpkı motorsikletlilerin/bisikletlilerin yaya kaldırımını işgal etmesi gibi...Yollar tamamen yanlış yapılmış,yapılaşmaya girmiyorum bile.Bir süre sonra çaresiz bazı kurallları ihlal ediyor insanlar.

Şehirler rastgele yapılaşıyor,bulunan yerin coğrafi konumu,rüzgar,doğal şartlar vs hiç hesaplanmıyor.Ortaya da böyle manzaralar çıkıyor haliyle...

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@DurgunDeniz işte ben tam da sizin sözlerinizdeki algıyı kırmaya çalışıyorum. "Nereye park etsin bu insanlar?" Tabii memlekette ne polis, ne belediye, ne denetim ne de devlet var. Bu şerefsizler "başka nereye park edeyim" mazeretini o kadar profesyonelce kullanıp üste çıkmaya alıştılar ki, artık tek haklı onlar. Kardeşim, burası yaya kaldırımı. Vergisini ödeyen sade vatandaşlar olarak belediye bunu benim yürümem için yapıyor. Nasıl ben bu dört tekerli şerefsizlerin yoluna tecavüz etmiyorsam, yolda yürüyecek kaldırım istemek te hakkım, değil mi? Foruma bunu taşıyıp biraz farkındalık uyandırmak istedim. Yıllarca buna ses çıkarmadığımız için bugün "bisiklet yoluna park ediyolar yeaaa" diye ağlıyoruz. Kaldırımlar tecavüz altında olduğu için çoluk çocuk araba yolundan gidiyor okula, oyuna. Bir anne baba olarak kimsenin gıkı çıkmıyor. Ben kendi mahallemdeki kaldırım işgalini Bimer'e şikayet ettim. Pek bir beklentim yoktu aslında ama elimden bu geliyor. Her gün her sokakta görülen bu tecavüz fotoğrafını herkes sahiplense, ilgili makamlara 1 ya da 10 yerine günde 1000 şikayet gitse, farklı bir etkisi olmaz mı?

@Murat Semiz bu durumda yapılması gereken sorunun çözülmesi için devlete baskı yapmak ama o bilinç bizde çok ciddi boyutlarda felaket oluşmadıkça oluşmaz.Bizimkiler illa bir şeyler olsun diye bekliyor.Eylem başlatsak ülkede serbestçe eylem yapılamıyor.O da gitti...Ne olacak?

Toplumsal bilinç oluşmadıkça,hiçbir şey.

@Murat Semiz
hepde gölgelik yerleri tercih etmişler, arabam yok ama öyle ağaç gölgesi bulsam bende bırakırdım, hayvan salsın karbonunu ciğerleri açılsın mis gibi.

@DurgunDeniz

Bence bu düşünce şekli bizi çözüme götüremez. Nereye parkedecek bu insanlar dersen, onun ucu uzar gider. Evet planlama kısmında haklısın, ama bunu çözemediğimiz için mecburen, çaresizce kural ihlali yapmak zorunda değiliz. Zaten bu şekilde park eden insanlar belirli ortak noktaları olduğunu düşünüyorum, mesela ailesinde tekerlekli sandalye kullanan birini olmaması gibi, bisiklet kullanmıyor olması vb. ortak noktalar. Duyarlı bi insan arabayı parkedip indikten sonra bi bakar olmuşmu diye. Parkedecek yer yok diye tarfiği aksatarak, bisiklet yolu, engelli rampası kaldırım vs. kapatmakta bi sakınca görmeyenlerin kabaca duyarsız olduğunu söyleyebiliriz. Bazen bakıyorsun, insan olsa arabayı buraya bırakmazdı daha ne söyleyeyim diyip geçiyorsun. Bazen de durup söylüyosun bisiklet yolunu işgal ettiğini, o zaman duyarsız değil aynı zamanda ayı olduğunu da farkediyorsun. Denemesi bedava :) şimdi bu bisiklet yolundayken uyarılınca sinirlenen duyarlı vatandaşımızı anlayabildiğimiz zaman bu olayları çözebiliriz, çünkü farkettimki geneldi sizi anlamak gibi bi dertleri olmuyor, sizin onları anlamanız lazım, ya da dayınız falan varsa çağırın anlatsın :) iş ona dönüyor, temelindede bencillik yatıyor, görülen bir fırsat karşısında (bedava otopark ihtimali) diğer insanların hakkına geçme hakkını kendinde görüyor, ama bir engelli o yoldan nasıl geçer diye düşünülmemiş, empati yok, kendinden başkasına saygı yok, anlayış yok. Hadi altyapıyı çözdük anlayışı nasıl düzelticez, asıl ordan hata veriyoruz, yani araba alan nereye parkedeceği konusunu renk seçiminden önce düşünmeli, park yeri olduğu halde bedava park uğruna yapılıyor çoğu ihlal, ya da 400mt daha yakında parketmek için.

@Fake Guru bence planlamayla alakalı sorunun çoğu.Anlayış kısmına gelince,sağlam bir ceza sistemi gelirse süt dökmüş kuzuya dönerler.Doğru düzgün işlemeyen bir hukuğun olmadığı ülkede asıp kesmek inanılmayacak kadar kolaydır.

İnternetten hollanda'nın resimlerine baktım az önce.İnanır mısınız,adamlarda bizdek gibi yolun kenarına araba bırakıp gitme olayı hiç yok.Bunun bir an önce çözülmesi lazım.Şehirlerimizin estetiğini mahveden 1-Çarpık Yapılaşma 2-Yerlrdeki Asla Toplanmayan Çöpler ise 3. De budur...

iyiymiş bisiklet yolunu ordan geçiren mühendise plaket verilmeli :)

Yahu adamlar sizi düşünmüş oturun dinlenin bi nefeslenin diye yolunuzun üstüne durak koymuşlar. sizde beğenmiyorsunuz. :D

Kıskanırım seni ben kıskanırım kalbimden :)

abi ben ölmedim veya trafik magandaları tarafından saldırıya uğramadım diye sevine sevine eve gidiyorum sizin takıldığınız şeye bak

@Fake Guru
Bende Kocaeli'de bisiklet zincirleme yerleri görünce ne iyi yapmışlar ne güzel demiştim ama işin aslı farklıymış meğer.Gerçi ilk gittiğimizde ters yola girmiştik ve panik dolu anlar yaşamıştık.Gecekondu mahallelerinin olduğu yerdeki dik yollar yüzünden de epey sorun yaşadık.Sonradan ters yola girenlerin sadece biz olmadığımızı anladık.Bizim gibi bir sürü kişi yaşıyormuş bu ve benzeri sorunları yollarda hiç işaretin olmaması,şehir yollarının ve binalarının yanlış konumlandırılması yüzünden.İşaret var mı diye yola çok dikkat etmedim açıkçası ama babam tecrübeli bir şofördür,onun daha önce hiç tersten yola girdiğini görmedim o ana kadar.Gerisinin siz düşünün.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@gacvokem

Mühendis derken? Bu ülkenin yollarında gerçek bir mühendis imzası olsaydı keşke. Sadece bilmem ne partisi ilçe başkanının yeğeni, bilmem ne partisinin vekilinin çocuğu derken, liyakatsiz bir güruh her yeri ele geçirip, kaynakları ceplerine doldurup, yaptıkları işin kalitesini de kendi insanlıkları değerinde yaptıkları için her şeyimiz kalitesiz, niteliksiz, amatör ve berbat. İşe ve eve her döndüğümde ölmeden geldim çok şükür diyorum. Bir ömür bununla yetinmek zorunda kalacağımı biliyor ve buna sebep olan tepkisiz, cebinden başka bir şey düşünmeyen, menfaatperest bu toplumun tüm fertlerine beddua ediyorum.

fotoğraf0626.jpg Buna benzer bir başlık daha vardı ben şimdilik buraya ekliyorum yorumsuz.
Yer MERSıN Forum AVM yakını...

@alpdeger
ankaranın yollarını görsen ülke değiştirirsin, tamamen motorlu taşıtlar düşünülerek çizilip planlanıp dizayn edilmiş, yayı düşünen olmamış, heryerde abuk sabuk bağlantı , saçma sapan ışıklar, bu planları çizen mandavalların hiçmi kafa basmamış , bir durakta iniyorsun 3 km yürüyorsun üst geçitlere ulaşmak için, işte ben bu yüzden yazdım bunu planlayan mühendislere plaket verilmeli diye.

2018 model ghost fiyatlarına baktım da bisikletimi daha çok seviyorum artık.

Xcm maşalı bisiklet 3600 lira. Yazıyla ÜÇBİN ALTIYÜZ TÜRK LİRASI. Ve bu en düşük donanımda olan model. Accel bu yıl olduğu gibi 3.60' a kur sabitlemezse ghost' lar elinde patlar. 3.60 da hayal ya artık neyse...

(link)

(link)

Geri